Şimdi Ara

DH Nükleer Enerji Destekçileri Derneği [747 Destekçi] (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.456
Cevap
58
Favori
138.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Tüm dünya kullanıyor, bir tek biz akıllıyız zaten kullanmayan (!)

Hidroelektrik santralleri barajları kurutuyor, o alandaki habitat a inanılmaz zarar veriyor.

Kömürle çalışan termik santrallerin zararını söylemeye gerek yoktur heralde. Havadan zehir soluyoruz resmen . Büyük şehirlerin havasının neden bu kadar kirli olduğunu hiç düşünmüyorsunuz.

1 tane nükleer santral ile elde edilecek enerji, onlarca termik ve hidroelektrik santralinin yaptığı işe bedel. Ayrıca nükleer santralin yakıtıtlarından olan TORYUM rezervleri,bakımından dünyada ikinci sıradayız.

Nükleer santral kurulursa Müthiş bir enerji ucuzlaması yaşanacak. ancak doğru şekilde kurmak kullanmak şartıyla
  • Nükleer enerji bencede yapılmalı teknolojiye ayak uydurulmalı o yapılmasını istemeyenler ülkenin geri kalmasını isteyenlerdir.Ama bunun yanında rüzgar ve özellikle güneş enerjisi de kullanılmalı sadece Günısı da kullanmamalıyız

http://www.trt.net.tr/haber/HaberDetay.aspx?HaberKodu=869b2718-c828-4e1a-9a74-3bbd26967c54

Patlarsada metro 2033 gibi takılırız
  • quote:

Orijinalden alıntı: isviçreli bilim adamı

Ayrıca Metsamor Nükleer tesisi Türkiye nin de tesisidir sınıra sadece 16 km uzaklıktadır
    ABD ve Avrupa kapatmasını istemektedir.Olabilecek zarar çernobilden daha fazladır.
    Yani Türkiye aslında olabilecek en kötü sisteme sahip bu sistem de sınırdan sadece 16 km uzaklıkta...
    Türkiye ye kurulacak olan elbette bu kadar olmayacak ama bana göre olacaksa bu santral yine o bölgelere kurulmalı yoksa Sinop tada olursa olası kötü durumsa Türkiye nin büyük bir kısmı gider.

Türkiyenin %5 i etkileniyor bu kadar abartmaya gerek yok

Ermenistan bu saatli bombayla ülkenin %40 ının elektrik ihtiyacını karşılıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Nevzat-FC INTER

Ekle beni de.

Hidroelektrik santralleri barajları kurutuyor, o alandaki habitat a inanılmaz zarar veriyor.

Kömürle çalışan termik santrallerin zararını söylemeye gerek yoktur heralde. Havadan zehir soluyoruz resmen . Büyük şehirlerin havasının neden bu kadar kirli olduğunu hiç düşünmüyorsunuz.

1 tane nükleer santral ile elde edilecek enerji, onlarca termik ve hidroelektrik santralinin yaptığı işe bedel. Ayrıca nükleer santralin yakıtıtlarından olan TORYUM rezervleri,bakımından dünyada ikinci sıradayız.

Nükleer santral kurulursa Müthiş bir enerji ucuzlaması yaşanacak. ancak doğru şekilde kurmak kullanmak şartıyla

Yakıt bakımından zenginiz diyelim. Peki ATIK bakımından?? Yıllarca diğer ülkeler nükleer atıklarını varillerle dolaylı yollardan ülkemize gönderdiler. O variller ne mi olur? Çöp kutusu..

• quote:

Orijinalden alıntı: JazZ_07

Nükleer enerji bencede yapılmalı teknolojiye ayak uydurulmalı o yapılmasını istemeyenler ülkenin geri kalmasını isteyenlerdir.Ama bunun yanında rüzgar ve özellikle güneş enerjisi de kullanılmalı sadece Günısı da kullanmamalıyız

http://www.trt.net.tr/haber/HaberDetay.aspx?HaberKodu=869b2718-c828-4e1a-9a74-3bbd26967c54

Şu cümlelere bakıyorum da boşuna tartışıyoruz gibime geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: KaptanMirliva

quote:

Nükleer enerji bencede yapılmalı teknolojiye ayak uydurulmalı o yapılmasını istemeyenler ülkenin geri kalmasını isteyenlerdir.Ama bunun yanında rüzgar ve özellikle güneş enerjisi de kullanılmalı sadece Günısı da kullanmamalıyız

Çok doğru.. Eğitim şart.

• Bizim hiç bir konuda bilgisi olmayan bazı cahil medyamız, hemen nükleer felaket başlıkları atmaya başlamış Nükleer konusunda cehalet had safhada. Gerçi 20 senelik arabaya lüks araç diyen medyadan beklenir. Bazı medyanın bilgi düzeyini geliştirmesi şart milyonları etkiliyorlar.

Japonyada ki durum kritik ama çernobillik durum yok koruma duvarı hiç zarar görmemiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fss1403 -- 13 Mart 2011; 12:27:37 >
  • quote:

metro 2033 sadece bi oyun ..

sen normalde nükleer patlamanın olduğu yere hiçbir elbiseyler giremezsin bütün elbiseler radyasyonu geçirir .. altın yapraklarla yapılmış bir elbise lazım onuda sana vermezler merak etme ..

dünyada radyasyonu geçirmeyen tek madde altındır .

• quote:

Orijinalden alıntı: Commandotore

quote:

Orijinalden alıntı: Nevzat-FC INTER

Ekle beni de.

Yakıt bakımından zenginiz diyelim. Peki ATIK bakımından?? Yıllarca diğer ülkeler nükleer atıklarını varillerle dolaylı yollardan ülkemize gönderdiler. O variller ne mi olur? Çöp kutusu..

belirttiğim gibi doğru şekilde kurmak ve kullanmak şartıyla.

başka ülkelerin artıklarını bizim ülkemize alan vatan hainleri yüzünden nükleer enerjiyi suçlamak yanlış olur. Atıklar için çeşitli çözüm yolları geliştirilebilir.Belki de Uzaya atılabilir tam olarak bilemeyeceğim

• nükleer faaliyetlerimizin başarısızlıkla sonuçlanacağını nerden biliyosunuz ki adamlar Nostradamus çıktı dağılalım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Commandotore

quote:

Orijinalden alıntı: KaptanMirliva

quote:

Çok doğru.. Eğitim şart.

Arkadaşın verdiği linkteki TRT haberine bakarken bakın ne gördüm
    Alttaki eski bir haber, üstte japonyadaki sızıntıyı son dakika geçiyorlar.
    İroni mi o da ne?

DH Nükleer Enerji Destekçileri Derneği [747 Destekçi]

• yaz benide yaz :)
  • En üste yaz en üste.
  • 0. sıraya ekler misin
  • DESTEKLİYORUM.Önlemler alındığı takdirde çok yararlı birşey.Çevreciler boşa çene yormasın.
  • BİMLİ GENÇLER OLARAK NÜKLEER SANTRAL İSTEMİYORUZ SIKIYSA GELİN BİME DİKİN NÜKLEER SANTRALİ
  • çağ yenilenebilir enerji çağı beyler
  • Peki arkadaşlar bu nükleer karşıtı yerlerde yayınlanan ABD'nin 1978'den beri yeni nükleer santral yapmadığı, şimdiye kadar 23 nükleer santralin kapandığı, kalanlarında önümüzdeki 10 yıl içinde büyük bölümünün kullanım ömrünün dolacağı ve yerlerine yenisinin yapılması gibi bir projenin gündemde olmadığı haberleri doğru mudur arkadaşlar ? Gerçekten bu teknoloji terk mi ediliyor?
  • Ekle Getirisi ne olucak birde elektrik ucuzluycakmı?
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.