diğer forumlarda neler yazılıyor bir bakayım dedim ve ix35 sahiplerinden bazıları aracın sert süspansiyonundan şikayet edip aracı 2-3 ay sonra sattıklarını yazmışlar, rahatsız edici boyutta olduğu için.
ayrıca bir başka arkadaş da çukurlara girince garip ses gelidiğini farketmiş ve amortisörlerden olduğu ortaya çıkmış ve garanti kapsamında değiştirilecekmiş. yani bazı ciddi konfor ve kalite ve işçilik şikayetleri mevcut araçla ilgili haberiniz olsun..
hiçbir sorun yok. süsp gayet başarılı. amortisörlerden ses seda yok. satan eden de yok. ''erişememe'' bekleyenlerin sinirini bozunca, ''mundar'' denebilir. önemli olan bizim gibi 2 aydır kullananların görüşleridir.
1.6 için kasko ücreti ne kadar? Yaptıranlar hangi şirketten kaça yaptırdı? İx35 henüz yok, gelene kadar kasko için de bir kenara para atayım bari.
quote:
Orijinalden alıntı: karaserhat
1.6 için kasko ücreti ne kadar? Yaptıranlar hangi şirketten kaça yaptırdı? İx35 henüz yok, gelene kadar kasko için de bir kenara para atayım bari.
Bende daha önce 2005 elantra vardı, ondaki kaskomu ix35 e (style) aktardım. 127 gün için 166 TL fark aldılar. Yanlız hasarsızlık indirimim % 60, Fiba sigorta.
Tabi bu gerçek değeri vermez. Bende bu konuyu merak ediyorum. Diğer arkadaşlar bilgi verirse sevinirim.
quote:
Orijinalden alıntı: karaserhat
Bende 2.0 Style Plus için yıllık 970 tl verdim. Tabii bu rakam hasarsızlık indiriminden sonraki rakam. Eğer sizinde önceki aracınız var ise bunu dikkate almalısınız. Eğer aracınız yok ise bu tutar ister istemez yükselir.
quote:
Orijinalden alıntı: yusay
quote:
Orijinalden alıntı: L 77
diğer forumlarda neler yazılıyor bir bakayım dedim ve ix35 sahiplerinden bazıları aracın sert süspansiyonundan şikayet edip aracı 2-3 ay sonra sattıklarını yazmışlar, rahatsız edici boyutta olduğu için.
ayrıca bir başka arkadaş da çukurlara girince garip ses gelidiğini farketmiş ve amortisörlerden olduğu ortaya çıkmış ve garanti kapsamında değiştirilecekmiş. yani bazı ciddi konfor ve kalite ve işçilik şikayetleri mevcut araçla ilgili haberiniz olsun..
hiçbir sorun yok. süsp gayet başarılı. amortisörlerden ses seda yok. satan eden de yok. ''erişememe'' bekleyenlerin sinirini bozunca, ''mundar'' denebilir. önemli olan bizim gibi 2 aydır kullananların görüşleridir.
Doğru söze ne hacet. 1600 km oldu benim araç ve sorunsuz.
merhaba arkadaşlar
115 ps dizel i30 um var...çok memnunum...ama ix35 de beni al diye göz kırpıyor...57000 tl lik style plus benzinli düşünüyorum...sizce iyi bir fikir mi?
quote:
Orijinalden alıntı: hayriozturk
merhaba arkadaşlar
115 ps dizel i30 um var...çok memnunum...ama ix35 de beni al diye göz kırpıyor...57000 tl lik style plus benzinli düşünüyorum...sizce iyi bir fikir mi?
dizel kullandığınız için yazıyorum,eğer şehir içi 8.2-10 arası (kullanımınıza bağlı olarak) bir yakıt tüketimini dert etmiyorsanız tek kelimeyle harika bir araçtır ix35
quote:
merhaba arkadaşlar
Vallahi çok iyi fikir de ...tabii arabayı bulabilirseniz:)
quote:
Orijinalden alıntı: ken_618
quote:
merhaba arkadaşlar
dizel kullandığınız için yazıyorum,eğer şehir içi 8.2-10 arası (kullanımınıza bağlı olarak) bir yakıt tüketimini dert etmiyorsanız tek kelimeyle harika bir araçtır ix35
Bu arada GDI motorlara tüp de takılmıyor haberiniz olsun... Benim gibi az km yapan adama bile bu durum biraz tırsıtıcı.... Hee ilerde takılırmı takılması için bir sistem geliştirilirmi bilmiyorum ama sanırım 4- 5 senedir uğraşıyorlar GDI lara tüp takabilmek için fakat daha tam anlamıyla randıman alabilien yok... İlk başlarda takılıyormuş gibi görünsende daha sonra 6000-8000 km den sonra sorun çıkarıyormuş bilginize... Zaten bu aracı alan 5 sene garanti var diye alıyor 5 sene sonra tüp taksam ne olur takmasam ne olur ... Benim tahminim bu araba istanbul şehiri içi yoğun trafikte kalmazsam oratalama 9 lt . Yoğun trafiğe kalırsamda 11-12 lt leri geçer. He zaten bir hona civic de bu kadar yakıyor oda ayrı gülü seven dikenine katlanır. 1800 kg bir araba için bu değerler az bile...
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: ken_618
quote:
merhaba arkadaşlar
ix35 ve asx tekrar gittim baktım içine oturdum inceledim, sonra netten videolara ve özelliklere test sürüşü raporlarına baktım yerli yabancı sitelerde...
Sonuç: 1. ix35 daha büyük ve daha çok yakıt tüketiyor 2. ASX start stop teknolojisi var ve daha ekonomik 3. ASX Japon teknolojisi ix35 Güney Kore tabanlı Slovakya 4. ix35 iç görünüm olarak daha ergonomik ve güzel ve malzeme kalitesi olarak 5. ASX vites kolu alışılmadık ölçülerde uzun- bana garip geldi 6. ix35 plus versiyonunda özellikler çok fazla 7. ix35 lastikler 17", ASX 16" 8. bakım masrafları ikisi de 250tl civarı dedi 9. ASX aslında Audi Q5 taklidi gibi doğrusu hem önden hem arkadan, birinde aşağa doğru genişleyen ızgara diğerinde daralan ızgara 10. Seçim yapmak zor fakat ASX edinmek daha kolay
Sonucta ister benzinli ister dizel alin konforlu bir arac aliyorsunuz.maddi durum elveriyorsa dizel 4x4 olanini secmekte fayda var.hem otomatik hem 4x4.ama benzinlide iyi bir secim.
işte 2.0 motorun üstünlüğü aşağıda iki kardeş aracın birbirlerine olan farkı
tabiki arada hp ve yakıt farkı var ama fiyat bazında ikiside aynı
Qashqai diyenler aşağıdaki linkten değerlendirme videosunu mutlaka izlesinler. Bir kere Qashqai kesinlikle ix35in rakibi değil fakat ASX ile karşılaştırılabilir ki, bu durumda ASX her türlü basar
Sonucta ister benzinli ister dizel alin konforlu bir arac aliyorsunuz.maddi durum elveriyorsa dizel 4x4 olanini secmekte fayda var.hem otomatik hem 4x4.ama benzinlide iyi bir secim.
otomatik vites lunaparktaki çarpışan arabalar gibi bişey. vites değiştirmeden araba kullanmanın zevki mi kalıyor, oyuncak gibi. ayrıca fazladan yakıt ve bakım masrafı demek..manuel vites olmadan araba kullanıyorum diyemezsiniz.
farklı bir marka ford kuga bakın oda ix35'in arkasından tanponunu seyrediyor
otomatik vites lunaparktaki çarpışan arabalar gibi bişey. vites değiştirmeden araba kullanmanın zevki mi kalıyor, oyuncak gibi. ayrıca fazladan yakıt ve bakım masrafı demek..manuel vites olmadan araba kullanıyorum diyemezsiniz.
Otomatik vites konusu zevk isi.ben burdan gidip insanlara illa otomatik alin yada illa manuel vites alin demem.bizim arabalarin bazilari otomatik bazilari manuel vites.ama suv sifatinda satilan arabalarin cogu otomatik vites.otomatik alanlarin cogu araba kullanmayi bilmedigi icin almiyor.yada yakiti fazla diye degil.buyuksehirde yasiyorsaniz otomatik avantajli.ayrica yeni nesil otomatikler duz viteslerden daha az yakiyor.kataloglardaki teknik verilere bakin bir dsg,bir dualogic vites yada digerleri 1 litre bile olsa az yakiyor.bu gibi nedenlerle sizin dediginiz gibi araba kullanmayi anlamiyorum diye kesin yargi vermem.herker ayni dusunmek zorunda degil cunku.kimi otomatik vites alir kimi manuel.kisiye kalmis bir durum.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: chn06
Büyükşehirde yasıyorsan, sabah-aksam yogun trafiğe maruz kalıyorsan, bacak ağrısı yasamak istemiyorsan otomatik vites tartışılmaz. Ama bunlardan beni ilgilendiren yok diyorsan ozaman kişisel tercihtir.