Şimdi Ara

DH Nükleer Enerji Destekçileri Derneği [747 Destekçi] (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.456
Cevap
58
Favori
138.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: vipergts

açıkçası santrala güveniyorum ama türklere güvenmiyorum. japonyadaki deprem türkiyede olsaydı ölü sayısı 1 milyonu bulurdu. biz bu tip şeyleri olacağına bırakırız. onun için bizim haddimize değil santral filan.

dalgamı geçiyon ne 1 milyonu 9.0 şiddetinde sadece istabulun yüzde 70 i gider 17 ağustosta ne oldu bi hatırla ve ona bir oranla bakim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mechaniker

quote:

Orijinalden alıntı: fasilgibi

Enerji bakanı açıklama yaptı, japonya da ki fukişima santrali 1. nesil, ülkemize kurulması düşünülen ise 3. nesil santral dedi. Görüşmeler devam ediyor İnşallah yapılacak

Bu arada su kaynağı olmayan yere nükleer santral yapılamaz. Soğutma için şart.

Japonyadaki santrale buradaki cahiller sırf Japon malı diye çok modern diyorlardı, dün araştırdım 40 yıllık santral.

Peki dün araştırdın diye buradakiler cahil oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isviçreli bilim adamı -- 13 Mart 2011; 21:15:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: isviçreli bilim adamı

quote:

quote:

Enerji bakanı açıklama yaptı, japonya da ki fukişima santrali 1. nesil, ülkemize kurulması düşünülen ise 3. nesil santral dedi. Görüşmeler devam ediyor İnşallah yapılacak

Japonyadaki santrale buradaki cahiller sırf Japon malı diye çok modern diyorlardı, dün araştırdım 40 yıllık santral.

Eski mesajları okuda attığım mesajo gör ilk sayfada

Ben bari araştırıp öğreniyorum, bazıları araştırmadan işkembesinden sallıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: lowrider123

quote:

Orijinalden alıntı: vipergts

açıkçası santrala güveniyorum ama türklere güvenmiyorum. japonyadaki deprem türkiyede olsaydı ölü sayısı 1 milyonu bulurdu. biz bu tip şeyleri olacağına bırakırız. onun için bizim haddimize değil santral filan.

dalgamı geçiyon ne 1 milyonu 9.0 şiddetinde sadece istabulun yüzde 70 i gider 17 ağustosta ne oldu bi hatırla ve ona bir oranla bakim

ölü sayısı aynen dediğin gibi milyonları bulur ve olası senaryo

yağmalama olayları görülür
    ulaşım elektrik vs... komple gider
    hastalıklar başlar
    ekonomi çöker
    yemek bulmak zorlaşır
    vs.. vs..

japonyada ulaşım ve elektriğinde dışında bunların hiçbiri olmadı. türkiyeden istanbul giderse ekonomi biter.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hea kusura bakma ben hani ilkokulda olurya birisi bir şey öğrenir, doğru bir şey öğrendiğini sandığı için
    feryat figan herkese bağırır, kendisindeki bilgiyi söyler, diğerleri yanlış biliyor diye bağırarak söyler
    ben öyle sandım

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hea kusura bakma ben hani ilkokulda olurya birisi bir şey öğrenir, doğru bir şey öğrendiğini sandığı için
    feryat figan herkese bağırır, kendisindeki bilgiyi söyler, diğerleri yanlış biliyor diye bağırarak söyler
    ben öyle sandım

Sanmaya devam et o zaman

• quote:

quote:

quote:

quote:

Evet admlar zaten 40yıllık santrali vinçleyip türkiye'ye getirecek sıfırdan santral kurulmuyor değilmi?

• Japonya'da şiddetli deprem ve ardından tsunaminin yol açtığı felaketin bilançosu henüz çıkarılamamışken, ülke üçüncü bir tehlike ile karşı karşıya. Japonya Nükleer Güvenlik Dairesi'nden yapılan açıklamada, Fukuşima Nükleer Elektrik Santrali'nde meydana gelen patlamanın ardından, bugün enerji santralindeki bir başka reaktörde daha soğutma sorunu yaşandığı belirtildi. Fukuşima'daki santralin üç reaktöründen birinin çekirdiğinde kısmî erime ve buna bağlı olarak da radyasyon kaçağı oluşma sürecinin başladığı, Japon hükümetince de doğrulandı. Japon hükümeti adına açıklama yapan Bakan Yukio Edano, 'Reaktörlerin içinde ne olup bittiğini şu an kontrol edemiyoruz. Ancak biz, en kötü senaryoyu gözönünde bulundurarak, gerekli önlemleri aldık" dedi.
    Fukuşima Dayiçi Nükleer Santrali

Deniz suyu tehlikeyi engelleyebilir mi?

Bakan Yukio Edano, Tokyo Elektrik Şirketi'nin (Tepco), radyasyon sızdıran reaktörün soğutulması ve santralin ilgili birimindeki basıncın azaltılması amacıyla reaktörün deniz suyuyla doldurulması işlemine başladığını söyledi. 1986 yılında Çernobil'deki kazada da başvurulan bu yöntemle, nükleer reaktörde sorunların zincirleme olarak yaşanmasının engellenmesi hedefleniyor. Ancak bu işlemle aşırı derecede ısınan reaktörün tamamen soğutulması, 10 günü alabiliyor.

Nükleer sızıntının boyutu

Uzmanlar nükleer enerji santralinin çekirdeğinde tam bir erime gerçekleşmesi durumunda, uranyum ve tehlikeli yan ürünlerin ciddi sağlık riskleri oluşturabilecek ölçüde çevreye yayılacağı uyarısında bulunuyor. Yetkililer şimdiye dek en az 160 kişinin radyasyondan etkilendiğini tahmin ediyor.

Öte yandan Fukuşima'daki üç reaktörde soğutma sisteminde yaşanan sorunlar yüzünden, santralin 30 kilometre çevresinde bulunan alanda 30 bin kişi tahliye edildi. Tahliye edilenlerin toplam sayısının 200 bini bulması bekleniyor.
    Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı, Japon yetkililerin, depremden etkilenen nükleer elektrik santrali yakınında oturanlara iyot tableti dağıtacağını açıkladı. İyotun, radyasyona maruz kalınması durumunda, tiroid bezlerinde birikmesini engelleyeceğine işaret ediliyor. Geçici resmi verilere göre deprem ve ardından yaşanan tsununaminin en az bin 800 kişinin ölümüne yol açtığı belirtiliyor. Ancak hâlâ binlerce kişinin kayıp olduğu, ölü sayısının ancak kayıplara ulaşılmasının ardından netlik kazanacağı vurgulanıyor. 20 bin kişinin yaşadığı Minamisanriku kentinde, depremin ardından 10 bin kişinin kayıp olduğu açıklandı. Bu da felaketin boyutunun ciddiyetini sergiliyor.

Kurtarma çalışmalarında görev yapanların sayısı artırıldı
    Sendai depremden en fazla zarar gören kentlerden biri

Japon ordusu kurtarma çalışmalarında görevlendirdiği asker sayısını iki kat artırdı. Savunma Bakanı Toshimi Kitazawa, çalışmalara bundan böyle 100 bin askerin katılacağını söyledi. Zor durumda olan Japonya'ya uluslararası yardım yağıyor. Rusya ülkenin enerji sıkıntısının giderilmesi için sıvı gaz sevkiyatına başladı. Interfax ajansı 16 bin 500 metreküp sıvılaştırılmış gaz taşıyan bir tanker gemisinin yola çıktığını, bunu yarın 100 bin metreküp sıvı gaz sevkiyatının takip edeceğini yazdı. Almanya da kurtarma çalışmalarında görev yapmak üzere kalabalık bir teknik ekibi ülkeye gönderdi.

© Deutsche Welle Türkçe

• quote:

Orijinalden alıntı: Imnobody

quote:

quote:

Ulan adamların 40 yaşındaki reaktörünün olduğu yerlerde 9.0 büyüklüğünde deprem oldu, şu an hala çevreyi korkutacak kadar büyük sızıntı yok. Türkiyede olsa o 9.0 büyüklüğünde deprem, bütün binalar yıkılır, nükleer reaktör ne alemde acaba bile diyemeyiz

bu deprem istanbulda olsa istanbulun %60 ı yıkılırmış

• 9.0 büyüklüğünde deprem olacak İstanbul'un %60'ı yıkılacak ben buna ancak gülerim hem de sesli olarak.

Son 2-3 senede yapılan devasa gökdelenler ve birkaç AVM dışında İstanbul'da 9.0 şiddetinde depreme dayanacak yapı bulunduğunu hiç kimse iddaa edemez buna devlet de dahil....

Son 1 senede yapılan lüks siteler vs. dahil 9.0 depremi kaldırabilecek yapı sayısı bir vucuttaki parmak sayısını geçmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Carrier has arrived

Nükleer santralin nelere yol açabileceğini bugün gördük. Güneş ya da rüzgar gibi yenilenebiler ve zararsız enerji kaynakları varken nükleer enerji saçmalık.

• ekle..
  • quote:

Orijinalden alıntı: hamzanur

türkiyenin ne olursa olsun uzak durması gereken asla bulaşmaması gereken bir konudur . şu an avrupaya bakarsanız tüm avrupa nükleerden vazgeçiyor . yeni santral inşaa eden ülke yok norveç milyarlarca dolar yatırdığı ve hiç kullanmadığı santrali söktü italya kendini temizliyor . ama nükleer sanrtal için gerekli ekipman üreten ve satan avrupa ekonomisi bu ürünlerini nereye satacak tabiki enayi türkiyeye , bu yüzden teşvik edildiğimizi ilkokul çocukları bile biliyor artık . abd iran a uranyum zenginleştirme diyor . nükleer santral yakıtı olan uranyum saf halde yakıt olarak kullanılmaz labaratuvar ortamında zenginleştirilerek uranyum çubuğu haline gelip nükleer santrallerde kullanılır iranın yaptığı bu , adamlar silah ya da bomba üretmiyor ama tekelci batı buna bile izin vermiyor .
    çernobilden ders alınmadı . santral kurulması planlanan sinoptaki bölge dünyanın en güzel yerlerinden biri ve binlerce hektar orman katledilecek içlerinden biri bu ülke yoprağına bir fidan dikmişmi .
    santralin yapıldığı yerin ve denizin ebesini zikecekler santral kurmak kolay bir iş değil .
    yıllarca kurulması sürüyor çok maliyetli ve belli bir ömrü var ondan sonra da sökülmesi gerekiyor o da maliyetli ayrıca atıkların depolanması gerekiyor o daha da maliyetli . ve tehlikelki çevre bakanı bir yıllık atığı santralin bir su bardağı dedi o bir su bardağı atık milyonlarca insanı zehirlemeye yetiyor bu neden söylenmiyor .
    bu alanda yetişmiş elemanımız yok bu işte uzman japonlarda bile her yıl türlü kazalar oluyor . bizim türk insanının sakarlıktaki uzmanlığını bilmeyen yok .
    dışardan uzman ithal edeceğiz astarı yüzünden pahalıya gelecek böyle hassas bir iş yabancıların insafına kalacak deprem ülkesi türkiyede santral kurmak bir intihar . sadece hiçbir çaba sarfetmeden mevcut hidroelektrik ve termik santrallari tam kapasite çalıştırsak enerji ihtiyacımız kalmıyor .
    kemerköy , gökova termik santrali kurulması planlanan nükleer santralden daha verinli çalışıyor ve nükleer santralden 10 kat daha ucuza maloluyor . daha yeni afşin elbistan yöresinde 100 yıllık kömür bulundu .
    rüzgar enerjisinden hiç yararlanmıyoruz . mevcut sıcak su kaynaklarımız boşa akıyor . avrupa gaza getiriyor biz atlıyoruz başına bela almaktan başka birşey değil çevreye verdiği zarar cabası . nükleer yakıtların verimliliğinden bahsediliyor zehirli etkisinden hiç kimse bahsetmiyor . çömez mühendisler bu maceraya pek hevesliler ama biraz gerçekçi olmakta fayda var . nükleer enerji uzak durulması gereken bir konudur .
    işin özeti nükleerin amacı birilerinin cebini doldurma derdi. sizde burda onların yalanlarını savunuyorsunuz sabahtan beri.

ya arkadaşım sen ne saçmalıyosun avrupa nükleer santrallerin kapısına kilit vuruyo falan demissin daha gecen sene merkel hükümeti santraller için 15 sene daha devrede kalması için karar aldılar keza berluskonide nükleer santrallerin italya için gerekli olduğunu söyledi fransayı sölemeye gerek yok enerjinin yarısından fazlasını nükleerden üretiyor tmm rusya'nın santrali yapmasına bnde karşıyım enerjide zaten rusya'ya bağımlıyız ve santrali yip modeliyle ruslara kurduruyoruz yani 20-25 sene santralin tüm kritik tek. ruslardan gelicek Türkiye de her sene enerji tüketimi artıyor ve bu açık öle rüzgarla güneşle kapanıcak gibi değil bu arada her santral kurulması planlandığında biri çıkıyor topraklarımızda çernobil istemiyoruz diyoya fitil oluyorum daha çernobil ne olduğunu bilmeyen adam gelmiş burda çernobili örnek gösteriyor dünyada 2 tane daha nükleer santralde patlama oldu hanginiz duydunuz?Bna cvp yazıcak arkadaşta önce gitsin çernobilin nie bu kdar büyük bi etki yaptığını öğrensin sonra cvp versin.(HAMZANUR)Burnunun dibinde çernobil kadr tehlikeli bi santral varken nie Türkiye de güvenli bi santral kurulmasına karşı çıkarlar gerçekten anlamak zor.

• Selamlar, benide ekleyin, radyoaktivite ihtiva eden bir insanım. ilk sayfadaki haritayı görüp hala biz istemezük diyenleri anlamış değilim. İstemeyen siz değilsiniz, onlar..
  • ekle kardeşim..

çevreci hippi camdenite lere karsı elele
  • quote:

Orijinalden alıntı: urqun

ekle kardeşim..

çevreci hippi camdenite lere karsı elele

hippi duyunca hep aklıma southpark hippi bölümü geliyor
  • İnsanlar komik
    Tutturmuşlar bir lafi, hepsinin azğında aynı laf "bütün ülkelerde var, yıllardır kullanılıyor". Tamam doğru. İyide bu işin zamanı geçmedi mi artık?
    Türkiye, her konuda olduğu gibi bu konuda da dünyayı 50 yıl geriden takip ediyor. Teknoloji gelişti artık, insanlığı tehlikeye sokabilecek şeylerden yararlanmaktan kurtuluyoruz.

Doğanın bütün güçlerinden yararlanabiliyoruz artık. Peki neden "yararlanabildiğimiz halde" yararlanmıyoruz? Türkiye'nin güneşlenme saatinden ve rüzgar kuvvetinden haberi olan var mı? Karadeniz'deki dalga enerjisi potansiyelinden haberi olan var mı? Kaçınız bunları araştırdı ve "tamam bunlar kullanılmaz, yetmez" kanaatine vardı?

Yeşil enerji, insanlığın bulduğu en büyük buluştur. Ayrıca dünyanın yeni göz bebeğidir. Bir zamanlar nükleer bu durumdaydı, abanabildikleri kadar abandılar. Şuanda ise yeşil enerji var.

Yeni yapılan gökdelenlerin büyük çoğunluğunun kendi enerjisini üretebilecek kapasitede üretildiğinden haberiniz var mı? Su devr-i daim sisteminden bile enerji üretebildiklerinden haberiniz var mı? Bu binalarda güneşten, rüzgardan, su tesisatından yaralanılmakta ve bina kendi kendine yetebilmektedir. Bu tarz yapılara "yeşil mimari" ismi verilmektedir. İngilizce ve orjinal adıyla "Green Architecture". Artık enerji üretiminde yeni trend budur.

Türkiye, eski alışkanlıklarını bozmuyor ve bütün otobüsleri kaçırıyor. "Nükleer enerji" otobüsünü yıllar önce kaçırdı. "Yeşil enerji" otobüsünü ise kaçırmak yolunda emin adımlarla ilerliyor. Nükleerin peşinden gittiği müddetçe "yeşil enerji" otobüsü de kaçacaktır.

• Herkes çok güzel demiş temiz enerji diye. Biz nükleeri savunuyoruz diye temiz enerjiye karşı çıkmıyoruz ki. Nükleerde tedbiri alındıktan sonra gayet de temiz enerji. Ucuz ve temiz.

Siz demişsiniz işte rüzgar gülleri vs. Yahu siz Türkiyenin ne şartlardan geçtiğini düşünün. Ben ilkokula giderken bile rüzgar gülleri şöyle iyi böyle iyi diyorlardı 15 sene geçti üzerinden daha yeni uygulanıyor. Bırakında bari nükleerde geç kalmayalım. Herşeyden önce tedbir gelir. Radyoaktivite tıpta da kullanıyor. Sağlık için zararlı ama eğer tedbirli kullanırsan tedavi yöntemi (ismini hatırlamıyorum Guatr hastaları için İyot 232 olablir)

Yani nükleerde de gerekli önlemler, tedbirler alınırsa neden hayır diyelim. Yapmayın lütfen. Arkadaşın biri istemeyenler için güzel yazmış. Aslında istemeyenler bizim ülkemizdekiler değil dışardakiler...

• Süper konu EKLE benide
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.