Şimdi Ara

.DH FIAT DoBLo' TAKIMI!! (1228. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24.924
Cevap
15
Favori
1.234.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12261227122812291230
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese selamlar, ben de doblo alanlardanım. Aracı henuz teslim almadım ama olsun.
    Sizlere sormak istedigim birkaç sey var. Öncelikle şu resimdeki gibi masa (adını bilmiyorum) yaptıran var mı? Varsa nereye yaptırılabilir?

Bir de vites topuzu ve göğüs için krom kaplama (havalandırma kenarlarına vs ) yaptıran varmı? Yada bunun için öneriniz var mı?

Hepimize Allah kaza bela vermesin.
    Teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Camel_filters

Herkese selamlar, ben de doblo alanlardanım. Aracı henuz teslim almadım ama olsun.
    Sizlere sormak istedigim birkaç sey var. Öncelikle şu resimdeki gibi masa (adını bilmiyorum) yaptıran var mı? Varsa nereye yaptırılabilir?

Bir de vites topuzu ve göğüs için krom kaplama (havalandırma kenarlarına vs ) yaptıran varmı? Yada bunun için öneriniz var mı?

Hepimize Allah kaza bela vermesin.
    Teşekkür ederim

yolda giderken aracın arka tarafı keçi gibi hoplayacağı için üzerinde bir şey tutmak güç olur resşmde bahsettiğin şeyin ancak ben dururken kullanırım diyorsan iş görebilir ancak yolda kullanıcam diyosan kesinlikle yaptırma aracın her tarafı batar en son kalite otobüslerdee bile bazen çay kola dökülebiliyosa doblonun süspansiyonlarıyla

• mrb arkadaslar dün bi tane doblo 1.9d aldım durumum ona yetti. . araç hakkında bilgi almak istiyorum biraz araştirdim birşeyler bulamadim.
    ve benim aracimin gösterge tablosunda sadece hız ve yakıt göstergesi var devir saatir veya başka birşey göstergede yok bunu deiştirebilirmiyiz. yakıtın ne kadar kaldigini yani kaç km yol yapabilecegimi gösterecek şekilde bu gösterge taktirmak istiyorum. sizce bu araca uyarmi. ve bide dış kısmında nikelaj giydirme düşünüyorum siz ne dersiniz. fiyatlar konusunda bilgi verebilirmisiniz şimdilik bu kadar soru yeter sanırım D: gerisini daha sonra sorarim. tşkler cvplarinizi bekliyorm

• İlk 1.000 Km ve 5.000 km bakımı ücretsiz 10.000 bakımı 120 Tl kadar birşey tutuyor bundan sonra 10.000de bir bakıma gideceksiiz benimde 20.000 bakımı yaklaşıyor bakalım

Teşekkür ederim arkadaşım cevabın için ilk 1.000 ve 5.000 bakımlarını kaçırmışız demek ki 8600 civarına geldi araç direk 10.000 e gidecegiz demekki.
  • Arkadaşlar ben de 2008 doblo maxi active alarak aranıza katılmış bulunuyorum.ilk sorum şu : albea ve linea larda araç hareket etmeye başladıktan sonra kapılar otomatik kitleniyor.sanırım bu doblo da mevcut.ama ben aktif hale getiremedim.nasıl olduğunu bilen varsa söyleyebilir mi acaba ?
  • Arkadaşlar 2005 model 1.2 motor benzinli doblo alıcam. Tüp takılmış durumda. Bu araç ve motor hakkında deneyimi olanlar aktarırlarsa sevinirim. 105.000 km de şu an.

max 500 kg a kadar yük taşıyorum. şehir içinde yüksüzken az yakmasını istiyorum. bu talepleri bu kasa ve motor karşılayabilir mi ?

Kullanan varsa tüpdeyken şehir içi ve dışı yaklaşık olarak ne yakıyor ?
  • Slm arkadaşlar 2008 multijet doblomun anahtarlarını kaybettim. serviste ne kadardır acaba bilgisi olan var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: senturk041

Slm arkadaşlar 2008 multijet doblomun anahtarlarını kaybettim. serviste ne kadardır acaba bilgisi olan var mı ?

Ben eski citroen c4 ümün anahtarını kaybetmiştim. 480TL + kdv si vardı 1.5 sene önce.doblo daha ucuzdur mutlaka
  • bı sorum olcak 1,3 dizel motorlarla arkadaslar motora anahtar degmeden kac km yol yaptınız
  • Arkadaslar selamlar,
    Kismetse islemler biterse 7-10 gun sonra bende bir doblo sahibi olcam.
    Ilk once nasil almaya karar verdigimi anlatiyim.
    Istanbulda calistigim is yerind her ay yaklasik 10 gun mesai yapiyoruz ama bu calisma suresinde sirket yol ve yemek masrafimizi karsiliyor.Bir akrabamin yaninda kaliyordum ama artik kendi duzenimi kurmaya karar verdim ve malum kira fiyatinin uygunlugu ve sirketime yakinligindan dolayi Cekmekoy civarina tasincam.Gecen ay bu mesai doneminde sirf taksiye verdigim para 270 tl di.Bizimkiler ile konustuktan sonra 2nci el arabalara bakmaya basladik cunku 0 arabalara yanasilmiyor bile.Hic bir sekilde kucumsemek istemem ama binek araclarda kici kirik symbol bile dizeli yaklasik 27 den basliyor ve isin en komik yani paspasa kadar ekstradan satin almak gerekiyor.Symbolu guvenilir bir sekilde binmek bana yaklasik 30 bin e malolluyordu.Bu sebepten oturu 2nci ellere baktik bu haftasonu izmirde ama ikinci ellerde pek icimize sinmiyordu.Peugeot almayi dusunurken birden doblo yu detayli inceledim ve cok hosuma gitti.Cunku peugeotda bil ikinci surgulu kapi ve benzeri seyler ekstra masrafdi ve toplamda bipper bana 28 e mal olcakti hayalimdeki gibi. Sonra Doblo 1.3 Mjet Safeline karsima cikti. Her ne kadar 31 Aralik tarihi gecmesine ragmen bayi kamu personellerine verilen indirimden yararlanabilecegimizi soyledi ve aksilik olmazsa arac su anda kasko ve kredi dosya masraflari eklendiginde(450 dosya 700 kasko) ancak internette belirtilen anahtar fiyatina denk geldi. Diger bir degisle baya ekonomik oldu benim acimdan. Renk tercihim bu arada siyah oldu hazir camlari hafif karartilmisken cok havali oldu.Bir ticari aractan ziyade ufak bir arazi araci havasinda gozuktu gozume cok hosuma gitti.Ve gucumde 0 olarak ancak buna yetti.

Simdi gelelim asil merak ettigim noktalara.Sizlerinde tavsiyelerine ihtiyacim var.
    1-Kendime ait ilk arabam Doblo olacak :))
    2-Ilk kez ailde ticari sinifi bir araba aldik
    3-Bir ilk daha ailedeki ilk dizel araba

Bu yukardaki 3 noktayi goz onunde bulundurursak.Yuk tasimak icin kullanmiyacagim normal binek arac gibi kullancagim goz onunde bulundurularak, nelere dikkat etmem gerekir.
    Sanirim ticari araclar 1nci kopruden gecemiyormus.Onuda burda okudum ama 414 sayfa olmus ve oku oku bitmiyor ne yazikki :( Bu aralar birde tasinma islerine bulasmaya basladigimdan cok vakit ayiramiyorum. Ticari araclarda nelere dikkat etmem lazim. Hiz siniri girelemiyen yerler vergi vb.

Diger bir konu sanirim aracin 1000 5000 km bakimlari ucretsizmis ondan sonrada 10000 km de girip periyodik olarak her 10bin km de mi servise girmemiz gerekiyor? Servis ucretleri genel bakimlar ne kadar tutuyor 3 asagi 5 yukari?En iyi sizler bilirsiniz.

Yeni nesil dizel motorlarda nelere dikkat etmek lazim?Sanirim kalkislar biraz problemli oluyormus bu tarz bir kac yazi okudum? Hiz performansa gelincede zaten 1.3 motor secenegini sectikten sonra yokus yukari 5nci viteste veya 100km 7 saniyede kirmizi isik kalkisinda diger arabalar ile yarismaya niyetim yok :) Benim derdim taksiye vercegim para ile aylik benzinimi cikarsin yeter. Bazi arkadaslar istanbulda sehir icinde full depo ile 750km yapiyormus. Bu iyi bir rakammi?

Simdiden hersey icin okudugunuz ve ozellikle yorumlariniz icin tesekkurler.

Herkes kazasiz belasiz kullanmak nasip olsun araclarini.

• Hayırlı olsunda 1 ay daha beklesende yeni kasa Doblo alsan.Yenileri çok güzel.Motoruda içi de dışı da değişmiş.Sıfır alacaksan tabi.
  • Yeni kasanin fiyati yuksek olur yahu. Zaten bu yuzden fiyatlari diger modellere kiyasla bu derecede ucuzladi sanirim.Zaten derdim beni birkac sene idare etsin su yeni duzenimi kuriyim evlendikten sonra artik hem yeni hemde daha guclu motorlu olanina gcis yaparim :D
  • arkadaşlar merhaba forumununa yeni üye oldum yaklaşık 1,5 ay önce 2007 model 1.9 Doblo Premio aldık bu süre içerisinde arabaya ilişkin aklımıza takılan sorulara cevap veren tek yer burasıydı ve sorularımız çok olduğundan çareyi üye olmakta buldum.Hemen sorularımı ve sorunları yöneltmeye başlıyım öncelikle bundan önce ford taunus vardı makam arabası gibi arabaydı ne bir sarsıntı nede bir ses ama doblo acayip sarsıyor.Fiatın sitesinde güçlendirilmiş süspansiyon diye bi ibare var combilerinde donanım tablosunda opsiyonel olarak bu donanımı sunuyolar ama premio da göremedim şimdi arabada güçlendirilmiş süspansıyon varmı yokmu ?
  • mrb arkadaşlar. babamın 1.3 multijet 2006 model 36.000km de doblosu var. araç şu günlerde rampada birden güçten kesiliyor nerdeyse stop ediyor, stop edip yeniden çalıştırınca düzeliyor. mazot filtrresindendir dendi iki kere değişti sonuç değişmedi. benzer sorun yaşaya olduysa ya da fikri olan anlayan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim herkese iyi forumlar
  • konunuzu bir süre rahatsız edeceğim ama bir duyuru yapmak istiyorum:

otomobil genel bölümüne girmeyen kullanıcılar için duyurumu yapmak istiyorum.
    http://forum.donanimhaber.com/m_36922111/mpage_1/fromTicket_/key_//tm.htm
    eğer ki yukarıdaki linke bakarsanız akaryakıt zamlarına karşı yapılan bir protestoyu görürsünüz.
    desteklerinizi esirgemezseniz sevinirim.
  • Merhaba
    Bende 1 ay önce doblo safeline 1.3 multijet aldım
    Fakat araç çalışırken radyoyu kapatıyorum sonra aracı kapatıyorum. Bir müddet sonra kontağı çevirdiğim anda radyoya duknmama rağmen rağyo açılıyor bunun açılmamasını sağlamanın bir yolu varmı ?

Selamlar
  • mrb iyi günler herkeze
    bende 3-5 gün önce bi doblo sahibi oldum ancak 1 problemim vardı arka plakadan çok ses geliyordu söküp bakıyım ne var neden ses çıkarıyor diye söktüm altına baktıgımda matkapla 3 delik açıldıgını gördüm acaba bu herkez demi böyle yoksa sadece bana mı özel :))

• arkadaşlar merhaba herkese.Doblo Team e bende katıldım..

.ben bugun 2004 doblo 1.9 JTD aldım..Arabanın orijinalinde teyp var CD çalar ile değiştirmek için hemen foruma girdim yorumları alıyım diye ama fazla bir bilgi göremedim aksine forumların başında 2008 yılına ait yazıları SRC denen bi olaydan bahsedilmiş.Gece gece forumun tamamını okuyamadım bu olayla ilgili son durum nedir.Ruhsatta Kamyonet diye geçiyor araç ama aldımız kişi hiç böyle bişeyden bahsetmedi.ve şimdi gece gece içime kurt düştü.Bilen arkadaşlardan biri anlatabilrmi?
    2.sorumda doblo 2004 için orijinal mp3 çalar varmı ? internetten araştırdım ama mp3 çalarlarda orijinal yazmıyo track çalanlarda orijinal yazıodu ?? arkadaşlar yardımlarınızı beklıyorum...

cevap veren herkese teşekkurler....
  • quote:

Orijinalden alıntı: firari83

mrb arkadaşlar. babamın 1.3 multijet 2006 model 36.000km de doblosu var. araç şu günlerde rampada birden güçten kesiliyor nerdeyse stop ediyor, stop edip yeniden çalıştırınca düzeliyor. mazot filtrresindendir dendi iki kere değişti sonuç değişmedi. benzer sorun yaşaya olduysa ya da fikri olan anlayan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim herkese iyi forumlar

ya kimse girmez mi bu forumaaa beniö kendi arabaö accent admire bizim forum tıkır tıkır çalışıyo valla
  • 2003 model 1900 Turbo jet Doplo aldım şuan 54.000 de tiriger kayışı kaç km değişmesi lazım yakıtı nasıl, km kaç TL YAKIYOR göstergelerde nelere dikkat etmem lazım bilgisi olan lütfen yazsın
  • 
Sayfa: önceki 12261227122812291230
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.