Herkese merhaba! Ali Bey'e de sonsuz teşekkürler (yazar4002), aranıza yeni katılan bir Unocan heveslisiyim adım Mertcan geçtiğimiz ay 1997 model 70SX AC UNOcan aldım araçlarımızla ilgili şahane projelerim var (tabi şahanelik görecelidir), projeleri, sorunları, elimden geldiğince halledip olabildiğince detaylı paylaşımlar yapmaya çalışacağım sizlere Yukarıda yazdığım Ali Bey'e de sonsuz teşekkürler kısmına gelince, Arkadaşlar, ülkemiz de değerli insanlara, iş yapan, yapmaya cesaret eden, yaptıktan sonra da sırf insanlar yararlansın diye düşünen ve bunları bilâ bedel (ücretsiz) paylaşan pek az insan var, Ali Hocam da bu güzel insanlardan biri ve bu güzel insanlar maddi bir şey beklemediği gibi amatör ruha sahip oldukları için çoğu zaman bizlerden ufak bir teşekkür beklerler (bunu dile getirmezler bile) onun için ALİ HOCAM (yazar4002) SONSUZ TEŞEKKÜR EDERİM SANA BEN ŞAHSIM ve TÜM FORUM ARKADAŞLARIM ADINA! < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TB2NHS -- 19 Kasım 2020; 1:14:21 > |
^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^ (391. sayfa)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
-
-
Şuan ki sorunumla bire bir aynı önerisi olan var mı :) 1997 70sx ac
-
-
Merhaba!...
Rölanti dalgalanması sorununun sebebi 1989-2001 arası üretilmiş (Toyota-Broadway-Palio-Siena-Marea-polo-golf-vsvs.. yani alman-japon farketmez) Tüm Karbüratörlü ve Tek Nokta enjeksiyonlu, araçlarda; Teknik Otoriteler'ce Boğaz kelebeği sorunu olarak Tespit edilmiştir. UnoCAN'larımızda Karbüratör Boğaz Kelebeği Tamir edilememekte olup, sebebi; üzerindeki kelebek ayar vidalarının vida sabitleme boyası ile sabitlenmiş olmasındanda anlaşılacağı üzere; fabrika üretim aşamasında özel ekipmanlar ile, aracın üretim sırasında bilgisayarda elde edilen değerlere göre belirlenerek, sanayi ortamında ayarlanamayacağı öngörülmüştür!...
Buna istinaden UnoCAN'larımızın karbüratör boğaz kelebeği üretiminin olmaması nedeni ile, ya çıkmacılardan deforme olmamış bir karbüratör temin etmek olacaktır. yada, Ülkemizde kendisini bu tür teknik konularda geliştirmiş ve sınır tanımayan birkaç kişi bulunmakta olup bu ayarı kendi kurdukları sistemler ile yapabilmektedirler, bu kişilerden yardım istenebilir, tabiiki bu emek ister!...
Başarılar dilerim!...
Hoşçakalın!... UnoCAN'sız kalmayın!...
-
quote:
Orijinalden alıntı: yazar4002Merhaba!...
Rölanti dalgalanması sorununun sebebi 1989-2001 arası üretilmiş (Toyota-Broadway-Palio-Siena-Marea-polo-golf-vsvs.. yani alman-japon farketmez) Tüm Karbüratörlü ve Tek Nokta enjeksiyonlu, araçlarda; Teknik Otoriteler'ce Boğaz kelebeği sorunu olarak Tespit edilmiştir. UnoCAN'larımızda Karbüratör Boğaz Kelebeği Tamir edilememekte olup, sebebi; üzerindeki kelebek ayar vidalarının vida sabitleme boyası ile sabitlenmiş olmasındanda anlaşılacağı üzere; fabrika üretim aşamasında özel ekipmanlar ile, aracın üretim sırasında bilgisayarda elde edilen değerlere göre belirlenerek, sanayi ortamında ayarlanamayacağı öngörülmüştür!...
Buna istinaden UnoCAN'larımızın karbüratör boğaz kelebeği üretiminin olmaması nedeni ile, ya çıkmacılardan deforme olmamış bir karbüratör temin etmek olacaktır. yada, Ülkemizde kendisini bu tür teknik konularda geliştirmiş ve sınır tanımayan birkaç kişi bulunmakta olup bu ayarı kendi kurdukları sistemler ile yapabilmektedirler, bu kişilerden yardım istenebilir, tabiiki bu emek ister!...
Başarılar dilerim!...
-
-
-
Bu arada ali hocam devir saatimin sağlamlığından emin olduktan ve digiplex2 nin devir saatine giren gerek tesisat gerekse gelen datanın sağlamlığından emin olduktan sonra denemek durumunda kalacağım ama ufak bir spoiler vermemin de zararı olmaz diye düşünüyorum lpg de de benzinde de rolanti sorununu çözecek bir projenim yazılımını yazmaya başladım.
Ayrıca sizinle telefonda konuştuğumuz 2-3 mesaj önce ultra basit proteus çizimini verdiğim sistemin testlerine başladım bilginize.
-
Cevap verdiğin için teşekkür Ali abi o halde konsolun iç kısmında o parça yok ise el yordamı ile parça uyarlamak olacak sanırım
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Merhaba!...
Benim bahsettiğim rölanti dalgalanmasıydı!... Ben anlamamışım özür!...
Sanırım geçen gün sizinle konuştuğumuz sorununuz: Devir saatinin dalgalanması, yani reelde motorun devri değişmiyor ancak gösterge ibresi oynuyor!...
Uno H
Uno Haynes Kitabı Wiring-Diagram 14-40 sayfası şemasında; Y göstergesine bakarsanız ( + - C ) olarak üç ucu bulunur. C ucu ateşleme bobinine direkt bağlıdır ve motor devri hesaplaması için gerekli frekansı bu uç belirler. Ayrıca dikkar ederseniz: (+) uç: W U V H R Q göstergeleri ile ortaktır. Ayrıca (-) yani şaseleme de: W U V göstergeleri ile ortak olup: 102 nolu gösterge panelimizin C soketinin 2 nolu bacağından şaselenir. Bu soketin temassızlığı-pas kir- titremeden oluşan değişen direnç değeri durumunda: Devir göstergesini etkileyebilecek akım ve şaseleme W U V göstergeleri üzerinden akacak ve devir göstergesi anlık değişimler gösterecektir. Bunu yakıt göstergesi ve hararet göstergesinde de farklı zamanlarda gözlemleyebilir! anlam veremeyebilirsiniz!... Reelde gösterge panelinizin arkasındaki film ve yollar karmaşık ve bağlantılı olup: devir saatinin üç adet somunlu civatalı bağlantısı: filmin diğer noktalarındaki deformasyonları gözlemleyiniz!...
Size şiddetle tavsiye ettiğim soketlerin temassızlık ve direnç kontrolüne dikkat edin, UnoCAN'ımızda bizim sorunları araştırırken yaptığımız en büyük hata, gösterge lamba camsumotoru vsvs tüm cihazların özellikle şase bağlantılarının birbirini etkilediği ve bi cihazda anlık şaseleme kesintisinin: şaselemenin diğer cihaz üzerine kayması ile bizi aldatmasıdır.
Başarılar Dilerim!...
-
Merhaba!...
Yapmak istediğiniz çalışmayı merakla bekliyorum!...
Sanırım rölanti sorunu çözmeye çalışıyorsunuz!... Ancak rölanti sorununa etken sadece bir NEDEN'e çözüm üretiyorsunuz sanırım! Ancak LPG'de oluşan rölanti sorunu(ları) ile Benzin'de oluşan rölanti sorunu(ları) çoook ayrı konulardır!...
Benim sabit görüşüm şudur; LPG yakıtında rölanti sorunu sorumlusu LPG ustasıdır! Direkt veya dolaylı mutlaka rölanti sorununu çözecek makam LPG ustasıdır! Eğer LPG ustası kendiyapacağı ayarı etkileyen bir eden var ise; Bilgisayarlı Gaz analiz cihazı dediğimiz aynı zamanda UnoCAN'ımızda bulunan lambda sensörününde aynı ölçümleri yaptığı, cihazdan aldığı veriler ile bize bu ayarı yapamayacağını söylemelidir ki, LPG ustasının rölanti ayarını yapamamasının nedenlerinden karbüratör üzerindeki hava alma durmları ile, gaz kelebeğinin bozukluğudur, bu durumu araç sahibine söyleyerek önce başka bir Ustanın Karbüratör sorunlarını gidermesinin gerektiğini söylemesi ve sonra ayar yapabileceğini söylemesidir. Birçok LPG ustası bunu araç sahibine; "Usta Bana şimdi masref çıkartma" tepkisi almamak için, araç sahibinin birdaha gelmeyeceğini varsayarak, müşteri ve para kaybetmek istemediğinden; gaz analizi değerinin biraz yüksek çıkmasını göze alarak, LPG Regülatöründen illegal ayar yapar!...
Sonuçta rölantiyi ayarlar, fakat biraz fazla yakıt yakarsınız!... "LPG rölantisinin sorumlusu; LPG Ustasıdır"
Bende size ufak bir tüyo vereyim! UnoCAN'ımızın sol çamurluğu üzerinde, kaput menteşesi yanında boş bir soket göreceksiniz! Bu soket, Digiplex (OBD I) veri soketidir. Aynı soketten Benzin ECU'su üzerindede bulunur ve yine (OBD I) veri soketidir. Çalışmalarınızda bu soketlerden veri alabilirseniz daha geniş bir dünyaya açılacağınızı şimdiden söyleyebilirim! Benim bu verilere ulaşma imkanım ve zamanım şimdilik yok! Olsaydı bu soketlerden alacağım veriler ile gösterge panelini lcd ekran ve raspery pi sistemi ile gösterge yapardım.
-
Teşekkürler hocam birde orjinal veya plastik değilde fiber mi oluyor marşpiyel nerden bulabilirim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam merhaba. Lpg li 97 model 70 sx aracım var. Araç lpg de çalışıyor benzine geçtiğinde stop ediyor. Benzinde gaz verince çalışıyormuş gibi yapıyor ama sonra stop ediyor. Gaz yemiyor. Enjeksiyonlu old için de karbüratör ustaları bakmak istemiyor. Aracın muayenesi de geldi. Nasıl bir çözüm bulabilirim?
Merhaba!...
Maalesef UnoCAN'larımızda lpg'den benzin'e direkt geçince stop etme sorunu var. Çözümü beyni resetlemek. Kutup başını söküp beş dakika bekleyip takın. Lpg ile hiç çalıştırmadan benzinde çalıştırın düzelecektir. Ancak bir kere bile lpg ye geçip benzin'e dönerseniz yine stop etmeye başlayacaktır.
Muayeneyi bu şekilde geçebilirsiniz. Bu kalıcı olsun isterseniz, geçmiş yazıları okumanız gerekmektedir.
Herkese merhaba.Unocana kolçak takmak istiyorum.Universal her araca uyumlu bir model satın aldım.Aracım 1996 70sx.
Bunu nasıl takabilirim.Youtubeda demir aparatından bahsediyorlar.Yaptırmam mı gerekiyor yoksa temin edebileceğim bir yer var mi?Şimdiden çok teşekkürler.
-
sağolun hocam. mesajınızı görmeden ustaya gitmiştim. yaptım deyip 100 tl aldı benden. ben bir sefer gaza geçirince dediğiniz gibi tekrar benzinde çalışmadı. muayene sabahı aynı ustaya götürdüm aynı şekilde dediğiniz gibi kutup başı söktü taktı. çalıştı bu kez araba. gidip muayeneden geçirdim ama şimdi bu ustayım diye geçinen herifin yaptığı harekete ne denir, takdir sizlerin.
-
Arkadaşlar merhaba 3 adet unom oldu üçünde de km sıfırlama çalışmıyordu yanı basıyorum sıfırlamıyor tam basmıyor gibi yapıyor daha önce başına gelen varmı çözüm bulan varmıdır iyi günler diliyorum. -
Merhaba!...
UnoCAN'larınız 60'lıkmı? 70'likmi? S'mi? SX'mi? Turbo'mu? Hobby'mi?
Görüldüğü üzere UnoCAN göstergelerimiz farklıdır!... Benim görüşüme göre sanırım, göstergeleriniz çok kurcalanmış (KM düşürme veya gösterge filimi tamiri sırasında) ve sıfırlama butonları sökülüp takılma esnasında, cam üzerindeki delik ile karşılaşmadığından arada sıkışmış ve hasar görmüş!... genelde büyükşehirlerin sanayi sitelerinde sırf gösterge tamiri yapanlar mevcut, yardımcı olacaklardır!... Yok ben kendim yapmak istiyorum derseniz, risk alacak ve görtergeyi parçalarına ayırıp kendiniz uğraşacaksınız! Lakin buradan daha UnoCAN'ınızın modelini bile bilmeden size yardımcı olamayız!...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X