Şimdi Ara

DH Nükleer Enerji Destekçileri Derneği [747 Destekçi] (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.456
Cevap
58
Favori
138.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Japonya’da meydana gelen doğal afetin ardından nükleer santrallerden yayılan radyasyon bulutları, doğanın dayanılmaz gücü karşısında insanların ne kadar aciz olduğunu bir kez daha gösterdi. Bundan 25 yıl önce Çernobil’de meydana gelen nükleer faciadan hiç ders alınmamış gibi deprem bölgelerinde kurulan nükleer santrallerin çevreye ve insanlara verebileceği zararın ulaşabileceği boyutlar Japonya’da gözler önüne serildi.

Depremde kaç kişinin öldüğü, yaralandığı veya evsiz barksız kaldığı sayılabilir. Depremin ardından oluşan korkunç tsunaminin verdiği zarar da zaman içinde saptanabilir. Ancak nükleer santrallerden sızan radyasyon dalgalarının sonuçlarını bilmek, saptamak veya öngörmek mümkün değildir. Çernobil faciasının ardından o bölgedeki insanların acıları dinmedi, çevreye yönelik tehlikeler sona ermedi.

Şimdi dünya borsalarında pazartesi günü endişeyle bekleniyor. Kimi kaynaklar “Kara Pazartesi” konusunda uyarıyorlar. Bir tarafta insanlar hayatlarını, umutlarını, evlerini kaybederken diğer tarafta insanlar yatırımlarını yitirmekten korkuyorlar. Hükümetler kriz zirvelerinde alınması gereken tedbirleri saptamaya çalışırken, afet bölgelerindeki insanlara yardım amacıyla arama ve kurtarma ekiplerini yola çıkarıyorlar.

Japonya gibi yüksek teknolojinin sembolü bir ülkenin içine düştüğü çaresizliği görüp, gerek nükleer enerji gerekse depreme karşı önlemler gibi konularda acaba kafalar değişecek mi? Doğanın nerede tekrar insanlara sınırlarını göstereceği bilinmez. Doğal felaketlerden korunmak mümkün değil. Sorumlulardan beklenen, acıları, maddi zararı asgariye düşürmek için gereken önlemleri almaları. Bu, özellikle deprem riski taşıyan bölgelerde nükleer tesis kurmaktan kaçınmayı da şart koşuyor.

© Deutsche Welle Türkçe

• Bu santraller gidipte yerleşim yerlerinin ortasına yapılmayacak elbette ki. İnsanların yaşamadığı büyük arazilerde kurar, önlemini de ona göre alırsın. Siz olaya tek yönünden bakıyorsunuz "Ya patlarsa?"

Siz daha baştan kötü düşünüyorsunuz. "Japonlar sahip çıkamadı. Biz nasıl çıkalım?" diye ülkenizi küçümsüyorsunuz. Kaldı ki öyle bir deprem yada tsunami de kimse sahip çıkamaz. Olan olur.

Amerika, Japonya gibi yerlerde nükleer santraller mevcut. O zaman herkes kanser olurdu. Gidipte insanların ortasına yapmayacaksın bunu. Yapan zaten akılsızdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Commandotore

quote:

Orijinalden alıntı: superposition

ekle benide

Ekleme sebebini açıklarmısın. Neden evet. Neden nükleer santral?

herşeyden önce dışa bağımlılık konusunda azda olsa özgürleşmemiz. hiçbirşey üretmiyoruz farkındamısınız?
    ama santrallerin hepsi bizim ülkede güzellikleri bozuyor çevreye zarar veriyor. gidip ermenistandakini de provoke etsenize. sınırdan 16km uzaklıktaymış. santraller zarar verdikleri bölgeleri haritadaki sınırlara göre sınırlandırmıyor değilmi?

peki siz söyleyin neden nükleer santral değil?

quote:

Orijinalden alıntı: Love You My Angel

neyi desteklediğini bilmeyen 100 liseli türkiyede 10 tane nükleer santral olsa elektrik fiyatı yine aynı olacak haberi yok kimsenin

şeyinizin gittiği doğrultuda konuşun. elektrik fiyatının düşmesi değil mesele. enerji üretmek.
    dış ülkelere enerji için verdiğimiz fiyatları bir araştırın. eğer biz bu enerjinin bir kısmını kendimiz elde edersek ekonominin nasıl bir değişime gideceğini araştırın. sonra gelin. liseli demekle olmuyor bu iş.
    (liseli değilim ancak ergenleri düşünmeyen abazalara çevirdiniz bir iki site sayesine. helal olsun)

quote:

Orijinalden alıntı: AurorAbeam

quote:

Orijinalden alıntı: Mechaniker

quote:

Çernobil kazası ile ilgili bilgiler ve bölgenin resimleri, videoları

Sİz lütfen evden dışarı çıkmayınız.

+1

• Kardeş benide ekle... Yok patlarsa yok şu olursa bu olursa yok çernobili hatırla... Yahu o zaman arabaya binmeyelim. Nükleer santralleriinde ki az miktarda radyoaktivenin 1% ini Kömür zor veriyor. Üstelik amerikada fransada bilmem kaçtane varken neden Bizim ülkemizde bu yeşilciler karşı çıkar anlam veremiyorum...
  • @Love You My Angel dostum daha fazla uzatma istiyorsan.Başkalarının seçimlerine biraz saygı göster.İyiliğini kötülüğünü tartışabiliriz ama bu dalgalı tavır ne
  • Çernobildeki santralde normal kullanım için gayet güvenli idi, o yardımcı mühendisin yaptığı akıl almaz hatalar sonucu o santral patladı. Ama kendisi gebermedi, 10 yıl sonra eceliyle gitti gerizekalı.

Sovyet Atom Enerjisi Kurumu tarafından yollanan hiçbir test değerine uyulmamıştır, o deli yardımcı başmühendisin kafasından uydurduğu değerlerle ve prosedürlerle yapılmıştır test o gün.. Onu hangi santralde yaparsanız yapın patlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mechaniker -- 13 Mart 2011; 14:08:29 >
  • Aktif içici buradaymış
  • quote:

Orijinalden alıntı: logarkapağı

@Love You My Angel dostum daha fazla uzatma istiyorsan.Başkalarının seçimlerine biraz saygı göster.İyiliğini kötülüğünü tartışabiliriz ama bu dalgalı tavır ne

bu dalgalı tavır neyin ne olduğunu bilmeden konuşanlara . bkz üstteki alıntıda arkadaş sosyalist demiş bana. anladınmı tavrın neye olduğunu ? nükleer hakkında tartışmak isteyen buyursun tartışalım "çatır-çatır".

stabil zekasız-liseliler basmış ortalığı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skymarc -- 13 Mart 2011; 15:01:50 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: We are Oscar Mike

@Love You My Angel Kaç yaşındasın bilmiyorum ama yaptığın yorumlara bakarsak ne kadar boş bi insan olduğun anlaşılıyor.

ortada yorummu var zeka küpü ?, tartışacak biri varda yorum yapmadık sanki

quote:

Konuşacak birşeyiniz yokken inatla mesajlar atmanız ne kadar boş bir insan olduğunuzu belli ediyor.

konuşacak çok şey var buyrun konuşalım ?bütün liselilerde ağır abi havasında insan sarrafı oluyor forumda

Herşeye muhaletsin söyle madem nasıl enerjiyi dışarıdan almayacak hale geliriz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kubilay -- 13 Mart 2011; 15:01:59 >

• Ekle benide
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kubilay

quote:

quote:

@Love You My Angel Kaç yaşındasın bilmiyorum ama yaptığın yorumlara bakarsak ne kadar boş bi insan olduğun anlaşılıyor.

quote:

Konuşacak birşeyiniz yokken inatla mesajlar atmanız ne kadar boş bir insan olduğunuzu belli ediyor.

konuşacak çok şey var buyrun konuşalım ?bütün liselilerde ağır abi havasında insan sarrafı oluyor forumda

ben nükleer enerjiye karşı değilim , türkiyede yapılmasına karşıyım . nükleer santrali kontrol edebilecek kadar gelişmedik daha duvarda sızıntı olsa naylonla kapatacak milletiz.yalansa yalan de ? sence türkiyede bir nükleer santral tehlikeden başka ne olur ? japonlara , ruslara bak , adamlar o kadar imkanları teknolojileri varken zor kontrol ediyorlar 1 patlamayı , bu patlama türkiyede olsa ne olur ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skymarc -- 13 Mart 2011; 15:04:58 >

• Ekle
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: logarkapağı

@Love You My Angel dostum daha fazla uzatma istiyorsan.Başkalarının seçimlerine biraz saygı göster.İyiliğini kötülüğünü tartışabiliriz ama bu dalgalı tavır ne

bu dalgalı tavır neyin ne olduğunu bilmeden konuşanlara . bkz üstteki alıntıda arkadaş sosyalist demiş bana. anladınmı tavrın neye olduğunu ? nükleer hakkında tartışmak isteyen buyursun tartışalım "çatır-çatır".

stabil zekasız-liseliler basmış ortalığı

tamam tamam hadi.

Diyebileceğiniz hiçbirşey yok insanları liseli diye aşağılamaktan başka sizin gibi geri kafalılardan beklenende bu bu ülkeye mutlaka kurulacaktır bu samtral 3-5 tane çevreci yüzünden santralden vazgeçilmeyecek bunu bil. Bizim isteğimiz en yakın zamanda ülkemize hizmet etmeye başlamasıdır.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kubilay

quote:

quote:

quote:

ben nükleer enerjiye karşı değilim , türkiyede yapılmasına karşıyım . nükleer santrali kontrol edebilecek kadar gelişmedik daha duvarda sızıntı olsa naylonla kapatacak milletiz.yalansa yalan de ? sence türkiyede bir nükleer santral tehlikeden başka ne olur ? japonlara , ruslara bak , adamlar o kadar imkanları teknolojileri varken zor kontrol ediyorlar 1 patlamayı , bu patlama türkiyede olsa ne olur ?

Güvenli şartlarda yapıldığını varsayarak bunları söylüyorum.Japonya'da olan doğal afetler yüzünden nükleer santral patladı,Çernobil'i hakkında biraz araştırdığında patlama sebebinin tedbirsizlik olduğunu görürsün.Ha dersen tedbirsizliği bizden iyi yapan millet yok, haklısın .
    Ama ben nükleer santral taraftarıyım küçük risklerinin yanında getirileri daha ağır basıyor.

• quote:

Çernobildeki santralde normal kullanım için gayet güvenli idi, o yardımcı mühendisin yaptığı akıl almaz hatalar sonucu o santral patladı. Ama kendisi gebermedi, 10 yıl sonra eceliyle gitti gerizekalı.

Sovyet Atom Enerjisi Kurumu tarafından yollanan hiçbir test değerine uyulmamıştır, o deli yardımcı başmühendisin kafasından uydurduğu değerlerle ve prosedürlerle yapılmıştır test o gün.. Onu hangi santralde yaparsanız yapın patlar.

Reaktör kalbinin olduğu binanin kalın beton zırhlamaya sahip olması (Çernobil reaktör kazasında yoktu) radyoaktif gazların atmosfere açılmasını önler.
    Kaynak: Vikipedi

ben okuduğumu söylüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Faramir

Aktif içici buradaymış

• quote:

Aktif içici buradaymış

akp gençlik kolları başkanıda burda
  • quote:

quote:

Aktif içici buradaymış

Sende bi karar ver bi CeFurkan diyorsun sonra başkasını yapıyorsun
  • quote:

quote:

quote:

Aktif içici buradaymış

Sende bi karar ver bi CeFurkan diyorsun sonra başkasını yapıyorsun

o zaten en birinci başgan

• nükleer enerjiye belli bir yere kadar olumlu bakılabilir aslında. Benim çekincem mersine kurulması planlanan nükleer santral 4 adet her biri 1250 MW lık reaktör içeriyor .Bu reaktörler gerçekten Dünya'da diğerleri ile kıyaslandığında çok büyük ve güçlüler. Daha önce hiç bir deneyimi olmayan bir ülkeye bu kadar büyük reaktörler yerine 10 adet 500-600 MW lık reaktörler inşaa edip belli aralıklarla kurmak hem daha güvenli hem de daha verimli olurdu.

Bu arada nükleer santral sayılarında hatalarınız var.

ABD de 35
    Franda da ise 13 adet santral bulunuyor.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.