Şimdi Ara

DH Nükleer Enerji Destekçileri Derneği [747 Destekçi] (147. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.456
Cevap
58
Favori
138.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 145146147148149
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daha önce de konuyla alakalı mesaj atmıştım. Şimdi anladınız mi neden karşı olduğumuzu? Bu ülkede insan hayatının değersiz olduğunu ve bu enerjinin iktidara ve zenginlerden başka kimseye yaramayacağını biraz olsun anlayın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Memko35

Daha önce de konuyla alakalı mesaj atmıştım. Şimdi anladınız mi neden karşı olduğumuzu? Bu ülkede insan hayatının değersiz olduğunu ve bu enerjinin iktidara ve zenginlerden başka kimseye yaramayacağını biraz olsun anlayın.

Evet anladık

Şimdi gidebilirsin

Bütün dünya aptal bi sen çok akıllısın !

• quote:

Orijinalden alıntı: ondorax

Nükleer enerjiye karşı olmasam da, bugünkü yaşananlara şahit olduktan sonra ve bölgede yaşayan akrabalarımdan birebir aldığım haberlerden sonra, yaşanabilecek bir radyasyon sızıntısı sonrası gelecek nesillere, Nükleer i destekleyen nesil olarak nasıl hesap verebiliriz onu düşünüyorum. Bugün kömür madeninde olduğu gibi, ileride olası nükleer santral kazalarında da ölenleri şehit ilan edip, resmi rakamları küçülterek, zaiyatın üstünü kapamış ve halkın infialini dindirmiş oluruz, böylece üstü kapanır herhalde. Değişmeyen tek bir şey kalır geriye; yetim kalan çocuklar, dul kalan anneler, atomu parçalamanın sonucu olarak parçalanmış ve kanı bozuk bir nesil.

Merhaba

Dünyada kaç ülke de kaç adet aktif santral ve kaç yıldır var !?

Şuana kadar patlama ve sızıntı sayısı ile , hangi ülkelerde olduğu... bu ülkelerin yıllık enerji ihtiyacı ne kadar biliyormusunuz?

Türkiye de nükleer Santral var mı? Kaç adet planlanıyor ( 50 yıl için de ) ve teknolojik olarak hangi yıla denk geliyor. Türkiye yüzölçümüne göre yapılması planlanan santral ve birbirine uzaklığı ne kadar ?

Önümüzdeki 20/30 yıl içinde türkiye nin enerji ihtiyacını karşılayacak alternatif var mı? Varsa bunu dünya da kullanan kaç ülke var ? O ülkelerde nükleer santral var mı?

Biliyorsan ! Evet sen haklısın ! açıklaman bir anlam kazanır.

• Greanpeace %99 siyasi ve ticari bir şirkettir.

Aptallar dünyayı kurtardıklarını sanırlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: Memko35

Daha önce de konuyla alakalı mesaj atmıştım. Şimdi anladınız mi neden karşı olduğumuzu? Bu ülkede insan hayatının değersiz olduğunu ve bu enerjinin iktidara ve zenginlerden başka kimseye yaramayacağını biraz olsun anlayın.

En ufak bilgin yok. Yazacağım , yazdığımı zaman yazık olacak ama....

Nükleer Santraller de 1. nin tamamı ve 2. nin çok büyük bir kısmı yapım parası bizim cebimizden çıkmıyor. Santrali işletecek olan şirket tüm maliyeti üstleniyor.

Yap-İşlet-Devret modeli vardır. Bilirsin belki..

Burada işlenilen model Yap-Sat-Git . Diyeceksin ki bizim yararımız ney..

1-KiloWatt/Saat birim fiyatı diğer enerji türlerine göre daha ucuz.
    2-Türkiye'nin doğal gaz ile ürettiği elektriğin miktarını azaltacak ve cari açığa 6-7 milyar dolarlık katkı yapacak.

İnşallah zamanım boşa gitmemiştir.

• Bugüne kadar nükleer santrali destekliyordum ancak artık desteklemiyorum. İş kazalarında dünyada 3.sırada olan ve insan hayatının çok ucuz olduğu bir ülkeye nükleer santral ağır gelir.

• quote:

Orijinalden alıntı: weewee

Yeşilbarışçıların linklerini veren arkadaşlar, dikkatli olun.
    Greenpeace samimi değil, dezenformasyon yapıyor.
    Amaçları başka, nükleer karşıtı gibi gözüktüklerine bakmayın aslında sadece gelişmekte olan ülkelerde karşıtlar.
    Kendi ülkelerinde onlarca, evet onlarca NGS çalışıyor, onlarla mücadele etmemelerine ne diyeceksiniz.
    Yeşilbarışçılar aslında yeşilbarışçı değiller, oyuna gelmeyin...

• quote:

Orijinalden alıntı: Protez Bacaklı Çekirge

Bugüne kadar nükleer santrali destekliyordum ancak artık desteklemiyorum. İş kazalarında dünyada 3.sırada olan ve insan hayatının çok ucuz olduğu bir ülkeye nükleer santral ağır gelir.

+1
  • Sanırım kısa zamandır Youtube kapalı

• Beni de ekler misiniz?
  • Tag tag tag

Greanpeace çatısı altındakiler aptal, bunu açıklamak bile gereksiz.

Bilmiyor olabilirsiniz, sinsi olun biraz )))

Alman ingiliz fransız olmakla olmuyor ......

• varlık amaçları bilime düşmanlık olan tiplere nükleer santral yaptırılır mı hiç ?
  • Burası Nükleer Enerji Destekçileri değil taraftarları ya da bağnazaları grubu haline gelmiş. Emin olun neyin ne olduğunu buradaki herkes sizden çok daha iyi biliyor. 5 kişi burada bize kapitalist mantığı savunmayın. Denetim mekanizması yeterli olmadıktan sonra yap-işlet yada y-i-d olsa ne olur. Sizin dogmatik düşüncelerinizde olduğu gibi Nükleer Enerji = Güç değildir, olsaydı Ermenistan'da da güç unsuru oluştururdu, ekonomiye katkı oluştururdu. Ancak gelişmekte olan ülkelerde Nuc = Hayat kaybı olmaktadır. Türkçe anlamayan olursa Ingilizce de yazabilirim, çünkü tavırlarınız yaptığınız egoistik yorumlar ya ülke gelişmişlik düzeyi hakkında yanlış makalelerden yararlandığınızı ya da Türkçe'yi anadil olarak bilmediğinizi gösteriyor

• Nükleer Enerji için olumsuz düşünenler !

Herşeyi de OLUMSUZ düşünürsek,

Dünyadaki aktif santral sayısını,
    Yapılan satral sayısını,
    En eski olanların ülke ve yaşını,
    Ülke büyüklüğüne göre en az kimde , en çok kimde,
    Türkiye de nükleer santral var mı? Kim yapacak ? Kaç yılda kaç adet planlanıyor ? Teknolojisi ve yapacak ülkelerdeki santral sayısını,
    Nükleer bomba enerji gemi denizaltısı olan ülke , sayı , kullanma yıl ve sebebini ,
    Yakın tarihte alternatif neler var ? Varsa bunu kullanan hangi ülke ve o ülke de nükleer santral car mı?

Yazabilir mi?

Hani hepsi yanlış bari ! 2014' ün zeka küpü sağlıklı nesilleri yazsın ben yaşlandım öğreneyim bari.....

Olmayan şey için YAPILMASIN diyelim 78 milyon.....

• Benide ekle kanki

• Sizin mesaja zaten ALINTI yapmışım ,

Tag yapmak ayrıca gerekli mi bilmiyorum,

Profiliniz kapalı , 52 mesajınızı görüyorum,

DH de çok aktif online olmakla beraber, forumun düzeni içinde çok fazla mesaj atan birisiyindir.

İlk başlıkta yazdığınız ( bana hitaben ) hiç bir şeyi SİNSİCE yapmam. Hani ihtiyacım da yok ,

Profilim belli üyeliğim belli savunduğum ve sorduğum şey belli. ALINTI yapınca zaten size uyarı gelmesi gerek. Hata olmamalı / yada bir yanlış anlama var ben çözemedim.

Nükleer santral kötü kabul ettik bu şuanki hiç bir durumu değiştirmez. %99 20/25 yıllık dönem de 2 adet santralimiz olacak.

Dünyada olan bir şey (müslüman ülkelerde olması zararlı,sakıncalı ) bizde de olacak... bunun nesi ters ?

Aklınıza gelen en gelişmiş ilk 20 yabancı ülkede nükleer santral 30/50 yıldır var ))) biz 10 yıl içinde ilk 10 ' a girmek istiyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bukalemun -- 15 Mayıs 2014; 3:09:18 >

• çok ama çok geç kaldık nükleer için. umarım diğerlerine yetişiriz. beni de ekleyin
  • türkiyedeki şartlar düşünürsek desteklemiyorum.herşeyden çaldığımız gibi bundanda fazla kar gütmek isteyenler olucaktır allah korusun herhangi bir felakette önüne geçemeyiz.
  • Bosuna kasmayın, gelecek yenilenebilir enerjide...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ondorax

Sana öyle sayfalar dolusu açıklama yapmayacağım ama bil ki, ben körü körüne savunan veya karşı olan bir aptal değilim, bir Greenpeace üyesi hiç değilim öyle beni taglemeden mesajının altına sinsice aptallar yazmanda çok zekice, gerçekten çok takdir ettim.

Bana o soruları sıralaman da ayrıca çok saçma, hatta o kadar saçma ki, saçmalar denizinde saçmalar halde yüzmüşsün kardeşim. Ben Ülkemize bir nükleer santralin çok getirisi olacağını çok iyi biliyorum, sınırımıza 16 km uzaklıkta sovyet eskisi dandik santrallerin bulunduğunu da biliyorum. Allah'a şükür araştırmayı öğrenmeyi seviyorum, bilim e de ayrıca bir ilgim ve sevgim vardır, ancak anlayamadığım tek bir şey var, Benim yorumumun neresinde bu kadar saldırgan bir tavır gördün de ağzından köpükler çıkara çıkara sorular yazdın, Ünlem ! işaretlerı koydun, bunun gibi smileyler ile yüksekten bakan, "sen bunları geçiceksin" ci tavıra girdin? 2 gündür ağlamaktan gözlerim şişti, şuan ki resmi rakamlara göre 275 can verdik farkındasın değil mi? Hala maalesef ölü veya diri bir şekilde maden içinde kalan insanlarımız var. Bunların verdiği üzüntüyle ve merakla size, yani nükleer destekçilerine bir soru sordum; olası bir kazada, Nükleer i destekleyen nesil olarak nasıl hesap verebiliriz ? Olası bir kazada çıkıp "Ben zamanında filanca forumda falanca konunun altında deli gibi Nükleer 'i savunmuştum, destek vermiştim, bu kazadan ben de sorumluyum" demeyeceksin. Hesabını veremeyeceğimiz takdirde her zaman yaptığımız gibi "kader" deyip geçmek maalesef yeterli olmayacak, kazanın sonuçları ölen çalışanlarla kalmayacak, topraklarımızın, insanlarımızın üzerine yapışacak, DNA yapımızı bozacak, bitkilerimizi, hayvanlarımızı bozacak, benim, benim çocuğumun kalıtsal hastalık taşımasına sebep olacaksın. Bana hesap verebilecek misin?

Peki nükleer savaş başladığında siz hesap verebilecekmisiniz acaba? Ben bu savaşta milyonların ölmesini desteklemiştim zamanında çünkü nükleere karşıyım diye? Elinde nükleer silahı olmayan ülkeler, nükleer atılacak ilk ülkeler olacaktır olası bir savaşta.. Araştırıp öğrenmeyi çok seviyosunuz ya bunları da biliyor olmalısınız. Madende vefat eden kardeşlerimize hepimizin ciğeri yandı, ancak gerekli önlemler alınmadığı için vefat ettiler. Nükleere karşı çıkmak yerine her türlü önlemi alınarak desteklenmesi gerekmektedir.

-Hidrojen üretimi yapan bir tesisin teknik personeli olarak çalışmaktayım, biliyorsunuz dimi H2 patladığında neler olabileceğini.. Nükleerin kardeşidir kendileri.

• 
Sayfa: önceki 145146147148149
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.