Yeni katılan arkadaşlar da, şimdiye kadar belli bir seviyede tutmaya çalıştığımız başlığa uygun olarak paylaşımda bulunurlarsa başlık amacından sapmayacaktır.
bende isterim otomatik vites ama 1.6 da pek gerek yok gibi hem araç ağır ama bin türlü aksiyonu var yokuş kaydırmama felan gibi ama birazdaha param olsaydı tabii bende 2.0 otomatik düşünürdüm... Otomatik büyük keyif.
Beyler, hem hyundai hem mitsubishi bayileri test sürüşü yapmak isteyenleri çok güzel karşılıyorlar. Hem ix35 hem de ASX sürüş izlenimlerim şöyle:
ix35 bir kere 2.0 motor olduğu için daha güçlü izlenimi veriyor ve tork belli ki daha yüksek fakat araç otomatik vites olduğu için ben pek bi zevk alamadım, çok bi tat bulamadım, daha doğrusu çok fazla bişey anlayamadım desem yeridir. Bunun dışında araç çok konforlu ve asfaltta gayet rahat. Bozuk yol olan bi bölgede biraz hoplatıyo fakat çok aşırı bi rahatsızlık yok, ancak sürekli bozuk yolda hoş olmaz..10-11 civarı gösterdi yakıt tüketimi, bayırlarda 12 oldu, hatta ve hatta 13-14 de gördüm. araç çok sessiz diyemem fakat rahatsız edici boyutta değil, zamanla kulak alışıyor. Hidrolik direksiyon çok hafif.
ASX 1.6 benzinli start and stop özellikli. Vites değişimi çok rahat. Araç gayet sessiz ve konforlu. Cam tavan olmadığı için ve iç döşeme ve malzeme siyah olduğu için biraz kasvetli geldi. Yol bilgisayarı 6-7-8 civarı değişti. Işıklarda dur kalk yaparken sorunsuz akıllı motor kendini kapatıp yakıt sarfiyatını 0a düşürüp debriyaja bastığınız anda daha vitese takmadan çalıştırıyor. Gelip geçen araçlardan ve insanlardan sürekli bir ilgi ve merakla bakışlar tespit ettim. Araç oldukça kıvrak ve tam bir şehir SUVu. Özellikle yandan görünüşü çıkıntılı ve küt bir burunla amerikan filmlerindeki FBI ve CIA araçları gibi duruyo siyah olunca.
Arkadaşımız Quashqaisini de göz önünde bulundurarak şunu söyleyebilirim ki ASX birkaç gömlek kesinlikle daha üstün, daha güvenli ve sağlam hissi veriyor. İx35e gelince, tabi daha iri ve motor ve vites farkı olduğu için ayrı klasmanda kaldı. Dediğim gibi ben pek tat alamadım, vites değitirmeyi seven birisi olarak ve arabanın her türlü yönetimi ve kontrolü bende olsun istediğim için. ASX çok zevkli bir kullanım sunuyor ve yakıt endişesi kesinlikle yaratmıyor şehiriçi kullanımda. Ayrıca sanırım ix35e lpg imkansız fakat ASXe bunun kurulumu daha kolay ve mümkün olabilir.
Sonuç: cam tavan ve açık renk iç döşemeler olsa ve buna ek vites kolu daha kısa olsa ben hiç tereddüt etmeden ASX alırdım. Gidin hemen yarın deneme sürüşü yapın arkadaşlar. Dediğim gibi hem hyundai hem mitsubishi ve hatta nissan hemen test için hazır araçlar bulunduruyor ve oldukça davetkarlar..
Başka arkadaşların da gözlem ve tecrübelerini kiyaslarsak daha ortak ve tarafsız görüşlere ulaşabiliriz, neyin ne olduğu açıkça ortaya çıkar. Kesin yargım şudur ki, Nissan Quashqai kesinlikle Mitsubishi ASXin rakibi olamaz, hem iç hem dış tasarım hem yakıt hem güvenlik ve hem kullanım zevki, yenilik, teknoloji ve konfor açısından. Öte yandan ix35i bu ikisiyle karşılaştırabilmek için manuel vites ve 1.6 motor kullanmak gerekir.
Bu aracın Halep'te gördüğüm modelindeki ön sisleri daha şık. 2 sene sonra makyaj yaptık diye getirirler kesin...
malum araclarin gecikicegini duyunca bende alternatif arastirmaya girdim. Maalesef IX35 in gorunusu ve donanimindan sonra baska arac begenek zor oluyor... Baktigim ilk araba ASX oldu ama 50 bin civari para verip o kadar bos bir araba almak istemedim... dis cizgileri fena degil ama ici hep alistigimiz eski arabalar gibi... en azindan donanim olarak keske Ingiltere'de ki gibi birden fazla paket olsa... mesela ASX4 gayet donanimli bir paket cam tavan haric IX35 de olan hemen hemen hersey var... Ama dedim ya IX35 i kafaya koyduktan sonra digerleri zor...
Keske arabalar bir an once gelse :(
Sevgili dostlar, üzülerek görüyorum ki bir süre önce bizim sportage topiğine dadanan tipler gibi asgari saygı değelerinden nasibini almamış tipler buraya da dadanmış.. Kesinlikle muhatap olmama adına alıntı yapmıyorum.. Fakat emin olun IX35 fiili kullanıcıları bu tipleri kendi içlerinde öğütecektir.. Paylaşımlarınızın daim olması dileğiyle..
quote:
Orijinalden alıntı: yonga
Bu aracın Halep'te gördüğüm modelindeki ön sisleri daha şık. 2 sene sonra makyaj yaptık diye getirirler kesin...
bazı ülkelerde sis farları köşeli. evet bence de yuvarlak olanlara göre köşeli daha şık.
quote:
Orijinalden alıntı: okanbak
malum araclarin gecikicegini duyunca bende alternatif arastirmaya girdim. Maalesef IX35 in gorunusu ve donanimindan sonra baska arac begenek zor oluyor... Baktigim ilk araba ASX oldu ama 50 bin civari para verip o kadar bos bir araba almak istemedim... dis cizgileri fena degil ama ici hep alistigimiz eski arabalar gibi... en azindan donanim olarak keske Ingiltere'de ki gibi birden fazla paket olsa... mesela ASX4 gayet donanimli bir paket cam tavan haric IX35 de olan hemen hemen hersey var... Ama dedim ya IX35 i kafaya koyduktan sonra digerleri zor...
Keske arabalar bir an once gelse :(
şurda Mart 15e ne kaldı sareden derviş ix35 kavuşmiş..
keske Mart 15 de gelecegine inanabilsem... 15 Aralikda kesin gelicek diye arabami sattim ve hala bekliyorum... Bayimin bana dedigi Haziran gibi gelecegi... Bazi arkadaslar bayinin beni kandirdigini dusunuyor ama Hyundai Group'un bunyesinde olan ve dunyadaki butun nakliye ve depolama hizmeti veren Glovis adli Lojistik firmasinin basindaki Koreli'ler benim yakindan tanidigim kisiler ve onlarin yonlendirmesi ile Assan Grubu'nun bayii olan As Otoya siparis verdim o nedenle bana bayiinin yalan soyliyecegini dusunmuyorum...Belkide erken soyleyip gecikti demektense boyle demis olabilir... Ote yandan bayiiler satis performanslarina gore arac alabiliyorlarmis yani 10 tane gelirse sirayla ilk 10 bayiye veriliyormus. Bu durumda her bayiiye gelmicegi anlamina geliyo :(
Neyse biz ne dersek diyelim beklemekten baska care yok maalesef :(
Konu başlığı Hyundai İX35 kulubü. Bunun anlamı nedir? Bu topikde bu araç hakkında haber ve bilgi paylaşımı yapılır. İyi veya kötü. Diğer araçlar hakkında bilgi almak istersem gider o araçların topiğine bakarım. Bu konu başlığına yaklaşık 1-2 haftadır birkaç parazit girdi. Verdikleri bazı bilgilerde haberlerde asparagas. Yalnızca bir örnek; Türkiye'ye 1.6 GDİ Style Plus araç henüz hiç gelmedi gibi mesnetsiz bilgi geçiliyor topiğe, oysaki yaklaşık 3 aydır bu aracı kullanan arkadaşlar var aramızda. Lütfedif önceki sayfalara ve araç listesine baksa bile bu tür bir yanlış bilgiyi geçmeyecek. Sonuç olarak 1 sene sonra bile gelse İX35 arkadaş. Başkası bu saatten sonra zevk vermez. Saygılar.
Arkadaşlar herkese saygıygı duyuyorum.Ama herkestende saygı beklerim. Kimse bu aracı kullanandan daha iyi bilemez.Bizler kullanıyoruz.Kimi insanların dediği çoğu şeyler asparagastır.Tek doğru olan benzin sorunudur.Ama ondada arabanın suçu yok,benzine bukadar zam yapan ve bize %70 vergi ödeten zihniyettedir.Haa diyeceksinizki neden dizelini almadın?Bu sefer de mtv den ve alırken ötv den farki kapattiriyor devlet baba:)) Arabamı alalı henuz 2 ay oldu.İlk aldığım gün depomu 200 tl ye doldurdum.Bu gün 240 tl.İNSAF BEE. Kusura bakmayın,İçimden bişeyler haykırmak istiyor:))
arkadaşlar dün hyundai bursa şentürklere uğradım güya aralıkta yazılmıştım ve ocak gibi teslim vardı, sonra şubat oldu dünde söyledikleri martta ancak araç gelecek diyorlar güya talep çokmuş sebep oymuş...çok inandım!!!ortada araç yok adamlar talebin fazla olmasını bağane ediyorlar oradan kia şentürklere uğradım ordada kesin bişey söylemiyorlar ..SON KARARIM YETER ARTIK DEYİP İKİSİNDENDE VAZGEÇTİM BİRAZ DAHA BEKLERİM BİRAZ DAHA PARA BİRİKTİRİP BAŞKA ALTERNATİFLERE YÖNELECEĞİM.... bu arada hyundai mart içinde fiyat garantisi vermiyor.....
şubat sonu mart başı gibi ix 35 ler gelicek bayiler hala alep topluyorlar. Benden kapora almadılar ama ilk sırada siz varsınız dediler. Bnece mart ilk haftası araçlar kesin burada olacak.
quote:
Orijinalden alıntı: haydar01
Arkadaşlar herkese saygıygı duyuyorum.Ama herkestende saygı beklerim. Kimse bu aracı kullanandan daha iyi bilemez.Bizler kullanıyoruz.Kimi insanların dediği çoğu şeyler asparagastır.Tek doğru olan benzin sorunudur.Ama ondada arabanın suçu yok,benzine bukadar zam yapan ve bize %70 vergi ödeten zihniyettedir.Haa diyeceksinizki neden dizelini almadın?Bu sefer de mtv den ve alırken ötv den farki kapattiriyor devlet baba:)) Arabamı alalı henuz 2 ay oldu.İlk aldığım gün depomu 200 tl ye doldurdum.Bu gün 240 tl.İNSAF BEE. Kusura bakmayın,İçimden bişeyler haykırmak istiyor:))
Helal sizin style mı style plus mı? kaça aldınız? yakıt tüketimi kaç civarı? aracınız ne renk?
quote:
Orijinalden alıntı: doktor-74
arkadaşlar dün hyundai bursa şentürklere uğradım güya aralıkta yazılmıştım ve ocak gibi teslim vardı, sonra şubat oldu dünde söyledikleri martta ancak araç gelecek diyorlar güya talep çokmuş sebep oymuş...çok inandım!!!ortada araç yok adamlar talebin fazla olmasını bağane ediyorlar oradan kia şentürklere uğradım ordada kesin bişey söylemiyorlar ..SON KARARIM YETER ARTIK DEYİP İKİSİNDENDE VAZGEÇTİM BİRAZ DAHA BEKLERİM BİRAZ DAHA PARA BİRİKTİRİP BAŞKA ALTERNATİFLERE YÖNELECEĞİM.... bu arada hyundai mart içinde fiyat garantisi vermiyor.....
şentürklerin yalova yolundaki şubesine mi gittiniz yoksa izmir yolundakine mi? benden kaparo aldılar ve ilk sırada bekliyorum aralık 15ten beri. üstelik arabamı da sattım acil gelecek diye..
quote:
Orijinalden alıntı: k71
benim araç style plus beyaz renk siyah deri döşeme km 1300 yakıt kullanıma göre değişiyo ortalama sekiz dokuz arası
otomatik vites mi manuel mi?
Bu arada bazı kendini beğenmiş ve hoşgörüden yoksun ix35 bağımlılarını dikkate alarak yeni ve daha anlayışlı bir forum başlatılmış bulunmakta: SUV Kıyaslama (ix35-Sportage-ASX-Qashqai-Juke-Kuga-..) burada küfürlü ve kırıcı yazılar hariç alakalı olan her şey serbest. Doya doya paylaşıp dertleşebilir, akıl fikir alışverişinde bulunabilirsiniz arkadaşlar.. Hayırlı olsun!
Bu arada bazı kendini beğenmiş ve hoşgörüden yoksun ix35 bağımlılarını dikkate alarak yeni ve daha anlayışlı bir forum başlatılmış bulunmakta: SUV Kıyaslama (ix35-Sportage-ASX-Qashqai-Juke-Kuga-..) burada küfürlü ve kırıcı yazılar hariç alakalı olan her şey serbest. Doya doya paylaşıp dertleşebilir, akıl fikir alışverişinde bulunabilirsiniz arkadaşlar.. Hayırlı olsun!
Bırakalım da bazıları kendi dar çevrelerinde kısır döngüleriyle tatmin olsunlar!
quote:
Orijinalden alıntı: L 77
Gün olur da belki bir gün bizden bıkarsan Gün gelir de hani bu topic’ten çıkıp gidersen Sanma ki senden, senin uğruna verdiklerimden Geriye birşey isterim sen ayrılırken Sanma ki senin için yaptıklarımın hesabı sorulacaktır Senden…
Bizi bizimle bırak giderken başka birşey istemem ayrılırken Bana bir tek bizi bırak ne olur Gerisi senin olsun… Senin olsun…
Bir başka forum topic'i seni bizden alırsa Bir başka araca olur ha aşık olursan Sanma ki senden, senin uğruna verdiklerimden Geriye birşey isteriz sen ayrılırken Sanma ki senin için yaptıklarımın hesabı sorulacaktır Senden…
Bizi bizimle bırak giderken başka birşey istemem ayrılırken Bana bir bu topic’i bırak ne olur gerisi senin olsun Senin olsun..
quote:
Orijinalden alıntı: neurofuzzy Gün olur da belki bir gün bizden bıkarsan Gün gelir de hani bu topic�ten çıkıp gidersen Sanma ki senden, senin uğruna verdiklerimden Geriye birşey isterim sen ayrılırken Sanma ki senin için yaptıklarımın hesabı sorulacaktır Senden�
Bizi bizimle bırak giderken başka birşey istemem ayrılırken Bana bir tek bizi bırak ne olur Gerisi senin olsun� Senin olsun�
Bir başka forum topic'i seni bizden alırsa Bir başka araca olur ha aşık olursan Sanma ki senden, senin uğruna verdiklerimden Geriye birşey isteriz sen ayrılırken Sanma ki senin için yaptıklarımın hesabı sorulacaktır Senden�
Bizi bizimle bırak giderken başka birşey istemem ayrılırken Bana bir bu topic�i bırak ne olur gerisi senin olsun Senin olsun..