Şimdi Ara

DH Nükleer Enerji Destekçileri Derneği [747 Destekçi] (146. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.456
Cevap
58
Favori
138.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 144145146147148
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: eDDiè

quote:

Orijinalden alıntı: Hauntedd

quote:

Orijinalden alıntı: Dr.GordonFreemaN

herşeyin başı eğitim. Boş edebiyat yapmayın dünya nükleer santrallere karşı tavır aldı birer birer kapatılıyor siz burada destekliyorsunuz. Bu konuyu açanda iddiasına varım hükümetten biridir. Şuan derse gidiyorum (çevre mühendisiyim) akşam tüm gerçeklerini yazıcam

Hangisi kapatıyor allah aşkına dış borcun bile ana kaynağı sırf enerji ihtiyacı o sebepden kimse bişey demesin nükleere,

Almanya 2020 yilina kadar acik olan 9 adet nükleer enerji santralini kapatiyor. Bize eski ve cevreci olmayan teknolojileri iteliyorlar, millette destekci oluyor.

Ha ülke olarak baska caremiz yok, kapasitemiz yok dersen o zaman ses cikarmaya gerek yok ama bence ülke olarak daha vizyoner ve yenilikci olabilirsek basaramayacagimiz proje ve teknoloji yok.

Kisaca bana göre;

alternatif enerji kaynaklarina yatirim ilk sirada gelmeli, rüzgar, günes ve dalga enerejileri vs.

Günesi az gören Almanya bile dünyada bu kaynaklari en cok kullanan devlet, bizim neyimiz eksik hatta fazlamiz var. Herkesi akliga ve mantiga davet ediyorum.

Bildigim kadarıyla yeni teknoloji olan korumalı santral yapılacak bizde ama cari açığa dahi büyük etkeni olan enerji ihtiyacımızı biraz olsun karşılayacağı ümidi ile kabul ediyorum ben. Rüzgar enerjiside iklimi değiştiriyor güneş enerjisi vs tamam hafi neyse ama getirisi az bizim gibi gelişmekte olan ülkelerde genellikle yüksek enerji ihtiyacı var. Ben bu sebeplerden nükleere tamam diyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ekle

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 100.00 yıl (yüz bin) atıkları ile mücadele etmek zorunda olduğun bir enerji kaynağı. Tam ihtiyacımız olan şey. Halk olarak acınacak bir haldeyiz. Çok yazık. Siz gerisiniz anladık, neden her şeye karışmak zorunda hissediyorsunuz? Bu maç kaybetmeye benzemez, seneye inşallahı yok!
  • quote:

Orijinalden alıntı: LV-426

100.00 yıl (yüz bin) atıkları ile mücadele etmek zorunda olduğun bir enerji kaynağı. Tam ihtiyacımız olan şey. Halk olarak acınacak bir haldeyiz. Çok yazık. Siz gerisiniz anladık, neden her şeye karışmak zorunda hissediyorsunuz? Bu maç kaybetmeye benzemez, seneye inşallahı yok!

Amerika'nın nükleer santral atıklarını depoladığı çöl tesisine bir bakmanızı rica ediyorum. Türkiye'nin o çapta bir kirliliğe neden olması için iki santrali 300 yıl çalıştırması gerek.

• Yaz

• ekleyin
  • ekle
  • YAV HE HE

• Ekle hocam

• Ekle hocam , kesinlikle destekliyorum

• Radyasyon !!
    X ışınları, ultraviyole ışınlar, görülebilen ışınlar, kızıl ötesi ışınlar, mikro dalgalar, radyo dalgaları ve manyetik alanlar, elektromanyetik tayfın parçalarıdır. Elektromanyetik parçaları, frekans ve dalga boyları ile tanımlanır.Alfa, beta, gama, X ışınları ile kozmik ışınlar ve nötronlar çok yüksek frekanslarda olduğundan, elektromanyetik parçacıklar kimyasal bağları kırabilecek enerjiye sahiptir. Bu bağların kırılması sonucu iyonlaşma olur.

İyonlaşabilen elektromanyetik ışınımları, hücrenin genetik materyali olan DNA'yı parçalayabilecek kadar enerji taşımaktadır. DNA'nın zarar görmesi ise hücreleri öldürmektedir. Bunun sonucunda doku zarar görür. DNA'da çok az bir zedelenme, kansere yol açabilecek kalıcı değişikliklere sebep olur.

Çevre sorunları sınır tanımaksızın artmakta ve çeşitli kirleticiler kilometrelerce uzaklara taşınarak etki gösterebilmektedir. Örneğin; Çernobil kazası nedeni ile yayılan radyoaktif atıkların, toprak ürünlerinde yol açtığı kirlilik bilinmektedir. Çernobil reaktöründe oluşan kazada, doğrudan etki sonucu 30'dan fazla insan hayatını kaybetmiş, yüzlerce kişi yaralanmış, sakatlanmış ve hastalanmıştır. Binlerce insan ise belirtileri sonradan çıkacak olan genetik etkilerle, nesilden nesile geçebilecek kalıcı izler taşımaktadır. Çernobil'deki kaza sebebiyle atmosfere karışan ışınımsal maddelerin, atmosferik devinimlerle: uzaklara taşınmasıyla, düştükleri yerlerde radyasyona neden olmuştur.

http://www.greenpeace.org/turkey/tr/campaigns/nukleersiz-gelecek/greenpeace-neden-nukleere-karsi/

http://www.greenpeace.org/turkey/tr/campaigns/nukleersiz-gelecek/iklim-degisikligi/

http://www.greenpeace.org/turkey/tr/campaigns/nukleersiz-gelecek/riskler/guevenlik-kazalar/#a4

• Bir ülkenin enerji bağımsızlığının olabilmesi için elindeki mevcut kaynakları ve ekonomik imkanları kullanarak dışarıya ve sınırlı olmasından dolayı spekülasyona açık kaynaklara ihtiyaç duymadan kendi enerji ihtiyacını karşılayabilmesi gerekir.
    Yerel anlamda enerji bağımsızlığı hane, bölge ve tesislere, merkezi sistemin olası hatalarına bağlı kalmadan, kesintisiz ve güvenli bir şekilde enerji tedarik edilmesi ile sağlanır.

Nükleer enerji sadece elektrik üretir ve dolayısıyla ısınma, soğutma ve ulaşım ihtiyaçlarına cevap veremediğinden ithal doğal gaz ve fosil yakıtın yerine geçemez ve ulusal enerji bağımsızlığını artırmaz.

Kaynakların sınırlılığına ve politik sebeplere bağlı olan kısıtlamalar sonucu nükleer reaktörler isteğe göre açılıp kapanamaz. Nükleer santralin işlemesi için gerekli olan birincil yakıt, işlenmiş yakıt ve teknolojik donanım sayılı ve farklı ülkelerce sınırlı miktarda tedarik ediliyor. Bu nedenle nükleer enerji üretimi pek çok uluslararası ve jeopolitik dengelere ve belli bir tedarik zincirine bağımlıdır.

Zincirde küçük bir aksama veya siyasi gerginlikler nükleer santralin inşasını ya da mevcut üretimini sekteye uğratır. Nükleer enerji kesintisiz enerji arzı sağlayamaz çünkü merkezi bir dağıtım sistemine bağlıdır. Üretim sürecinde meydana gelebilecek bir aksaklıkta bu merkezi sisteme bağlı tüm şehirlerde ve endüstri birimlerinde elektrik kesintisi meydana gelir.

Yenilenebilir enerji hem uluslararası hem de bölgesel anlamda enerjide bağımsızlık sağlar. Enerji ülke ve bölgedeki mevcut rüzgar, güneş ve su gibi sürekli yenilenen kaynaklar ile üretilir.

Rüzgar, güneş, jeotermal, hidroelektrik ve biokütle kaynaklarının akıllıca karışımı sonucu başka kaynaklara ihtiyaç duyulmadan hem ana yük hem de dalgalanan talepler karşılanabilir. Bölgesel olarak enerji üretilebildiğinden endüstri ve yerleşim birimlerinin ihtiyaçları merkezi sistemden bağımsız olarak kesintisiz karşılanır. Yenilenebilir enerji sayesinde hem ulusal hem de yerel boyutta enerji bağımsızlığı sağlanır.

http://www.greenpeace.org/turkey/tr/campaigns/nukleersiz-gelecek/chernobyl/cernobilde-ne-oldu/

http://www.greenpeace.org/turkey/tr/campaigns/nukleersiz-gelecek/fukusima/

• Yaz beni

• Yeşilbarışçıların linklerini veren arkadaşlar, dikkatli olun.
    Greenpeace samimi değil, dezenformasyon yapıyor.
    Amaçları başka, nükleer karşıtı gibi gözüktüklerine bakmayın aslında sadece gelişmekte olan ülkelerde karşıtlar.
    Kendi ülkelerinde onlarca, evet onlarca NGS çalışıyor, onlarla mücadele etmemelerine ne diyeceksiniz.
    Yeşilbarışçılar aslında yeşilbarışçı değiller, oyuna gelmeyin...
  • yaz hocam
  • ekleyebilirseniz hocam.
  • ekle hocam sonuna kadar destekliyorum nükleer enerjiyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi So Good. -- 13 Mayıs 2014; 18:36:54 >
  • yaz
  • Eklermisin hocam?
  • Nükleer enerjiye karşı olmasam da, bugünkü yaşananlara şahit olduktan sonra ve bölgede yaşayan akrabalarımdan birebir aldığım haberlerden sonra, yaşanabilecek bir radyasyon sızıntısı sonrası gelecek nesillere, Nükleer i destekleyen nesil olarak nasıl hesap verebiliriz onu düşünüyorum. Bugün kömür madeninde olduğu gibi, ileride olası nükleer santral kazalarında da ölenleri şehit ilan edip, resmi rakamları küçülterek, zaiyatın üstünü kapamış ve halkın infialini dindirmiş oluruz, böylece üstü kapanır herhalde. Değişmeyen tek bir şey kalır geriye; yetim kalan çocuklar, dul kalan anneler, atomu parçalamanın sonucu olarak parçalanmış ve kanı bozuk bir nesil.
  • 
Sayfa: önceki 144145146147148
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.