Arkadaşlar herkese selamlar foruma yeni katıldım. Tofaş serisiyle ilgili sorum olacaktır. 98 doğan slxie 80-100 km hız giderken gaz kesince yada vitesi boşa aldığımda acayip ses geliyor. (Gurul gurul dişli yada bilya sesi) bu konuda deneyimi olan veya ankarada tamir etirebileceğim sağlam güvenilir ustası olan var ise yarumlarınızı ve yardımlarınızı bekkliyorum. tşk ederim.
O ses muhtemelen bozuk bilyanın sesidir. Özellikle arka aks bilyası dağıldığında tehlikelidir, lastiğin aks koluyla beraber çıkma riski vardır. Sesin ne taraftan geldiğini belirtmemişsin. Özel usta aramana da gerek yok, herhangi bir tamirciye git hepsi yapar. Gitmişken usta 4 bilyayıyı da kontrol etsin.
benim şahinin 2 hafta önce karbüratörünü temizletmiştim.yağını yağ fitresi ve hava filtreside değişmişti.2 haftadır sıkıntı yoktu.fakat son 3 gündür araba özellikle ilk çalıştığı 5-10 dk boyunca giderken gaz yememe sorunu yapıyor.aynı hani kötü yakıt kullanırsınız yada yakıt biter gibi olur motor pır pır eder gaz yemez.aynı onun gibi yapıyor.yakıtıda hep aldığım yerden aldım.neden böyle birşey yapmış olabilir acaba?
20 yaş üzeri araçları devlet topluyacak söylentileri var. siz kuşunuzu verirmisin peki hurdaya?
quote:
Orijinalden alıntı: Hyundai Motor Company
20 yaş üzeri araçları devlet topluyacak söylentileri var. siz kuşunuzu verirmisin peki hurdaya?
Valla forumda bir konu gördüm 2006 yılında açılmış yine aynı muhabbet dönüyordu.
quote:
Orijinalden alıntı: nk061
quote:
Valla forumda bir konu gördüm 2006 yılında açılmış yine aynı muhabbet dönüyordu.
Bu sefer kesin ama. başbakan söyledi.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: nk061
quote:
Bu sefer kesin ama. başbakan söyledi.
Bence imkansız o teşvik olayları falan. Ne yapacaklar aracın değerini mi verecekler ya da ne bileyim vadesiz,faizsiz kredimi verecekler ne yapacaklar yani? 2milyon 20 yaş üstü araç kullanan insan var diyorlar. Minimumdan hesaplasak hepsine 5.000TL verse o kadar bütçesi varmı bu devletin? Memur zamlarını 10 TL, 10TL yapıyorlar bu işi nasıl yapacaklar çok merak ediyorum
O mevzuyu teşvik diye biliyorum ben.Yoksa klasik araçları da toplamaları lazım.Adam özenerek topladığı Impala,Cadillac vs aracını hurdaya verir mi.Şahsen ben ne olursa olsun vermem.Trafikten çekerim yine de vermem.
Birzamanlar 124 leri nasıl topladılar. o şekilde yaparlar bence.
quote:
Birzamanlar 124 leri nasıl topladılar. o şekilde yaparlar bence.
Arkadaşlar herkese selamlar foruma yeni katıldım. Tofaş serisiyle ilgili sorum olacaktır. 98 doğan slxie 80-100 km hız giderken gaz kesince yada vitesi boşa aldığımda acayip ses geliyor. (Gurul gurul dişli yada bilya sesi) bu konuda deneyimi olan veya ankarada tamir etirebileceğim sağlam güvenilir ustası olan var ise yarumlarınızı ve yardımlarınızı bekkliyorum. tşk ederim.
O ses muhtemelen bozuk bilyanın sesidir. Özellikle arka aks bilyası dağıldığında tehlikelidir, lastiğin aks koluyla beraber çıkma riski vardır. Sesin ne taraftan geldiğini belirtmemişsin. Özel usta aramana da gerek yok, herhangi bir tamirciye git hepsi yapar. Gitmişken usta 4 bilyayıyı da kontrol etsin.
Sağ sol tekerlek akis bilyelerine usta baktı sağlam sorun yok.Şaftta da sorun yok. Fakat dün araçla yolda normal 80-90 hızla giderken motoru stop ettirdim ses arkadan geliyor. Sanırım difransiyel açılacak. her ustaya güven olmuyor.
quote:
Orijinalden alıntı: 0soylu06
quote:
Orijinalden alıntı: tahsin053
quote:
Orijinalden alıntı: 0soylu06
Sağ sol tekerlek akis bilyelerine usta baktı sağlam sorun yok.Şaftta da sorun yok. Fakat dün araçla yolda normal 80-90 hızla giderken motoru stop ettirdim ses arkadan geliyor. Sanırım difransiyel açılacak. her ustaya güven olmuyor.
Bozuk bilya tırrrrrrrrr diye uğultu yapar. Dağılmışsa daha rahatsız edici bir ses çıkarır. Usta bilyaları kontrol etti derken aracı krikoya kaldırıp elle tekerlekleri çevirerek değil de, söküp öyle bakmıştır umarım.
Difransiyelden olabileceğini usta mı söyledi? Difransiyelin yağ seviyesi kontrol edildi mi?
Bir de o ses belli bir hızdan sonra mı, yoksa hızına göre artan tonla her zaman mı duyuluyor?
quote:
Orijinalden alıntı: geremy
sağolasın kardeş şahinler hakkında aklına takılan soru olursa cevaplamaya çalışırım.
selam bu foruma yeni üye oldum bir tofaş'ta ben almayı düşünüyorum da aklım karışık istediğim şey (hızı,çekiş gücü,motor gücü ve manevra kabiliyeti yüksek olmalı) Hangisi Uygundur acaba ? [[Şahin,Doğan,Tempra Veya Tipo]] Bide bu şahinlerin tempra motoru varmış o nasıl oluyor onuda çözemedim bana bir yardımcı olursanız sevinirim... :)
1... merhaba arkadaslar, bu tofaslar kac valve acaba bilen var mi ?
Bozuk bilya tırrrrrrrrr diye uğultu yapar. Dağılmışsa daha rahatsız edici bir ses çıkarır. Usta bilyaları kontrol etti derken aracı krikoya kaldırıp elle tekerlekleri çevirerek değil de, söküp öyle bakmıştır umarım.
Difransiyelden olabileceğini usta mı söyledi? Difransiyelin yağ seviyesi kontrol edildi mi?
Bir de o ses belli bir hızdan sonra mı, yoksa hızına göre artan tonla her zaman mı duyuluyor?
Evet usta tekerlerin her ikisinide söktü akisleri çıkarttı baktı sorun yok. Araç normal vitesde giderken ses çok belli olmuyor. Vitesi boşa alıp motoru stop edince ses çok belirgin arkadan geliyor. Yüksek hıza giderken ses çok belli, düşük hızda ses hafifliyor ama sonuç olarak aynen dediğin gibi vırrrrrr sesi geliyo. Akislerde sorun olmadığına göre acaba defransiyel içindeki bilyelerden yada dişlilerden olabilirmi.
quote:
Orijinalden alıntı: LazPacino
Kuş serisi 8 valf.İstedikten sonra cepte para olduktan sonra her türlü 16 valf yaparsın ama sadece silindir kapağıyla iş bitmez diye düşünüyorum.
hmm anladım, tesekkurler
bi soru daha sorayim biraz acemice olacak ama.. aracin beygirini yukseltmek icin neler yapabiliriz dogana makul seviyelerde
bi hava filtresi belki bi egzos, baska ?? hani 85 beygirse 95 belkide 100 beygir oabilirmi ufak dokunuslarla fazla abartiya gitmeden
15hp yi sadece filtre ve egzozla alman çok zor.Headers,düz boru ve açık filtre ile alabileceğin max 6-7hp.LPGde değil de benzinde binerim dersen de karbüratör memelerini büyütebilirsin.Eğer bütçen varsa silindir kapağı taşlatıp subapları büyütebilirsin.
quote:
Orijinalden alıntı: Sirigmus
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Sirigmus
quote:
Kuş serisi 8 valf.İstedikten sonra cepte para olduktan sonra her türlü 16 valf yaparsın ama sadece silindir kapağıyla iş bitmez diye düşünüyorum.
hmm anladım, tesekkurler
bi soru daha sorayim biraz acemice olacak ama.. aracin beygirini yukseltmek icin neler yapabiliriz dogana makul seviyelerde
bi hava filtresi belki bi egzos, baska ?? hani 85 beygirse 95 belkide 100 beygir oabilirmi ufak dokunuslarla fazla abartiya gitmeden
15hp yi sadece filtre ve egzozla alman çok zor.Headers,düz boru ve açık filtre ile alabileceğin max 6-7hp.LPGde değil de benzinde binerim dersen de karbüratör memelerini büyütebilirsin.Eğer bütçen varsa silindir kapağı taşlatıp subapları büyütebilirsin.
97' dogan slx varda bu yaz, belki bu vizelerden sonra alabilirim. benim kuzenin arac samsunda kac senedir yatiyor, kendisi yurt disinda 2-3 senede bir geliyor izine geldiginde de pek binmiyo corolla aliyo abisinin klima var diye.. en az 5 sene yatiyor araba suan zaten anahtar vuruluyormu diye suphelerim bile var garajda oylece duruyor...
hic lpg de takilmamis saf benzin arac., ben alincada bir iki mod cekmek istiyorum beni zorlamyacak sekilde, ogrenciyiz sonucta, ama gitsinde istiyorum, haa dogan bu ne lan demesinler..desinlerde ha abu biraz baska yaa falan desinler :D
bu headers ile manifold ayni sey gordugum kadariyla google'da., yani headers, egzos, duz boru (downpipe oluyor galiba) acik hava filtresi, okadar sey anca 6-7 ps.. cok zorlayici imis yaaa., tempranin 2.0 kam veya krank mili alsak taksak butceyi zorlasak gene biseler olmaz mi .. ? tempra diyorum cunku bu doganlar tempra motor kullaniyo diye duyuyordum sagda solda.