Şimdi Ara

DH.Mizah 'Teknoloji Çiziyorum' Karikatürler - 4 (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
2
Favori
30.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • vasat dersem bile pek uygun olmaz.. daha da kötü.. cidden tebessüm etmeyi bırak, buna mı vakit ayırdım diyor insan, morali bozuluyor o derece.. ömer'de inanılmaz güzel üslubuyla çok yerinde cevaplar vermiş
  • Selamlar.

Son karikatürü sildim. Gerek espiri gerek icerik bakımından eksikleri vardı. Sizin de görüsleriniz doğrultusunda buna karar verdim. DH islerime yorum alabildigimden benim icin cok değerli bir okul bende daha iyilerini yaparak sizin en azindan bir çoğunuzun iyi vakit geçirmesini sağlayacağım. Tesekkurler ve iyi forumlar :3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paslı Pedal -- 30 Temmuz 2012; 11:51:21 >
  • net söyleyeyim...hiç komik değil...
    ve evet donanımhaberin ana sayfadan sunduğu bir karikatür en azından biraz komik olmak zorunda!!!

• Bazı yorumları eleştirmek çok istiyorum ama karikatürleri çizen arkadaşımıza ayıp olur diye susuyorum.
  • Bu karikatürler güldürürken düşündürmek için değil, önce bunu anlamak lazım.

Güldürmeden düşündürmek için çizilmiş!

Çizerimiz, neden gülemediğimiz hususunda bizi düşündürmek istemiş.

Karikatürlere bakıp çoğumuz düşünmedi mi? Ben neden gülmedim diye, hah işte tüm amaç buydu! Karikatürler düşündürmeye yönelik amacına ulaşmış görünüyor konuya bakıldığında, herkes oldukça düşünmüş karikatürler üzerine. Üzerine bilimsel makaleler bile yazılacak kıvama gelmiş, hatta bir iki deneme bile yazılmış.

Karikatürlerin birer Recep İvedik filmi olmaktansa, bir Cem Yılmaz, Yılmaz Erdoğan, Ferhan Şensoy filmi olması amaçlanmış ama karikatürler ancak bir Muhuttin Hürgür filmi olabilmiş, Muhuttin Hürgür'ün bir filmini bile izlemiş değilim, belki filmi bile yoktur hatta öyleki belki böyle biri dahi yoktur, çünkü aklıma birden öylesine geldi O derece bir karikatür

• Beyler tamam komik olmayabilir. Zaten arkadaşda kahkahaya boğulun diye çizmemiş bu karikatürleri. Ortada emek var sonuçta, arkadaşa vur vur öldürmüşsünüz.
  • DH.Mizah 'Teknoloji Çiziyorum' Karikatürler - 4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre Kocakaya -- 1 Ağustos 2012; 10:31:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Speed-Step

@ÖMER

Yeterli düzeyde değil derken yeterli bir şeyler yapın, ortaya koyun veya daha yeterli olabilmesi için neler yapılması gerekli yazın ki eleştirirken konu hakkında ne kadar deneyimli ve yeteneklisiniz de söylediklerinizin arkasını neyle dolduruyorsunuz görelim.

Donanimhaber.com bir teknoloji portalı ve karikatürlerde Teknoloji dünyasındaki gelişme ve trendlerle ilgili. Bu gelişmeler sizi ilgilendirmeyebilir, karikatürlere de gülmemiş olabilirsiniz ki her karikatürün amacı bakanı kahkahalar attırıp gözünden yaş getirmek değildir.

Buradaki amaç bazı olay ve trendlerin gündelik yaşamdaki yansımalarını ince bir mizah ile hatırlatmak tekrar gündeme getirmektir. Beğenmezseniz beğenmezsiniz, siz istemiyorsunuz diye karikatürleri silip bu işe son verecek değiliz. Soner AKTAŞ bizim için değerli bir yetenek ve bu mecrada yer almaya devam edecek.

Sevgiler,
    Mesut Çevik

mesut abi seni severim ama bu yorumunu haksız budum beğenmedin mi sen yap diyorsun ama siz oyunları ekran kartlarını kasları eleştirince biz size hadi git oyun yapda oynayalım yada git ekran kartı üret veya git kasa modla diyor muyuz bir işi beğenmemek için o işin ehli olmanız gerekmez nasıl ki türkiyedeki yollar kötü diyoruz peki hangimiz gidip bir yol yapıyoruz burdaki katagori karikatür bizde daha iyileriyle karşılaştırıp sizin yaptığınız olmamış diyoruz ayrıca siz türkiyenin en büyük sitelerinden birinde editörsünüz ve her tür eleştiriyi karşılayabilmeniz gerek bu sitedeki hi bir kullanıcıya bu şekilde tepki veremezseniz hadi küfür eder anlarız ama ömer adlı kullanıcının yorumunda ne bir küfür var ne bir hakaret üstelik mesajıda silinmiş

• Mesut Cevik'in agir mesaji maalesef hic olmamis. Keske biraz daha olumlu, igneleyeci olmayan mesaj yazsaydi olaylar bu noktaya gelmezdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fena değil, beğendim :)

• Abooooo mesut reyizi eksi yağmuruna tutmuşlar
  • Sıkıntı çizilen karikatürlerde değil.

Sıkıntı, çizilen karikatürlerin Teknoloji forumu formatına uygun olması ve lakin genel olarak söylüyorum takip eden hedef kitleye hitap etmemesinden kaynaklanmakta.

Karikatüre güldürürken düşündüren bir anlam yüklemek çabasında olan forumdaşlar olayı mizahla karıştırdıklarının farkında değiller.

Karikatürde tespit, hicv ve imgesel ifade ön plandadır. Mizahta ise öğeler arası bıçkın bir ters düşme ve vücudun verdiği doğal tepki olan gülümseme hedeflenir ki serotoninle birlikte beğeni de gelsin.

Şimdi çizen arkadaşın çizimleri güzel, karikatürize ettiği değerler pekçoklarımızın takipte olduğu konu ve durumlar ama sıkıntısı imgesel tekrarlayıcı öğeler içermesi (mario'nun musluk tamircisi olduğu çağrışımla değil direkt olarak verilmiş misal) Çağrışım yaparken öğeleri direk kullanmayıp o konuya bağıntı oluşturan diğer hususları karikatürize ederse Mario'nun ağırlığının altında kalmaz kendi özgün karakteri misal..

Eleştiri yapmak kolay değildir. Bilgi ve birikim gerektirir. Seviyeli eleştiri yapıyorum diyerekte eleştiri yapılmaz.

-Güldürmedi, -ölsen de kurtulsak , gibi terbiyesiz,anlamsız,angaje tepkiler vereceğinize biraz fikir yürütme, düşünme becerinize yoğunlaşın derim.

• Konunun iki sayfasinida bastan assagi okudumda gordugum olay sudur. DH yonetimi kendi islerinde malesef elestiriyi kaldiracak kapasiteye sahip degiller.

Isin trajik yani bu forum bir teknoloji forum'u ve burada cesitli cesitli oyunlar aletler edavatlar inceleniyor ve eksik bulunduklari noktalar elestiriliyorken bugun kendi yaptiklarini elestiren uyelere ki bu uyeler onlari bu duruma getiren en onemli unsurlar, cok yersiz ve mesnetsiz soylemlerde bulunuyorlar akil alacak is degil.

Simdi Mesut bey bu elestirilere bu tarz tepki vermisiniz. Yarin birgun bir urun incelemsi yada oyun incelemesinde nasil olurda bir elestiri yapmayi kendinizde hak bulacaksiniz? Yada buzamana kadar incelediginiz oyunlari ki bu oyunlar 10'larca 100'lerce insan tarafindan yillarca gelistrilerek ve milyon dolarlar harcanarak yapiliyor, elestirme hakkini nereden buldunuz? Yada bunu yaparken acaba onca emek verenleri hic dusundunuz mu tipki karikaturu yapan arkadasin emeklerini savunurken dusundugunuz gibi?

Bakiniz 4. cizimi arkadasin ve hala begenilecek bir tarafi yok. Efendim gulmemiz gerekmiyormus. Tebrik ediyorum 1000 yillik karikatur'un kitabini yeniden yazdiniz. Demek ki karikatur aslinda gulunmek icin degil oturup aglamak icin yapiliyormus. Belkide onemli bir bulusun kapisini acacak fikir kivilcimlari icinde kullaniliyordur da biz sadece gulunmesi gerektigini zannediyor yada oyle biliyorduk. Nekadar da acikli ki bu paylasimlari DH-,izah bolumu altinda paylasiyorsunuz...

Mesut bey umarim bundan sonra hic bir urun incelemesi yapmazsiniz yada yaptiginiz urunu elestirmezsiniz keza sizin burada elestiren uyelere daha iyisini yapin diyediginiz gibi aynisini her incelemenizde bende size soyleyip bu mantiksizliginizin traji komikligini her defasinda size hatirlatacagim.

Son olarak karikaturu cizen arkadasa tavsiyem bu isi birakmasi. Cunki goruldugu uzere bu isi yapacak kabiliyete sahip degil. Efendim teknoloji onun uzerine yapilan karikatur boyle oluyor falan bahanelerini gecelim. Kimse kimseyi bu isten anlamaz mantigi ile kucuk gormesin ayip.

• Tamam mizah sadece komedi demek degil ama diger anlamlari da ele aldigimizda olmuyor. Gerek oncekiler gerekse bu karikaturler cok vasat kaliyor. Cizimlerde adamlarin surekli titremesi ve terlemesi de ayri bir mantiksizlik olmus. Mizah gercekten yetenek isi ve herkes mizahci dogmaz. Bu yetenegin cizen arkadasimizda bulundugunu dusunmuyorum...

• şu ter efektleri olmasa çizimler daha iyi olur bence
  • Hava çok sıcak o yüzden. Kışın da daha çok titretiyorum :3

Bu arada Eylülde tekrar başlıyorum. Biraz ara vermek zorunda kaldım. Kusurabakmayın.

Sevgiler.
  • Bence de olmamış. Gerçekten sırf yapılsın diye yapılmış, ömer hoca haklı.
  • Mesut abi eksileri yemişsin

lumia 920 incelemesi için teşekkür ederim. Telefonu almamda büyük yararı oldu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.