Şimdi Ara

.::DH FİAT MAREA KULÜBÜ::.(266 üye)::. (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (3 Mobil) - 6 Masaüstü3 Mobil
5 sn
46.962
Cevap
181
Favori
3.026.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aracımın özellikleri 2001 model çelik gri fiat marea hlx 20v. 154 hp. 17000km 10000 km de 8 ay önce satın aldım 2. sahibiyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tersaneci72 -- 8 Aralık 2006; 23:25:52 >
  • çekik gözlü yol canavarım: tüm mareacılara selam eder..

.::DH FİAT MAREA KULÜBÜ::.(266 üye)::.
  • selam; patron fitre bayağı şekilli duruyo biz bunu kendi aracımıza yaptırmak istesek nerede ve kaça mal olur ayrıca araca ne gibi bir avantaj ve dezavantajları olur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tersaneci72 -- 8 Aralık 2006; 23:29:55 >
  • dozi17
    Dostum kısa zamanda verdiğin bilgiler için teşekkürler.
    Bu Brezilyadaki canavarlar herhalde buralara gelmez bu saatten sonra.Üretim bitti yapı paydoz...
  • quote:

Orjinalden alıntı: bucakli

@dozi17
    msn adresini versen de ben seni eklesem?

Bucakli msn adresim ozerkocak@msn.com
    kejdenar abicim yay sorun halen bende,ç.kalede bulmakta sıkıntı çekiyorum..en kısa zamanda büyük illerden birinden spor bir yay temin edeceğim 3 ile 3.5 cm arası bir alçaltma düşünüyorum...

zaten başladıkmı gerisi gelir elbet Allah'ın izniyle.
    metalişleri dostum bildiğimiz ne varsa paylaşacağız tabiki....
    Marea turbo üretilmese bile bir iki model ithal edilseydi hiç fena olmazdı...
    Demekki satılmaz endişesi taşımışlar.

• dozı kardes uyelerde aracımın ozellıklerını gırmemıssın alınıyorum
  • Orjinalden alıntı: dozi17

@dozi17
    msn adresini versen de ben seni eklesem?

Bucakli msn adresim ozerkocak@msn.com
    kejdenar abicim yay sorun halen bende,ç.kalede bulmakta sıkıntı çekiyorum..en kısa zamanda büyük illerden birinden spor bir yay temin edeceğim 3 ile 3.5 cm arası bir alçaltma düşünüyorum...

dozi kardeşim sayfa 8 de anlattığım gibi yap masrafa girme ben bu işin profosörüyüm bu abinin sözünü dinleyin eger mareacı olmasak inan bu helezon hilesini anlatmam bu şkli doğan ve temprama yapmıştım kış gelince kaldırıyor yaz gelince indiriyordum selamlar

• selam arkadaşlar,
    ya bana bu konuda bilgisi olan varsa lütfen yardım etsin özellikle "bucaklı" biliyorum sendede var aynı nıyet.
    konu şu, ben turbo taktırmak istiyorum ama bunun için nası bi yol izlemem gerekıyo bılmıyorum, bunun için yenı bı turbo almakmı gerek yoksa herhengı bı araçtan çıkma turboda yeterlı olurmu, malıyetı nedır, kım takar, kaput içinde monte edileceği yer neresidir ve uygunmudur, yakıta etkısı nedır (gerçı bunun bı önemı yok ama arkadaşlar arasında bazı polemıkler var) bu konular ve turbo taktırma konusunda aklınıza gelen benzer konular hakkında paylaşım yaparsanız çok sevınırım. türkiyedeki turbo satan bi firmaya yazdım cevap beklıyorum ordan gelenleride paylaşıcam sizinle.

• quote:

Orjinalden alıntı: tersaneci72

dozı kardes uyelerde aracımın ozellıklerını gırmemıssın alınıyorum

üye olduğun zaman yazmamıştın şimdi gördüm dostum hemen giriyorum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: exclusive08

selam arkadaşlar,
    ya bana bu konuda bilgisi olan varsa lütfen yardım etsin özellikle "bucaklı" biliyorum sendede var aynı nıyet.
    konu şu, ben turbo taktırmak istiyorum ama bunun için nası bi yol izlemem gerekıyo bılmıyorum, bunun için yenı bı turbo almakmı gerek yoksa herhengı bı araçtan çıkma turboda yeterlı olurmu, malıyetı nedır, kım takar, kaput içinde monte edileceği yer neresidir ve uygunmudur, yakıta etkısı nedır (gerçı bunun bı önemı yok ama arkadaşlar arasında bazı polemıkler var) bu konular ve turbo taktırma konusunda aklınıza gelen benzer konular hakkında paylaşım yaparsanız çok sevınırım. türkiyedeki turbo satan bi firmaya yazdım cevap beklıyorum ordan gelenleride paylaşıcam sizinle.

hocam ben bu turbo işini ciddi ciddi düşünüyorum seneye marea'm alınırsa
    herhangi bir arabanın turbosu olabilir(%80-90)
    bendeki turbo ducato 2.8 tdi turbosu ve onun intercooleri var
    sen eğer turbo taktıracaksan sana yaklaşık maliyeti kesin bi 2000 ytl bulur(tahminim)
    turbo egzos manifoldunun oraya takılır
    intercooler ise ön tamponda veya daha iyi soğuk hava alcak yere takılır
    tabi turbo denen alet sürekli basınç yağtığı için(yani normalden daha fazla basınca sahip olduğu için)
    senin arabanın motorundaki standart pistonlar turbonun basıncını kaldırmaz
    eğer standart pistonlarla binersen en fazla 3-4 hafta binersin
    sonra motor indirirsin,bi dünya masraf
    bu yüzden özel çelik piston yaptırmak gerekir(ki bu da baya zahmetli bir iş)...

ayrıca sana tavsiyem hiç öle markalı turbolara boşa fazladan para verme(greedy,hks filan)
    hurdacıları veya parçacıları ya da tamircileri dolaş
    2.el turbo almaya bak(mesela passat turbosu,ducato turbosu vb.....)
    sonra bi de istersen blow-off takarsın
    her vites atışında,ayağını gazdan çektiğinde "çufss" diye güzel ve dikkat çekici bir ses çıkar
    yakıt konusuna gelince yakıt kesinlikle artacak baştan söliyim
    çünkü %50'ye varan bir güç artışı sağlanıyor turbo ile
    ama buı yeni çıkan sıralı sistem lpglerin turbolu araçlar için olanı da çıkmış
    onlardan bağlatıttırabilirsin

bu arada sadece marea'ya ben turbo takcam diye biliyordum(ki forumda böleydi)benden başka turbo takcak olan arkadaşımız da varmış
    iyi yaw
    güzel olur haa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bucakli -- 10 Aralık 2006; 16:47:46 >

• quote:

Orjinalden alıntı: tersaneci72

selam; patron fitre bayağı şekilli duruyo biz bunu kendi aracımıza yaptırmak istesek nerede ve kaça mal olur ayrıca araca ne gibi bir avantaj ve dezavantajları olur..

hocam spor hava filtresi bağlattırırsan hem araban daha iyi ve soğuk hava alır
    hem de belli devirden sonra daha iyi ve sportif ses verir
    fazla maliyetli değil
    en fazla 60-70 ytl civarıdır filtreler...

dezavantajı ise sportif ses verir,bu sesi de yüksek devirlere doğru verir,sen de bu sesi duymak için daha çok basacaksın
    bu da yakıtı olumsuz etkiler.
  • turbo almaya veya taktırmaya kadar herşey ok ama bu pistonların çelik olması olayı bıraz zahmetlı bi işe benziyo. bursada hondalara falan turbo takan yerler var sanırım, ööle duydum. onlarla bı goruşcem ama bu piston olayını nası çözeriz onu bılmıyorum.
    pekı bu işleri yapan yerler varmı bildiğin???

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: exclusive08

selam arkadaşlar,

hocam ben bu turbo işini ciddi ciddi düşünüyorum seneye marea'm alınırsa
    herhangi bir arabanın turbosu olabilir(%80-90)
    bendeki turbo ducato 2.8 tdi turbosu ve onun intercooleri var
    sen eğer turbo taktıracaksan sana yaklaşık maliyeti kesin bi 2000 ytl bulur(tahminim)
    turbo egzos manifoldunun oraya takılır
    intercooler ise ön tamponda veya daha iyi soğuk hava alcak yere takılır
    tabi turbo denen alet sürekli basınç yağtığı için(yani normalden daha fazla basınca sahip olduğu için)
    senin arabanın motorundaki standart pistonlar turbonun basıncını kaldırmaz
    eğer standart pistonlarla binersen en fazla 3-4 hafta binersin
    sonra motor indirirsin,bi dünya masraf
    bu yüzden özel çelik piston yaptırmak gerekir(ki bu da baya zahmetli bir iş)...

ayrıca sana tavsiyem hiç öle markalı turbolara boşa fazladan para verme(greedy,hks filan)
    hurdacıları veya parçacıları ya da tamircileri dolaş
    2.el turbo almaya bak(mesela passat turbosu,ducato turbosu vb.....)
    sonra bi de istersen blow-off takarsın
    her vites atışında,ayağını gazdan çektiğinde "çufss" diye güzel ve dikkat çekici bir ses çıkar
    yakıt konusuna gelince yakıt kesinlikle artacak baştan söliyim
    çünkü %50'ye varan bir güç artışı sağlanıyor turbo ile
    ama buı yeni çıkan sıralı sistem lpglerin turbolu araçlar için olanı da çıkmış
    onlardan bağlatıttırabilirsin

bu arada sadece marea'ya ben turbo takcam diye biliyordum(ki forumda böleydi)benden başka turbo takcak olan arkadaşımız da varmış
    iyi yaw
    güzel olur haa

• arkadaşlar bana teyp çerçevesi lazım bilenler varsa adres verin cd takılı görüntüsü kötü duruyorda
  • aaalllloooo aslanlar nerelerdesiniz koco topiki batırmakmı istiyorsunuz bakın tuninğ teamcılara kendinize gelin örnek olun millete koçlar MAREA DEMEK KENDİNE ÖNEM VEREN DEGER VEREN DEMEK YİĞİTLER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kejnedar -- 10 Aralık 2006; 23:01:46 >
  • bucaklı; marea 1.8 16 V için turbo kiti 1500$civarı

• bu arada pistonların değişmesi hakkında bişey bulamadım...
  • valla ööle 2-3 bin ytlye oluyosa iş ben yarın taktırayım... egzoz manifoldu, emme manifoldu, turbo, intercooler, forged pistonlar ve sübaplar, sübap yayları, hatta belki egsantirik... gerekli olursa şanzıman güçlendirmeleri... ki unuttuğumuz bir nokta, yeni bir beyin... gücü kat be kat artan aracı durdurabilecek yeni frenler, aracı yolda tutacak süspansiyon ve helezon kiti... ve tabi en önemlisi ne yaptığını bilen bir usta... kolay iş değil bir aracı turbolamak...

ayrıca resimin benim anlattıklarımla pek ilgisi yok gibi...
  • walla arkadaşlar ilk önce böyle bir klüp kurduğunuz için tşk bende de marea hlx var walla mükemmel bir araba almak isteyen arkadaşlar var herhalde hiç düşünmeden alın derim bana da çok diyen oldu geri zor satarsın diye ama bence harika bi araba yakıyo biraz ama olsun idareli kullanmaya bakıcaz
  • saol bilgi için peki nerede taktırcağız nereyi önerirsin ve ne tür modelleri veya markaları ..
  • Birkaç Marea Weekend resimi...

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.