Şimdi Ara

DH Nükleer Enerji Destekçileri Derneği [747 Destekçi] (145. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.456
Cevap
58
Favori
138.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 143144145146147
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Dr.GordonFreemaN

quote:

Orijinalden alıntı: weewee

Nükleer enerji bilinen en temiz enerji kaynağıdır.
    Doğanın enerjisini çalmayalım, nükleer enerjiye destek

Fukuşima’daki felaketten sonra pek çok ülke nükleer planlarını askıya aldı ya da iptal etti;

- Japonya 14 yeni reaktörün inşaatını iptal etti.

- İsviçre 3 yeni nükleer reaktör planını iptal etti ve 2034 yılına kadar nükleer santrallerini kapatacağını açıkladı.

- Almanya hükümeti 7 santrali kapattı ve 2022 yılına kadar da santrallerin aşamalı olarak devre dışı bırakılması planlanıyor.

- Çin hükümeti nükleer santral planlarını askıya aldı.

- İtalya’da nükleer santral kurulması konusu referanduma taşındı.

- Avrupa ’da nükleer santrallere dayanıklılık testi uygulanıyor.

Ha diye kapanmaz hiçbiri ülkeler nükleer enerjiden sonra açığa çıkacak boşluğu yenilenebilir enerjileri kullanarak kapatmak için adımlar atıyorlar. Nükleer enerji doğanın en temiz enerjisiydi de o yüzden mi CED raporu zorunluluğu kaldırıldı?!

Nükleer santrallerin çevre üzerindeki etkileri uranyum ve toryum çıkarma, yakıt hazırlama, zenginleştirme, üretim, kullanılan yakıtın yeniden işlenmesi, depolanması ve işletme ömrü bitip kapatılan reaktörlerin sökülmesi sırasında ortaya çıkmaktadır. Ben hiçbir zaman nükleere karşı değili fakat! ülkemizde yenilenebilir kaynaklar için adeta bir cennet iken neden nükleer santral kuruluyor? üstelik santraller Türkiye'nin yıllık enerji ihtiyacının sadece%10 una denk geliyor.

ayrıca çevre mühendisleri odası'nın nükleer santral açıklaması;

http://www.cmo.org.tr/genel/bizden_detay.php?kod=85365&tipi=67&sube=0#.U0Rty_l_s28

şimdi siz buna da itiraz edersiniz nasıl olsa herşeyi biliyorsunuz ya

Herşeyi bilenlerden biri de sizsiniz!

Hiç bir ülkenin nükleer enerjiden vazgeçtiği filan yok. Bu tamamen dezenformasyon.

Yukarıda yazdıklarınızın hiçbiri nükleerin en temiz enerji kaynağı olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

• Evet nükleer enerji temizdir. Patlama ihtimali çok düşüktür. Aynı uçak kazaları gibi düşünebiliriz. Yılda milyonlarca yolcu taşır, ama ölen sayısı zannetmiyorum ki bini geçsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atom bombası görüntüsü verip nükleer enerji karşıtlığı yapmak da komik bir görüntü veriyor.

Elmadan nefret ederim o halde armutta istemem gibi birşey.

Arkadaşlar yapmayın birisi kitle imha silahı diğeri elektrik üretim amaçlı kurulmuş bir tesis.
  • qazxcv Q kullanıcısına yanıt
    ÇERNOBİLDE TEMİZDİ JAPONYADAKİDE ÖYLE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The SATANİST -- 9 Nisan 2014; 18:01:30 >
  • Rusya'dan Akkuyu'ya ilk çeyrekte 2,9 milyar lira

Akkuyu NGS Elektrik Üretim AŞ yatırımları için bu yılın ilk çeyreğinde Rusya'dan Türkiye'ye 2 milyar 921 milyon lira aktarıldı

Akkuyu NGS'nin de bağlı olduğu Rosatom, Türkiye'deki şirketine yönelik yatırımlarına bu yıl hız verdi. Yatırımlar için 2014 başında Rusya'dan gönderilen ilk tutar 1 milyar 413 milyon lira olurken, bu ay 1 milyar 508 milyon lira daha şirket kasasına girdi. Böylece söz konusu dönemde Rusya'dan Türkiye'ye Akkuyu NGS Projesi için 2,92 milyar lira aktarılmış oldu.

Akkuyu NGS'nin 2014 iş takviminde herhangi bir değişiklik yaşanmazken, bu yıl bir dizi ihale ve buna bağlı olarak yapım ve tedarik işleri gerçekleştirilecek. Şirket, Türkiye'nin ilk nükleer santrali Akkuyu NGS için bu yıl 1,8 milyar dolarlık ihale açacak.

Toplam yatırım tutarı 20 milyar dolara ulaşması beklenen Akkuyu NGS'nin nükleer santral inşaat lisansının 2015 yılı sonunda Türkiye Atom Enerjisi Kurumundan (TAEK) alınması, ilk ünite inşaatının Ocak 2016'da başlaması öngörülüyor. Santralin ilk reaktöründeki elektrik üretiminin ise 2020 ortasında başlaması planlanıyor.

• Nükleerin enerjisini benim memleketim kullandığı sürece destekçisiyim! Karşı çıkan arkadaşlar bir zahmet avrupadaki-amerikadaki-uzak doğudaki santrallere eylemlere giderek en azından memleketlerine bu açıdan bir faydaları olsun.

+Ekle
  • Yaz beni

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tedbirli kullanılırsa, bakımı düzenli yapılırsa hiçbir zararı olmaz. Gelişmiş ülkeler nükleer silahlar yapıyor biz daha santral yaparken "Hayır, çok tehlikeli vs.". Nereye kadar dayanacak bu barajlar, tribünler? Sanayi gelişiyor tüketim artıyor her şey enerjiye bağlı artık varın ileriki zamanları siz düşünün. Ekle dostum beni de lütfen.
  • Yaz benide patron
  • beni,de eklermisin. ayrıca konu ve geniş bilgi içeriği için teşekkürler.
  • Benide eklermisiniz
  • Nükleerde 16 milyar dolar yerli yatırımcıyı bekliyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız açıklama yaptı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'de 2023'e kadar işletmeye alınmasını planladıkları Akkuyu ve Sinop nükleer güç santrallerinin inşaat ve işletmeye geçiş süreçlerinde 8'er milyar dolardan toplam 16 milyar dolarlık yerli yatırım öngördüklerini bildirdi.

Yıldız, yaptığı açıklamada, nükleer yatırımın gerçekleşeceği üç ana kategorinin inşaat, makine ve ekipman ile elektrik aksamdan oluştuğunu belirtti.

Yerli yatırım için öngörülen rakamın önemli kısmını inşaat faaliyetlerinin oluşturacağını ifade eden Yıldız, şunları kaydetti:

"Bu yatırımın yerli firmalarca yapılması için mevcut envanter çalışmasını tamamladık. Nükleer ekipman tedarikçiliğine yönelik araştırmamıza göre ülkemizde 460 firmanın bu alanda faaliyet gösterebileceğini tespit ettik. Bakanlık olarak, nükleer standartlara uygun ekipman üretimi için firmalarla işbirliği projeleri gerçekleştireceğiz. Böylece yerli firmalar uluslararası firmalarla işbirliği yaparak Türkiye'deki projelerde tedarikçi olabilecek. İki nükleer santral devreye girdiğinde 80 milyar kilovatsaat elektrik üretecek. Bu durumda doğal gaz ithalatımız yıllık 7,2 milyar dolar azalacak."

BAZI FİRMALAR YURT DIŞINDAKİ NÜKLEER İHALELERİNE KATILIYOR

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Nükleer Enerji Proje Uygulama Dairesi Başkanlığınca yürütülen nükleer ekipman tedarikçiliğine yönelik araştırmaya göre, Türkiye'de 460 firma bu alanda faaliyet gösterebilecek.

Rus standartlarına uygun üretim, bu ülkeden sertifika sahibi olma ve üretim sonrası test ve kontrol laboratuvarı gereklilikleri bulunan nükleer ekipman tedarikçiliğinde, yerli üreticilerin bir kısmı, bu şartları sağlıyor. Söz konusu firmaların bazıları, yurt dışındaki nükleer santral projelerinin ekipman ihalelerine de katılıyor. Yerli üretim nükleer ekipmanlar arasında vana ve pompa, deşarj sistemleri, metal işleme, talaşlı imalat, basınçlı kaplar bulunurken, bu üreticiler kalite kontrol laboratuvarına sahip. Nükleer ekipman tedarikçiliğine yönelik anket uygulaması,http://www.nukleer.gov.tr adresinden devam ediyor.

20 BİN KİŞİ GÖREV ALACAK

Akkuyu ve Sinop NGS inşaat aşamalarında toplam 20 bin kişi görev alacak ve bunun en az yüzde 80'i Türk vatandaşı olacak. Santrallerin işletmeye alınmasından sonra ise her bir santral için 3 bin 500 kişi olmak üzere 7 bin kişi istihdam edilecek.

http://www.trthaber.com/haber/ekonomi/nukleerde-16-milyar-dolar-yerli-yatirimciyi-bekliyor-124554.html

• Akkuyu NGS projesi belgesel oldu

Japon devlet televizyonu NHK, Mersin'in Gülnar ilçesi Büyükeceli beldesinde yapılması planlanan Akkuyu NGS projesini konu alan belgesel çekimi yaptı.

'NHK Special' adında, ekonomisi gelişmekte olan dünya ülkelerinin enerji kaynaklarına ilişkin belgesel hazırlayan Japon devlet televizyonu NHK, Akkuyu NGS Elektrik Üretim A.Ş. tarafından 20 milyar dolarlık yatırımla Büyükeceli beldesinde yapılması planlanan Akkuyu NGS projesini konu aldı.
    Mayıs-Haziran 2014'te NHK'de yayınlanacak olan belgeselin Türkiye ayağındaki çekimleri, Akkuyu NGS'nin projesinin hayata geçirileceği Büyükeceli beldesinde yapıldı. NHK Türkiye Temsilcisi Aki Yasuo Kankılıç, program prodüktörü Yoshito Uematsu, kameraman Shigeyuki Matsukı ve ses uzmanı Shinji Sako'dan oluşan ekip, Akkuyu NGS A.Ş. Devlet ve Halkla İlişkiler Genel Müdürü Tahir Agayev, Akkuyu NGS A.Ş. PR Bölüm Başkanı Vasiliy Korelskiy ve Akkuyu NGS A.Ş. Büyükeceli Bilgilendirme Merkezi Müdürü Eyüp Lütfi Sarıcı'nın da katılımıyla Büyükeceli beldesi ve çevresinde çekimler gerçekleştirdi.

"REFAH DÜZEYİ ARTACAK"

Sipahili köy kahvesinde başlayan çekimlere, yöre halkı büyük ilgi gösterdi. Çekimler sırasında, Akkuyu NGS A.Ş. yetkilileri tarafından dağıtılan Akkuyu NGS projesini anlatan kitapçık ve broşürleri dikkatle inceleyen yöre halkına, Akkuyu NGS A.Ş. Büyükeceli Bilgilendirme Merkezi Müdürü Eyüp Lütfi Sarıcı, projeye dair bilgiler verdi. Yapılması planlanan nükleer santrale ilişkin yöre halkının düşüncelerinin de konu alındığı belgesel çekimlerinde, santralle birlikte bölgenin gelişeceğini ve refah düzeyinin artacağını vurguladı.

"İŞ SAHASI GENİŞLEYECEK"

"Doğa ile Nükleer Santral - Dostça Komşuluk" konulu Fantastica 2013 yarışmasında birinci olan Cennet Cansel Uğran'ın evinde devam eden çekimlerde, bölge halkının yaşam koşulları gözlemlenerek belgesel için kayıta alındı. Bölge halkının daha çok çiftçilik ile uğraştığını vurgulayan Uğran'ın ailesi, nükleer santralle birlikte bölgede iş sahasının genişleyeceğini ve buna paralel olarak, yaşam kalitelerinin yükseleceğinin altını çizdiler.

"AKKUYU NGS, JAPONLARA YOL GÖSTERECEK"

Ekonomisi gelişmekte olan ülkelerin enerji kaynaklarını konu alan bir belgesel hazırladıklarını aktaran NHK Türkiye Temsilcisi Aki Yasuo Kankılıç, şunları kaydetti:
    "Gelişmekte olan dünya ülkelerinin enerjilerini nasıl karşıladığını ve enerjisini karşılayabilmek için nasıl hazırlık yaptıklarını anlatmak için bu belgeseli hazırlıyoruz. Türkiye, nükleer enerji ile enerjisi açığını kapatmaya hazırlanıyor. Başta Japonlar olmak üzere dünya ülkeleri Türkiye ile yakından ilgileniyor. Biz de belgeselimize konu etmek istedik. Daha önce Brezilya başta olmak üzere gelişmekte olan dünya ülkelerinin enerji kaynaklarını belgeselimize konu ettik. Fakat, Japonlar da Türkiye'de bir nükleer santral yapmaya hazırlanıyor. Bu doğrultuda bu belgesel çekimi oldukça önemlidir. Bu belgeselle birlikte Japonlar sadece Türkiye'nin enerjisini nasıl karşıladığını öğrenmeyecek, Türk halkının nükleer santrallere nasıl baktığını da öğrenmiş olacak."

• Eklebilir misin , destek olalım
  • ekle
  • örgütlenme güzel beyler

sizler sayesinde bizler daha çok kazanırız.

hep söylerim, bugünün adamı olacaksın!
  • Ekle,bro.
  • yaz beni de hocam millet hidro ve termodan daha az zararlı olduğunu nasıl görmez bir de tutmuşlar rüzgar santrali onun yerine diye çalışırken çıkardığı sesi bilen yok galiba insan hayva herşeyi kaçırıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hauntedd

quote:

Orijinalden alıntı: Dr.GordonFreemaN

herşeyin başı eğitim. Boş edebiyat yapmayın dünya nükleer santrallere karşı tavır aldı birer birer kapatılıyor siz burada destekliyorsunuz. Bu konuyu açanda iddiasına varım hükümetten biridir. Şuan derse gidiyorum (çevre mühendisiyim) akşam tüm gerçeklerini yazıcam

Hangisi kapatıyor allah aşkına dış borcun bile ana kaynağı sırf enerji ihtiyacı o sebepden kimse bişey demesin nükleere,

Almanya 2020 yilina kadar acik olan 9 adet nükleer enerji santralini kapatiyor. Bize eski ve cevreci olmayan teknolojileri iteliyorlar, millette destekci oluyor.

Ha ülke olarak baska caremiz yok, kapasitemiz yok dersen o zaman ses cikarmaya gerek yok ama bence ülke olarak daha vizyoner ve yenilikci olabilirsek basaramayacagimiz proje ve teknoloji yok.

Kisaca bana göre;

alternatif enerji kaynaklarina yatirim ilk sirada gelmeli, rüzgar, günes ve dalga enerejileri vs.

Günesi az gören Almanya bile dünyada bu kaynaklari en cok kullanan devlet, bizim neyimiz eksik hatta fazlamiz var. Herkesi akliga ve mantiga davet ediyorum.

• 
Sayfa: önceki 143144145146147
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.