Şimdi Ara

*** DH SUZUKİ SX4 KULLANICILARI KULÜBÜ *** (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
18.759
Cevap
86
Favori
695.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: volkann86

quote:

Orijinalden alıntı: SORMA_NEDEN

fırat arkadaşım gerçek şuki araba çok zevkli keyifli v.s v.s ama şu an 320 km deyim ortalam 9,6 gösteriyor ve % 80 İ şehir içi ama benim hesabına göre daha fazla yakıyor 11 lt kadar belkide bunda benim çok kısa mesafelerle dur kalk yapmamın ve arabanın yeni olmasının etkisi var ...kısaca bu araç yakıyor ona göre düşün :) kıyaslama yapmam gerekirse bir önceki arabam palio 1.4 fire 2009 model 26.000 km de satmıştım.. o da şehir içindeçok yakıyordu buna yakın yada biraz daha az ama uzun yolda 5 ila 5,6 arasında yakıyordu kaç kez denedim uzun yolda suzukide uzun yolda 6 lt ye geçmezse benim için fazlasıyla yeterli olacak ..lpg olayını hiç bilmiyorum hiö kullanmadım hiç düşünmedim ama yeminli değilim sonuçta :) bizim suzukilerin subap yapısı lpg ye uyumlu değilmiş çabuk zarar veriyormuş diye bir şey okummuştum ama bende yazanların yalancısıyım ..

hocam fotoları bekliyoruz :D

volkan hocam mali müşavirim ve mart ayını bilirsiniz günlerdir eve bile gidemedim desem yeri var arabaya binip doyasıya gezmek nasip olmadı İnşallah uygun bir zaman hem foto hemde video koymaya çalışacağım haftaya olabilir nasipse :) daha araç 300 km de evden işe işten eve sağır edeceğim aracı böyle giderse...biraz uzun yol yaparım inşallah hava iyi olursa videoda çekmeye çalışırım artık ne kadar becerebilirsem..

• Yalnız bu aralar sokaklarda çok sx4 görmeye başladım,bu durumdan rahatsızım.
  • arkadaşlar şu an 510 km deyim , dün ilk defa işlerden fırsat bulup çocuklarla bir gezi yapabildim ..toplamda 130 km yaptım ortalama 6 litre yaktı.. km 28-30 kuruş arası bir rakamı var..ama gerçekten sakin kullandım 90-110 arası kullandım , uzun yolda yormuyor koltukları raha yol sesi ve motor sesi rahatsız edici boyutlarda değil tabiki kişiye göre değişir bu ..örnek vermem gerekirse bir toyota yarise (1,5 sene sıfır alıp kullanmıştım) göre çok daha sessiz bir araç .toplamda 3 yetişkin 2 adet 8 yaşlarında 2 de 4 yaşlarında toplam 7 kişi ile öyle bunalma daralma olmadan gezdik geldik % 85 i uzun yol kalanı karışık diyebilirim.. şu varki şehir içinde her benzinli araç gibi yakıyor benim içinde zaten uzun yol önemliydi. şehir içinde düz viteside otomatik viteste 1.2 de 1.6 da yakıyor 12 senedir sürekli benzinli araç kullanıyorum her türlüsünü kullandım bu 5. aracım özü şehir içinde benzinli araç yakar :) sonuç şehir içi ortamala 10 lt bunda aracın çok yeni olması tam ısınmamış havalar ve benim çok kısa mesafeli kullanım özelliklerim etken olabilir ki bence iyi bir rakam yinede .. şehir dışı 6 lt bu da fabrika verisine çok yakın zaten.. İNŞALLAH 3000 km den sonra yakıt değerlerinin oturacağına inanıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: firat74

quote:

fırat arkadaşım gerçek şuki araba çok zevkli keyifli v.s v.s ama şu an 320 km deyim ortalam 9,6 gösteriyor ve % 80 İ şehir içi ama benim hesabına göre daha fazla yakıyor 11 lt kadar belkide bunda benim çok kısa mesafelerle dur kalk yapmamın ve arabanın yeni olmasının etkisi var ...kısaca bu araç yakıyor ona göre düşün :) kıyaslama yapmam gerekirse bir önceki arabam palio 1.4 fire 2009 model 26.000 km de satmıştım.. o da şehir içindeçok yakıyordu buna yakın yada biraz daha az ama uzun yolda 5 ila 5,6 arasında yakıyordu kaç kez denedim uzun yolda suzukide uzun yolda 6 lt ye geçmezse benim için fazlasıyla yeterli olacak ..lpg olayını hiç bilmiyorum hiö kullanmadım hiç düşünmedim ama yeminli değilim sonuçta :) bizim suzukilerin subap yapısı lpg ye uyumlu değilmiş çabuk zarar veriyormuş diye bir şey okummuştum ama bende yazanların yalancısıyım ..

Sorma_neden arkadaşım cevabın için çok sağol, Allah razı olsun,
    dün bayiyi aradım 34bin liralık olan son 2 aracın birini sabah kalanı satmış telefon açtığımda sırada ise kalan son aracı satıyorum
    dediler. Kısmet degilmiş yani.
    swift verelim denildi swift te küçük bagaj yok vaz geçtim.
    hem 11 lt benzini içiyor derim ben buna,
    otomatik başka araç bakacam şimdi.

astra classic3 otomatik hakkında bilginiz varmıdır?
    saygıyla,

fırat kardeşim astra bildiğim kadarıyla tam otomatik değil yarı otomatik yanılıyor da olabilirim ama bildiğim şuki bundan az yakmayacaktır asla ...ben sx4 ü tamamen amaca hizmet olsun diye aldım 1-türkiye şartlarında yollar çok bozuk çukur engebe ne ararsan var 2- dağa bayıra gitmeyi çok severim piknik vs olayları 3- 10 senedir düz vites kullanıyorum dizel araçla işim olmadı olmazda tam otomatik bir araç istedim en mantıklı bu geldi 4- tamamen binici bir insanım alırken satarken zararı karı düşünmem ALLAH kimseye muhtaç olupta sattırmasın araçlarını İNŞALLAH..ama her malında bir alıcısı vardır 5 bin zarar etmem de 7-8 bin ederim ama mutlu mutlu binerim şahsen ben böyle düşündüm İNŞALLAH 5 sene satmayı düşünmüyorum 5 - ve en önemli sebebim babamın araç sürmesini çok istiyordum çok önceden düz vites aracımla çok ufak bir kaza yaptı o günden sonra soğudu ki çok ta büyük bir şey değildi şimdi yaparsın edersin baba diyerek bir kez sürdü çokta hoşuna gitti güveni geri geldi ve maşallah olacak sanırım...sırf babam içinde tam otomatik sağlam bir araç istedim öyle yarı otomatiiğin kasmalarıyla ısınan şanzımanıyla beyin problemleriyle uğraşamazdım 1 lt az yakacak diye.. son olarak benim hızla gösterişle v.s işim olmaz ben tam anlamıyla araç konusunda mantık adamıyım :) ...diyeceğim sana arkadaşım o mu bu demeyeceksin ben neden alıyorum bu aracı aradığım v.s nedir diye benim gibi listeni yap içine sineni al ..sonuçta kötü bir araç yok artık bu devirde ama alıpta keşke almasaydım demekte var.. ALLAH gönlüne göre versin ..

• aracı satarken zarar edersin,2. eli yok lafları tamamen şehir efsanesi arkadaşlar kafanıza takmayın,o lafları çıkaranlar 2 yılda bir araba satıp kar peşinde koşanlar,bu aracı 4,5 sene kullanacaksanız zarar etmeniz gibi bir durum söz konusu olmaz,içiniz rahat olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Malvolorne -- 2 Nisan 2012; 13:48:32 >
  • Merhaba arkadaslar
    yaklasık 2 senedir fln konuya girmiyordum Bugun istek üzerine başlığıda değiştirdim.
    Araç geçen hafta ilk muaynesine gitti maşallah turp gibi hiç bir seyi yok Sadece ön farlardan hafif kusur buldular aydınlatma mesafesi kısa kalıyormus.
  • sorma neden arkadaşım,
    Allah razı olsun,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firat74 -- 2 Nisan 2012; 21:48:29 >
  • eyvallah aragonit.
  • quote:

Orijinalden alıntı: firat74

sorma neden arkadaşım,
    Allah razı olsun,

kardeşim senden de razı olsunda öyle adam gibi bir tanıtım yapamadım sx4 ü merak edenlere .. çünkü bende 2 sene kadar takip ettim ama doyurucu bir bilgiye ulaşamadım seni anlayabiliyorum.. İnşallah uygun bir zamanda becerebilirsem iyi bir video kaydı koymayaca gayret edeceğim .
  • Bugün kitapçığına baktım v kayışı değişimi 90.000 km de şanzıman yağı değişimi 165.000 km de yazıyor ve periyodik bakımlarıda seneden seneye yada 15.000 km de bir yazıyor .. ağır kullanım şartlarında (sürekli dağ bayır kullanımı, çok sıkışık trafikte kullanım v.s )ise değerler yarı yarıya iniyor .. yani bakım 7.500 km v kayışı 45.000 km gibi..
  • Cep telefonum ile çektiğim kirli paslı bir beyaz sx4 fotoğrafı :) (dağ yolundan ve ormandan yeni gelmiştim )

*** DH SUZUKİ SX4 KULLANICILARI KULÜBÜ ***

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SORMA_NEDEN -- 6 Nisan 2012; 1:15:33 >
  • bir başka resim

• maksat açı olsun :)

• Arabanız çok güzel güle güle kullanın.
  • Suzuki Türkiye, 2012 yılının ilk çeyreği sonunda 2011 yılına göre pazar payını yüzde 30 oranında artırdı.

Suzuki Türkiye Genel Müdürü Murat Aydın, geçen yıla oranla 2012 yılına hızlı girdiklerini belirterek, Türkiye pazarında daha iddialı bir performans sergileyeceklerini kaydetti.

Suzuki olarak binek araç pazarında en çok satan ilk 20 marka içinde olmayı hedeflediklerini dile getiren Aydın, şöyle devam etti:

''Bu hedefimiz doğrultusunda yüzde 1 pazar payına ulaşmayı amaçlıyoruz. Her biri sınıflarında önemli avantajlara sahip Alto, Splash, Yeni Swift, SX4, Jimny, Grand Vitara 3 kapı ve Grand Vitara 5 kapı modellerimiz ile hedeflediğimiz satışlara ulaşacağımızı düşünüyoruz. Bu konuda her modelimiz için örneklemeler yapmak mümkün. Ekonomik araçlar sınıfında Suzuki olarak Alto ve Splash olmak üzere iki modelimiz var. Bu iki model tüketicilerin güvenlik, konfor, tasarım ve performans konusunda beklentilerini son derece cazip fiyatlar ile karşılamaya hazır. Yeni Swift;in yakıt tüketimi ve performans avantajları sunan üstün motor teknolojisinin yanında sınıfının konfor ve güvenlik donanımı, tasarım, fiyat donanım dengesi açılarından en iddialı modeli olduğunu düşünüyoruz. SX4 crossover tasarımının verdiği avantajı son derece uygun fiyatlarla müşterilerimize sunuyoruz. SUV segmentinde de Suzuki geleneksel olarak çok kuvvetli bir altyapıya ve geçmişe sahip. Türkiye'de off-road geleneği en kuvvetli marka belki de Suzuki'dir. Ülkemizde uygulanan vergi sisteminin 1600cc altını teşvik ettiği malumdur. Türkiye'de 1600 CC altında toplam 6 farklı 4x4 model var. Bunlardan ikisi Suzuki amblemi taşıyor. Jimny ve Grand Vitara 3 kapı.''

Aydın, bayileriyle birlikte müşteri memnuniyeti performanslarını daha ileri noktalara taşıyarak hedeflerini gerçekleştireceklerini bildirdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: sekoya81

Arabanız çok güzel güle güle kullanın.

Tşk ederim ALLAH razı olsun, ALLAH herkese güle güle binmeyi nasip etsin .
  • Herkese merhaba;

Ben de SX4 1.6 otomatik araç aldım. Kısmet olursa hafta içi teslim alacağım aracı. Araca kolçak (kol dayama), deri koltuk kaplama, tavan bagajı gibi ekstralar koymak istiyorum. Bu tür işleri kaliteli yapan istanbul da bildiğiniz yer var mı? Tavsiyelerinizi bekliyorum

Herkese kazasız günler
  • quote:

Cep telefonum ile çektiğim kirli paslı bir beyaz sx4 fotoğrafı :) (dağ yolundan ve ormandan yeni gelmiştim )

Selamlar.. bizde gri renklisini Gaziemir Alsancak oto da 1 nisan günü begendik... 4 nisan günü arabayı teslim aldık.. yerden yüksek olması güzel... bugün arazide test ettim.. bana göre başarılı... hiç otomatik kullanmamıştım , onun tedirginligini yeni yeni atıyorum.. Allah Cümlemizi kazadan beladan korusun..

Suzuki.... hiç aklımda olmayan , aklımın köşesinde bile olmayan bir marka idi.. haaa vitara olarak tabii ki begeniyordum.. ama bu tip binek arabası oldugunu bilmiyordum.. genelde ufak tefek arabaları oluyordu.. ne aldın diyenlere.. Suzuki SX4 dedigimde... o ne laaaaa... tepkileri alıyorum..

• hayırlı olsun güle güle kazasın belasız kullanın İNŞALLAH..aynı muhabbetleri bende yaşadım ama şu varki kullanım tarzıma ve yapıma en uygun araç buydu ve şu an seve seve kullanımıyorum ..bende gri ile beyaz arasında kaldım aslında gri renk daha iyi kir ve toz götürüyor bu aracada yakışıyor bundan önceki 4 aracımda gri ve gümüş renklerde olduğu için bu seferde hanımın sözünü dinledik beyaz aldık ..bu arada ilk günlerde özellikle şehir içinde araç çok fazla yakabilir sakın moralinizi bozmayın şu an 700 km deyim ve gün geçtikçe değerlerin düştüğünü görebiliyorum özellikle şehir dışında sakin kullanımda az yakacağını belli etti..şehir içindede sakin kullanırsanız özellikle 2000-3000 km den sonra yakıt konusunda çok sorun olacağını sanmıyorum...ee hem otomatik olacak 1.6 olacak 120 bg olacak 1-2 lt de fazla yaksın yani zahmetsiz rahmet olmuyor sonuçta .. paylaşımlarınızı bekliyoruz .

• suzuki bu sene genel müdür ve satış müdürlüğüne kaliteli ve piyasada isim yapmış isimleri getirdi.Türkiyede bir atılıma kurumsal ve sağlıklı bir organizasyona gideceğine inanıyorum..Sonuçta piyasadaki suzuki sayısı arttıkça satışlarla birlikte bayi ve servislerde artacaktır..İnanın bana konusunu yaptığım 30 kişiden 25 i SX4 ü bırakın görmeyi ilk defa duyduğunu söyledi ..yine aracı görüp binen 10 kişiden 8 i bu fiyata harika çok güzelmiş diyor ..yani tanıtım eksikliği çok fazla şu araçta toyota yada vw logosu olsa inanın bana 40 bin liraya sıraya girer bizim milletimiz..:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SORMA_NEDEN -- 9 Nisan 2012; 13:24:45 >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.