Bildirim
DH ye bedava DÖVİZ danışmanlığı (9. sayfa)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: sear
quote:
Orijinalden alıntı: ahezlada
Beyler biliyorsunuz MB yarından itibaren doviz satışı yapacagını bildirdi fakat miktar ve sıklıgını belirtmedi. Sizce döviz piyasasına etkisi ne kadar olur. Bir süre TL'de kalıp beklemek ne kadar dogru bir tercihdir ???
Bir de İsviçre ve Japon merkez bankalarının CHF ve JPY için açıkladıgı deger düşürme müdahale planları sizce kısa vadede ne kadar etkili olur ???
Merkez bankası bugünkü hamlesi ile dünya kur savaşlarına dahil olmuş oldu. Ve borçlanma faizini de artırarak türkiye ye para akışını istediği mesajını vermiş oldu. Piyasaya satacağı dolarlar nedeniyle döviz fiyatlarinin çok yükselmesini engelleyecektir.
Şu anda elimizdeki veriler dovizleri tutmak yönünde ancak ilerleyen günlerde değişebilir.
Chf ve Jpy mudahaleleri etkisiz oldu. Chf 1 gün sonra tekrar rekor kırdı. Jpy ise eğer 80 seviyesine gelirse müdahale başarılı olmuştur diye açıklama var. Ancak 80 e gelmedi. % 4 kayıptan sonra tekrar % 2 ye geldi. Hele tl bazında % 0. Tabiki müdahale olmasaydı dün % 2 karda olurduk. Ancak şimdi bir sorun görünmüyor. Yeni bir müdahale gelse bile piyasa hemen toparlıyor. Unutmayın uzun vade hedef 70.
mb blöf yapıyor, şu dünya piyasalarında mb nin elindeki dolar stogu doların düşmesinde çok etkili olmayacak, ve faiz indiriminde pişnam olup geri adım atacaklar.
-
0.227 den JPY aldım bakalım ne olacak
bu arada @sear hocam elindeki JPY leri çıkaracağın zaman bizede söylermisin uygun dönemde çıkarmış olalım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BluePage -- 5 Ağustos 2011; 15:49:04 > -
Şimdi arkadaşlar ben yeni sayılırım. Alıp satmak istiyorum. Şimdi bu satış yazan değerden dolar alıyorum değil mi? O doları TL ye çevirmek istersem alış fiyatından satıyorum dimi? Bu durumda kısa vadede kar etmek imkansız gibi birisi doğrusunu anlatabilir mi? -
quote:
Orijinalden alıntı: paptes
Şimdi arkadaşlar ben yeni sayılırım. Alıp satmak istiyorum. Şimdi bu satış yazan değerden dolar alıyorum değil mi? O doları TL ye çevirmek istersem alış fiyatından satıyorum dimi? Bu durumda kısa vadede kar etmek imkansız gibi birisi doğrusunu anlatabilir mi?
Hangi banka ile çalışıyorsun? -
quote:
Orijinalden alıntı: BluePage
bu arada @sear hocam elindeki JPY leri çıkaracağın zaman bizede söylermisin uygun dönemde çıkarmış olalım
Aldığım sattığım zaman buraya yaziyorum.
Siz alırken usd / Jpy paritesi kaçtı? onu da yazarsanız daha doğru karar verebiliriz. -
quote:
quote:
Şimdi arkadaşlar ben yeni sayılırım. Alıp satmak istiyorum. Şimdi bu satış yazan değerden dolar alıyorum değil mi? O doları TL ye çevirmek istersem alış fiyatından satıyorum dimi? Bu durumda kısa vadede kar etmek imkansız gibi birisi doğrusunu anlatabilir mi?
Hangi banka ile çalışıyorsun?
Daha yeniyim ama finansbank yada garantide hesap alacağım -
quote:
quote:
Siz alırken usd / Jpy paritesi kaçtı? onu da yazarsanız daha doğru karar verebiliriz.
Bugün 1 gibi aldım 78.76 gibi bişeydi sanırım parite. Ama dikkat ettimde serbest piyasada makas farkı çokmuş yahu -
Bugün tarım dışı istihdam değişikliği verisi beklenenden yüksek geldi. Doların yükselmesi lazımdı. Ama öğleden sonra düşmüş.
Ne iş, anlamadim ? -
quote:
quote:
quote:
Hangi banka ile çalışıyorsun?
Daha yeniyim ama finansbank yada garantide hesap alacağım
Finansbanktan daha uygun makas başka yerde yok. Kısa vadede hatta gün içinde bile kâra geçersin.
Ancak hesap işletim ücretlerini de hesaba katın.
-
quote:
quote:
quote:
Siz alırken usd / Jpy paritesi kaçtı? onu da yazarsanız daha doğru karar verebiliriz.
Bugün 1 gibi aldım 78.76 gibi bişeydi sanırım parite. Ama dikkat ettimde serbest piyasada makas farkı çokmuş yahu
Usd / Jpy 76 nin altına düştüğünde müdahale gelmişti. Dolayısıyla hızlı 76 ya doğru gidecek. Istersen o zaman kâr yeterli gelirse satabilirsin. Veya satmayı biraz daha uzun zaman sonra 70 e geldiğinde satabilirsin.
Ben her ıkisine de ulaştığımızda buradan duyuracam.
-
quote:
Bugün tarım dışı istihdam değişikliği verisi beklenenden yüksek geldi. Doların yükselmesi lazımdı. Ama öğleden sonra düşmüş.
Ne iş, anlamadim ?
Şimdi biraz yukselmeye başladı ama ne kadar yükselir görecez. -
quote:
quote:
quote:
quote:
Bugün 1 gibi aldım 78.76 gibi bişeydi sanırım parite. Ama dikkat ettimde serbest piyasada makas farkı çokmuş yahu
Usd / Jpy 76 nin altına düştüğünde müdahale gelmişti. Dolayısıyla hızlı 76 ya doğru gidecek. Istersen o zaman kâr yeterli gelirse satabilirsin. Veya satmayı biraz daha uzun zaman sonra 70 e geldiğinde satabilirsin.
Ben her ıkisine de ulaştığımızda buradan duyuracam.
peki hocam anladım teşekkürler. Aldığım parite nasıl doğru zamanda almışmıyım? 70 lere ulaşması ne kadar sürecektir. Birde yen mağdurları varmış bu insanlar için MB müdahale edebilir mi yene?
-
Yen mağdurları 2~3 yıl önce yen ile kredi alanlar.
Sonra yen 2 katina çıkınca bunların borcu da aynı oranda arttı.
Merkez bankası yen e müdahale etmez. Edemez de.
Japonya o kadar ugrasiyor yenin değerini düşürmek için. Düşüremiyor.
Ayrıca diyelim merkez bankası yenin değerini düşürdü. 1 doların kaç yen ettiği belli. Ve bütün para birimleri dolara dolaylı olarak bagimli. Öyle bir durumda tüm para birimlerinin değişmesi lazım.
Kısacası mümkün değil. -
Pazartesi günkü kur açılışı ve MB müdahalesini dikkatle izleyin.
Cuma günü (bugün) zayıf kaldı.
Gücünü Pazartesi gösterirse $ ' rı 1.71 e itebilir. / doğru müdahale gelmezse zıttı olup yukarı fırlar.
http://ekonomi.milliyet.com.tr/3-gun-once-oyleydi-3-gun-sonra-neden-boyle-oldu-/ekonomi/ekonomiyazardetay/05.08.2011/1422902/default.htm
Şu yazıyı okuyunuz lütfen
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogunmas -- 5 Ağustos 2011; 21:43:42 > -
quote:
Orijinalden alıntı: ogunmas
Pazartesi günkü kur açılışı ve MB müdahalesini dikkatle izleyin.
Cuma günü (bugün) zayıf kaldı.
Gücünü Pazartesi gösterirse $ ' rı 1.71 e itebilir. / doğru müdahale gelmezse zıttı olup yukarı fırlar.
http://ekonomi.milliyet.com.tr/3-gun-once-oyleydi-3-gun-sonra-neden-boyle-oldu-/ekonomi/ekonomiyazardetay/05.08.2011/1422902/default.htm
Şu yazıyı okuyunuz lütfen
Ben bu yazıdan doların daha da yükseleceğini anladım.
Sizce nasıl bir durum olacak pazartesi ?
-
dün gece 00:00'a yaklaşırken dolar son bir atakla günü artıda kapattı. % 0,21
Euro % 1,50 kazandırdı.
Japon yeni % 0,69 kazandırdı.
Polonya zlotisi % 1,91 kazandırdı.
İsviçre frangı % 0,31 kaybettirdi. -
S&P, ABD'nin kredi notunu düşürdü
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's (S&P), dünyanın en büyük ekonomisi ABD'nin ''AAA'' olan uzun vadeli kredi notunu, tarihinde ilk kez düşürerek ''AA ''ya çekti, kredi not görünümünü ise ''negatif'' olarak belirledi.
Kuruluş, açıklamasında, karara gerekçe olarak ülkede son dönemde federal borç limitinin yükseltilmesi sürecinde görülen istikrarsızlık ve yetkililerin rekor düzeylere çıkan bütçe açığını azaltmak için kamu harcamalarında yeterli kesintiye gidememesini gösterdi.
S&P, ülkenin kredi not görünümünün ''negatif'' olarak belirlenmesinin ise harcama kesintilerinin beklenenden daha düşük olması, faizlerin yükselmesi ya da devlet borcunu artıracak yeni mali baskıların oluşması durumunda iki yıl içinde ülkenin uzun vadeli kredi notunun ''AA'' seviyesine düşürülebilmesi riskini yansıttığı uyarısında bulundu.
ABD Hazine Bakanlığı sözcüsü ise açıklamasında, S&P'nin ABD'nin kredi notunu ''AA ''ya çekme kararını ''hatalı'' olarak değerlendirerek, kuruluşun ABD'nin kamu harcamalarındaki kesintiye yönelik 2 trilyon dolarlık yanlış hesaplama yaptığını ve hatalı bir karar verdiğini belirtti.
S&P, ABD'de kamu harcamalarındaki kesintinin 4 trilyon dolar olması gerektiğini savunuyor.
Borç limiti tavanı yükseltilmesine yönelik tartışmalar devam ederken, kredi derecelendirme kuruluşlarından ABD'nin kredi notuna yönelik uyarılar gelmiş ancak geçen hafta hem Moody's hem de Fitch ülkenin ''AAA'' olan uzun vadeli kredi notunu koruduğunu açıklamışlardı. Ancak Moody's ABD'nin kredi notu görünümünü negatif izlemeye almıştı.
ABD'de yetkililer ülkenin şu anda 14,3 trilyon dolar olan borç limiti tavanını yükseltmek ve gelecek on yılda 2,4 trilyon dolarlık harcama kesintisine gitmek için uzun süren görüşmeler yapmış ve karar vermek için son gün olan 2 Ağustos'ta, 11 saat süren toplantı sonrasında anlaşmaya varmıştı.
Kaynak :http://www.bloomberght.com/kuresel-piyasalar/haber/939727-s-p-abdnin-kredi-notunu-dusurdu
-
S&P, ABD'nin notunu düşürdü, dünya alarma geçti
Japonya, durumun yatırım politikalarını etkilemeyeceğini belirtirken, Güney Kore ve Hindistan yönetimi acil toplandı
Japonya, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's'un (S&P) ABD'nin kredi notunu düşürme kararının yatırım politikalarını etkilemeyeceğini açıkladı.
Dünyada elinde en fazla ABD tahvili bulunduran ikinci ülke Japonya, S&P'nin dünyanın en büyük ekonomisi ABD'nin uzun vadeli kredi notunu ''AA '' ya indirmesi kararının bu ülkenin hazine tahvil alım politikalarında değişiklik yapmayacağı değerlendirmesinde bulundu.
Japonya hükümet yetkilisi Dow Jones Newswires'a yaptığı açıklamada, bu hareketin, yatırım olarak ABD Hazine tahvillerine olan güvenlerinde değişiklik meydana getirmediğini ifade etti.
Öte yandan Güney Kore Maliye Bakanlığı üst düzey yetkilileri, S&P'nin kararını değerlendirmek üzere acil toplandıkları belirtildi.
Güney Kore Maliye Bakan Yardımcısı Yim Jong-Yong, finansal piyasalar ve ekonomileri açısından çok endişeli olmadıklarının altını çizdi.
Avustralya Başbakanı Julia Gillard ise piyasalara sükunet çağrısı yaptı. Gillard, önde gelen diğer uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları Moody's ve Fitch'in ABD'yi hala ''AAA'' kredi notu ile derecelendirmeye devam ettiklerini hatırlatarak, konuyla ilgili ortak bir görüş oluşturulması gerektiğine dikkat çekti.
-''GELİŞMİŞ ÜLKELERİN ÖNCELİKLİ SORUNLARI AYNI''-
Fransa Maliye Bakanı François Baroin, ABD ekonomisinin sağlamlığına ve hükümetin Kongre'nin planını uygulamadaki kararlılığına güvenlerinin tam olduğunu belirtti.
Baroin, Fitch ve Moody's'in ABD'yi hala ''AAA'' ile notlandırdıklarına dikkati çekerek, S&P'nin notunun bu ülkenin finansal durumunu değerlendirmek için iyi bir unsur olduğunu ifade etti.
Böyle bir durumda fikir birliğiyle oluşturulmuş veri temeline dayalı bir karar olup olmadığı sorusunun yöneltilebileceğinin altını çizen Baroin, S&P'nin kararının tüm gelişmiş ülkelerin bugün özel ve kamu borcunu azaltmak ve büyüme gibi ortak sorunlarla karşı karşıya olduğunu vurguladı.
Hindistan Maliye Bakanı Pranab Mukherjee, S&P'nin ABD'nin uzun vadeli kredi notunu düşürmesinin çok ciddi bir durum ortaya koyduğunu belirterek, durumu değerlendirdiklerini söyledi.
Hindistan Başbakanının Ekonomik Danışma Konseyi Başkanı C.Rangarajan da kararın Hindistan ekonomisini önemli oranda etkilemeyeceğine işaret ederek, ABD'nin güvenilir bir mali konsolidasyon planına sahip olduğunu göstermesi gerektiğini vurguladı.
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's (S&P), dün akşam dünyanın en büyük ekonomisi ABD'nin ''AAA'' olan uzun vadeli kredi notunu, tarihinde ilk kez düşürerek ''AA ''ya çekti, kredi not görünümünü ise ''negatif'' olarak belirledi.
Kaynak:http://www.bloomberght.com/kuresel-piyasalar/haber/939775-s-p-abdnin-notunu-dusurdu-dunya-alarma-gecti
-
Bu habere rağmen dolar çıkışta nasıl oluyor bu iş?
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X