Şimdi Ara

DH Forum Nokia Firmware (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
780
Cevap
3
Favori
162.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Navifirm kullananlar için söylüyorum. RM-505 yani Türkiye'de satılan N97 için 12.0.24 yazılım versiyonu yayınlandı. Navifirm hakkında bilgi için bu başlığa bakabilirsiniz. Yalnız ürün kodu olarak 0576357 (Siyah) ve 0576458 (Beyaz) var Yani Turkcell ürün kodları 0589630 (Siyah) ve 0590202 (Beyaz ) yok. Navifirm flash dosyalarını Nokia'nın güncelleme sisteminden aldığı için Turkcell ürün kodlu telefonlariçin Nokia Software Updater yeni yazılım yok diye bilgi veriyor. Bilginize.

Not: RM-506 için 12.1.24, RM-507 için 12.2.24 olarak yeni yazılım versiyonları mevcut.
  • Arkadaşlar bende yurt dışından gelme 6500S Black var.

Bugün Türkçe menü atmak için nss ile product code değiştirdim.
    (NOKIA 6500 Slide RM-240 0557530 EURO-C TR Black)

Güncelleme ekranında tel Silver olarak gözüktü.
    Amannn nolcak dedim, güncelledim.

Normal mi bu durum?
  • o resim temsili sanırım telefonun ürün koduyla ilgisi yok ürün kodu yazılım versiyonu ile ilgili bu arada N97 için v12 çıkmış yakında DP de çıkar.
  • Teşekkürler.

Pc suite de gri renkli olarak gösteriyor. Önemi yok.
  • Sayın XSW beyaz renk N79 um var sizin Blog ta phoenix için verdiğiniz N79 V30 sürümü ile NSU dan indirilen V30 sürüm arasında çok küçük farklar var ve sizin verdiğinizde yüklemeden sonra telefon çok ağır çalışmaya başladı hemen arkasından NSU ile oardaki sürümü yükledim telefon yine kendine geldi neden bu fark var aynı sürümde merak ettim şimdi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulkoc -- 18 Ağustos 2009; 0:22:09 >
  • Aslında fark olmaması lazım ama nokia yazılım üzerinde ufak değişikler yapmış olabilir.
  • N96 için MTP sürücüsü istiyor, nedir bu nerden bulabilirim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Noxco

N96 için MTP sürücüsü istiyor, nedir bu nerden bulabilirim ?

PC suite ile birlikte yüklenmesi lazım o sürücünün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xsw

Aslında fark olmaması lazım ama nokia yazılım üzerinde ufak değişikler yapmış olabilir.

birde phoenix le yapmış olduğum güncellemenin sonrasında NSU ile üstüne bir güncelleme yaptıktan sonra dahi Nemesis service suite programını açtığımda ülke kodu scan yapınca çıkmıyor ve boş gözüküyor tr ülke kodunu yazıyorum yine almıyor bu sorun neden oluşmuş olabilir acaba? ve sizin vermiş olduğunuz yazılımda NSU yazılımından farklı olarak ovi rehber ve ovi tema seçeneği çıkıyor diğerinde yok bilginize. ayrıca bu nokia harita 3.0 yükledim eskisinden bile berbat bence eski haritada gösterdiği köyler bile bu haritada yok ama işin içine ovi girmiş 3.0 da iyileşme olacağına gerileme olmuş :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulkoc -- 18 Ağustos 2009; 10:55:12 >
  • @sulkoc

Yazılım farkı şöyle olabilir mesala N79 30.019 v6.0 ana yazılım sürümüdür major DP paketleri sadece tek bir sefer yayınlanır ama NSU daki yazılım sürekli online olduğundan nokia yazılım üzerinde bazı küçük değişiklikler yapabilir daha sonra ana sürüm üzerine v6.10, v6.20, v6.30 minor DP paketleri yayınlanır bunlar ufak da olsa bir takım iyileştirmeler içerebilir bu sürümler ana sürüm major DP v6.0 olmadan üzerine yüklenmez. Ayrıca minor dp ler başka gsm operatörleri için özel sürümler olarak yayınlanır vodafone, turkcell vs. bazen bunlar tek pakette gelir bazen aynı sürümün ayrı bir özel ikinci sürümü yayınlanır.
  • Telefonunu türkçeye çevirecek olan arkadaşların dikkatine.Yurdışından hediye olarak gelen nokıa 6210s telefonumu 3-4 gün uğraşlarım sonunda türkçeye çevirdim.Çevirim yaparken genelde phoenix genelde şu hatayı veriyordu.( HRESULT 0x8401227a (-2080300422) şimdi gelelim nasıl yaptığıma..................

Öncelikle arkadaşlar mevcut telefonumuzun yazılım sürümünü öğrenmeliyiz.(yıldız kare dört adet sıfır kare ile öğrenin). phoenix pc suit vb. kurulumları daha önceki arkadaşların anlattığı gibi kurun. Daha sonra telefonunuzun sürümüne ait versiyon paketini indirip kurun.ve daha sonra içinde türkçe dil paketi olan eski bir versiyon indirin fakat kurmayın.Bu indirmiş olduğunuz eski dil paketinin içinde bulunan örnek veriyorum bakın bu dil dosyasıdır sonunda ispania euro vb...terimler yazar sonu fpsx ile biter.(rm367_05.304_prd_v09_01_hispania.fpsx ) bu dil paketinin adını indirmiş olduğunuz yeni versiyonun ismiyle aynı yapın.Bakın paket eski versiyon dil paketi fakat ismi yeni dil paketiyle aynı oldu.Şimdi bu ismini değiştirdiğimiz dil paketini bilgisayarım /c/program files / Common Files/ nokıa / DataPackage / Products / rm367 bende 367 sizde rm den sonra farklı bir rakamlı dosya olabilir bu dosyaya kopyalayacağız tabi bu dosyanın içinde yeni versiyon dil paketi var onu silip sadece ismini değiştirdiğimiz eski dil paketi kopyalanacak zaten sistem aynı isimde iki dosya kabul etmez. bundan sonra phoenix programıyla telefununuzu türkçe yapabilirsiniz. bakın unutmayın yeni versiyonu indirip kurun fakat eski versiyon dil paketini Navifirm programı ile indirin örnek(rm367_05.304_prd_v09_01_hispania.fpsx) bu paketi navifirm programıyla inirip adını değiştirin belirtiğim dizine atın phoenix le yazılımı yükleyin başarılar...... saygılar

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Salih52

ya ben 3-4 gün önce nokia 6220 aldım hepsiburadadan. nokia software update kullanarak güncelleme yapmaya çalışıorm olmuo
    teldeki mevcut sürüm 3.23 güncelleştirme ise 5.15 yazıo ama yapamıorm. telfonun bağlantısı kesildi dio sürekli.telefon kendini kapatıp açıo.sonra güncellemede cihaz kurtarma sayfasına geçio.öle kalıo.bi kaç defa denedim ama sonuç yine aynı.ilk denememde ise 1 kere mavi ekran geldi pc de.bi kaçdefada telfon durduk yere mesaj çekerken yeniden başladı kendi kendine

bu güncelleme işi için yardımcı olabilecek birisi varmı. yoksa servise göndersem yaparlarmı ücretsz fln

Garantisi varsa ücretsiz yeni yazılım yüklerler.

güncellemeyi yaptm sonunda

vistada deniodm olmuodu xp de denedim oldu walla
    şuanki sürümüm 5.15 oldu
    ama msj yazarken donar gibi oldu telefon.ben yazıorm hızlı hızlı telefon benden sonra yazıo :D

• v5.15 de öyle bir sorun olduğu doğru onun için ben yüklemedim v4.13 kullanıyorum v6 bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xsw -- 20 Ağustos 2009; 10:28:52 >
  • Salih52:

Kısa mesaj sistemine Türkçe karakterler girdikten sonra mesaj yazmadaki yavaşlama problemi nerdeyse tüm Nokialarda var. Şu an için yazılım güncelleme ile de çözülmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marslanoglu -- 20 Ağustos 2009; 13:53:59 >
  • quote:

@tamertoprak

Bligisayarı açıp kapatın yeniden başlatın bazı sürücülerin yüklenmesi normaldir blogda da bahsediliyor zaten ayrıca firmware paketini sabit diske kurmanız gerekir.

Bana yukarıda anlattığınız gibi yaptım fakat proğram telefonu tanımıyor yani göndermiş olduğunu güncelleme linkini de yükledim fakat kuruluyor ama herhangi birşey olmuyor yyani bi türlü bağlayamadım tel bilgisayara ayrıca hatırlatmak istedim benim telefonum çakma nokia 8800 carbon arte herşey için teşekkürler kolay gelsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: marslanoglu

Salih52:

Kısa mesaj sistemine Türkçe karakterler girdikten sonra mesaj yazmadaki yavaşlama problemi nerdeyse tüm Nokialarda var. Şu an için yazılım güncelleme ile de çözülmedi.

çok sinir bozucu bi durum yaa iki kelime yazamırom donuo ya sürekli off offff
    bilsem güncellemezdim. bi farkda göremedim açıkcası
    tek fark bu sms deki yavaşlama ve ses seviyesindeki göstergeler fln deişmiş
  • quote:

Yeni versiyon firmware dosyaları eklendi.

28.04.09 BB5 7210s 5.61 v4 Global added
    28.04.09 BB5 6555 3.46 v7 Global added
    28.04.09 BB5 6260s 4.36 v4 EURO added
    28.04.09 BB5 6124c 5.22 v10 EMEA+APAC added
    28.04.09 BB5 5130XM 6.65 v11 Global added
    28.04.09 DCT4 7100s 6.31 v9 Global added
    28.04.09 DCT4 5000 6.31 v50 Global added
    28.04.09 DCT4 2680s 6.17 v50 Global added
    28.04.09 DCT4 1661 3.10 v1.1 Global added
    28.04.09 DCT4 1202 3.10 v4 Global added

http://nokia-firmware.blogspot.com/2009/04/nokia-firmware-200904_28.html

Yukarıdaki link bozuk sanırım.

Nokia 1661'i TR menü nasıl yapabilirim.

• Arkadaşlar ben 6300'a Phoenix le sw 7.30 v.9 yükledim çok güzel oldu değişiklikler var

Yeni hesap makinesi geldi(bilimsel hesaplamalı ve yeni görünümlü)
    2 adet yeni tema ve 2 adet ekran koruyucu birlikte geldi...
  • @ilhaneren

Link bozuk değil sadece güncel değil o nisan ayının linki blog her ay güncelleniyor.

http://nokia-firmware.blogspot.com/2009/09/nokia-firmware-updates.html

http://nokia-firmware.blogspot.com/2009/09/nokia-dct4-firmware.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xsw -- 25 Eylül 2009; 12:04:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: umur BEY

selam arkadaşlar bendede 5800 xm var geçen güncelleme buldu dedi bende güncelledim v30.0.011 şuan fakat güncellemeyi yaptıktran sonra kafayı yedi arayanın ismini vermiyor sadece noyu gösteriyor.. aynı yazılımı tekrar indirip kuramıyorum arkadaşın verdiği blogtaki yazılımı indirip kursam olurmu
    fark varmı yazılımlarda...
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.