Şimdi Ara

DH'NİN YILDIZ TEKNİK TAKINTISI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
4
Favori
11.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Agu ne alaka bi siralamasina bak istersen ceng icin yaziyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler ben size net bir şeyi söyleyim TAÜ YTÜ'den iyidir. Bak hemen infaz etmeyin o sıralamasının YTÜ'den kötü olmasının nedeni okulun almanca olması ve 1 senede en fazla 2 senede almanca konuşabilmeniz, yazmanız lazım yoksa okulla ilişiğiniz kesiliyor. YTÜ evet bildiğiniz parçaladılar okulu ama bunun önemi yok yine o civar yapanlar yazacak yani ki YTÜ'den mezun olup deli paralar yapanlar biliyorum

• İçi boş mesajlar bir şey ifade etmiyor.

Milletimiz tercih dönemi kararını verecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: marmaradishastası

Beyler ben size net bir şeyi söyleyim TAÜ YTÜ'den iyidir. Bak hemen infaz etmeyin o sıralamasının YTÜ'den kötü olmasının nedeni okulun almanca olması ve 1 senede en fazla 2 senede almanca konuşabilmeniz, yazmanız lazım yoksa okulla ilişiğiniz kesiliyor. YTÜ evet bildiğiniz parçaladılar okulu ama bunun önemi yok yine o civar yapanlar yazacak yani ki YTÜ'den mezun olup deli paralar yapanlar biliyorum
    TAÜ pek çok üniversiteden daha iyi de bakma sen.

• almanca öğreniminden korkuyorlar yoksa stajı falan çok iyi yani okulun mercedes'e alman çikolata şirketlerinde falan staja yolluyorlar gtü mesela o da staj konusunda çok iyi ama gebze bölgesinde ki kurumlara yolluyor okul istanbulda oturuyorsan uzak biraz yani giden arkadaşlarım var ama okuldan memnunlar baya
  • Makakubukak kullanıcısına yanıt
    İhraç edilenleri tercih eden öğrencilerin hepsi bilse YTÜ nün sıralaması çok düşmüştü. Tercih edenlerin pek bilidğini sanmıyorum. Tabi ki 1-2 bölümden çok var diğerlerinden azar azar.
  • Gtu ytu den iyi ise neden tercih edilmiyor ve siralamasi baya dusuk?Biri aciklarsa sevinirim
    Not:Marmara ya gidiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Machine Wizard -- 22 Temmuz 2018; 16:4:13 >
  • ve herkesin merak ettiği o soru
  • Gtü eskiden yüksek teknoloji enstitüsü idi 3-4 yıl öncesine kadar olması lazım tam bilmiyorum daha yeni üniversite oldu.Yüksek lisans öğrenci sayısı ondan dolayı çok fazla lisans öğrenci sayısı da artmaya başladı yeni yeni.Bir de istanbula yakın olması hatta dibinde olması ve bilişim vadisine yakın olması ve çalışma imkanınızın gebze gibi bir bölgede kolay olması nedeniyle sıralaması giderek artacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Machine Wizard

Gtu ytu den iyi ise neden tercih edilmiyor ve siralamasi baya dusuk?Biri aciklarsa sevinirim
    Not:Marmara ya gidiyorum
    İyi olması kıstas değil ki. Sıralamalar tamamen öğrenci talebine göre oluşuyor. Öğrenci de her zaman iyi olanı veya hayal ettiğini seçmiyor. Zaten adamakıllı kariyer planlaması hakkında bilgilendirildik mi ki iyi kötü ayırt edelim. Aday sayfaları, tanıtım günleri, YÖK atlas, dünya sıralamaları, Linkedin, Google Akademik gibi yerlerden başka pek bilgi edinilecek mecra yok. Bunlara da kaç kişi bakıyor adamakıllı muamma.

Bu ikiliyi de geç Anadolu'daki bazı üniversiteler sadece büyükşehirlerde olmadıkları için hak ettiklerinden çok daha düşük sıralamalarla alıyorlar.

Gebze'nin daha düşük olmasının nedenleri:

Aslında İstanbul'da sayılmasına rağmen adının Gebze olması, az bilinmesi. Yıldız'ın adı ve geçmişi.
    Geçmişi; İYTE ile birlikte sadece yüksek lisans için kurulmuştu, birçok üniversitede 2-3 akademisyenle bölüm açılırken Gebze'ye ve İYTE'ye çok sağlam hocalar toplandı.
    Bir MIT veya Caltech olmasa da çok sağlam iki kurumumuz olacakken YÖK bu enstütülere lisans bölümü açma zorunluluğu getirdi. Bu durum 2 enstitüyü zora soksa da buna rağmen iyi durumdalar.

Ben birbirlerinden iyidir-kötüdür muhabbeti yapmam ama şu her yerde en az bir tane çıkan "ağğbi Bilkent-Boğaziçi-İTÜ-ODTÜ moruq gerisi boş" diyen tipler neden Yıldız'ı, bu 2 enstitüyü, İzmir ve Ankara'daki diğer üniversiteleri ve Anadolu'daki bazı üniversiteleri yok sayar anlam veremiyorum.

Bir de şu durum var, hükümet resmen çeşitli yollarla YTÜ'yü ve diğer köklü üniversiteleri öldürmeye çalışıyor ama kendi açtıkları bazı üniversiteler ve bu enstitülerde bu tür sıkıntılar yok gibi.

İkisinden birini seçme şansım olsa gözüm kapalı Yıldız'ı seçemezdim yine de.

• Infinitum kullanıcısına yanıt
    Başta küçük bir yanlış anlama olmuş.Sıralamaların tamamen öğrenci talebine göre oluştuğunu biliyorum.İyi ise neden talep edilmiyor demiştim.Açıklama için teşekkür ederim.Anlaşılan sıralamasının kötü olmasının en büyük nedeni az tanınması.Gtü de ing makine geçen sene açıldı.Kime "Acaba Gtü mü yazsam?" diye sorduğumda kafayı mı yedin diyorlardı.Kimsenin bilmediği, tüm eğitim hayatım boyunca millete gtü yü anlatmakla geçirmek yerine bölümü türkçe okumayı tercih ettim.
  • YTÜ'yü alın Hacettepe' nin yanına taşıyın. Bilgisayar mühendisliği 18k'dan 30k'ya falan düşer bence.

Hacettepe'yi alın, Boğaziçi'nin yerine koyun. Bilgisayar mühendisliği sıralaması 20k'dan 10k'ya falan çıkar.

Buradan çıkarılacak sonuç şu: Şehir önemli.

• quote:

Orijinalden alıntı: neinname

YTÜ'yü alın Hacettepe' nin yanına taşıyın. Bilgisayar mühendisliği 18k'dan 30k'ya falan düşer bence.

Hacettepe'yi alın, Boğaziçi'nin yerine koyun. Bilgisayar mühendisliği sıralaması 20k'dan 10k'ya falan çıkar.

Buradan çıkarılacak sonuç şu: Şehir önemli.
    Boğaziçi'nin yerine Bayburt Üniversite'sini koy. Maksimum 3 yılda sıralamaları 1k olmazsa hiçbir şey bilmiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kadar artabilecek olsa GSÜ bilgisayar şu an ilk 1k'dan alırdı. Puanı epey bir artar ama asla o kadar yükselmez bence.

• quote:

O kadar artabilecek olsa GSÜ bilgisayar şu an ilk 1k'dan alırdı. Puanı epey bir artar ama asla o kadar yükselmez bence.
    Hocam şu an alternatifi çok. Sanırım bir de Fransızca hazırlık var. O da insanları korkutuyor.
  • Alternatifi çok olmasının etkisi vardır belki. Ama oranın tek sorunu fransızca olması değil. Bilkent Bilgisayar falan oranın zorluğu yanında ana sınıfı gibi kalıyormuş. Ders programına baktım cidden öyle gibi. 2,5 ortalama yapınca okulu derece ile bitiriyorsun falan. Şuraya bakabilirsin:

https://eksisozluk.com/fit--146901

Çekilecek çile değil yani :D

• quote:

Alternatifi çok olmasının etkisi vardır belki. Ama oranın tek sorunu fransızca olması değil. Bilkent Bilgisayar falan oranın zorluğu yanında ana sınıfı gibi kalıyormuş. Ders programına baktım cidden öyle gibi. 2,5 ortalama yapınca okulu derece ile bitiriyorsun falan. Şuraya bakabilirsin:

https://eksisozluk.com/fit--146901

Çekilecek çile değil yani :D
    Hocam ben sana Ekşi Sözlük'ü saf bilgi dışında takmaman gerektiğini şöyle anlatayım. Abim ilk YTÜ Mak. Müh. kazandığında çok zormuş diye üzülüyordu. Millet bitiremeden intihar ediyormuş falan. Okuduğu yer neresi ? Ekşi Sözlük. Aç bak pek çok bölüm için aynı şeyi yazıyorlar. Onlara göre kampüs değiştiği için eğitim kalitesi düşüyor. Takma yani. :D

• Bunu duyduğum tek yer ekşi sözlük değil. Zamanda orada okuyan birileri ile falan da konuşmuştum. Yazılanlar doğru yani

Bir de şu var. Bir de Fransızca olmasını hesaba kat

https://ects.gsu.edu.tr/tr/program/programmedetails/12

• quote:

Bunu duyduğum tek yer ekşi sözlük değil. Zamanda orada okuyan birileri ile falan da konuşmuştum. Yazılanlar doğru yani

Bir de şu var. Bir de Fransızca olmasını hesaba kat

https://ects.gsu.edu.tr/tr/program/programmedetails/12
    Buradan mezun olan adam tam donanımlı mezun olur. Tabi mezun olabilirse.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.