Şimdi Ara

DH Tayland Kulübü [62 KİŞİ OLDUK] (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
442
Cevap
26
Favori
26.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam arkadaşlar,
    bugün taylanda 6 aylık 2 girişli turist vizemi aldım. 6-9 ay takılmayı düşünüyorum taylandda. Önce 2 gün bangkok, sonra Phuket'e geçeceğim. Bi 10-15 gün phukette kaldıktan sonra pattaya'da ev kiralayacam. uçak bileti almadım, yarın karar verecem ama kesin 11-14 ağustos (yani 3-5 güne) arasında gidecem.

1.Bankokta siam square civarı geceliği 1000-1500 baht civarı temiz ve güvenli otel önerir misiniz.
    2. Phukette Troy Guest Househttp://www.booking.com/...roy-guest-house.tr.html nasıl bir oteldir? 15 günü 392 tl gözüküyor, çok uygun.
    3. Pattaya'da uygun fiyatlı güvenli ve yaşanabilir ev nerden bulabilirim. Hangi mevkiler iyidir. 6-7 ay kalacam pattayada amacım seks turizmi değil.

not:15 ağustostan sonra phukette olan varsa görüşelim.
    teşekkürler
  • Bende katılmak istiyorum hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: dr.desalvo

Slm klube beni de yazar mısınız hocam

Kulübümüze hoşgeldiniz

quote:

Orijinalden alıntı: Art of Travel

Bende katılmak istiyorum hocam

Kulübümüze hoşgeldiniz
  • katılmak gerekli...
  • benide ekleyebilirsiniz hocam geçen kış gittik inşallah bu kış ta gidicez arkadaşla walking street yolcusu olarak
  • quote:

Orijinalden alıntı: trexrh

benide ekleyebilirsiniz hocam geçen kış gittik inşallah bu kış ta gidicez arkadaşla walking street yolcusu olarak

quote:

Orijinalden alıntı: tunçmes

katılmak gerekli...

Kulübümze hoşgeldiniz

quote:

Orijinalden alıntı: trexrh

benide ekleyebilirsiniz hocam geçen kış gittik inşallah bu kış ta gidicez arkadaşla walking street yolcusu olarak

Kulübümüze hoşgeldiniz hocam otelimiz o tarihte açılırsa bekleriz
  • Tayland Milli Futbol Takımı'na 1.7 Milyon Dolar Prim
    Tayland Futbol Federasyonu Başkanı Worawi Makudi, Tayland Milli Futbol Takımı'nın 2014 Asya Oyunları'nda altın madalya kazandığı takdirde oyunculara 1,7 milyon Dolar prim verileceğini açıkladı.

2014 Asya Oyunları'na hazırlanan Tayland Milli Futbol Takımı'nın şampiyon olması halinde futbolculara Tayland Futbol Federasyonu olarak 55 milyon Baht (1.7 milyon Dolar) prim verileceğini belirten Makudi, Asya Oyunları öncesi federasyonun elinden geleni yaptığını söyledi.

Asya Oyunları tarihinde altın madalyası bulunmayan Tayland Milli Futbol Takımı, FIFA sıralamasında 157. sırada bulunuyor.

Kaynak:SonDakika
  • Benide eklerseniz sevinirim hocam,teşekkürler
  • AbusiveBoyz kullanıcısına yanıt
    Kulübümüze Hoşgeldiniz
  • Profilinizi neden gizlersiniz ki? Gizli bir şeyler mi çeviriyorsunuz?
  • tunçmes kullanıcısına yanıt
    bana mı diyorsunuz :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thailand

bana mı diyorsunuz :)

Nasılsın tayland kardeş :)

• Merhaba, benide eklemişsiniz. Şubatta Taylanda gittim, 15 gün kaldım. Insanlar muhteşem ve cok beğendim, yeniden gideceğim...

• Tayland'da Eşcinsel Evlilik Tartışma Yarattı

Tayland'ın Nakhon Ratchasima şehrinde iki kadının evliliği ile 'eşcinsel evlilik' konuları tekrar tartışılmaya başlandı.

TAYLAND'DA EŞCİNSEL EVLİLİK YASAL DEĞİL

Tayland'da henüz eşcinsel evlilik yasal değil ama Yupa Chanmuenwai (31) ve Piyanat Sae Kim (25) adlı iki kadın Tay geleneklerine göre bir düğün düzenledi ve evlendi. Tay geleneklerine göre düzenlenen törende erkek tarafı olarak Yupa Chanmuenwai, gelinin ailesine bir tepsi içerisinde hediyeler götürdü.

22 MAYIS DARBESİNDEN SONRA YASA RAFA KALKTI

Tayland'da geçen yıl eşcinsel evlilik ile ilgili Demokrat ve Pheu Thai partilerinin ortak hazırladığı bir yasa tasarısı hazırlanmıştı ancak 22 Mayıs darbesinden sonra o yasa tasarısına ne olduğu bilinmiyor. Adalet Bakanlığı da bu yasa tasarısının en önde gelen destekçilerinden biriydi.

DÜNYADA İLK OLARAK HOLLANDA'DA YASALAŞTI

Dünyada eşcinsel evlilik ilk olarak 1 Nisan 2001 yılında Hollanda'da yasallaştırılmıştı. İlk 3 yıl içerisinde Hollanda'da 6 bin eşcinsel çift evlenmişti.

Kaynak:SonDakika
  • Merhaba arkadaşlar, Ben Ocak-Şubat gibi Taylan'da gitmek istiyorum. Tatil sürem 10 gün.

Yaptığım araştırmalar sonucu gitmek istediğim yerler aşağıdaki gibidir. Ancak makul ve daha uygun görüş ve önerileri değerlendirebilirim.

BANGKOK
    PHUKET
    KRABİ
    PHİ PHİ
    HUA HİN
    KO PHANGAN
    KOH LANTA
    PATTAYA

Maddi imkanlarım kısıtlı, en ucuz şekilde zamanımın elverdiği ölçüde nasıl daha çok yer gezebilir ve eğlenebilirim. Bana bir rota çizebilecek, çizdiği rota ile yazdığım yerleri işin ekonomi boyutunu da hesaba katarak, ulaşım, barınma ve beslenme faaliyetlerimi kapsayıcı bir plan yapabilir. Plandan kastım mesela; A noktasından B noktasına hangi ulaşım aracı ile, ne kadar maliyetle gidebilirim gibi. Bu arada yazdığım yerlerdeki en merkezi noktalar ve barınma imkanları ve maliyeti de önemli. Katkı sunacak arkadaşlar şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deveforum -- 14 Kasım 2014; 18:07:00 >
  • deveforum D kullanıcısına yanıt
    10 gün yazdığın yerler için çok ama çok kısıtlı bir süre. Hepsine gidebilir misin, gidersin tabi ama pek zevk alacağını tahmin etmiyorum. O yüzden bir iki yeri kırpabilirsin. Nasıl olacak dersen 10 gece konaklamanın 4 gecesini Phuket'e ayırıp, Phi Phi, Krabi günübirlik turlarına gidebilirsin. Sonra ister uçak veya 6 saatlik minibüs ve feribot kombinasyonuyla Koh Phangan'a geçersin. 2 gece burada kalırsın. Etti 6. Dön Bangkok'a, Bangkok'dan Pattaya'ya geç. 2 gece burda kal. Etti 8. Son iki gününü Bangkok'a ayır, sonra dön. Hua Hin Tayland'ın Ayvalık'ı diyebilirim. Kraliyetin tatil evi buradadır ve burası genelde emeklilerin yeridir. Koh Lanta hakkında pek bi bilgim yok.

Benim sana önereceğim Tur Programı ise şöyle, 3 gece Pattaya, 5 gece Phuket, 2 gece Bangkok şeklinde olur. Bangkok'dan direk Pattaya, oradan Phuket. Phuket'ten Phi Phi ve Krabi turlarına katılarak onları da aradan çıkarırsın. En son 2 gece Bangkok.

Maliyet ise göreceli bir kavram, Bu üç lokasyonda da günlüğü 15 TL'lik guesthouse da bulabilirsin, 1000 TL'lik zincir otelde. Phuket için Patong, Pattaya için Beach Road ve Second Road, Bangkok için ise Khoa San Road veya Nana bölgesinde konaklayabilirsin.
    Tayland low cost uçak firmalarında genelde tek yön uçuşlar 50 - 70 dolar civarında olur, şansın varsa kampanya yakalayabilirsen 30 dolara dahi bilet bulman olası.
    Bangkok'dan Pattaya'ya geçiş için otobüsler 160 baht olması lazım tam hatırlamıyorum, Taksi 1500-2000 baht, tutturabildiklerine.
    Yiyecek içecek için de aynı şeyler geçerli, ben herşeyi yiyebilirim, acı ve bahatla alakalı sıkıntım yok dersen 3-5 dolara seyyar yemekcilerde karnını doyurabilirsin. Mc ve Burger de menüler 180 baht yani 12 lira civarında. Pizza Hut, KFC, Subway vs. her yerde var. Buradan bozulmayacak konserve tarzı ürünler götürmek de ayrı bir tercih.
    Mekanlarda bira 80-100 baht, duble kokteyller 180 baht, şişe fiyatları 2500-3000 baht civarlarında.

Bana göre yaklaşık bütcen;
    Konaklama 10 gece*100 TL = 1000 TL
    İç hat uçak ve ulaşım (Havalimanı transferleri dahil) = 300 TL
    Bangkok uçuşu=1700 TL
    Yeme içme ve eğlence=2000 TL

Toplamda 5000 TL'den az olmamalı.

Eksiğim varsa affola. Şimdiden iyi tatiller.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kardanadam55

10 gün yazdığın yerler için çok ama çok kısıtlı bir süre. Hepsine gidebilir misin, gidersin tabi ama pek zevk alacağını tahmin etmiyorum. O yüzden bir iki yeri kırpabilirsin. Nasıl olacak dersen 10 gece konaklamanın 4 gecesini Phuket'e ayırıp, Phi Phi, Krabi günübirlik turlarına gidebilirsin. Sonra ister uçak veya 6 saatlik minibüs ve feribot kombinasyonuyla Koh Phangan'a geçersin. 2 gece burada kalırsın. Etti 6. Dön Bangkok'a, Bangkok'dan Pattaya'ya geç. 2 gece burda kal. Etti 8. Son iki gününü Bangkok'a ayır, sonra dön. Hua Hin Tayland'ın Ayvalık'ı diyebilirim. Kraliyetin tatil evi buradadır ve burası genelde emeklilerin yeridir. Koh Lanta hakkında pek bi bilgim yok.

Benim sana önereceğim Tur Programı ise şöyle, 3 gece Pattaya, 5 gece Phuket, 2 gece Bangkok şeklinde olur. Bangkok'dan direk Pattaya, oradan Phuket. Phuket'ten Phi Phi ve Krabi turlarına katılarak onları da aradan çıkarırsın. En son 2 gece Bangkok.

Maliyet ise göreceli bir kavram, Bu üç lokasyonda da günlüğü 15 TL'lik guesthouse da bulabilirsin, 1000 TL'lik zincir otelde. Phuket için Patong, Pattaya için Beach Road ve Second Road, Bangkok için ise Khoa San Road veya Nana bölgesinde konaklayabilirsin.
    Tayland low cost uçak firmalarında genelde tek yön uçuşlar 50 - 70 dolar civarında olur, şansın varsa kampanya yakalayabilirsen 30 dolara dahi bilet bulman olası.
    Bangkok'dan Pattaya'ya geçiş için otobüsler 160 baht olması lazım tam hatırlamıyorum, Taksi 1500-2000 baht, tutturabildiklerine.
    Yiyecek içecek için de aynı şeyler geçerli, ben herşeyi yiyebilirim, acı ve bahatla alakalı sıkıntım yok dersen 3-5 dolara seyyar yemekcilerde karnını doyurabilirsin. Mc ve Burger de menüler 180 baht yani 12 lira civarında. Pizza Hut, KFC, Subway vs. her yerde var. Buradan bozulmayacak konserve tarzı ürünler götürmek de ayrı bir tercih.
    Mekanlarda bira 80-100 baht, duble kokteyller 180 baht, şişe fiyatları 2500-3000 baht civarlarında.

Bana göre yaklaşık bütcen;
    Konaklama 10 gece*100 TL = 1000 TL
    İç hat uçak ve ulaşım (Havalimanı transferleri dahil) = 300 TL
    Bangkok uçuşu=1700 TL
    Yeme içme ve eğlence=2000 TL

Toplamda 5000 TL'den az olmamalı.

Eksiğim varsa affola. Şimdiden iyi tatiller.

Çok teşekkür ederim zaman ayırdıgınız için. Sizin önerinizi elbetteki çok değerli buluyorum ve dikkate alacağım. Biraz daha düşüneceğim zamanım var daha çünkü. Ben biletimi gidiş-dönüş İstanbul-Bangkok aldım(Merak edenler için ;1420 TL).

Uçuş sonrası malum yorgunluk ve Bangkok da ilk gün kalmayı düşünüyorum, Nana civarı uygun konaklama imkanları var, buldum birkaç yer not ettim, orada kalmayı düşünüyorum. Gün içinde fırsat bulursam Kho san road'ı gezmeyi düşünüyorum. İkinci gün uçakla Phuket veya Krabi ye giderek sizinde belirttiğiniz üzere günlük turlarla Phi Phi, Krabi, Phuket, ve sonradan aklıma gelen arada unuttugum Koh Samui buralarda geçireceğim 4- veya 5 gün, oradan Pattaya ama pattaya ya nasıl gececeğim konusunda hiç bir fikrim yok. Ya Bangkok'a uçakla oradan otobüsle gecer 2-3 günde orda son gece yine Bangkok ve dönüş. Ko Pran Gan ve Hua Hin eledim şimdilik. Bilet hariç bütçem 3000 Tl civarında olacak, sanırım yeterli olur. Çok teşekkürler ilginize.

Phuket'e geçiş konusunda fikri olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim. Teşekkürler.
  • merhaba bende gelip görmek isterim geçen sene avrupa yapmıştım lakin oraları da çok merak ediyorum ama arkadaşım yok oralarada tek gitmek sıkıcı olur diye düşünüyorum türkiyeden gidecek olan arkadaş varmı yada orada otel hizmeti veren ve arkadaşlık edebilecek türk dostlarımız varmı yardımcı olursanız sevinirim,
  • ayrıca artık sayfayı yakın takipdeyim benıde alırmısın :)
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.