Şimdi Ara

DH Nükleer Enerji Destekçileri Derneği [747 Destekçi] (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.456
Cevap
58
Favori
138.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Komiksiniz, ilerde ez kazara ambargo yersek ne halt yicez biz, enerjimizin %98 inde yurtdışına bağımlıyız. Olay sadece elektrik fiyatları değil. O yanı başımızdaki küçümsediğimiz ermanistan mesela olası bi ambargo ile karşı karşıya kalırsa metasmor ile idare edebilir, enerjinsin %40 ını o külüstür sağlıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hamzanur

toros dağlarına 200 tane güneş fırını inşa etseniz 3 tane nükleer santrale eşit....

AKKUYU YALAN DÜNYANIN CENNETİ
    Bilen bilir, buralar Türkiye'nin sayılı doğal güzelliklerinden birisidir. Yeşili bir taraftan, Mavi Bayraklı denizi bir taraftan. Onca kıraç topraklar varken, buralara bu santrali yapma, O bölgeye atom bombası atmakla eşdeğer bir harekettir. Bu millet nasıl bu hake düştü, vicdanım sızlıyor. Burası doğru düzgün turizm yatırımlarıyla yüzlece yıl size müthiş gelir kapısı olabilirdi....

Çorak araziye nükleer tesis yapılamaz suya ihtiyaç var soğutmak için bütün nükleerler su kaynaklarına yakındır.
  • Şöleki nükleer santral kesinlikle aktinit veya lantanit yani aktif geçiş metallerinden oluşan elementlerin zenginleştirilmesiyle olabilir ve buda dünyada çok az bulunan elementler. Yapmamız gereken bazı bölgelere kurulması zaten bu enerjide yakında biticek gibi yani bir 50 yıl falan sonra şunu diyorum yapımına çokkk geciktik çokkk bu santralinde kurulması tabikide bir 2015 i bulur. Yani bence bu nükleer enerjiye fazla umut bağlamamak ve diğer rüzgar gülü gibi (100 tanesi 250.000 konutun elektriğini sıfır maliyetle veriyo ama tabi yapımı pahalı gerçi bizim burada 30 tane falan var inşaatıda sürenler mevcut.) güneş enerjisi ile hiç tükenmeyecek enerjilerede yatırımların kesilmemesi gerekli. Aslında çok iyi bişey ama gerçekten çok aşırı bi gecikme oluştu. Zaten pek sanmıyorum bizim türkiyeye böle bir santralin kurulmasını sonuçta amerika böle bişey yapmamıza izin vermez.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cait

quote:

Orijinalden alıntı: Mechaniker

Çernobildeki santralde normal kullanım için gayet güvenli idi, o yardımcı mühendisin yaptığı akıl almaz hatalar sonucu o santral patladı. Ama kendisi gebermedi, 10 yıl sonra eceliyle gitti gerizekalı.

Sovyet Atom Enerjisi Kurumu tarafından yollanan hiçbir test değerine uyulmamıştır, o deli yardımcı başmühendisin kafasından uydurduğu değerlerle ve prosedürlerle yapılmıştır test o gün.. Onu hangi santralde yaparsanız yapın patlar.

Reaktör kalbinin olduğu binanin kalın beton zırhlamaya sahip olması (Çernobil reaktör kazasında yoktu) radyoaktif gazların atmosfere açılmasını önler.
    Kaynak: Vikipedi

ben okuduğumu söylüyorum

Sen reaktörü patlatacak komutları vermezsen çatı her türlü yeterli olur. Normal kullanım için gayet güvenliydi, testler buhar basıncı bittikten sonra türbinlerin ne kadar daha enerji üretebileceğini test ediyordu. Olası bir savaş senaryosu testi. Zaten Sovyet Atom Enerjisi Kurumu'nun yolladığı değerler ile testler yapılsaydı, patlama olmacyacaktı.

• nükleerin kurulmasını sadece elektrik açısından düşünmek inanılmaz yanlış

kurulurken bizde o teknolojiyi öğreneceğiz

sonuçta ülkemizde kuruluyor ve her türlü denetim bizde olacak

her türlü olası durumda el koymamız mümkün

ayrıca dışa bağımlılığımızda azalacak ve Rusya ile olan ilişkilerimiz güçlenecek

sonuçta zamanında bilim adamlarını biz toplamayıp nükleer enerji geliştirmediğimiz için bazı şeyleride paşa paşa kabul etmek zorundayız
  • Yaz beni de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeFurkan

nükleerin kurulmasını sadece elektrik açısından düşünmek inanılmaz yanlış

kurulurken bizde o teknolojiyi öğreneceğiz

sonuçta ülkemizde kuruluyor ve her türlü denetim bizde olacak

her türlü olası durumda el koymamız mümkün

ayrıca dışa bağımlılığımızda azalacak ve Rusya ile olan ilişkilerimiz güçlenecek

sonuçta zamanında bilim adamlarını biz toplamayıp nükleer enerji geliştirmediğimiz için bazı şeyleride paşa paşa kabul etmek zorundayız

Bazıları bunu anlamıyor işte.Türkiyenin kendi başına nükleer santral yapmasını bekleyenler var.

• Beyler bu havayı kirletmiyo mU?
  • Madem bu kadar çok katılım var, beni de ekleyin bari.
    Bu arada en çok Diyarbakır'a nükleer santral yapılmasını istiyorum. Yanlış anlaşılmasın, amaç ırkçılık değil. Amaç o yörenin gelişmesi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WinnerTR

Beyler bu havayı kirletmiyo mU?

hayır 0 kirlilik

One nuclear power plant creates enough waste to fill a box that would fit under your desk. This small amount of waste is sealed and transported around the country every day. People just aren't aware of it, so there's no problem.

Nuclear power creates no green house gases.

Imagine if we did switch to nuclear power. Homes could be heated with clean electricity instead of oil, or gas. Electric cars would be fueled by sources that required no carbon. We could reduce our green house gases by more than 60% in a short time.

Türkçesi kısaca sadece senin masanın altındaki kadar atık üretiyor

eğer bütün enerji böyle üretilse %60 hava kirliliği azalırdı diyor

• quote:

Orijinalden alıntı: WinnerTR

Beyler bu havayı kirletmiyo mU?

Nükleer santrallerin bacalarından su buharı çıkar sadece. Gerçek anlamda bir yanma olmadığı için havaya zararlı gaz salınımı olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nForcer

Madem bu kadar çok katılım var, beni de ekleyin bari.
    Bu arada en çok Diyarbakır'a nükleer santral yapılmasını istiyorum. Yanlış anlaşılmasın, amaç ırkçılık değil. Amaç o yörenin gelişmesi.

Sonra PKK gitsin reaktörü havaya uçursun, aman oralardan uzak dursun reaktör.
  • bende varım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Imnobody

quote:

reaktör nereye yapılırsa yapılsın bir ordu yığılması lazım bence güvenlik için

kaç asker gerekir bilmiyorum

bu arada sadece deniz kenarına yapılıyor soğutma yüzünden

• Türkiye'nin nükleer santral yerine yenilenebilir enerji kaynaklarına ihtiyacı var.Üç tarafımız sularla kaplı rüzgar enerjisi kullanılabilecek bir çok yer var devlet kıyıları yabancıya satacağına enerji kaynağı olarak değerlendirse çok iyi olur.

Ayrıca bu santrallerden çıkacak olan atıkları etkisiz hale getirebilmek için büyük hassasiyet ve teknoloji gerekiyor ilk önce bunlar sonuca bağlanmalıdır.Sadece havayı kirletmiyor diye atık çıkarmıyor değil nükleer santraller

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Suprémacy -- 13 Mart 2011; 16:02:51 >
  • Arkadaşlar Aisinde Nükler Bilimci olan ve Green Peace ile yakından ilgilenen biri olarak.

LÜTFEN: Bilgisiz insanların Nüklere karşırız vs gibi söylemlerine sorgusuz suhalsiz inanmayın.
    Nükleer Santraller iyi bir tekloji ve proje ile yapıldığında dünyayı ve kaynaklarını en çok koruyan enerji üretim şeklidir.
    3 çeşit santral çeşidi var.1. nesil 2.nesil ve 3. nesil ( Bunların garip isimleri var ancak hatırlamıyorum ) Bunlar teknoloji sırasına göre 3. nesil en ileridisir.

Ben Nükleer santrellere TAMAMEMEN EVET diyen biri olarak Türkiye'ye yapılacak 2. nesil santrallere karşıyım.

Bunlar Ruslar tarafından yapılan 2. Nesil ve yakşık 20 sene öncesinni teklojisi..Şu an dünyada en ileri Japonlar ve Korelilerdir.

2. nesil yapılmasının nedeni ise tabiki maliyettir.1. Nesil santrelleri yapan tek ülke olan Japanya ( Diğer ülkelerde var ancak paylaşmıyorlar ) Bizim bütçemize göre çok fazla fiyatlar vermiştir.
    AYRICA: Bence en önemli kısım. Türkiyede Nükleler santrel de çalısacak nitekli eleman nerdeyse 0 dır.Santrallerde %5 oranında türk olacaktır.Üniversitelerde böyle bir bölum var ancak talep yok.

EN ÖNEMLİ + : Türkiye Siyasi konum olarak dünyadaki en tehlikeli bölgededir.Yanı başımızdaki İRAN da bile Nükler silah elde eldilmek üzeredir.Nüükler Silah Ülkeler için
    Masaya oturuldugunda önemli bir ağırlıktır.Ve Tabiki Türkiye yapmayacağına dair imza atsada yer altında her ülke gibi yapılacak

SONUÇ.: +1 Benide yaz. Ancak Türkiye 1. Derece teprem bölgesi 2. nesil santrellere karşıyım. Ve be bölüme daha istisdam sağlıyacak durumda değiliz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Imnobody

quote:

Terör olayı sadece güneydoğuda olmaz, İstanbul'da da olur. Bu yüzden terörü kafanıza takmayın. O yöre "terör var, oraya yatırım ölü yatırım olur" düşüncesi yüzünden gelişemiyor.

• Japonya uyarı olmalı, yangından mal kaçırır gibi bu iş yapılmamalı.

Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Cengiz Göltaş, VATAN’a yaptığı değerlendirmede “Japonya, Türkiye’nin Akkuyu’da, yangından mal kaçırır gibi bir an önce kurmaya çalıştığı nükleer santral için en net uyarıdır” dedi. Göltaş, şunları söyledi:

“Şu andaki olayla ilgili bize sunulan bilgiler, örneğin nükleer enerji ajansının yaptığı açıklamalar, tutarsızlıklar içeriyor. Önce tehlike yok, güvenlik otomotik olarak santralleri kapatacak, denildi. Ancak ardından durumun böyle olmadığı ortaya çıktı. İnsanlık için bu kadar önemli bir konuda, bir an önce tahliyelerin yapılabilmesi, çevrede gerekli önlemlerin alınabilmesi açısından ilk andan itibaren doğru bilgilenme kritik önem taşırken, tutarsız açıklamalar gelmesi, enerji ajansından bir süre hiç bir bilgi gelmemesi büyük bir endişe kaynağıdır. Ancak bu kadarı bile, açıkça söylüyoruz ki, Türkiye’nin yangından mal kaçırırcasına Akkuya’da bir an önce kurmaya çalıştığı nükleer santral için en net uyarıdır. Dünyanın çeşitli yerlerinde olduğunu bildiğimiz ancak sürekli üzeri kapatılan kazaların ardından, bu kazanın en önemli unsuru, üzerinin kapatılamayacak olması.

Bugüne kadar ne denildi, nükleer temiz enerji, hiçbir riski yok hatta en güvenli enerji... Bu laflar tam bir cehalet örneğiydi... İşte alın size Japonya’nın en ileri teknolojisinin en güvenli nükleer santralleri... Japonya, teknolojisi övülen bir ülke olarak, bugün nükleer sızıntıyla dünyayı tehdit ediyorsa, Türkiye’nin bir kez daha düşünmesi gerekir. Olağanüstü doğa olayları deyip geçemezsiniz. Japon nükleerini yaparken, hayatını deprem üzerine şekillendiren bir ülke olarak 8.9’luk bir depremi öngörmedi mi, 8.7’lik bir depreme kadar mı ayarladı teknolojiesini..? Hayır, santral kendini kapatacak, soğutma sistemi devreye girecekti, ama ne oldu? Bir arıza oldu ve kapatmadı. Sistem de devreye girmedi.”

kaynak

• quote:

Japonya olayindan sonra gösterdi ki sadece kendine degil bölge icin bile tehlikeli su anda sizinti basladi, yasal sinirlarin üzerinde bir sizinti var eger rüzgar güneye eserse tokya bosaltilacak ama 35 milyon insani nasil bosaltacaksin...

BEYLER KABUL EDİN BU İŞİN NERESİNDEN TUTSANIZ ELİNİZDE KALIYOR. SAVUNULACAK HİÇBİR YANI YOK. KAYBET KAYBET OLUYOR BİZİM İÇİN. BU İŞTEN TEK KARLI ÇIKAN BU İŞTEN CEBİNİ DOLDURACAK OLAN ÇEVRELER. YOKSA SİZ ONLARIN ADAMLARI MISINIZ

yahu türkiye deprem bölgesi kabul ediyoruz ama japonya'nın yanında deprem riski açısından solda sıfırız.adamların her bölgesinden deli gibi fay geçerken bizde deprem riskinin çok az olduğu onlarca il var.iç anadolu ve akdeniz'de 3-4-5. derece olan illerimiz var buyur

http://www.websehir.com/wp-content/uploads/2011/03/deprem-haritas%C4%B1.png

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ballrry

quote:

türkiyede çok büyük hidroelektrik ve termik potansiyeli var. bakın nükleer ucuz diyor adam. güneş balçıkla sıvanmaz. onu kurması dert işletmesi dert. sonra ömrü bitiyor gömmesi dert.

ilk sayfada da yazmıştım,termik santraller nükleerlere göre(bildiğim kadarıyla) çevreyi kat kat daha fazla kirletiyor.bu sayfada da bir arkadaş hidroelektriklerin daha zararlı olduğunu yazmış.sızıntı veya patlama olmadığı sürece sağlam yapılırsa hiçbir sorunu olmaz,umarım yapılır

hidroelektriğin nükleerden daha zararlı olduğunu iddia etmen ciddiyetinizi belli ediyor zaten

onu yazan üstteki bir arkadaştı,açıkçası hidroelektrikler hakkında pek bir bilgim yok.eğer yanlışsa düzgünce uyarabilirdin.

5. sayfada resimleri koyan arkadaş,öncelikle onları kaldırırsa çok iyi olur yaşı ufak(14'ten ufak) arkadaşlar var burada,görmeleri pek iyi olmaz.benim bile içim cız etti.ayrıca biz de zaten aceleyle hemen kurulsun üretime başlansın demiyoruz,en güvenli şekilde kurulması gerektiğine inanıyoruz.

biraz da nükleer yerine şu ileriki teknolojileri konuşalım,mesela 5. sayfadan başka bir arkadaş termonükleer santrallerden bahsetmiş,bu neyin nesidir?normal nükleerden daha mı düzgündür?bu ülke daha nükleer görmeden pat diye yepyeni bir teknoloji olan(ne doğuracağı bilinmeyen) termonükleere mi geçmelidir direk?

bir de bana hep rusya değil de japonya ile yapsak daha iyi olurmuş gibime geliyor.adamlar öyle deprem bölgesinde inanılmaz riskli bir iş olsa da(ve hala orada neden o kadar santral var anlayabilmiş değilim,yanlış bir hamle bence dünya açısından) o kadar santrali idare edebiliyorlar,bunu becerebildiklerine göre bu işi gerçekten kapmış demektirler.dünyada da sayı bakımından 2 veya 3. sıradalar yanılmıyorsam(ilk 3'teki diğer iki ülke iran ve abd'ydi galiba) rusya bana hep antipatik gelmiştir,yıllar önce olmuş olsa da insan o güvenliksiz çernobili unutamıyor.

edit:üssteki arkadaşa katılıyorum(2-3 mesaj üstte nikini hatırlayamadım) ben de paraya kıyılıp 1 tane de olsa 1. nesil getirilmesi taraftarıyım.2. nesil ile olursa ülkemiz kesinlikle felaketle karşılaşır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Droogie -- 13 Mart 2011; 16:06:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Tjedrea

Japonya uyarı olmalı, yangından mal kaçırır gibi bu iş yapılmamalı.

Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Cengiz Göltaş, VATAN’a yaptığı değerlendirmede “Japonya, Türkiye’nin Akkuyu’da, yangından mal kaçırır gibi bir an önce kurmaya çalıştığı nükleer santral için en net uyarıdır” dedi. Göltaş, şunları söyledi:

“Şu andaki olayla ilgili bize sunulan bilgiler, örneğin nükleer enerji ajansının yaptığı açıklamalar, tutarsızlıklar içeriyor. Önce tehlike yok, güvenlik otomotik olarak santralleri kapatacak, denildi. Ancak ardından durumun böyle olmadığı ortaya çıktı. İnsanlık için bu kadar önemli bir konuda, bir an önce tahliyelerin yapılabilmesi, çevrede gerekli önlemlerin alınabilmesi açısından ilk andan itibaren doğru bilgilenme kritik önem taşırken, tutarsız açıklamalar gelmesi, enerji ajansından bir süre hiç bir bilgi gelmemesi büyük bir endişe kaynağıdır. Ancak bu kadarı bile, açıkça söylüyoruz ki, Türkiye’nin yangından mal kaçırırcasına Akkuya’da bir an önce kurmaya çalıştığı nükleer santral için en net uyarıdır. Dünyanın çeşitli yerlerinde olduğunu bildiğimiz ancak sürekli üzeri kapatılan kazaların ardından, bu kazanın en önemli unsuru, üzerinin kapatılamayacak olması.

Bugüne kadar ne denildi, nükleer temiz enerji, hiçbir riski yok hatta en güvenli enerji... Bu laflar tam bir cehalet örneğiydi... İşte alın size Japonya’nın en ileri teknolojisinin en güvenli nükleer santralleri... Japonya, teknolojisi övülen bir ülke olarak, bugün nükleer sızıntıyla dünyayı tehdit ediyorsa, Türkiye’nin bir kez daha düşünmesi gerekir. Olağanüstü doğa olayları deyip geçemezsiniz. Japon nükleerini yaparken, hayatını deprem üzerine şekillendiren bir ülke olarak 8.9’luk bir depremi öngörmedi mi, 8.7’lik bir depreme kadar mı ayarladı teknolojiesini..? Hayır, santral kendini kapatacak, soğutma sistemi devreye girecekti, ama ne oldu? Bir arıza oldu ve kapatmadı. Sistem de devreye girmedi.”

kaynak

Ya kardeşimi zaten dibimiz reaktör dolu, yanıbaşımızda 40-50 yıllık metsamor denilen dünyanın en tehlikeli külüstür nükleer reaktörü var. Türkiyenin içine yapılsa ne yazar, zaten sıırın 15km dibinde reaktör var.

Kaldıki son nesil reaktörler çok güvenlidir, insanları yanlış bilgilendirmeyelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Imnobody -- 13 Mart 2011; 16:06:46 >

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.