Şimdi Ara

DH ye bedava DÖVİZ danışmanlığı (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.087
Cevap
37
Favori
42.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Reasonable

Bu habere rağmen dolar çıkışta nasıl oluyor bu iş?

Haber dün gece 23:30 civarında geldi. 00:00'da da piyasalar kapandı. Yarım saat içinde dolar yükseldi. Piyasalar kapanmasaydı daha da yükselirdi.

Ancak şu anda yükselen bi şey yok zaten haftasonu.
  • garanti bankası android uygulamasını yayınlamış.

https://market.android.com/details?id=com.garanti.bank&feature=top-free
  • Beyler videoyu izleyin. Sonra yorumlarınızı bekliyorum: (USD/CHF Öngörüsü)

http://www.forextv.com/forex-news-video/forex-video-fx-forecasts-05-aug-2011-09-48am-edt

DH ye bedava DÖVİZ danışmanlığı

• bu da var :

• Ben altını takip ediyorum ama bu konuyu da takip etmek gerekli tabiki de...

Bilgilendirmeler için teşekkürler
  • usd / jpy hakkında da böyle bir tahmin var:

http://www.youtube.com/user/dukascopytv#p/u/25/9zMw21SPUK4

• bu da devamı:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sear -- 7 Ağustos 2011; 12:24:12 >
  • ne demek istiyor dostum bende genelde dolar tl ile alış satış yapıyordum aylardır 1 defa kar oranını tutturdum
    birde daha once param serbest piyasasındaydı şimdi iş bankasına yatırdım
    burayı takip edecem bundan sonra emeği geçenlere teşekkur ederim
  • ya arkadaşlar, şu grafikler hiç mi ilginizi çekmedi.

kimse yorum yazmıyor.

@ahezlada sen de CHF vardı bildiğim kadarıyla,

@Zoey Deschanel, @BluePage sizde de JPY vardı galiba...

@diğer CHF, JPY almayı düşünenler...

bu grafiklerdeki senaryo gerçekleşirse, CHF ve JPY dolar karşısında çok değer kaybedecek.

durumu biraz analiz edelim istiyorum. Ama kimseden ses seda çıkmıyor.
  • dolar tl ne olacak acaba şuanda TL deyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: sear

ya arkadaşlar, şu grafikler hiç mi ilginizi çekmedi.

kimse yorum yazmıyor.

@ahezlada sen de CHF vardı bildiğim kadarıyla,

@Zoey Deschanel, @BluePage sizde de JPY vardı galiba...

@diğer CHF, JPY almayı düşünenler...

bu grafiklerdeki senaryo gerçekleşirse, CHF ve JPY dolar karşısında çok değer kaybedecek.

durumu biraz analiz edelim istiyorum. Ama kimseden ses seda çıkmıyor.

Tahminlerimi ben söyliyeyim

@ahezlada sen de CHF vardı bildiğim kadarıyla, -----> İsviçre parasının fazla değerlenmesini istemiyor. Sıkıntı yaşamaya başladı.İhtimali yüksek stabil etmeyi deneyebilir.

@Zoey Deschanel, @BluePage sizde de JPY vardı galiba... ------> Yen deprem ve tusunami sonrası çok dengesiz bir yol izlediği aşikar. Son zamanlarda aşırı değer kazandı. Japonlar Doları yeri geldimi yukarı çıkarmak için Dolar alıp Yen i aşağıda tutmayı beceriyorlar.

NAcizane fikrim

* Yanlışlığını bilemem ama YEN yatay çıkışını sürdürebilir.
    * İsviçre frangı kapalı kutu. Zaten ufacık bir yer. Kendi ekomomilerinden ziyadae bankalarındaki para ile iş yürüyor.
    HAngi ekonomiye dayanarak paraları yükseliyor anlamış değilim.

• Dolar alış-satış fiyatlarına baktım.
    . 1.71-1.76, .'de 1.71-1.75 gibi oranlar var. Normalde alış-satış arasındaki fark 1 kuruş ya da daha altında olması lazım gibi geliyor.

İnternetten 1 kuruş ya da daha altında nasıl döviz alım-satımı yapabilirim ?
    (bankadan hesap açtırma vs. için uğraşmam gerekecek. Banka kartının gelmesi 10 gün vs. İnternet bankacılığı açılması dersen yine uzun)

Bu yukarıdaki bankaların oranları, işlem saatlerinde nasıl ? Makas oranı düşüyor mu ?

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Döviz piyasalarına 2-3 günde hızlı bir giriş yaptım. CHF, JPY, AUD, CAD vs. yeni öğrendim.
    Geleceğe yönelik tahminlere baktım 1-2 siteden.

Benim edindiğim izlenim şu:
    - JPY-CHF- AUD -CAD vs. uzun süredir dikey yükselişte, bunların duraklayacağını ya da düşecegini zannediyorum.
    - Dolar önümüzdeki 3-6 aylık dönemde epey bir değer kazanacak gibi duruyor. Ancak şu aralar tavan yaptığı için merkez bankasının müdahalesinden sonra almak mantıklı olabilir.
    - Euro ile ilgili pek öngörüm yok. Sabit kalacak gibi görüyorum.

Uluslararası piyasalar, dolar kurlarından vs. edindiğim izlenime göre Türk Lirası epey bir süredir düşüşte. (Yani diğer tüm para birimleri yükselişte olduğuna göre 5-6 aydır, TL düşmüştür diyorum). Bu düşüş devam eder mi , TL toplanır mı pek bilemiyorum. Ancak iyimser bakıyorum.

Altın'ın da 1-2 gün içinde düşecegine, sonra da bu seviyelerde dalgalanacağını düşünüyorum.

-- Benim AMATÖR (2 günlük araştırma) yorumlarım bu kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HITM@N -- 8 Ağustos 2011; 19:00:38 >

• @sear

Dostum tablolar için sagol ancak şu anda ortalık o kadar karışık ki insanlar ne diyecegini pek bilemiyor. S&P ABD'nin kredi notunu aşagı çekti, malum tarihte ilk kez oldu bu. Yarın için piyasalarda bir "kara pazartesi" korkusu var. ABD kredi notu indiriminin etkileri nasıl olacak tahmini zor. Bir de bizim içerde MB sorunumuz var, ne yapacagı belli olmuyor. Resmen manipülasyon yapar gibi piyasayla oynuyor (MB= Malum Bankası, moderasyona selam ). Bir MB'nın temel senaryosu bir haftada tam tersine degişir mi? Ekonomiyi soguturken birden gaza basmaya karar verdiler. Kim ne derse desin, ben birilerinin bu karardan önceden haberdar edilip ceplerinin dolduruldugunu düşünüyorum. Verdigin tablolardaki beklentileri ben şahsen anlamadım. CHF ve JPY neden degerleniyor, ABD ve AB borç krizinde ve bütçe açıkları var. Japonya’nın da ciddi miktarda borcu var ancak ABD ve AB gibi kriz noktasında degil. İsviçre’nin iyi ekonomisi var, borç krizi yok ve AB’nin dışında. Önümüzdeki bir yılda ABD ve AB ne yapacak da güvenli liman olarak JPY ve CHF’ye sıgınan yatırımcıların bu para birimlerinden çıkmasını saglayıp degerlerinin düşmesine neden olacaklar. Kısa ve orta vadede ABD ve AB’nin borç sorunlarında ciddi bir düzelme öngörülmüyor. Hadi Japonya’nın da kısa-orta vadede borç krizine girip JPY’yi güvenli liman sınıfında çıkardıgını varsayalım, dolar CHF’ye karşı nasıl deger kazanacak. Bu tablolardaki senaryolar bana ABD ve AB lehine biraz fazla iyimser geldi.Evet dogrudur CHF son dönemde çok degerlendi ve balon gibi şişti fakat ABD ve AB’nin orta vadede bu balona igne sokacak gücü yok. İsviçre ve Japon MB’larının paralarının degerini düşürmeye yönelik önlemlerinin etkileri de şimdilik sınırlı kaldı. Ben şahsen profesyonel olarak bu işlerle ilgilenen birisi degilim, ekonomi egitimi de almadım, boyumu aşan laflar etmek istemem. Sadece eldeki verilerden hareketle basit mantık yürütme şeklinde konuya yaklaşıyorum.

MB perşembe günkü toplantısında piyasaya döviz satacagını açıklamıştı ancak cuma günü 50 milyon dolar gibi beklentilerin çok altında bir rakam satışı yapınca piyasa bu döviz satışını pek sallamadı ve Euro+Dolar çıktıgı yerde kaldı. ABD’nin notu nedeniyle bu p.tesi dünya borsalarında ve İMKB’de çok ciddi düşüşler ve bizde de bir dövize+altına hücum olabilir. Bu ciddi hareketler karşısında alınacak tavra göre ciddi paralar kazanılabilir ya da kaybedilebilir. Çünkü MB önümüzdeki hafta ciddi bir müdahele yapıp dövizi aşagı da çekebilir. O zaman alınan dövizler de elde patlar ve zarar edilir.

Ben geçen perşembe CHF’den az bir karla çıktım ve şu anda TL’deyim (pişmanım). Altına yatırım yapmayı düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemal dogan -- 7 Ağustos 2011; 23:38:46 >

• Bana kalırsa yen artışta bulunmayacak sabit kalacak
  • grafikler USD / CHF paritesinin 1 ay içinde 0,83'e, 3 ay içinde 0,8549'a, 1 yıl içerisinde ise 0,9191'e çıkacağını söylüyor.

yani isviçre frangı 1 yılda dolar karşısında % 20 değer yitirecek anlamına geliyor.

ikinci grafiğe göre ise USD / JPY paritesi 1 ay içinde 79,74'e, 3 ay içinde 81,43'e , 1 yıl içinde ise 87,43'e çıkacak.

yani japon yeni 1 yıl içinde dolar karşısında % 13 değer kaybedeceği anlamına geliyor.

yani bu 1 ay içerisinde yükseliş trendinin bittiğini ve chf ile jpy nin dolar karşısında değer kaybetmeye başladığını gördüğümüz anda chf ve jpyleri satmamız gerekiyor.

ancak şu andaki belirsizlikler bunun ne zaman olacağını görmemizi engelliyor.

grafikleri bu şekilde yorumlayabiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HITM@N

Dolar alış-satış fiyatlarına baktım.
    İş bankasında 1.71-1.76, yapı-kredi'de 1.71-1.75 gibi oranlar var. Normalde alış-satış arasındaki fark 1 kuruş ya da daha altında olması lazım gibi geliyor.

İnternetten 1 kuruş ya da daha altında nasıl döviz alım-satımı yapabilirim ?
    (bankadan hesap açtırma vs. için uğraşmam gerekecek. Banka kartının gelmesi 10 gün vs. İnternet bankacılığı açılması dersen yine uzun)

Bu yukarıdaki 2 bankanın oranları, işlem saatlerinde nasıl ? Makas oranı düşüyor mu ?

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Döviz piyasalarına 2-3 günde hızlı bir giriş yaptım. CHF, JPY, AUD, CAD vs. yeni öğrendim.
    Geleceğe yönelik tahminlere baktım 1-2 siteden.

Benim edindiğim izlenim şu:
    - JPY-CHF- AUD -CAD vs. uzun süredir dikey yükselişte, bunların duraklayacağını ya da düşecegini zannediyorum.
    - Dolar önümüzdeki 3-6 aylık dönemde epey bir değer kazanacak gibi duruyor. Ancak şu aralar tavan yaptığı için merkez bankasının müdahalesinden sonra almak mantıklı olabilir.
    - Euro ile ilgili pek öngörüm yok. Sabit kalacak gibi görüyorum.

Uluslararası piyasalar, dolar kurlarından vs. edindiğim izlenime göre Türk Lirası epey bir süredir düşüşte. (Yani diğer tüm para birimleri yükselişte olduğuna göre 5-6 aydır, TL düşmüştür diyorum). Bu düşüş devam eder mi , TL toplanır mı pek bilemiyorum. Ancak iyimser bakıyorum.

Altın'ın da 1-2 gün içinde düşecegine, sonra da bu seviyelerde dalgalanacağını düşünüyorum.

-- Benim AMATÖR (2 günlük araştırma) yorumlarım bu kadar.

dostum makas farklarına haftasonu baktığın için çok yüksek farklar görüyorsun.

hafta içi mesai saatlerinde tekrar bakmanı öneririm.

ancak en iyi makas farkı hangi bankada dersen. bunun için bu konun ilk mesajını oku. çünkü yatırım yapacağın miktara göre masrafın değişiyor.

eğer 10 000 TL ve üzeri bir miktar varsa ve 3-4 farklı döviz hesabı açacaksan en uygun banka finansbank.

1 kuruş a yakın değerler de finansbankta zaten.

• @HITM@N :

banka kredi kartına ihtiyacın yok. ama istersen alabilirsin.

senin şu anda müşteri numarası ve internet banklacılığı hesabına ihtiyacın var.

bunun için bankaya gidip 5 dakikada halledebilirsin.

kredi kartın olsaydı bankaya da gitmene gerek yok olmayacaktı. telefonla şifre alınıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sear -- 7 Ağustos 2011; 22:42:07 >
  • beyler, 30 dakika sonra heyecan başlıyor.

en çok da bu yanını seviyorum.

cuma günü piyasalar kapandıktan sonra gelmişti amerikanın notunun düşürülmesi haberi.

yarım saat kadar bir işlem olmuştu. ve anormal değişiklik vardı.

bu değişikliğin saat 00:00'dan sonra ve saat 03:00'da Tokyo açılışından sonra devam etmesi normal olacaktır.

dolayısıyla sabaha kadar iş işten geçmiş bile olabilir.

bankalar da sanki bu günlerde mesai dışı fiyatlarını daha bir yükseltti gibi.

mesai dışı almak da kurtarmıyor.

cuma son yarım saatlik sert hareketleri hatırlamak gerekise;

dolar : 1.7372 den 1.7445 e çıktı.

euro: 2.4829'dan 2.4917'ye çıktı.

frank: 2.2634'ten 2.2738 'e çıktı.

TL/yen : 45.1323 ten 44.9750 'ye düştü. yani yen de sert yükseldi.

pln : 0.6152'den 0.6184'e fırladı.

saat 00:00'da piyasalar açılınca bu yükselişlerin devam etmesini bekliyorum.

Sabaha kadar biraz daha karda olacağız, inşallah..

• Finansbanktan hesap açtırmak gerekiyor, sanırım. Hesap açan herkese de banka kartı verirler, sanırım. İnternet bankacılığına hemen başlanıyor mu ? Yoksa banka kartı geldikten sonra mı ? bankalarında, dediğim gibi kurlar çok yüksek. Eğer haftaiçi de böyleyse hayatta döviz alışverişi yapılmaz.

Finansbank'ta bir hesap açtırdım. Vadesiz tl bankacılığa girdim diyelim. Peki bu durumda, dolar - yen- chf - aud - euro hesapları da açtırsam, herbirine yıllık 30-40 TL para mı ödeyecegim , hesap işletim ücreti olarak.

Döviz makas oranı daha düşük yerler var mı ? Forex vb. sitelerde 0.1 kuruş gibi bir oran gördüm yanlış hatırlamıyorsam, tabii güvenemedigim icin hic bakmadm detayına

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HITM@N -- 8 Ağustos 2011; 19:02:11 >
  • ve tükkan açıldı.

hepimiz için hayırlı olsun.

zararsız bir hafta diliyorum.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.