Şimdi Ara

DH.Mizah 'Teknoloji Çiziyorum' Karikatürler - 4 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
2
Favori
30.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • öncelikle eleştiriler doğru ve yerinde ama siz 4.cü sayı oldu hala eleştirilere kulak tıkayıp , kendi bildiğinizi okuyorsunuz, evet karükatür olsun hatta animasyon olsun ama hepsi bir mantıkta ilerliyor.
    eleştirilere kızıyorsunuz. ve siz bunları yayınlamadan önce kendi aranızda değerlendirmiyormusunuz?
    yada çizen arkadaş patronunuzun oğlumu ki olmadı arkadaş diyemiyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Speed-Step

@Ömer Eleştirilere her zaman açığız yeter ki amacı gelişim olsun yol göstersin. Mesajlarınız olmamış Hayır demek ayrı, neden hayır, nerede ne yapılabilirdi söylemek ayrı. Dediğim gibi konuyu iyi bilip, en azından Microsoftun yeni nesil ürünlerinin hiç birinin Türkiyede resmi olarak yer almadığı halde Microsoftun Türkiyei yılın ülkesi seçtiğini duyan biri o karikatürde anlam bulmadan geçmez. Sonuna kadar okumak yanında bilgi sahibi olmak gerekir derken bunu aktarmaya çalışıyordum. Konu hakkında bilgi yok ise karikatürün neyi anlatmayı çalıştığını anlayıp eleştiri yapmak imkansızlaşır. Sevgiler, Mesut Çevik

birşey olmamışsa olmamıştır . Bunu fazla uzatmanın anlamı yok
    Bencede olmamış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red_devil33 -- 26 Temmuz 2012; 18:29:51 >
  • İşin anlaşılacak tarafı karikatürdeki konularla hiç bir bilgisi olmayan kişiler
    beğenmiyorlar.Şahsen ben ''aha yeni bir karikatür yayınlanmış hadi girelimde yarılalım'' diye girmiyorum bu başlığa. Donanım sitesi DH.Mizahı gündemdeki olayları hafif bir espriyle ve iyi bir çizimle ele alarak bizlere sunuyor. Çok iğneleyici yorumlarınız var. Mizahı sadece gülmek için var sanmayın.İnsanı düşündüren kara mizahta vardır. Bu mizah kötü, espriler bayat diyen kaç kişi eline alıpta mizah dergisi okumuştur? 3-5 kişiyi geçmez bence. Bunla onu karıştırmayın. İlk önce DH.Mizahın ele aldığı konuları bi araştırın daha sonra anlamaya başlarsınız bu olayı.

• Gülmekten göz yaşlarıma kramplar girdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DemirAtlı -- 26 Temmuz 2012; 18:40:14 >
  • Bugün yorumların gündeminde biraz eleştiriler ağır basmış.. İnsanlar bağımsız bir şekilde medeni cesaretleri veya savundukları şeyler yada onlara ters gelen konular için eleştiri yapabilirler, özgürdürler...

Ama eleştiri yaparken, eleştiriyi yaptığın kişinin emeğine saygı göstererek, ona mantıklı veya öneri açısından eleştiri yapmak daha doğrudur, ağır hakaret ve itamlarda bulunmak yanlış.. Donanımhaber ekibi ve editörleri her gün bizler için en iyisini yapmaya, aktarmaya çalışıyorlar gündemi birşekilde doldurmaya bizi farklı yöntemlerden bilgilendirmeye okumayı sevenlere haberleri, okumayı sevmeyenlere, zamanı olmayanlara videoları hazırlıyorlar.. Burası "DonanımHaber" adlı bir site olabilir ancak dolu dolu bir anasayfamız var.. Mobil haberler, donanım haberleri, oyun haberleri, otomobil haberlşeri teknolojiyi kapsayan ne varsa.. Herşey mükemmel olmak zorunda değil olamazda... Ancak yapılan öneriler sonucunda tutarlı yaklaşımlar sonucunda iyileştirilebilir en iyi hale getirilebilir. Donanım Haber Mizah ise böyle olabilir. Bizlere aslında "herkezin söylemek istediği" ama söyliyemediği bazı teknlojik konuları ele alarak karikatürler hazırlıyorlar.. Söner Aktaş zaten asıl gerekli olanı söylemiş orada mail adresini verip, bizleri veya konu ile ilgili en yararlı olanı bildirmek için mail adresini vermiş.. En doğru olanı yapmış bence, ileride çok daha güzel ve yararlı bol bol karikatür olacağına inanıyorum, artık bu eleştirisi bol günlerinde karikatürünün yapıalcağını düşünüyorum :)
    İyi forumlar.. :)

• Amaç burada kahkaha atmak değildir zaten.Güncel konuları yoğurup farklı bakış açılarıyla karikatüre yansıtmaktır.Mizah sadece bir araçtır amaç değildir.Zaten tek bir alanda yani teknoloji alanında yapılan karikatürleri diğerleriyle kıyaslamakta saçma...ben atvde yıllardır yayınlanan bizimcity çizgianimasyonunada gülmüyorum ama bazıları gündemi güzel espiritüel bir şekilde anlattığı için hoşuma gidiyor.OLaylara bakış açımızı olgunlaştırıyor ve bir farkındalık yaratıyor.

Sanırım beğenmeyenler inci yada konu dışı gibi bir ortam arıyor.Öyleyse hiç girmeyin bence bu konulara.

karikatürlerle ilgili ufak bir eleştirimde var tabiki.wp7 türkiyeye hiç bir zaman gelmeyecek.orası hatalı olmuş.
  • Çok yaratıcı
  • Bu yeni karikatür akımınızı uzun zamandır görüyorum da şimdiye kadar hiç göz atma girişiminde bulunmadım taki bu karikatüre kadar. Siz bu karikatürü komik buluyormusunuz yada dediğiniz gibi ince bi espirisi mi varda ben kaçırdım.

• bu ne be ? adamı intihara sürüklersiniz. Arkadaş şu karikatürü ne olur oylamaya sunun , insan ne yaptığını bilmezmi...

• dh in entellektuel olma cabasina hayran kalmamak elde degil su son zamanlarda ,entellektuellik klise isimler yeni program adlari yada siteye karikatur eklemekle olmuyo malesef insanin icinde olmali ..

• Durum Hasan Mezarcı'dan daha vahim..

• Bir teknoloji sitesi olarak başarılı buluyorum. Konu dahilinde çizildiğinden memnunum.

• sırf karikatür çizmek için gecesini gündüzüne katan ama başarısız olan dergiler varken, neden bu kadar iddialı ve sıkıntılı bir yola girdi DH anlamıyorum.

arkadaş arasında yapılan espri komik gelebilir ama bunun karikatürü tutmaz!

zorlama olacağına olmasın daha iyi.

saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Speed-Step

@ÖMER

Yeterli düzeyde değil derken yeterli bir şeyler yapın, ortaya koyun veya daha yeterli olabilmesi için neler yapılması gerekli yazın ki eleştirirken konu hakkında ne kadar deneyimli ve yeteneklisiniz de söylediklerinizin arkasını neyle dolduruyorsunuz görelim.

Donanimhaber.com bir teknoloji portalı ve karikatürlerde Teknoloji dünyasındaki gelişme ve trendlerle ilgili. Bu gelişmeler sizi ilgilendirmeyebilir, karikatürlere de gülmemiş olabilirsiniz ki her karikatürün amacı bakanı kahkahalar attırıp gözünden yaş getirmek değildir.

Buradaki amaç bazı olay ve trendlerin gündelik yaşamdaki yansımalarını ince bir mizah ile hatırlatmak tekrar gündeme getirmektir. Beğenmezseniz beğenmezsiniz, siz istemiyorsunuz diye karikatürleri silip bu işe son verecek değiliz. Soner AKTAŞ bizim için değerli bir yetenek ve bu mecrada yer almaya devam edecek.

Sevgiler,
    Mesut Çevik

Sony AKTAŞ diye okudum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Her karikatürün, özellikle de belli bir çerçevesi olan ve bir konuya dokundurma yapan karikatürlerin insanları kahkahaya boğma gibi bir amacı yoktur ki zaten.

Bugün en basit örnek olarak bir Penguen ya da Uykusuz alın ve kapaktan sonraki 2 sayfalık gündem karikatürlerini inceleyin. Okuduğum sayısız derginin yanında, özellikle bu iki popüler dergiyi de ilk çıktıkları günden beri takip eden biri olarak şimdiye kadar bu sayfalarda yer alan karikatürlere güldüğümü hatırlamıyorum ama buna rağmen okumaya devam ederim. Diğer sayfalardaki karikatürler gibi değildir bunlar. Mesela forumda sürekli Yiğit Özgür ve Umut Sarıkaya gibi yeteneklerin karikatürleri paylaşılır, bazıları ciddi anlamda kırıp geçirir. Ama bu iki yetenek aynı zamanda gündem karikatürü de çizerler ve güldürmezler. İçerisinde iğneleme barındırır bu çizimler ve genelde size o konu hakkında alternatif, hayali bir örnek sunarlar, o kadar...

Karikatürdür, bakarsınız ve geçersiniz. Gülersiniz ya da gülmezsiniz... Sonuçta başlıkta DH.Mizah diye kocaman yazıyor. Baktınız güldürmüyor, bir sonrakinde açmazsınız bile sayfayı olur biter. Ya da yapıcı önerilerde bulunur, bölümün gelişmesini sağlarsınız. Mesela aklınıza bir espiri gelmiştir ama çiziminiz kötüdür. Çizer arkadaşa bu fikrinizi mail'den iletseniz, o da güzelce çizip altına "fikir" diye sizin isminizi verse güzel olur mesela. Ya da değinmesi gereken konular ile ilgili örnekler vererek onun ufkunu genişletebilirsiniz. Ama direkt "olmamış" , "bu ne biçim karikatür", "kapatın şu bölümü" gibi laflarla yıkıcılık hoş olmuyor. Demin de belirttiğim gibi; sizin için bu bölümde hiç bir ışık yoksa (ki olabilir), bir sonraki DH.Mizah sayfasına girmeyerek vaktinizi boşa harcamamış olursunuz.

• Gülünmediği açık; ama Nintendo ve Microsoft'a iyi dğeinmişşiniz saçmalıyor ikisi de.

• Arkadaşlar neden bunu birlikte nasıl gelştirebiliriz yerine ağır eleştiriler yapıyorsunuz....

Hayır zaten bizim toplum olarak kalkınamamızın en büyük nedeni budur.. Tamam orataya çıkarılan birşey toplum tarafından beğenilmeyebilir ancak ağır eleştiri yapıp kenara çekilmeyin... Varsa sizin kişisel görüşleriniz arkadaşa bildirin birlikte geliştirelim....

Hiç bir zaman birisi tarafından var edilen şeyi ağırca eleştirmeyelim onu geliştirmek için çabalayalım...

Tüketici yaşamak iyi değildir. Üretici olalım. (M.K. ATATÜRK)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi swat882 -- 26 Temmuz 2012; 23:31:46 >
  • Bazı tartışma mesajlarını okuduktan sonra mesaj yazmaktan vazgeçmiştim ama, üçüncü (sözde) karikatürü gördükten sonra yazmaya karar verdim. Üyelerinin çoğunu 18 yaş altı öğrencilerin oluşturduğu bir forumda böylesi seviyesiz bir karikatürün yayınlanmasını esefle kınıyorum. Aynı karikatürü herhangi bir üye paylaşmış olsa, doğal olarak ceza alırdı. Çünkü, forum kurallarına aykırı. Ancak, görüyorum ki yönetim bile bu kurallara riayet etmiyor. Yazık...

• Butun karikaturlerinizi okudum mesut cevik cok duygusal davranmis is arkadasi oldugu icin bazi uyelerde abartmis elestriyi ve hakaret etmis assagalamis ama soylemem gerek ki olmuyor kahkaha atmayida beklemiyorum arkadasada en son destek verdim ama umudum kalmadi benimde cizimler iyi ama cidden espri sifir kara mizahida yapamiyor yani igneleyici esltirsel pek etkili bir sey yok ortada dedigim gibi kahkaha atmayi beklemiyorum dusundursun bir mantigi olsun yeter.Biliyorum trknoloji odakli oldugu icin zor ama daha iyi seyler ortaya cikabilir dhye bu kalitede bir is yakismaz heleki mesut cevikin yaptigi gibi savunmalar hic yakismaz.Oneri vs diyorsunuzda anlamadiginiz nokta karikaturist yetenegi sonradan fikirlerle kazanilacak oenrilerler olacak is degildir oyle olsa cok daha fazla basari olurdu bu iste Cem yilmazda cok iyi ornek olmus adam ulkedeki en iyi komedyen ama karikatur olmuyor yani her yigidin harci degil arkadasin gozlem yetenegi yoksa buna kulak asmayip ince esori siz anlamassiniz demek asiri optimistliktir kaldiki bu saldirgan imaji mesut cevikin yipranmasi sonucu prifisyenel is hayatinida zedelegecrginden emeinim cok uyeniz var ama bunlar gider yenisi gelir mantigiyla ignelerseniz gidenin yerine yeni uyede gelmez imajiniz zedelenmistir cunku.Yani sonuc olarak bu bir oneri ile olmaz yetenektir arkadastada goremiyorum ne yazikki dh mixhada giriyorum cunku yanilmak istiyorum iyi karikatirler gormek istiyorum,

• Benimde cizimler iyi yazmisim orada tabletten yazdigimdan yanlis yazdim bencede arkadasin cizimler iyi yazacaktim orasi yanlis anlasilmasin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.