Şimdi Ara

DH OTOBÜSÇÜLER GRUBU (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.697
Cevap
1
Favori
86.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hadi kolay gelsin ozaman benim nişanım var ondan ben sefere cıkmıyorum şöföre verdim aracı 1 ay tatil yapayım dedim
  • Ömür boyu mutluluklar dilerim.Otobüs için de iyi yapmışsın 1 ay kafa dinlersin
  • çok sağol sanada hayırlı yolculuklar kazasız belasız
  • quote:

Orjinalden alıntı: hakan110

Merhaba arkadaşlar ben Ulusoy da hostum yaş 19 STARLİNER marka araç ama eskisi yenisi değil.Bazı arkadaşlar formda muavinler tamişterini doğru yapmıyor falan yazmış.Tabi yolculuğun verdiği stres falan olunca böyle oluyor.Ben de arada böyle yapıyorum.İstanbul Orduarasında çalışıyorum.Host olmak isteyen arkadaşlara kesinlikle tavsiye etmem.

ztn ilk yazından belliydi istemeyerek yaptığın. sonucta melih abinin dediği gibi biraz güleryüz herşeyi halleder.
    senin sorun kaptandan kaynaklanıyor bence. o sana çatıyor sen bişey diyemiyon sende ister istemez yolculara yansıtıyorsun. birde eğer aksi bir yolcu varsa işler iyice kızışıyordur. birde karadeniz den bahsediyoruz yani. nasıl sölüyüm o hareketlilik karadeniz insanımızın kanında var zaten.

daha tam olarak melih abi ile tanışmadık ama buradan konuştuğumuz kadarıyla cevap vereyim melih abi gibi bir şöför olsa vede içinde azıcık bu işe karşı bir sevgi, ateş varsa emin ol bu işten zevk alırsın.

benim düşüncem bu yonde. bende host olmak istiyorum. aslında çalışmak zorunda değilim, para kazanmak zorunda da değilim ama ben çalışmak istiyorum. fkt öle her işte değil ben sadece host olarak çalışmak istiyorum.başka bir işin parası bu işten daha yüksek olsun yinede bu işi bırakmam. bende bir hastalık yani bu. sanırım aynı hastalık eggy arkadaşımızda da var

• ben zaten anaconda ve eggyi bu otobüs hayranlığını gördüğüm için ilk sıraya yazdım ikiside benim aracta calısıcak biri yeni otobüste biri önceki otobüsümde
  • dostlarım benim babamın bir sözü vardır ''işiniz (afedersiniz)pezevenklikse bile onu en iyi şekilde yapacaksınız''
    biz millet olarak daha profesyonel olamadık,çalışmaya hiç yüzümüz yok,sadece iş hayatında değil her alanda güler yüzlü olmalıyız,
    düşünsenize adam trilyonlar bağlamış,firma kurmuş,milyarlık arabalar vızır vızır sefer yapıyor,hostun,muavinin yada kaptanın insana nasıl davranmasını bilmediği için yolcu kaybediyor,ben firma sahibi olsam her sefere tebdili kıyafet casuslar bindiririm kıllık yaptırır davranışa bakarım,bu kadar basit değil dostlarım bu işler,

işte meli-417iki otobüsü var şuanki değeri toplam 600bin ytl,bu parayı bağlasın,hostun suratından dolayı yolcu küskün insin ben olsam o suratı dağıtırım,beğenmeyen çalışmayacak arkadaş,çalışıyorsa layıkıyla yapacak işini...
  • ÇOK HAKLISIN DOSTUM SONUNA KADA ARKANDAYIM BU KOnuda sadece istenilen güleryüzlülük ve ilgi baska birşey istenilmiyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: meli-417

ÇOK HAKLISIN DOSTUM SONUNA KADA ARKANDAYIM BU KOnuda sadece istenilen güleryüzlülük ve ilgi baska birşey istenilmiyor

daha öncede anlatmıştım bir su meselesi yüzünde ipek seyahae binmiyorum işte,ipeğin ne suçu var derse takip edecek abi,o arabayı ismi altına aldıysa bırak kaptanı,hostu,arabanın bagajından bile firma sorumludur
  • zaten büyük firmaların kontrol aracları var otogarlarda bekliyorlar yolculara soruyorlar şikayetiniz oldumu diye bence bütün firmalar bu yöntemi kullanmalılar
  • Melih abi bi soru soracağım.Acaba büyük şirketler değil de Kontur-Lider Adana gibi bir şehirden doğan şirketler hız kurallarına daha mı çok uyuyor?
  • quote:

zaten büyük firmaların kontrol aracları var otogarlarda bekliyorlar yolculara soruyorlar şikayetiniz oldumu diye bence bütün firmalar bu yöntemi kullanmalılar

bizim yolcularımızda enteresan ama,yazık çocuk ekmeğinden olmasın diye o yol kontrollerinde kimse şikayette bulunmaz
  • quote:

Orjinalden alıntı: mavim1974

quote:

zaten büyük firmaların kontrol aracları var otogarlarda bekliyorlar yolculara soruyorlar şikayetiniz oldumu diye bence bütün firmalar bu yöntemi kullanmalılar

bizim yolcularımızda enteresan ama,yazık çocuk ekmeğinden olmasın diye o yol kontrollerinde kimse şikayette bulunmaz

yok ben öle düşünmüyorum o tür kişiler çok az var aramızdaben izmirde yaşıyorum 4 yıldır o yüzden izmir için konuşayım izmirli arkadaşalrda alınmasınlar fakat öle düşüncek birisinin çıkması çok zor gibi geliyor bana ancak 45 ve üstü kişiler bu şekilde düşünürler onun altı (istisnalar hariç) bu şekilde düşünceğini sanmıyorum.

bu yanlız izmir için geçerli değil tüm büyük metropol kentler için geçerli. babam astsubay olduğundan bir çok şehirde yaşadım hepside küçük şehirlerdi. izmir hayatımda ki ilk büyük şehir(yaşama yeri olarak) izmir coğrafya bakımından çok güzel bir yer fakat insanlarına alışmak benim için biraz zor oldu veya bana hep öle insanlar geldi. dediğim gibi tüm büyük şehrin insanları bu şekilde sadece izmirin değil.

burada kim kime dum duma(böleydi sanırım ) belli bir topluluk haricinde kimse kendinden başkasını düşünmüyor ve gerekirse de seni ezmeye hazır bekliyor. hep ben duygusu gelişmiş gördüğüm kadarıyla.
    o yüzden şöförün ekmeği gitmesin diye düşünen çok az kişi olur onlarda dediğim gibi +35veya 45 üstü kişiler onun altında kalan yeni nesil yani benimde içinde bulunduğum grup hiç bahsetmeyeyim bile

• herkes kendi için yasıyor baskasını düşünmezler böyledir hep banane ne hali varsa görsün derler yani böyle devam eder
  • peki bu tür personel şikayet edilmeli mi yoksa edilmemeli mi?
    ekmeğinden mi olsun,yoksa adamgibi davranmayı öğrensinmi?
  • bence adam gibi davranmayı öğrensin çünkü helal para alıcaksa bunu yapmak zorunda
  • quote:

bence adam gibi davranmayı öğrensin çünkü helal para alıcaksa bunu yapmak zorunda

aslında işin büyüğü firmadan çok size düşüyor dostum,bir yandanda hostu ve muavini kontrol etmeniz lazım icabediyorsa kulağını çekmelisiniz.
  • dostum herzaman dediğini yapıyoruz ben ne muavinler gördüm yolculan yumruk yumruğa kavga ettiler ama içlerinde meslek aşkı içinde yanıp tutusanlarda vardı hususi muavin için benim otobüse bilet alıyorlardı
  • quote:

dostum herzaman dediğini yapıyoruz ben ne muavinler gördüm yolculan yumruk yumruğa kavga ettiler ama içlerinde meslek aşkı içinde yanıp tutusanlarda vardı hususi muavin için benim otobüse bilet alıyorlardı

evet gerçekten içinde meslek aşkı olanları,gerçekten işe ihtiyacı olanları otobüsleri sevenleri işe almak lazım misal:bizim burdaki arkadaşlar
  • quote:

quote:

kim olursa olsun işini, uyarı yaptığında düzeltilebilecek hataların dışında işini yapmıyor yada suistimal ediyorsa şikayet edilmeli. çünkü yaptığı hata ondan çok ona ekmek veren şirketini kötü etkiler, şirketin kötü etkilenmesi demek belki de uzun vadede işini iyi yapan insanların işsiz kalmalarına sebep olabilir.
    o kendi ekmeğini düşünmüyorsa ben neden düşüneyim. bu herşeyden önce işini düzgün yapan meslektaşlarına ve ona güvenen şirketine haksızlık olur.

• quote:

Orjinalden alıntı: demirkanat

quote:

quote:

kim olursa olsun işini, uyarı yaptığında düzeltilebilecek hataların dışında işini yapmıyor yada suistimal ediyorsa şikayet edilmeli. çünkü yaptığı hata ondan çok ona ekmek veren şirketini kötü etkiler, şirketin kötü etkilenmesi demek belki de uzun vadede işini iyi yapan insanların işsiz kalmalarına sebep olabilir.
    o kendi ekmeğini düşünmüyorsa ben neden düşüneyim. bu herşeyden önce işini düzgün yapan meslektaşlarına ve ona güvenen şirketine haksızlık olur.

doğru söze ne denir

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.