Şimdi Ara

^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^ (393. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.154
Cevap
99
Favori
1.444.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 391392393394395
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Daha önce soruldu mu bilmiyorum, bulamadım. Bir şey sormak istiyorum.

Devir saati olmayan gösterge panelini söküp onun yerine devir saati olan gösterge paneli takılabiliyor mu? Bunu yaptıran var mı, sorun çıkıyor mu? Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candenizden -- 9 Aralık 2020; 21:16:39 >
  • 14 yıl önce actıgım grubun hala aktif olması güzel. unomu 2007 de 5 bin 400 tl ye almıstım.

• Merhabalar, bende aranıza yeni katıldım bir acemi olarak. İlk arabam Fiat UNO 1.4 1999 model.
    Tanıdığım bir konu var ben pek anladığım için soruyorum. Şimdi marş a basıyorum araba önce alır gibi oluyor sonra almıyor. Ne kadar uğraşsamda olmuyor. Dün akşam takviye yaptık aküye sonra çalıştı. 5 km falan gezdim akü dolsun diye. Sonra eve geldim. Sabah tekrar denedim yine çalışmadı. Sorun ne olabilir? Akü mü boş yoksa şarj mı olmuyor. Yeni akü mü almak gerek yoksa bu akü doldurulabilir mı? Xforce diye bir marka akü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1998 tek nokta enjeksiyonlu araçlarda Map Sensörü var mı varsa nerede acaba

• jordan230 J kullanıcısına yanıt

Merhaba, UNO 1.4ie araçlarımızda map sensörü bulunmamaktadır. UNO turbo ie araçlarımızda map sensörü bulunmaktadır. Niçin sordunuz merak ettik.

• candenizden C kullanıcısına yanıt
    Merhaba, devir saati bulunmayan UnoCAN'larımızda devir saatini çalıştıracak bir kablo bulunmamaktadır, bu nedenle gösterge mekanik olarak yerine otursada devir saati çalışmayacaktır. Ancak elektronikten anlıyorsanız çalıştırırsınız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hashus_42 kullanıcısına yanıt
    Merhaba!...
    Anlattığınız bakılırsa ve benim de çeşitli araçlarda da başıma geldiği gibi yeni Akü alma zamanınız gelmiş. Piyasada alabileceğiniz eliyüzü düzgün en ucuz akü 300tl civarı iken 150 tl fazla verin, gidin bir İnci akü alın, rahat edin.

Hoşçakalın!... UnoCAN'sız kalmayın!...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yazar4002 kullanıcısına yanıt

Benimde benzinde 4 veya 5 seferde marş basınca ançak çalışmıyor ama lpg de 1 marşta çalışıyor. Bazı videolarda map sensörünü temizleyince düzeldiği yazılmış. Acaba benzin deposundan tam basınc sağlamıyor mu diye merak ettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jordan230 -- 11 Aralık 2020; 8:15:6 >
  • jordan230 J kullanıcısına yanıt

Merhaba!...

Map sensörü, emme manifoldu mutlak basınç sensörü'dür! Günümüz bilgisayarlı (Beyin'li) (ECU) araçlarımızda hava giriş basıncını algılayarak, yakıtın ne kadar gönderileceğini hesaplar. Elbette Map sensörü arızalandığında Ecu doğru hesaplama yapamaz ve motor genellikle geç çalışır, fazla yakar.

UnoCAN'larımızda Map sensörü sadece Uno Turbo ie araçlarımızda kullanılmıştır ve bu araçlardan ülkemizde parmakla sayılacak kadar az bulunur. İlk sorunuzda enjeksiyonlu Uno sahibi olduğunuzu belirtmiştiniz ancak, aracınızın Turbo olduğunu düşünmüyorum! Dolayısı ile, sanırım siz internette geç çalışma problemini araştırırken en çok map sensörü arızası konuları ile karşılaştığınız için, bu soruyu soruyorsunuz!

UnoCAN'ınızda Map sensörü bulunduğundan eminmisiniz?

Geç çalışma ilgili, birkaç mesaj önceki cevabımda, öncelikle bakılması gereken yerleri anlatmıştım! Daha sonra bakılması gereken yerleri de, bu yerlere bakıldıktan sonra söyleyeceğim!

Başarılar dilerim!...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yazar4002 -- 11 Aralık 2020; 22:37:54 >

• Merhaba!...

UnoCAN'larımız için, Gündüz Far Ledi Tasarımı ve yeni Ana Far Tasarımı ile yanında Mercek Far Tasarımımı yaptım. şimdilik gece çekimini koyuyorum, tasarım aşamaları ve iç çekimleri daha sonra paylaşacağım.

UN NU olarakta okuyabilirsiniz, UNNO da diyebilirsiniz. UNO ismini Far'a yazmayı bu şekilde düşündüm ve uyguladım.

Ayrıca Led RGB olup Kumandalıdır, yani istediğim Renk ve Animasyonla çalıltırıyorum. Ayrıca Gösterge Aydınlatmasını daha önce yine Kumandalı RGB led yaptığımı söylemiştim ve yayınlamıştım, Gündüz Led'imin anlık olarak hangi renk yandığını anlayabilmek için, göstergeler ile aynı kumandadan çalıştırıyorum, yani göstergelerim o an ne renk ve animasyonda yanıyorsa, Gündüz led'imin o an aynı renk olduğunu anlıyorum.

Umarım Beğenirsiniz!...

^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^

^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^
     ^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^
     ^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^
     ^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^

• Merhabalar bende Fiat UNO 1.4ie SX 1999 Model arabam mevcut. Acemiyim anlayacağınız:)
    Sormak istediğim yaz lastiği yok bu arabanın. Almak istersem en uygun en boyutu herşeyi ile en konfor ve performanslısı hangi lastik markası ve boyutu olur? 165/65/r13 mantıklı mıdır?

• Merhabalar, sırf sizlere yazabilmek için foruma katıldım

5 ay önce 98 model karbüratörlü bir uno aldım ama aldığım günden beri aylık 1000 lira masraf çıktı.

Akü, devirdaim, distribütör, buji, buji kabloları vs derken bayağı bir parça değişti

Araba ile düz yolda giderken birden gaz ya da benzin farketmeden gaz almayı kesiyor. Sonra da gaz alamadığı için stop ediyor ve sonra çalışmıyor. Rezil oluyorum yollarda, bir türlü düzen tutturamadım. Ustalar anlamıyor. En son benzin döküp yakacağım.

Ankara'da yaşıyorum, ilk arabam. Bir çözüm öneriniz var mı acaba ? Gerçekten duacınız olurum.

Şimdiden teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: Probition

Merhabalar, sırf sizlere yazabilmek için foruma katıldım

5 ay önce 98 model karbüratörlü bir uno aldım ama aldığım günden beri aylık 1000 lira masraf çıktı.

Akü, devirdaim, distribütör, buji, buji kabloları vs derken bayağı bir parça değişti

Araba ile düz yolda giderken birden gaz ya da benzin farketmeden gaz almayı kesiyor. Sonra da gaz alamadığı için stop ediyor ve sonra çalışmıyor. Rezil oluyorum yollarda, bir türlü düzen tutturamadım. Ustalar anlamıyor. En son benzin döküp yakacağım.

Ankara'da yaşıyorum, ilk arabam. Bir çözüm öneriniz var mı acaba ? Gerçekten duacınız olurum.

Şimdiden teşekkür ederim

Merhaba hocam, dediklerinize göre problem ateşleme sisteminizde veya elektrik tesisatınızda gibi görünüyor.

Eğer araç giderken bir anda ateşlemeyi kesiyorsa ve ateşleme sistemini revize ettirdiyseniz probleminiz bu parça:

^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^

Bu parça distribütörün üzerinde bulunuyor. Distribütör değişti demişsiniz ama bu parça hakkında bilgi vermemişsiniz. Bu parça zamanla yarı-iletken özelliğini kaybeder ve ısındığında ateşlemeyi keser. Biraz bekleyip soğuduğunda tekrar çalışır ve ateşlemeyi sağlar. Eğer bu parça değişmediyse size verebileceğim en büyük öneri bu parçayı aciliyetle değiştirmek olacaktır. "Distribütör Soğutuculu Elektronik Modül" diye arattırırsanız veya parçacılara giderseniz bulabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: SequentiaL

Merhaba hocam, dediklerinize göre problem ateşleme sisteminizde veya elektrik tesisatınızda gibi görünüyor.

Eğer araç giderken bir anda ateşlemeyi kesiyorsa ve ateşleme sistemini revize ettirdiyseniz probleminiz bu parça:

Bu parça distribütörün üzerinde bulunuyor. Distribütör değişti demişsiniz ama bu parça hakkında bilgi vermemişsiniz. Bu parça zamanla yarı-iletken özelliğini kaybeder ve ısındığında ateşlemeyi keser. Biraz bekleyip soğuduğunda tekrar çalışır ve ateşlemeyi sağlar. Eğer bu parça değişmediyse size verebileceğim en büyük öneri bu parçayı aciliyetle değiştirmek olacaktır. "Distribütör Soğutuculu Elektronik Modül" diye arattırırsanız veya parçacılara giderseniz bulabilirsiniz.

Alıntıları Göster

Hocam öneriniz için teşekkür ediyorum. değiştiren usta distribütör parçasını 0 almak yerine iyi bir çıkma aldığını söylemişti. bu parça işlevini yitirmiş olabilir. teşekkür ediyorum.

• Probition P kullanıcısına yanıt

Merhaba!...

Sorunuzda "Gaz yada Benzin farketmeden gaz almayı kesiyor" ifadesini kullanmışsınız! "Gaz almayı kesiyor" derken neyi anlatmaya çalıştığınızı anlayamadık! "Gaz almayı kesiyor" derken, "yakıt alamadığı için stop ediyor" mu demek istediniz? yoksa, sebebini bilemediğiniz bir şekilde stop mu? ediyor!

Biz sebebini bilmediğiniz şekilde stop ettiğini düşünürsek, bize daha falza bilgi vermeden size sadece fikirlerimizi söyleyebiliriz ki, sizde bu durumda önünüze gelen her fikri uygulamaya devam ederseniz, daha çoook para harcarsınız!...

Sizin aracınızın elektrik tesisatında, ateşleme ile ilgisi olan kablolardan birisinde gevşeklik-temassızlık-paslanma-korozyon-oksitlenme-vs bir sıkıntı var! temassızlık anında ateşleme kesilir ve, tekrar kontağı açıp kapatmadan çalışmaz!...

Değitirdiğiniz parçaları, sanırım ustalarınızın isteği üzerine değiştirdiniz! Peki probleminiz çözülmediyse UnoCAN'ın ne suçu varki? Ustalar size arızayı bulamayıp bir sürü parça değiştirtdiyse, kabahat iyi usta bulamayan sizindir bence!... Siz parçaları değiştirkten sonra ustalara sorunu çözemedikleri için hesap sormadınızmı?

2020-1998=22 yıllık bir araca sahipsiniz! UnoCAN'larımızın üretim teknolojisi, 1988 yıllarının teknolojisine sahiptir! Sanırım Aracınızı alırken bir hevesle aldınız, ne bekliyordunuz, aracınızı satın alınca hiç masraf yapmadan size hizmet etmesini mi bekliyordunuz? öyle ise gidip 150bin tl'lik bir araç alın, masraf yapmadan üç-beş yıl kullanın, sonrasında satıp yenisini alın!

Ayrıca masraflı bir aracı satın alan Siz'de hiç kabahat yokmu? İfade ettiğiniz gibi ilk aracınızın olması ve tecrübesizliğiniz üzere, beklentiniz bunlar değildi!

UnoCAN, aslında hiçte öyle masraflı bir araç değildir! Hatta piyasada parçası en ucuz araçtır! Belki araç tecrübeniz olmadığı için bilmiyorsunuzdur ancak; Akü ömrü en iyi marka ile 5 yıl, orta marka ile 3 yıl, kötü marka ile 1 yıldır! Lastik raf ömrü 5 yıl, Kullanım ömrü 5 yıldır! 5 yıl sonra lastik artık yamulur ve balans tutmaz hale gelir, Buji ve kablolar 15000km'de bir değişmelidir! Motor yağı 15000km'de ve yağ filtresi her iki yağ değişimde bir değişmelidir! Alt takım ömrü 40bin km'dir. vs.vs.

Aracınızın kilomertesi tahminen 250bin üzerinde olmalı! Düşünün ki sizden önceki sahibi aracı kullanmış-kullanmış ve tüm masrafları size bırakmış!

UnoCAN'ı yakacaksanız; Bana verin! Ziyan olmasın!... :))

Merak etmeyin, ben aracımı sanayiye götürmediğim, kendim tamir ettiğim için beceriksi ustaların Boş masrafları olmaz bende! Ona Gerekli Masrafı eder! İyi Bakarım!...

Size tavsiyem! Beklentinizi hala yüksek tutacaksanız; öncelikle yukarıda anlattığım ve daha sayamadığım birçok araç bilgisini öğrenin, buna göre plan ve programınızı yapıp, aracınızda ömrü bitmiş aksamları tespit edip, gerekli parçaları değiştirin! Sonrasında "Durduk yerde!" Arıza yapmadan huzurla aracınız kullanmaya devam edin! Bunları yapmayacaksanız; UnoCAN'a b.k atmayı bırakın ve kullanmayın, işinize otobüsle gidin! o zaman size masraf çıkarmaz!...

Sert olduysam kusura bakmayın!... SequentiaL arkadaşımızın iyi niyetli olarak, ateşleme modülünüzü değiştirme önerinisini dinleyebilirsiniz, ancak eğer dediğim gibi aracınızda elektrik tesisatında bir yerde bir soket veya bantlı bir kabloda gevşeklik-temassızlık varsa! SequentiaL arkadaşımıza kızmayın! Aracınızın fotolarını-çalışırken ve arıza esnasındaki videolarını paylaşın ki! bizde size neyi tavsiye edeceğimizi bilelim! Daha ayrıntılı bilgiler verin!

Başarılar dilerim!...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yazar4002 -- 20 Aralık 2020; 4:19:39 >

• SequentiaL kullanıcısına yanıt

Merhaba!...

Sorunu olan arkadaşımıza iyi niyetli yardımcı olma heyecanınızı anlıyorum! Ancak Arkadaşımız sorusunda Distribütörünün değiştirildiğini ifade etmiş! Arkadaşımıza tavsiye etmiş olduğunuz Ateşleme modülü; ayrıca satıldığı gibi; Distribütörün üzerinde montajlı halde satılır!

^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^
     ^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^

büyük ihtimalle bu şekilde satın almış olabileceğinden, elektronik modül yeni olduğundan, arızalı olma ihtimali sıfır olacaktır, çünkü değişimden önce ve sonra aynı sorun devam etmiş!

Ben görüşlerimi arkadaşıma cevap olarak yazdım! Okuyabilirsiniz!

Başarılan dilerim!...

Hoşçakalın!... UnoCAN'sız kalmayın'...

• Probition P kullanıcısına yanıt

Merhaba!...

Bu cevabınıza göre; Siz hiç akıllanmayacaksınız! Ustanın ucuza mal etmek için; çıkma distribütör takmış olmasını kabullenmenizi, sonrasındada sorunun hala devam etmiş olması ile, ustanın size utanmadan ne cevap verdiğini merak ediyorum! Yoksa hesap sormadınızmı?

Ucuz deyince; size kaça sattı kullanılmış parçayı merak ettim! Yenisi 550TL, biraz size pahalı görünebilir, anlıyorum! ancak türk milletinin ucuza kaçma hevesi yüzünden başına gelmeyen kalmadığını hala kabullenemiyor, insanımız!... Ayrıca Distribütörün arızalı olmadığı aşikar! olsaydı sorununuz çözülürdü! Yerinizde olsam ustaya gidip hesap sorar, eski distribütörümü geri takmasını ve tamir edemediği için işçilik parasınında iadesini isterdim!...

Burada ufak bir ayrıntıyıda ifade edeyim, SequentiaL arkadaşımızın tavsiye cevabına yazdığım cevapta görüleceği üzere; distribütör üzerinde elektronik modül beraber olmalı, size çıkma takarken distribütörü-bujileri-kabloları-Akü'yü değiştirttiğine göre; Distribütör üzerindeki bu elektronik modülü de değiştirtmiştir diye düşünüyorum!... Onu da çıkma taktıysa artık sağlamlığı muamma!...

Başarılar dilerim!...

• quote:

Orijinalden alıntı: yazar4002

Merhaba!...

Sorunu olan arkadaşımıza iyi niyetli yardımcı olma heyecanınızı anlıyorum! Ancak Arkadaşımız sorusunda Distribütörünün değiştirildiğini ifade etmiş! Arkadaşımıza tavsiye etmiş olduğunuz Ateşleme modülü; ayrıca satıldığı gibi; Distribütörün üzerinde montajlı halde satılır!

büyük ihtimalle bu şekilde satın almış olabileceğinden, elektronik modül yeni olduğundan, arızalı olma ihtimali sıfır olacaktır, çünkü değişimden önce ve sonra aynı sorun devam etmiş!

Ben görüşlerimi arkadaşıma cevap olarak yazdım! Okuyabilirsiniz!

Başarılan dilerim!...

Hoşçakalın!... UnoCAN'sız kalmayın'...

Merhaba hocam, size ve bilginize saygım sonsuz fakat mesajımda da belirttiğim gibi distribütör'ün nasıl değiştiğine dair bilgi olmadığı için kendi tecrübelerime dayanarak arıza tahmininde bulundum. İyi forumlar.

• yazar4002 kullanıcısına yanıt

Öncelikle vakit ayırıp cevap verdiğiniz için sizlere teşekkür ederim.

“Gaz almayı kesiyor” ifadesindeki gaz kelimesini, genel olarak yakıt anlamında kullanıldığı için yazdım. Seyir halinde iken gaz pedalına basmama rağmen araba gitgide yavaşlayıp sonrasında devir iyice düşünce stop ediyor. Yukarıda problemin nasıl meydana geldiğini anlattım; problemin sebebini tabi ki bilmiyorum/bilemiyorum.

Şimdiye kadar 2 ustaya götürdüm arabayı. Değişen parçaları ve yapılan işlemleri tabi ki onların önerisi üzerine değiştirttim. Arabaya herhangi bir şekilde suç bulmuyorum. Ustaların bana değiştirmeyi önerdikleri parçalar zaten bitik haldelerdi, eninde sonunda zaten değişmeleri gerekecekti.

22 yıllık arabayı alırken elbette ki masraf yapacağımı biliyordum. Aracım 210binde, benim arabamdan beklentim sadece beni yolda bırakmaması.  

Aracınızı sanayiye götürmeyip kendiniz tamir edebildiğiniz için de sizi tebrik ediyorum. 

Salt olarak arabayla değil de ustalarla da sorun yaşadığım anlaşılmasına rağmen ‘unoCan’a b.k atmayın, otobüs kullanın’ gibi kaba bir tabir kullanıp sonrasında da ‘kusura bakmayın’ diye devam eden ve bir alttaki yorumunuzda da ‘hiç akıllanmayacaksınız’ demek, düzeltilmesi gereken bir üslup bozukluğudur bana göre. Siz de benim ‘kusuruma’ bakmayın.

Usta bana ‘ bu da iş görür ‘ dedikten sonrasında benim de araba ile ilgili bilgimin az olması göz önünde bulundurulursa bana nasıl ‘hiç akıllanmayacaksınız’ diyebiliyorsunuz?   Merak etmenize binaen, usta distribütör için 300lira aldı. Tüm bu değişimler için ise gerçekten cüzi bir işçilik talep etti.

SequentiaL arkadaşımıza ya da size kızmam zaten mümkün değil, vakit ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Bahsetmiş olduğunuz gibi elektrik ve ateşleme aksamlarını iyi bir usta bulup kontrol ettireceğim.

• hashus_42 kullanıcısına yanıt

Merhaba!

Uno Haynes Servis Kitapçığına göre; Fiat Uno 1.4ie SX Model aracın lastik ölçüleri; 165-65R13 olup, Michelin veya Nokian tavsiye ederim, piyasada bulamayacağınızı düşünerek, diğer modellerere yönelebilirsiniz, Michelin'deki konforu ve sessizliği diğerlerinde bulamayacak olsanızda, eğer Aracınızda LPG kullanmıyorsanız, sadece Benzin kullanıyorsanız; 175-50R13 185-60R13 205-50R13 gibi geniş taban lastikleri de, piyasada bulabilir, uygun jantlar ile farklılık yaratabilirsiniz, LPG kullanıyorsanız, geniş taban'a hiç bulaşmayın!

Başarılar Dilerim!...

• 
Sayfa: önceki 391392393394395
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.