Şimdi Ara

DH.Mizah 'Teknoloji Çiziyorum' Karikatürler - 4 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
2
Favori
30.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

Karikatüre tepkim;
    DH.Mizah 'Teknoloji Çiziyorum' Karikatürler - 4

• @Ömer

Eleştirilere her zaman açığız yeter ki amacı gelişim olsun yol göstersin.

Mesajlarınız olmamış "Hayır" demek ayrı, neden hayır, nerede ne yapılabilirdi söylemek ayrı.

Dediğim gibi konuyu iyi bilip, en azından Microsoft'un yeni nesil ürünlerinin hiç birinin Türkiye'de resmi olarak yer almadığı halde Microsoft'un Türkiye'i yılın ülkesi seçtiğini duyan biri o karikatürde anlam bulmadan geçmez.

Sonuna kadar okumak yanında bilgi sahibi olmak gerekir derken bunu aktarmaya çalışıyordum. Konu hakkında bilgi yok ise karikatürün neyi anlatmayı çalıştığını anlayıp eleştiri yapmak imkansızlaşır.

Sevgiler,
    Mesut Çevik
  • DH.Mizah 'Teknoloji Çiziyorum' Karikatürler - 4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NGC 5866 -- 26 Temmuz 2012; 13:39:44 >
  • Bence sizler karikatür çizmekten ziyade donanım incelemelerine devam ediniz.
  • Merhabalar, öncelikle kendi açtığım bu başlığa bir şeyler yazmam ne kadar doğru bilmiyorum, fakat mantık çerçevesinde yapılan eleştirileri gerçekten uygulamaya çalışıyorum. Daha önce de yazmıştım burası bir uykusuz yada penguen değil. Burada özgürce esperilerimizi çizip koymamız mümkün değil. Belli bir kalıbı var ve ona uyarak işlerimi yayınlamaya çalışıyorum. Son karikatürlerimin gülünmesi için çizilmediği belli zaten. bir tepki var. Firmaların ülkemize nasıl davrandığını göstermek istedim. Ayrıca buradaki karikatürleri uykusuz ya da pengueni okuyanlar bilir ilk iki sayfasındaki siyasi karikatürler formatında düşünmeniz gerekir. Orada da gündemle ilgili karikatürler var. Burası da teknoloji haber sitesi olduğundan bende o formatta yapmayı uygun gördüm. Onun dışında madem o kadar Donanım haberi düşünen insanlarız, daha iyi esprilerin çıkacağını düşünüyoruz mail adresim belli gelin espriler konusunda beyin jimnastiği yapalım ve daha iyi şeyler yaratalım. Ben buna hiçbir zaman hayır demedim.(soner_aktas@hotmail.com) Sonuçta bunları sizler için yapıyoruz ve inanın bir günde yapılabilen şeyler değil. eleştirilerinize gayet optimist yaklaşmaya çalıştığım halde bazı eleştirilerin sadece eleştiri olsun diye yazıldığı belli. Evet bu ülkede çok sağlam karikatüristler var ve bunlar bir elin parmaklarından daha fazla. Burada çizilen karikatürleri mizah dergilerindeki karikatürler formatın da düşünmeniz çok yanlış olur daha çok gazetelerdeki karikatürler ile kıyaslana bilir. Çünkü format onu gerektiriyor. Beklentileriniz “bir Umut Sarıkaya bir Oky kadar iyi olmalıydı bence” yönündedir eminim fakat Donanım haber konsepti o tarz karikatürlere uygun değil. Bunu bilerek eleştiri yapmanızda yarar var.

Sevgiler.

Soner AKTAŞ

• @Ömer
    Arkandayiz hocam.

@Speed-Step
    Arkadasinizi korumak istediginizi anliyoruz ama bunu sert bir dille degil kirpisan gibi sakin bir sekilde soylemeniz daha uygun olurdu. Kimseyi suclamiyoruz emeklerine saygisizlik etmekte istemiyoruz bu sadece elestiri.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kirpisan

Merhabalar, öncelikle kendi açtığım bu başlığa bir şeyler yazmam ne kadar doğru bilmiyorum, fakat mantık çerçevesinde yapılan eleştirileri gerçekten uygulamaya çalışıyorum. Daha önce de yazmıştım burası bir uykusuz yada penguen değil. Burada özgürce esperilerimizi çizip koymamız mümkün değil. Belli bir kalıbı var ve ona uyarak işlerimi yayınlamaya çalışıyorum. Son karikatürlerimin gülünmesi için çizilmediği belli zaten. bir tepki var. Firmaların ülkemize nasıl davrandığını göstermek istedim. Ayrıca buradaki karikatürleri uykusuz ya da pengueni okuyanlar bilir ilk iki sayfasındaki siyasi karikatürler formatında düşünmeniz gerekir. Orada da gündemle ilgili karikatürler var. Burası da teknoloji haber sitesi olduğundan bende o formatta yapmayı uygun gördüm. Onun dışında madem o kadar Donanım haberi düşünen insanlarız, daha iyi esprilerin çıkacağını düşünüyoruz mail adresim belli gelin espriler konusunda beyin jimnastiği yapalım ve daha iyi şeyler yaratalım. Ben buna hiçbir zaman hayır demedim.(soner_aktas@hotmail.com) Sonuçta bunları sizler için yapıyoruz ve inanın bir günde yapılabilen şeyler değil. eleştirilerinize gayet optimist yaklaşmaya çalıştığım halde bazı eleştirilerin sadece eleştiri olsun diye yazıldığı belli. Evet bu ülkede çok sağlam karikatüristler var ve bunlar bir elin parmaklarından daha fazla. Burada çizilen karikatürleri mizah dergilerindeki karikatürler formatın da düşünmeniz çok yanlış olur daha çok gazetelerdeki karikatürler ile kıyaslana bilir. Çünkü format onu gerektiriyor. Beklentileriniz “bir Umut Sarıkaya bir Oky kadar iyi olmalıydı bence” yönündedir eminim fakat Donanım haber konsepti o tarz karikatürlere uygun değil. Bunu bilerek eleştiri yapmanızda yarar var.

Sevgiler.

Soner AKTAŞ

Haklısınız editörüm.Her karikatür gülmek için değildir.Anlatılmak istenileni anlamak lazım.

• Bence güzel yapmış neden kötü diyorsunuz anlamadım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kirpisan

Merhabalar, öncelikle kendi açtığım bu başlığa bir şeyler yazmam ne kadar doğru bilmiyorum, fakat mantık çerçevesinde yapılan eleştirileri gerçekten uygulamaya çalışıyorum. Daha önce de yazmıştım burası bir uykusuz yada penguen değil. Burada özgürce esperilerimizi çizip koymamız mümkün değil. Belli bir kalıbı var ve ona uyarak işlerimi yayınlamaya çalışıyorum. Son karikatürlerimin gülünmesi için çizilmediği belli zaten. bir tepki var. Firmaların ülkemize nasıl davrandığını göstermek istedim. Ayrıca buradaki karikatürleri uykusuz ya da pengueni okuyanlar bilir ilk iki sayfasındaki siyasi karikatürler formatında düşünmeniz gerekir. Orada da gündemle ilgili karikatürler var. Burası da teknoloji haber sitesi olduğundan bende o formatta yapmayı uygun gördüm. Onun dışında madem o kadar Donanım haberi düşünen insanlarız, daha iyi esprilerin çıkacağını düşünüyoruz mail adresim belli gelin espriler konusunda beyin jimnastiği yapalım ve daha iyi şeyler yaratalım. Ben buna hiçbir zaman hayır demedim.(soner_aktas@hotmail.com) Sonuçta bunları sizler için yapıyoruz ve inanın bir günde yapılabilen şeyler değil. eleştirilerinize gayet optimist yaklaşmaya çalıştığım halde bazı eleştirilerin sadece eleştiri olsun diye yazıldığı belli. Evet bu ülkede çok sağlam karikatüristler var ve bunlar bir elin parmaklarından daha fazla. Burada çizilen karikatürleri mizah dergilerindeki karikatürler formatın da düşünmeniz çok yanlış olur daha çok gazetelerdeki karikatürler ile kıyaslana bilir. Çünkü format onu gerektiriyor. Beklentileriniz “bir Umut Sarıkaya bir Oky kadar iyi olmalıydı bence” yönündedir eminim fakat Donanım haber konsepti o tarz karikatürlere uygun değil. Bunu bilerek eleştiri yapmanızda yarar var.Sevgiler.Soner AKTAŞ

Öncelikle emeğinize ve ellerinize sağlık. Çizgileriniz ve ifadeleriniz gerçekten çok hoş. Karikatür çizmek zor bir iştir.

Sizin de dediğiniz gibi espriler konusunda öneriler alıp bunları kağıda dökebilirsiniz. O zaman hem çizgi yönü hem de espri yönüyle mükemmel işler ortaya çıkabilir ve DH Mizah fenomen haline dönüşebilir.

Olumsuz eleştiriler sizi yıldırmasın lütfen. Tekrar söylüyorum çizgileriniz çok güzel. Devamını bekliyor ve başarılar diliyorum.

• Padişah'ım sen çok ya-yaşa.
    Türkiyede padişahlar çoğalmaya başladı.
    Ama Kanuni sultan süleyman'ın parmağı değil gölgesi olamazsınız fazla ileri gidiyorsunuz.
    Bir okuru yerden yere vurup parçalamak bu olsa gerek ......
    Ayrıca karikatür TTNET ile ilgili olsa idi , daha bir anlamlı olabilirdi.
    Bir diğeri hikayeye konu olan musluk nerede?
    Bir diğeri herkesin yaptığı karikatürleri yayımlanacağı bir serbest kürsü açın bakalım belki daha yetenekli okurlar çıkabilir.Sansür olmadan tabii..
    Bir diğeri karikatürü çizen arkadaşa yapılan eleştiride bilader diye başlamamalıydı....

Bence hikayedeki konuşma şu şekilde olsaydı belki bir ders çıkarabilirdik.

-Usta bizim musluk bozulduda bi bakabilecekmisin ?
    -Üzgümüm evlat! biz , hiçbirşey üretemeyen ,Doğu akdenizde düşen Jet'inin bile nasıl düştüğünü tesbit edemeyen ,uçağın enkazını çıkaramayan , hesabını soramayan , kıçı kırık ülkelere bakmıyoruz , bakmak zorunda da değiliz.Hem sizin musluğunuz yüzyıllardır bozuk daha yeni mi farkettiniz?

• 4 sayısı çıktı şu donanım haber mizahın 4. sayısı çıkana kadar onu ben DR.Mizah olarak gördüm yeni farkediyorum :D

• nirvanha1

Her yerde şu ergen siyasetini yapmazsanız olmuyor dimi...

• Çizim seviyesi iyi özenilmiş. mizah seviyesi ilkokul :)

• is işten geçmiş önceden verilmesi gerekilen cevap daha yeni gelmiş. Ömer gibi saygılı biri de buralardan uzakta kalacaksa vay halimize, sırf bir savunma için olanlara bak. Kimseye karşı nefretim yoktur ancak rica ediyorum bu işlerde işin ehlini bilip katkıda bulunacak kişi savunmasını yapsin.

Saygılar;
    Can Okuroglu
    Donanimhaber üyesi

Rutbem umarım yeterince anlamlıdır lakin burada kaybedilen tek şey boyle yaparak üye kaybı yasanmasidir. Geçmiş olsun ne diyelim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Artık son şakanı yaparsan bizde gülecez.. söz..

• quote:

Orijinalden alıntı: Amedra

is işten geçmiş önceden verilmesi gerekilen cevap daha yeni gelmiş. Ömer gibi saygılı biri de buralardan uzakta kalacaksa vay halimize, sırf bir savunma için olanlara bak. Kimseye karşı nefretim yoktur ancak rica ediyorum bu işlerde işin ehlini bilip katkıda bulunacak kişi savunmasını yapsin.

Saygılar;
    Can Okuroglu
    Donanimhaber üyesi

Rutbem umarım yeterince anlamlıdır lakin burada kaybedilen tek şey boyle yaparak üye kaybı yasanmasidir. Geçmiş olsun ne diyelim..

Sen kimsin 500binden fazla üyemiz var derler işte adama...

Birileri forumu buraya kimler getirdi hatırlasa fena olmaz...

• ben beğendim karikatürleri bence çok haksızlık yapılıyor. karikatür dediğin yüzde hafif bir tebessüm oluştursa yeter.Alan dar olmasına rağmen yinede güzel espriler bulunuyor. siz kalkıp yiğit özgür kalitesinde karikatürler beklerseniz tabii gülemezsiniz.
  • Çizimler güzel ama, bir kerede gülelim arkadaş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Speed-Step

@Ömer Eleştirilere her zaman açığız yeter ki amacı gelişim olsun yol göstersin. Mesajlarınız olmamış Hayır demek ayrı, neden hayır, nerede ne yapılabilirdi söylemek ayrı. Dediğim gibi konuyu iyi bilip, en azından Microsoftun yeni nesil ürünlerinin hiç birinin Türkiyede resmi olarak yer almadığı halde Microsoftun Türkiyei yılın ülkesi seçtiğini duyan biri o karikatürde anlam bulmadan geçmez. Sonuna kadar okumak yanında bilgi sahibi olmak gerekir derken bunu aktarmaya çalışıyordum. Konu hakkında bilgi yok ise karikatürün neyi anlatmayı çalıştığını anlayıp eleştiri yapmak imkansızlaşır. Sevgiler, Mesut Çevik

Mesut bey, biz sizi sağduyulu, pozitif mizaçlı ve demokrat biri olarak tanıyoruz ve sizi seviyoruz. Okuyucularınızla diyaloglarınızda daha dikkatli olmanız gerektiğini, okuyucularınız üzerinde oluşturduğunuz olumlu imajı yıpratmamanız gerektiğini, zira bunun ayrıca sizin profesyonel işinizin bir gerekliliği olduğunu hatırlatmak isterim ama siz bunları zaten biliyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Speed-Step

@ÖMER Yeterli düzeyde değil derken yeterli bir şeyler yapın, ortaya koyun veya daha yeterli olabilmesi için neler yapılması gerekli yazın ki eleştirirken konu hakkında ne kadar deneyimli ve yeteneklisiniz de söylediklerinizin arkasını neyle dolduruyorsunuz görelim. Donanimhaber.com bir teknoloji portalı ve karikatürlerde Teknoloji dünyasındaki gelişme ve trendlerle ilgili. Bu gelişmeler sizi ilgilendirmeyebilir, karikatürlere de gülmemiş olabilirsiniz ki her karikatürün amacı bakanı kahkahalar attırıp gözünden yaş getirmek değildir. Buradaki amaç bazı olay ve trendlerin gündelik yaşamdaki yansımalarını ince bir mizah ile hatırlatmak tekrar gündeme getirmektir. Beğenmezseniz beğenmezsiniz, siz istemiyorsunuz diye karikatürleri silip bu işe son verecek değiliz. Soner AKTAŞ bizim için değerli bir yetenek ve bu mecrada yer almaya devam edecek. Sevgiler, Mesut Çevik

kinayeli bir yaklaşım olmuş

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.