Şimdi Ara

DH Nükleer Enerji Destekçileri Derneği [747 Destekçi] (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.456
Cevap
58
Favori
138.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: FaRaKaN

quote:

Orijinalden alıntı: D3XTER

quote:

Beyler imzadaki 3 çemberden oluşan simgenin mantığını biri söyleyebilir mi acaba??? Nükleerle alakasaı var mı ?
    Yoksa neden konuluyor ? İsraille masonların heryere kendi simgelerini koymaları gibi bişey buda, başka birşey bulmalıyız kanaatindeyim...

resime bakın ???

atom çekirdeği ve elektron yörüngelerini temsil etmiyor muydu o resim?

Bilmem ben fenbilgisi öğrt. okuyorum. En son lise 3 te fizikokimya türü bir ders gördüm galiba organik kimyada anlatmıştı hoca. Böyle bir şekil vardı. Hatırlıyorum o yüzden sorma gereksinimi duydum ?

Ama 3 tane mi yörünge var ? 3 yörünge de her bir elektron un yörüngesimi ?
    Doğrudur bu şema il gösteriliyor olablir fakat zaten israil konusunda halkımız çok hassas ki bu 3 çemberi genelde deterjan şirketlerinin nerdeyse tamamına sahip olan israil kullanmakta ... Klasik Radyoaktif simgesi güzel olurdu...

3 çeşit ışıma vardır. Alfa, Beta ve Gama. Bunu temsil ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mechaniker -- 13 Mart 2011; 16:06:13 >

• benide ekleyin
    konuyu yeni gördüm
    çevreye zararmış diyorlar çevreye zararsa almanya, ingiltere, fransada niye o kadar nükleer santral var
    en ucuz ve en iyi elektrik üretme kaynağı
    hem rüzgar esecek, hava güneşli olacak veya akıntı hızı yüksek olacak diye beklemeye gerek yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heatblast -- 13 Mart 2011; 17:08:33 >
  • @Mechaniker
    3 çeşit ışıma vardır. Alfa, Beta ve Gama. Bunu temsil ediyor.

Teşekkürler, mantıklı bir açıklama. Fakat hala böyle bir şekili ilk çizenlerin mason olduğu düşüncesindeyim :).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FaRaKaN -- 13 Mart 2011; 17:10:10 >
  • Paranoyaklık yapıyorsunuz.
  • Hocam kafayı ona yormayın lütfen yahu :)

O simge arkadaşın dediği gibidir.Atom enerjisini ve çekirdek enerjisini de temsil etmektedir.

Bana göre fiziğin ışığıdır.
  • quote:

Beyler imzadaki 3 çemberden oluşan simgenin mantığını biri söyleyebilir mi acaba??? Nükleerle alakasaı var mı ?
    Yoksa neden konuluyor ? İsraille masonların heryere kendi simgelerini koymaları gibi bişey buda, başka birşey bulmalıyız kanaatindeyim....
    resime bakın ???

Paranoyak olmayın lütfen. Ayrıca ben dün 3 tane imza eklemiştim onları da kullanabilirsin hocam Anasayfaya da eklenirse memnun olurum

İmza Örnekleri : 100 x 100

[center][image]http://www.clipart.clipartist.net/wikimedia.commons/PD-Ineligible/N/U/Nuclear_symbol_s.png[/image] 
    [link=http://forum.donanimhaber.com/m_47432266/tm.htm][size=1][b][i]DH Nükleer Santral Destekçileri Derneği[/size][/b][/i][/center][/link]

[center][image]https://store.donanimhaber.com/86/fb/94/86fb94a76c1413201ae212ee16d090d0.png[/image] 
    [link=http://forum.donanimhaber.com/m_47432266/tm.htm][size=1][b][i]DH Nükleer Santral Destekçileri Derneği[/size][/b][/i][/center][/link]

[center][image]https://store.donanimhaber.com/ff/47/71/ff4771c68bc1481c17e3691f25465181.jpg[/image] 
    [link=http://forum.donanimhaber.com/m_47432266/tm.htm][size=1][b][i]DH Nükleer Santral Destekçileri Derneği[/size][/b][/i][/center][/link][/center]

--------------

Arkadaşlar benim demek istediğim nokta anlaşılmamış sanırım..Ben Metsamor u savunmuyorum zaten.Demek istediğim şey Nükleer Tehlike tehlike diye yananlara..Bize zaten Nükleer Santral kurulu..Metsamor = Türkiye...eski bir santral.:Fakat bu bizim ülkemize kurulacak olanın da eski olduğu anlamına gelmiyor..

O resimleri koyan arkadaşları da şikayet ettim.Olmadı ogrishden de koyun? Kuralları olan bir forum burası.. +18 Dehşet sitesi değil..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Echoes -- 13 Mart 2011; 17:23:53 >

• Almanya'da nükleer santral tartışması

Japonya’da deprem ve tsunaminin ardından nükleer felaket tehlikesinin baş göstermesi, nükleer enerjinin yıllardır tartışıldığı Almanya’yı karıştırdı.

Japonya’da yaşanan deprem ve tsunami felaketinin ardından nükleer facia tehlikesinin baş göstermesi, Almanya’da nükleer enerji santralleriyle ilgili tartışmaları yeniden alevlendirdi. Cumartesi akşamı Çevre, Dışişleri ve İçişleri bakanlarıyla bir kriz toplantısı yapan Başbakan Angela Merkel, reaktörde nükleer erimenin olağanüstü ciddi bir durum olduğunu belirterek, Almanya’daki nükleer santrallerdeki güvenlik standartlarının gözden geçirileceğini açıkladı. Merkel, "Japonya gibi yüksek güvenlik standartlarının geçerli olduğu bir ülkede bile bir deprem ve su baskınının nükleer etkileri önlenemiyorsa, tüm dünya; Avrupa da, yüksek standartlara sahip Almanya gibi bir ülke de tepkisiz kalamaz” dedi. Merkel, vatandaşların endişelerini yatıştırmaya da çalışarak, binlerce kilometre uzaklıktaki Almanya’nın Japonya’daki bir nükleer kirlenmeden etkilenebileceğini insan aklının alamayacağını söyledi.

Vatandaşları yatıştırma girişimi

Çevre Bakanı Norbert Röttgen de Japonya’nın Almanya’dan çok uzakta bulunduğu, rüzgarın radyoaktif bulutları güneydoğu yönünde Pasifik Okyanusu’na sürüklediğine işaret ederek, endişeleri yatıştırmaya çalıştı. Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle de muhalefetin nükleer politikalar konusundaki saldırılarına sert tepki gösterdi. Westerwelle, "Japonya’da binin üzerinde insan ölürken, binlercesi kayıpken, bizde eyalet seçimleri var diye iç siyasî tartışmaların patlak vermesi Almanya’dan gelecek ilk yanıt olmamalıdır” dedi.

Muhalefet ve çevreciler ayakta

Muhalefet ve nükleer enerji karşıtları ise Japonya’da yaşananların, yıllardır dile getirdikleri endişeleri haklı çıkardığı görüşünde. Yeşiller Partisi Meclis Grup Başkanı Jürgen Trittin, iktidardaki Hrıstiyan Birlik Partileri-Hür Demokratlar koalisyonunun 2010 yılında Almanya’daki nükleer santrallerin işletme sürelerini uzatma kararını sert dille eleştirdi. Trittin, "Bu olay şunu gösteriyor: Dünyadaki hiçbir nükleer santral bir nükleer erimeye karşı korunaklı değil. Almanya’dakiler de. Almanya’da 2001 yılında bu riskin azaltılması ve işletme sürelerinin sınırlanması kararı alınmasının nedeni budur” dedi.

Sol Parti de Almanya’da acilen geri dönüşü olmayacak bir şekilde nükleer enerjiden vazgeçilmesi çağrısında bulundu. Sol Parti enerji politikaları sözcüsü Dorothee Menzner, Japonya’daki facia karşısında dünya çapında duyulan dehşet, acı ve dayanışma duygularının tek başına yeterli olmadığını, nükleer enerji şirketleri ve hükümetlerin derhal harekete geçmeleri gerektiğini kaydetti.

Çevreciler de dünya çapında tüm nükleer santrallerin derhal kapatılmasını talep etti. Bonn merkezli Çevre Koruma Vatandaşlar Girişimi, doğal afetlerin diğer ülkelerdeki nükleer tesislerde büyük hasarlara yol açabileceği uyarısında bulunarak, bunun yanı sıra nükleer atıkların depolanması ve sevkiyatındaki tehlikelere işaret etti. Örgüt, Almanya’dan Japonya’ya uranyum ihracatına yasak getirilmesini de talep etti.

'Santrallerin kontrol edilmesi güç'

Nükleer Savaşın Engellenmesi için Uluslararası Fizikçiler adlı örgüt de daha güvenli olduğu düşünülen Batı ülkelerindeki nükleer santrallerin de kontrol edilemeyecek riskler taşıdığına dikkat çekti. Örgüt, rüzgar yönü ve hava durumuna bağlı olarak Japonya’da nükleer sızıntının sağlığa çok ciddi etkileri olabileceği uyarısında bulundu. Japonya’da nüfus yoğunluğunun, kilometrekare başına 337 kişiyle, Çernobil bölgesinin 15 katı olduğuna dikkat çeken örgüt, radyoaktif bulutların Japon sınırında durmayacağını, Kuzey yarımkürede yayılması olasılığının gözardı edilemeyeceğini vurguladı.

Almanya'da nükleer santrallerin durumu

Almanya’da şu an işletilen 17 nükleer reaktör bulunuyor. En yenileri 80'li yıllarda inşa edildi. Almanya Japonya gibi deprem bölgesinde bulunmamasına rağmen hafif şiddette depremler burada da meydana geliyor. Ancak Almanya’da nükleer santrallerin güvenliğiyle ilgili endişeler depremden ziyade, terör ve diğer doğal afet olasılıkları üzerine yoğunlaşıyor.

Nükleer enerji karşıtları, bir terör saldırısında doğrudan bir santralin elektrik ve yedekleme hatlarının hedef alınmasının ölümcül sonuçlara yol açacağını, bunun için tüm santralin havaya uçurulmasının gerekmediğini belirtiyorlar. Nükleer Savaşa Karşı Uluslararası Fizikçiler örgütü, 2006 yılında İsveç’te yaşananlara atıfla, bir yıldırım çarpması sonucu elektrik şebekesinde meydana gelecek arızaların da aynı tehlikeyi doğurabileceğine işaret etti. İsveç’in Forsmark nükleer santralinde 2006 yılında yıldırım çarpması sonucu soğutma pompalarına saatlerce elektrik iletilememişti.

Kaynak: Deutsche Welle

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,14908873,00.html

• 17:08 (13.03.11) - Tohoku Elektrik Şirketi, Miyagi'deki Onagawa nükleer santralindeki radyasyon seviyesinin şu anda normalin 700 kat üstünde olduğunu belirtti. Japon Nükleer Güvenlik Ajansı radyoaktivitenin Cumartesi günü Fukuşima santralinde olan hidrojen patlamasının radyoaktif serpintileri olmasının muhtemel olduğunu söyleyerek Onagawa santralinin bunun nedeni olmayabileceğini söyledi. Kaynak: BBC
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaptanMirliva

17:08 (13.03.11) - Tohoku Elektrik Şirketi, Miyagi'deki Onagawa nükleer santralindeki radyasyon seviyesinin şu anda normalin 700 kat üstünde olduğunu belirtti. Japon Nükleer Güvenlik Ajansı radyoaktivitenin Cumartesi günü Fukuşima santralinde olan hidrojen patlamasının radyoaktif serpintileri olmasının muhtemel olduğunu söyleyerek Onagawa santralinin bunun nedeni olmayabileceğini söyledi. Kaynak: BBC

bu adamların da bi dediği bi dediğini tutmuyor yahu..Daha dün hidrojen patlamasının dışarıya radyoaktif hiçbir materyal yaymayacağını söylüyorlardı
  • Deutsche Welleden almanca okudum az önce, Onagawa'da yüksek radyasyonun rüzgarlardan dolayı geldiği Fukusima'dan geldiği yazıyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mechaniker -- 13 Mart 2011; 16:39:50 >
  • O işaret illuminati işareti....http://www.youtube.com/watch?v=vBpV8kw-VOI videoyu izleyin anlarsınız...
  • Ekle
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThunderVolt

quote:

Yoksa neden konuluyor ? İsraille masonların heryere kendi simgelerini koymaları gibi bişey buda, başka birşey bulmalıyız kanaatindeyim....
    resime bakın ???

Paranoyak olmayın lütfen. Ayrıca ben dün 3 tane imza eklemiştim onları da kullanabilirsin hocam Anasayfaya da eklenirse memnun olurum

İmzaları ekledim ilk mesaja teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Volkanbaba -- 13 Mart 2011; 18:21:09 >

• ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legida92 -- 25 Ocak 2013; 22:46:58 >
  • ekle hocam
  • ekle
  • benide ekle hocam
  • bende destekliyorum beni de ekle
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Corvette_

quote:

Orijinalden alıntı: isviçreli bilim adamı

Ayrıca Metsamor Nükleer tesisi Türkiye nin de tesisidir sınıra sadece 16 km uzaklıktadır
    ABD ve Avrupa kapatmasını istemektedir.Olabilecek zarar çernobilden daha fazladır.
    Yani Türkiye aslında olabilecek en kötü sisteme sahip bu sistem de sınırdan sadece 16 km uzaklıkta...
    Türkiye ye kurulacak olan elbette bu kadar olmayacak ama bana göre olacaksa bu santral yine o bölgelere kurulmalı yoksa Sinop tada olursa olası kötü durumsa Türkiye nin büyük bir kısmı gider.

Türkiyenin %5 i etkileniyor bu kadar abartmaya gerek yok

Ermenistan bu saatli bombayla ülkenin %40 ının elektrik ihtiyacını karşılıyor

Neyi fazla abartmaya gerek yok

Dünyanın en tehlikeli nükleer tesisi Türkiye sınırındadır.Bunu Türkiye başta olmak üzere ABD ve Avrupa Birliği kapatılmasını istemektedir.Millet artık ne zaman patlayacak diye bekliyor bu santrali.O bölgedeki Iğdır,Ağrı,Kars ve 3-4 il daha olabilecek bir kazada haritadan silinecektir.Etkisi sadece böyle kalmayıp Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu zarar görecektir.Buralarda etkisi 5-10 yıl sonra ortaya çıkabilir ki radyasyonun etkisi böyle ortaya çıkar.

Sen, başta Türkiye olmak üzere tüm dünyanın kapatılmasını istediği bir yer için bu kadar abartmaya gerek yok elektriklerinin %40 ını sağlıyor diyorsun...Ne diyim sana... akıl fikir sahibi olmanı dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isviçreli bilim adamı -- 13 Mart 2011; 19:43:32 >

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.