Şimdi Ara

DH Nükleer Enerji Destekçileri Derneği [747 Destekçi] (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.456
Cevap
58
Favori
138.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: isviçreli bilim adamı
    quote:

Orijinalden alıntı: _Corvette_

quote:

Ayrıca Metsamor Nükleer tesisi Türkiye nin de tesisidir sınıra sadece 16 km uzaklıktadır
    ABD ve Avrupa kapatmasını istemektedir.Olabilecek zarar çernobilden daha fazladır.
    Yani Türkiye aslında olabilecek en kötü sisteme sahip bu sistem de sınırdan sadece 16 km uzaklıkta...
    Türkiye ye kurulacak olan elbette bu kadar olmayacak ama bana göre olacaksa bu santral yine o bölgelere kurulmalı yoksa Sinop tada olursa olası kötü durumsa Türkiye nin büyük bir kısmı gider.

Türkiyenin %5 i etkileniyor bu kadar abartmaya gerek yok

Ermenistan bu saatli bombayla ülkenin %40 ının elektrik ihtiyacını karşılıyor

Neyi fazla abartmaya gerek yok

Dünyanın en tehlikeli nükleer tesisi Türkiye sınırındadır.Bunu Türkiye başta olmak üzere ABD ve Avrupa Birliği kapatılmasını istemektedir.Millet artık ne zaman patlayacak diye bekliyor bu santrali.O bölgedeki Iğdır,Ağrı,Kars ve 3-4 il daha olabilecek bir kazada haritadan silinecektir.Etkisi sadece böyle kalmayıp Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu zarar görecektir.Buralarda etkisi 5-10 yıl sonra ortaya çıkabilir ki radyasyonun etkisi böyle ortaya çıkar.

Sen, başta Türkiye olmak üzere tüm dünyanın kapatılmasını istediği bir yer için bu kadar abartmaya gerek yok elektriklerinin %40 ını sağlıyor diyorsun...Ne diyim sana... akıl fikir sahibi olmanı dilerim.

Bilader türkiyeye nükleer santral gelmese umrunda bile değildi lan metzamor...
    Ayrıca radyasyona 1. Seviyeden maruz kalacakları için 5 -10 senede olmaz insanlar 2 ay içinde kanser olular ve en fazla 1 sene içinde ölürler .
    1986 da çernobil patladığında bütün kabaklar karpuzlar domatesler biberler ektiğimiz kısa sürede yetişen bütün yiyeceklerin hepsi kurudu ki arada 1000 km den fazla var türkiye ile ukrayna arasında ...
    Ama tabi çernobil ucuz olsun diye eksik ve hatalı yapıldığı için patladı orasıda ayrı konudur...

• Hocam Metsamor nuclear santrali sovyet rusya döneminde inşa edilmiştir.Ve şuanda Ermenistan bunu kullanıyor Ermenistan gelişmiş bir devlet diyemeyiz tamamen babadan miras kalma bir şey gibi düşünebiliriz bunu.Ayrıca santralin işletmesi yakıt borcu nedeniyle şuanda Rusların elindedir.

Ayrıca bir arkadaşımız Metsamor patlarsa Türkiye'nin %5'i gider o da önemli değil imasında bulunmuş, lütfen böyle saçma sapan şeyler söylemeyelim arkadaşlar.Ne yani Vatandaşlarımız arasında fark mı var ? Iğdır'daki ölsün Ankara'daki yaşasın öyle mi....Yapmayın öncelikle ayıptır ve insan hakları bilincine uygun değildir.

Ayrıca Metsamor şuanda kapatılmalıydı ama hala aktif durumdadır Dünya üzerindeki en tehlikeli santraldir, yarın infilak etmeyeceğinin garantisini kimse veremez bile...Zaten normal kurallara göre bir yerleşim birimine bu kadar yakında bir nuclear santral inşa edilmemeliydi ama zamanında bir hata yapılmış...

• Metsamor patlarsa sadece %5 gitmekle kalmaz ki, ilerki jenerasyonlarımızı etkiler, bölgede kanser artar, etkileri yıllarca sürer. Taa çernobilde patlayan reaktör bizi bu kadar etkiledi, dibimizde patlasa ne olur allah bilir.
  • benide ekleyin sonuna kadar destekliyoruz....
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Ayrıca Metsamor Nükleer tesisi Türkiye nin de tesisidir sınıra sadece 16 km uzaklıktadır
    ABD ve Avrupa kapatmasını istemektedir.Olabilecek zarar çernobilden daha fazladır.
    Yani Türkiye aslında olabilecek en kötü sisteme sahip bu sistem de sınırdan sadece 16 km uzaklıkta...
    Türkiye ye kurulacak olan elbette bu kadar olmayacak ama bana göre olacaksa bu santral yine o bölgelere kurulmalı yoksa Sinop tada olursa olası kötü durumsa Türkiye nin büyük bir kısmı gider.

Dünyanın en tehlikeli nükleer tesisi Türkiye sınırındadır.Bunu Türkiye başta olmak üzere ABD ve Avrupa Birliği kapatılmasını istemektedir.Millet artık ne zaman patlayacak diye bekliyor bu santrali.O bölgedeki Iğdır,Ağrı,Kars ve 3-4 il daha olabilecek bir kazada haritadan silinecektir.Etkisi sadece böyle kalmayıp Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu zarar görecektir.Buralarda etkisi 5-10 yıl sonra ortaya çıkabilir ki radyasyonun etkisi böyle ortaya çıkar.

Sen, başta Türkiye olmak üzere tüm dünyanın kapatılmasını istediği bir yer için bu kadar abartmaya gerek yok elektriklerinin %40 ını sağlıyor diyorsun...Ne diyim sana... akıl fikir sahibi olmanı dilerim.

Ayrıca radyasyona 1. Seviyeden maruz kalacakları için 5 -10 senede olmaz insanlar 2 ay içinde kanser olular ve en fazla 1 sene içinde ölürler .
    1986 da çernobil patladığında bütün kabaklar karpuzlar domatesler biberler ektiğimiz kısa sürede yetişen bütün yiyeceklerin hepsi kurudu ki arada 1000 km den fazla var türkiye ile ukrayna arasında ...
    Ama tabi çernobil ucuz olsun diye eksik ve hatalı yapıldığı için patladı orasıda ayrı konudur...

üstüne üstlük bana 'sen yaptırdın metsamor u' diye suçlasaydın bari.

Ben sana zaten patlama anında 4-5 il haritadan silinecek diyorum onlar işte en fazla 1 yıl sonra ölecek
    onun çevresindekiler ise gizli hasta olacak zamanla kanserden gidecek diyorum.Zaten yakın olan yerler
    komple gidecek bir de etkisi hemen öldürmediği insanlarda zamanla ortaya çıkacak diyorum.
    Metsamor çernobille aynı seviyededir hiç değilse ben öyle biliyorum zannedersem seviyeleri de aynı
    etkileri de aynı bu yüzden Çernobil kötü olduğundan patladı diyenlere alın işe çernobilin aynısı
    kapıda var diyorum...

Bir arkadaş da Ermenistan bile gelişmiş onlarda metsamor var dediği için ben karşı çıktım.
    Bu gelişmişlik değil acizliktir.Ben böyle veya bunun gibi düşük seviyede olacaksa hiç olmasın diyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

üstüne üstlük bana 'sen yaptırdın metsamor u' diye suçlasaydın bari.

Ben sana zaten patlama anında 4-5 il haritadan silinecek diyorum onlar işte en fazla 1 yıl sonra ölecek
    onun çevresindekiler ise gizli hasta olacak zamanla kanserden gidecek diyorum.Zaten yakın olan yerler
    komple gidecek bir de etkisi hemen öldürmediği insanlarda zamanla ortaya çıkacak diyorum.
    Metsamor çernobille aynı seviyededir hiç değilse ben öyle biliyorum zannedersem seviyeleri de aynı
    etkileri de aynı bu yüzden Çernobil kötü olduğundan patladı diyenlere alın işe çernobilin aynısı
    kapıda var diyorum...

Bir arkadaş da Ermenistan bile gelişmiş onlarda metsamor var dediği için ben karşı çıktım.
    Bu gelişmişlik değil acizliktir.Ben böyle veya bunun gibi düşük seviyede olacaksa hiç olmasın diyorum.

Tamamda bizdeki o kadar eski olmayacakki oradaki ömrünü tamamlamış bir reaktör biz onun hataları giderilmiş eksikleri tamamlanmış modelini kullanacağız...

• Hocam beni de ekler misin?Liseden beri her ortamda dile getirdiğim birşeydir.Bu zamana kadar yapılmamış olması bile eksikliktir zaten.Ve ya patlarsa diye korkan insanlar koruyucu kıyafet giyip evlerinde sığınak kursunlar.Hangi tarafından bakarsanız bakın ülkemizin ve doğanın faydasına olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jovanovic

Hocam Metsamor nuclear santrali sovyet rusya döneminde inşa edilmiştir.Ve şuanda Ermenistan bunu kullanıyor Ermenistan gelişmiş bir devlet diyemeyiz tamamen babadan miras kalma bir şey gibi düşünebiliriz bunu.Ayrıca santralin işletmesi yakıt borcu nedeniyle şuanda Rusların elindedir.

Ayrıca bir arkadaşımız Metsamor patlarsa Türkiye'nin %5'i gider o da önemli değil imasında bulunmuş, lütfen böyle saçma sapan şeyler söylemeyelim arkadaşlar.Ne yani Vatandaşlarımız arasında fark mı var ? Iğdır'daki ölsün Ankara'daki yaşasın öyle mi....Yapmayın öncelikle ayıptır ve insan hakları bilincine uygun değildir.

Ayrıca Metsamor şuanda kapatılmalıydı ama hala aktif durumdadır Dünya üzerindeki en tehlikeli santraldir, yarın infilak etmeyeceğinin garantisini kimse veremez bile...Zaten normal kurallara göre bir yerleşim birimine bu kadar yakında bir nuclear santral inşa edilmemeliydi ama zamanında bir hata yapılmış...

Onu söyleyen 12-13 yaşında çocuk

• Nükleer araştırmalara EVET nükleer santrallere HAYIR
  • quote:

Orijinalden alıntı: samed.yıldırım

Nükleer araştırmalara EVET nükleer santrallere HAYIR

Nükleer teknolojin olmadan nasıl nükleer araştırmalar yapcaksın
  • Ekle hocam
  • benide ekleyin kardeş sonuna kadar+++++
  • O nükleer satrallerin güvenliğini sağlıyacak son ülke türkiyedir.En ufak bir terslikte boooooooooooooom.Japonya bile baş edemiyorsa vay türkiyenin haline
  • Beni de yaz
  • eklerseniz sevinirim
  • Enerji bakanı açıklama yaptı, japonya da ki fukişima santrali 1. nesil, ülkemize kurulması düşünülen ise 3. nesil santral dedi. Görüşmeler devam ediyor İnşallah yapılacak

Bu arada su kaynağı olmayan yere nükleer santral yapılamaz. Soğutma için şart.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fasilgibi

Enerji bakanı açıklama yaptı, japonya da ki fukişima santrali 1. nesil, ülkemize kurulması düşünülen ise 3. nesil santral dedi. Görüşmeler devam ediyor İnşallah yapılacak

Japonyadaki santrale buradaki cahiller sırf Japon malı diye çok modern diyorlardı, dün araştırdım 40 yıllık santral.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mechaniker

quote:

Enerji bakanı açıklama yaptı, japonya da ki fukişima santrali 1. nesil, ülkemize kurulması düşünülen ise 3. nesil santral dedi. Görüşmeler devam ediyor İnşallah yapılacak

Japonyadaki santrale buradaki cahiller sırf Japon malı diye çok modern diyorlardı, dün araştırdım 40 yıllık santral.

Ulan adamların 40 yaşındaki reaktörünün olduğu yerlerde 9.0 büyüklüğünde deprem oldu, şu an hala çevreyi korkutacak kadar büyük sızıntı yok. Türkiyede olsa o 9.0 büyüklüğünde deprem, bütün binalar yıkılır, nükleer reaktör ne alemde acaba bile diyemeyiz

• quote:

jovanovic

Hocam Metsamor nuclear santrali sovyet rusya döneminde inşa edilmiştir.Ve şuanda Ermenistan bunu kullanıyor Ermenistan gelişmiş bir devlet diyemeyiz tamamen babadan miras kalma bir şey gibi düşünebiliriz bunu.Ayrıca santralin işletmesi yakıt borcu nedeniyle şuanda Rusların elindedir.

Bazı arkadaşlarda körlük baş göstermeye başlamış herhalde ben Ermenistan Nuclear santrale sahip bundan dolayı da gelişmiş bir devlettir falan demedim aksine Ermenistan Nuclear santral sahibi diye gelişmiş sanmayalım dedim son derece sefil bir ülke.

quote:

Hocam yok öyle bir şey.Olayın ilmini biraz araştırısanız bunun santral tipine ve işlevine bağlı olduğunu görürsünüz keza kimi santraller suyu soğutan sistemlere de sahiptir.İlla su kaynağı olacak diye bir kural yok zaten çoğunda da su dışarıdan borular ile temin edilir.

Önemli olan stratejik yeri ve yerleşim birimlerinden uzak olmasıdır.

• açıkçası santrala güveniyorum ama türklere güvenmiyorum. japonyadaki deprem türkiyede olsaydı ölü sayısı 1 milyonu bulurdu. biz bu tip şeyleri olacağına bırakırız. onun için bizim haddimize değil santral filan.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.