Şimdi Ara

(((( DH ))))YARDIM ÇARESİZ KALDIM)))

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • meraba arkadaşlar önce sistemimi yazıyım ondan sonra derdimi anlatıyım

işlemci:::core 2 duo E6650 2,33

anakart::gigabyte ga-p31-ds3l

ekran k.:ati x1650 po

hard d:::160 gb

ram :::::1. gb 800 mhz

kullandıgım sistem win 7

GEL GELELİM SORUNA:Ben yeni kinstoon hyperx 4 x 1 gb 800 mhz ram aldım (yani 4 adet 1 gb lık yanlış anlaşılmasın sonra ) 2 şer adetden 2 kit , 2 kiti birden baglayınca pc hiç bir şekilde acılmıyor 1 kiti takıyorum acılıyor onu sökup digerini takdıgımda diger kit de calışıyor hiç birinde sorun yok onceki kullandıgım 1. ram ile 1 kiti taktıgımda ise sistem bios da 2 gb ram gözüküp win ekranında kalıyor gene acılmıyor 2 kiti birdan takdıgımda ise ekrana ne görüntü nede ses geliyor sistem bu zamana kadar calışıyordu suan ama tam istedigim gibi çalışmıyor sadece suan 1 kit takılmış vaziyette kullanıyorum yani suan 2 gb pc ama diger kitide baglamak istiyorum ne yapmam gerekiyor yardım edin dostlar su pc ayaklandıralım....

BUDA ANAKARTIMIN ÖZELLİKLERİ

İşlemci
    LGA775
    Intel® Core™ 2 Extreme/ Intel® Core™ 2 Quad/ Intel® Core™ 2 Duo/ Intel Pentium Extreme Edition/ Intel® Pentium D/ Intel® Pentium 4 Extreme Edition/ Intel® Pentium 4/ Intel® Celeron serisi LGA775 işlemci desteği
    L2 önbelleği işlemci ile değişime uğrar
    Hyper Threading Teknolojisi desteği

Yongaseti
    Intel® P31 Express Yongaseti
    Intel® ICH7
    iTE IT8718
    RTL 8111B (10/100/1000 Mbit)
    Realtek ALC888 8-Kanal ses kodlayıcı

FSB
    1600 (O.C.)/1333/1066/800 MHz FSB

Bellek
    Çift kanal bellek mimarisi
    DDR2 1066(OC)/800/667MHz
    4 x 1.8V DDR2 DIMM yuva ile 4 GB'a kadar bellek desteği

BUDA ANAKARTIMIN ÖZELLİKLERİ

• 4 x 1.8V DDR2 DIMM yuva ile 4 GB'a kadar bellek desteği anakartın desteklediği 1.8vluk ram,

ramlerin tam model nosunu yazarsanız kontrol edebilirim.
  • KHX6400D2LLK2/1G 1GB 800MHz DDR2 Non-ECC Low-Gecikme CL4
    (Kit of 2) 4-4-4-12-1--- 2.0V
    KHX6400D2LLK2/2G 2GB 800MHz DDR2 Non-ECC Low-Gecikme CL4
    (kit of 2) 4-4-4-12-1--- 2.0V

tam seriler bunlar

vede

1 kit( yani 2x 1 gb olarak taktıgımda calışıyor suan o sekilde kullanıyorum ) ama 2 kiti birdan taktıgımda problem oluyor
  • Ram slotlarının max verebildiği güç 7,2v; 1. kiti takınca kurtarıyo ,2. kiti takınca toplamda 8.0v oluyor.Problem bundan kayanklanıyor olabilir.
  • olay fsb hizindanda kaynaklanabilir. 4 tane ram in fsb hizi islemciye fazla gelip actirmiyor olabilir. Ramlerin 533 yada 667 mhz de calisabiliyor mu?
    Birde biosunu sifirliyor musun 4 tane ram birlikte takinca
  • Anakartın kaldırmıyor dostum.
  • 4 tane rami taktığınızda bios sıfırlaması yaparak sistemi açmayı deneyiniz
  • anlayamadıgım nokta nasıl kaldırmıyor

4 gb kadar destek diyor takıyoz olmuyor

DDR2 1066(OC)/800/667MHz frekans ları kullanırsın diyor . 800 kullanıyordum gene 800 taktım olmuyor

sadece tek kitle devam edebiliyom

anakart nasıl kaldırmıyor onu anlamıyorum
  • Arkadaş sen en iyisi anakart destekliyorsa 2x2 gb set dene,çalışırsa değiştirirsin.
    Yalnız ondan önce anakartın için son stabil bios sürümü F9.Eğer bios sürümü eski ise bios yüklemeni öneririm.
    İki versiyonda DDR2 ile ilgili düzeltmeden bahsediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: karizmajosef

anlayamadıgım nokta nasıl kaldırmıyor

4 gb kadar destek diyor takıyoz olmuyor

DDR2 1066(OC)/800/667MHz frekans ları kullanırsın diyor . 800 kullanıyordum gene 800 taktım olmuyor

sadece tek kitle devam edebiliyom

anakart nasıl kaldırmıyor onu anlamıyorum

Sen sana soylenen 1 tane ornegi yaptin mi? Neyini anlamadigini da cok merak ettim. p31 chipseti 8gb ram gormesi lazim. anakartinin ram slotlarinda sorun yoksa ramlerinde sorun yoksa ya fsb degeri fazla geliyordur yada ram in calismasina mani olacak bir frekansta calismaya zorlaniyordur. ayrica ramlerine voltaj verdin mi? hyperX ler ne olursa olsun voltaj isterler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.