Şimdi Ara

DH ye bedava DÖVİZ danışmanlığı (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.087
Cevap
37
Favori
42.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • CHF oldukça iyi gidiyor, 10 günde bana 1030 TL kazandırdı. Hernekadar satıp kar realizasyonu yapmak istesem de, Amerika'da ve özellikle Avrupa'da ekonomiler kötüye gitmeye devam ettigi için elde tutmaya devam edecegim. Bakalım ne olacak
  • Gelişmeler kur tarafında da hareketlilik yaşanmasına neden oluyor. Sabah saatlerinde dolar lehine hareket eden ve 1.42'nin altına gelen euro/dolar paritesi daha sonra toparlanarak yaklaşık yüzde 1'lik artışla 1.43'nin üstüne çıktı. Parite akşam saatlerinde yeniden 1.43'ün altına geldi.

İçeride ise euro/TL yüzde 0.3'lük yükselişle 2.43'ün üzerinde bulunurken, olumsuz havayla birlikte 1.71'in üzerine çıkan dolar/TL, Merkez Bankası'nın müdahale beklentisiyle yeniden 1.71'in altına geldi.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) 100 Endeksi gün sonunda 443,53 puan düşerek 61.315,08 puandan kapandı. Hisse senetleri günlük bazda ortalama yüzde 0,72 değer yitirdi

MERKEZDEN SÜRPRİZ TOPLANTI KARARI

Yurtdışındaki bu gelişmeler ve kurun içerdeki yükselişi Türkiye Merkez Bankası'nın hamlesini de beraberinde getirdi. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun yarın gündemde olmayan bir ara toplantı gerçekleştirecek.

Merkez Bankasından yapılan açıklamada, Para Politikası Kurulu'nun bazı Avrupa ülkelerindeki kamu borcu sorununa ve küresel büyüme görünümüne ilişkin yakın zamanda artan endişeleri değerlendirmek üzere yarın saat 10.00 - 12.00 arasında toplanacağı bildirildi.

FAİZ KORİDORU HAMLESİ GELEBİLİR

İngiliz RBS bankasının gelişmekte olan ülkelerden sorumlu analisti Tim Ash, Merkez'in yarınki toplantısında faiz koridorunu daraltarak lirayı destekleme yönünde adım atabileceği değerlendirmesini yaptı.

Ash gönderdiği bilgi notunda şunları söyledi:

"Merkez Bankası, küresel ekonomiden kaynaklanan endişelerden dolayı lira üzerinde satış baskısı oluşması nedeniyle, yüzde 1.5 olan gecelik borçlanma faizini yükselterek faiz koridorunu daraltma hamlesi yapabilir... Bankanın, geçtiğimiz dönemde lirayı desteklemek için yabancı para cinsinden varlıklar için karşılık oranlarını düşürmesine rağmen, bu tarafta daha fazla adım atacağını düşünmüyoruz. Merkez, ayrıca geçen hafta küresel ekonomik toparlanmanın yavaşlaması anlamında önemli riskler görülmesi durumunda, faizleri düşürebileceği beklentisini de artırmıştı ancak bu silaha şimdilik başvurulacağını düşünmüyorum".

Kaynak:http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/18402517.asp?gid=381

• quote:

Orijinalden alıntı: ahezlada

CHF oldukça iyi gidiyor, 10 günde bana 1030 TL kazandırdı. Hernekadar satıp kar realizasyonu yapmak istesem de, Amerika'da ve özellikle Avrupa'da ekonomiler kötüye gitmeye devam ettigi için elde tutmaya devam edecegim. Bakalım ne olacak

Tebrikler dostum.

Ben de chf, jpy, dolar, ruble ve zlotiden

son 1 ayda 1500 TL civarında kazandım.

Yarın Merkez Bankası toplantısı kararı ile faiz artırımı kararı gelirse TL değer kazanmaya başlayabilir.

Şu anda ne yapsam diye düşünüyorum.

Acaba yarın sabah CHF ve JPY leri tutup, dolarları satsam mı ?

• Bugün isviçre frangı % 1 kaybettirdi.

Dolar % 0,42 kaybettirdi.

Japon yeni % 0,08 kaybettirdi.

Rus rublesi % 0,64 kaybettirdi.

Polonya zlotisi % 0,22 kazandırdı.

günün bilançosu 28 TL zarardayım.
  • ABD'de istihdam beklenenden fazla arttı

ABD'de özel sektör istihdamı Temmuz ayında beklenenden daha fazla arttı

ADP'nin verilerine göre, ABD'de özel sektör istihdamı Temmuz ayında 114,000 artış gösterdi. Bloomberg'in araştırmasına katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, bu verinin 100,000 artması bekleniyordu.

Bloomberg'in araştırmasına katılan 39 ekonomistin istihdam artışı tahminleri 20,000 ile 150,000 arasında değişti.

Bundan önce açıklanan altı veride, ADP'nin açıkladığı özel sektör istihdam verisi ile Çalışma Bakanlığı'nın açıkladığı tarım dışı istihdam rakamları, Şubat ayında 5,000 artış ile birbirine en yakın seviyelerde çıktı. İki kurumun rakamları arasındaki en büyük fark ise 137,000 artış ile Ocak ayında gerçekleşti.

Geçen ay ADP özel sektör istihdamı 157,000 artış gösterirken, Çalışma Bakanlığı'nın açıkladığı tarım dışı istihdam verisi 57,000 artmıştı.

Kaynak:http://www.bloomberght.com/kuresel-piyasalar/haber/936367-abdde-istihdam-beklenenden-fazla-artti

• @sear şu haberlerin piyasalar üzerindeki etkilerini yorumlarsan biz de birşeyler öğrenebiliriz.
  • Merkez Bankası toplantısından önce satış yapmayı düşünen var mı ?

Yarın faiz artırımı kararı verilirse TL değerlenecektir. Dövizlerde genel olarak düşüş görülebilir.

Ancak daha önceki müdahalelerde etki kısa süreli olmuştu. Kısa bir düşüşten sonra dövizler yine yükselmişti. Tabi önceki müdahalelerde faiz artırımı olmamıştı.

Ne düşünüyorsunuz ? Yarın ne yapacaksınız ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reasonable

@sear şu haberlerin piyasalar üzerindeki etkilerini yorumlarsan biz de birşeyler öğrenebiliriz.

ABD'de özel sektör istihdamının beklenenden daha fazla artması doların yükselmesine neden olan bir veridir. Ancak amerikanın ekonomik açıdan sıkıntıda olması nedeniyle bugün bu verinin etkisi sınırlı kaldı.

Şu anda bizim asıl odaklanmamız gereken şey yarın TCMB nin ne karar alacağı. Ne diye olağanüstü toplanıyorlar.
  • TAHMİNİM ŞUDUR Kİ MB BEKLENENİN AKSİNE FAİZDE İNDİRİM YAPACAKTIR. ZİRA DAHA 2 HAFTA ÖNCESİNDE DOLAR 1,74LERİ EURO 2,48 LERİ GÖRDÜ. BU SEVİYELERDEYKEN MB DEN MÜDAHALE GELMİŞTİ. BU SEBEPLE KUR ZATEN DÜŞÜK SAYILACAĞINDAN FAİZ ARTTIRMAK KURU DAHADA DÜŞÜRECEĞİNDEN BU YOLA GİTMEYECEKTİR.
  • aşağıda yazacaklarım bu haftanın geride bıraktığımız 3 günündeki hareketler baz alınarak yazılmıştır. yarınki merkez bankası toplantısından bağımsız olarak değerlendirin.

usd : elinizde varsa tutmaya devam edin. yoksa bekleyin almayın da satmayın da.

chf : elinizde varsa tutun. yoksa bekleyin.

eur: inşallah elinizde yoktur. almak için bekleyin.

jpy : tutun. yoksa alıp almamak size kalmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ntticaret

TAHMİNİM ŞUDUR Kİ MB BEKLENENİN AKSİNE FAİZDE İNDİRİM YAPACAKTIR. ZİRA DAHA 2 HAFTA ÖNCESİNDE DOLAR 1,74LERİ EURO 2,48 LERİ GÖRDÜ. BU SEVİYELERDEYKEN MB DEN MÜDAHALE GELMİŞTİ. BU SEBEPLE KUR ZATEN DÜŞÜK SAYILACAĞINDAN FAİZ ARTTIRMAK KURU DAHADA DÜŞÜRECEĞİNDEN BU YOLA GİTMEYECEKTİR.

belki de kuru düşürme vakti gelmiştir. olamaz mı ?
  • ben merkez bankasından müdahale gelse bile chf ve jpy nin 1-2 gün etkilendikten sonra yükselmeye devam edeceğini düşünüyorum. Belki etkisi dolar ve euro ya olabilir.

öte yandan doların gerçek değeri 1.50 - 1.55 arası ve eninde sonunda 1.60 ın altına inecektir diye düşünüyorum.

Veriler satmayı işaret ederse satarım, ancak şu anda tutmaya devam diyorum.
  • Obama'nın sözcüsü az önce açıklama yaptı.

Borçlanma tavanına yönelik krizin ülke ekonomisini yaraladığını, ABD ekonomisine gereksiz bir olumsuz etkisinin olduğunu bildirdi.

ABD hükümetinin kaybınını 1 trilyon doları bulabileceğini belirtti.
  • isviçre merkez bankasının bu günkü kararını nasıl değerlendirmek gerekir.? cevap için şimdiden teşekkür.
  • Evet genel olarak değerlendirmek gerekirsebu günlerde hangi değerleri almalı hani değerleri satmalıyız?
    Dolar 1.73 ü buldu daha da bulurmu acaba yoksa satmak mı gerekli?
    Bugün CHF aldım umarım değerlenir?
    Sizce Japon Yeni Almalımıyım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ysfys

isviçre merkez bankasının bu günkü kararını nasıl değerlendirmek gerekir.? cevap için şimdiden teşekkür.

İsviçre Merkez Bankası üç aylık Libor oranını %0.75 oranından %0.25 oranına düşürdü.

Bu nedenle chf, hem dolar hem euro karşısında bugün değer kaybetti.

Trend tersine döner mi, öğrenmek için birkaç gün beklemek gerekecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zooey Deschanel

Evet genel olarak değerlendirmek gerekirsebu günlerde hangi değerleri almalı hani değerleri satmalıyız?
    Dolar 1.73 ü buldu daha da bulurmu acaba yoksa satmak mı gerekli?
    Bugün CHF aldım umarım değerlenir?
    Sizce Japon Yeni Almalımıyım?

Dolar 1.73 ü kırarsa 1.80 e gider.

Ama merkez bankası 1.70 in üzerine çıkmasını pek istemiyor gibi.

CHF bugünlerde düşebilir ama uzun vadede kazandıracaktır muhakkak.

JPY nin USD karşısında % 10 kadar daha kazandırmasını beklediğimizi daha önce de söylemiştik. Şu anda USD / JPY = 77. Hedef : 70.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ntticaret

TAHMİNİM ŞUDUR Kİ MB BEKLENENİN AKSİNE FAİZDE İNDİRİM YAPACAKTIR. ZİRA DAHA 2 HAFTA ÖNCESİNDE DOLAR 1,74LERİ EURO 2,48 LERİ GÖRDÜ. BU SEVİYELERDEYKEN MB DEN MÜDAHALE GELMİŞTİ. BU SEBEPLE KUR ZATEN DÜŞÜK SAYILACAĞINDAN FAİZ ARTTIRMAK KURU DAHADA DÜŞÜRECEĞİNDEN BU YOLA GİTMEYECEKTİR.

Faiz indirimi dolar ve euronun fırlamak için bekledigi işaret oldugundan bunun olacagını pek sanmıyorum. Halihazırda dışarıdan gelen olumsuz haberlere bir de bu eklenirse dolar 1.75-1.8, euro 2.5 tl'ye çabucak tırmanacaktır. Bu seviyeleri MB'nın istemedigini de biliyoruz, dolar ve euro şu an zaten MB'nın müdahele sınırına oldukça yakın. Bence MB 1.63-1.65 civarında dolar, 2.3-2.35 civarında euro kurlarını uygun görüyor. RTE bununla ilgili ne demişti, "döviz kuru düşünce bir grup, yükselince başka bir grup şikayet ediyor, ortasını bulacagız". Bence hükümetin ortası da bu verdigim rakamlar. Elinde CHF olan birisi olarak beni asıl şu haber düşündürmeye başladı...

http://finanshaber.mynet.com/detay/doviz/isvicre-degerli-franka-dur-dedi/5303

... Gerçi içinde bulundugumuz şartlarda İsviçre bile kendi parasının degerlenmesini istedigi oranda engelleyemeyebilir çünkü piyasalar ciddi bir güven bunalımının ortasında. MB toplantısı ve linkini verdigim haber benim de kafamı karıştırdı açıkçası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemal dogan -- 4 Ağustos 2011; 0:31:54 >

• Önümüzde ki iki gün içinde chf de düşüş yaşanacağı tahmin ediliyor bu düşüşte chf almak için kaçı beklemek gerek
  • Benim bir sorum olacak isviçre kendi parasının değerlenmesini neden engelledi bunun onlara zararı nedir?Bir de şuan hangi döviz alınmak için uygundur?
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.