Şimdi Ara

DH ye bedava DÖVİZ danışmanlığı (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.087
Cevap
37
Favori
42.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • USD/JPY paritesi 76,28 seviyesine kadar düştükten sonra buradan toparlandı ve 78 seviyesine kadar yükselmişti. Bu yükseliş parite için sınırlı oldu ve düşüş baskısı neticesinde parite tekrar 77 seviyelerine yakın hareket etti. Gün içerisinde de 77 seviyesine yaklaşan ancak kıramayarak geri dönen USD/JPY paritesi 76,95 ile 77,40 seviyesi arasında bant hareketi gerçekleştirmektedir. Parite için yukarı ya da aşağı hareketlerde bu seviyelerin kontrol edilmesi ve belirlediğimiz seviyelerin kırılması ile paritede sert hareketlerin olabileceğini söyleyebiliriz. Uzun vade beklentilerinin düşüş olması nedeniyle yükselişleri satış fırsatı olabileceğini ve paritenin 76,28 desteğini kırmasıyla 74,30 seviyesine kadar gerileyebileceğini söyleyebiliriz. Eğer Japonya’dan olası bir müdahale gelirse bu müdahale pariteyi maksimum 80 seviyesine kadar çıkarabilir. Bugün ABD’den gelecek olan haberler öncesi belirli seviyeler arasında sıkışan parite bu haberler neticesinde sert hareketlere maruz kalacaktır. Bu yüzden de 15.15’te gelecek olan öncü Tarım Dışı İstihdam haberi ile paritede sert hareketlerin başlaması beklenmektedir.

Kaynak: Lider Forex

• quote:

Orijinalden alıntı: ahezlada

http://finanshaber.mynet.com/detay/doviz/isvicre-degerli-franka-dur-dedi/5303

... Gerçi içinde bulundugumuz şartlarda İsviçre bile kendi parasının degerlenmesini istedigi oranda engelleyemeyebilir çünkü piyasalar ciddi bir güven bunalımının ortasında. MB toplantısı ve linkini verdigim haber benim de kafamı karıştırdı açıkçası.

evet beyler, ne diyorsunuz bu duruma ?

isviçre, frankın yükselmesini durdurabilir mi ?

• Ben elimdeki CHF'yi satıp kar realizasyonu yapmaya karar verdim. Daha sonra düştügü yerden tekrar alacagım, ya da JPY'ye de yönelebilirim.

Herkese bol kazanç....
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahezlada

Ben elimdeki CHF'yi satıp kar realizasyonu yapmaya karar verdim. Daha sonra düştügü yerden tekrar alacagım, ya da JPY'ye de yönelebilirim.

Herkese bol kazanç....

Hayırlı olsun. Ben de durumu izlemeye devam edip öğleden sonra harekete geçebilirim.

Not: tcmb ppk kararını 12:00 de aciklayacak.
  • Günaydın herkese...
  • Japon yeni gece %2.5 düşmüş. Müdahale mi geldi acaba ?

Frank da % 0.5 daha düşmüş.
  • Evet yen e müdahale gelmiş.

http://www.bloomberght.com/kuresel-piyasalar/haber/936709-yene-beklenen-mudahale

ama analistler kısa süre sonra yukselmeye devam edeceğini söylüyor. Yeniden alım yapabilirsiniz hazır düşmüşken.
  • Yene müdahele geldi bugün alım yaptım.
    Sizce başka neler alınabilir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sear

quote:

Orijinalden alıntı: ntticaret

TAHMİNİM ŞUDUR Kİ MB BEKLENENİN AKSİNE FAİZDE İNDİRİM YAPACAKTIR. ZİRA DAHA 2 HAFTA ÖNCESİNDE DOLAR 1,74LERİ EURO 2,48 LERİ GÖRDÜ. BU SEVİYELERDEYKEN MB DEN MÜDAHALE GELMİŞTİ. BU SEBEPLE KUR ZATEN DÜŞÜK SAYILACAĞINDAN FAİZ ARTTIRMAK KURU DAHADA DÜŞÜRECEĞİNDEN BU YOLA GİTMEYECEKTİR.

belki de kuru düşürme vakti gelmiştir. olamaz mı ?

BEN SÖYLEMİŞTİM
  • MERKEZ BANKASI, 5 AĞUSTOS'TAN İTİBAREN DÖVİZ SATIŞ İHALELERİNE BAŞLAYACAK.
  • Ntticaret haklı çıktı, yarım puan faiz indirimi oldu. Fakat dövizin fırlamasını önlemek için de yarından itibaren döviz satış ihalelerinin yapılacagı açıklandı. Bu bizim MB'a akıl ermiyor, bugünkü toplantıyla ilgili birsürü degerlendirme okumuştum. Hemen hepsi faiz arttırımı ya da en azından aynı seviyede tutmadan bahsediyordu. Açıklamalardan sonra dolar yine 1.73, Euro'da 2.45 seviyelerine geldi. Bunlar kabul edilebilir düzeylerse geçenlerde MB neden piyasaya müdahele etti, off demek istiyorum yani. Koca MB böyle zırt pırt pozisyon degiştirir mi? Elimdeki CHF'yi az bir karla boşuna sattım

MB dış risklerin iç piyasada durgunluk yaratmasını engellemek için indirim yaptıgını açıklamış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemal dogan -- 4 Ağustos 2011; 13:04:12 >
  • 2 hafta önce annemler sağolsun 1.717 den aldıkları doları elden çıkarmak için fırsat kolluyordum. bugün satışlar 1.737 leri gördü, ben annemi arayıp sat dedikten sonra o satana kadar yine 1.71 civarına geldi
    euro yu hiç söylemiyorum bile, mevduat 60 bin civarı zarar büyük
  • "Müdahalenin ardından yen, dolar karşısında 77'den 78.47 seviyesine geriledi."

diyor arkadaşlar burayı anlamadım yükseliş varken neden düşüş var deniyor? Dolar karşısında ki değeri arttığı için mi?

Birde yen alırken TL ile mi alacağız yoksa USD ile mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: BluePage

"Müdahalenin ardından yen, dolar karşısında 77'den 78.47 seviyesine geriledi."

diyor arkadaşlar burayı anlamadım yükseliş varken neden düşüş var deniyor? Dolar karşısında ki değeri arttığı için mi?

Evet tl ile yen almak için uygun zaman mı şuan?
  • Dolar haricinde diğer kurları izlemekte fayda var.
    MB müdahaleleri dengeleri bozabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogunmas

Dolar haricinde diğer kurları izlemekte fayda var.
    MB müdahaleleri dengeleri bozabilir.

Ne yönde değiştirir hocam euroyu mesela,
  • sear dostum tebrik ederim.tüm foruma hayırlı ugurlu olsun..
  • quote:

Orijinalden alıntı: BluePage

"Müdahalenin ardından yen, dolar karşısında 77'den 78.47 seviyesine geriledi."

Bir dolara 77 yen alırken artık 78.47 yen alabiliyorsan yen'in değeri düşmüştür.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sear

quote:

TAHMİNİM ŞUDUR Kİ MB BEKLENENİN AKSİNE FAİZDE İNDİRİM YAPACAKTIR. ZİRA DAHA 2 HAFTA ÖNCESİNDE DOLAR 1,74LERİ EURO 2,48 LERİ GÖRDÜ. BU SEVİYELERDEYKEN MB DEN MÜDAHALE GELMİŞTİ. BU SEBEPLE KUR ZATEN DÜŞÜK SAYILACAĞINDAN FAİZ ARTTIRMAK KURU DAHADA DÜŞÜRECEĞİNDEN BU YOLA GİTMEYECEKTİR.

belki de kuru düşürme vakti gelmiştir. olamaz mı ?

BEN SÖYLEMİŞTİM

dostum açık söylüyorum, senin yorumu okuyunca olmaz öyle şey dedim.

ancak ben % 90 tam tersini beklesem de karar açıklanmadan hareket etmedim zaten.

TEBRİKLER...

akşam mesai kapanırken biraz daha JPY ve CHF aldım.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.