Şimdi Ara

DH ye bedava DÖVİZ danışmanlığı (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.087
Cevap
37
Favori
42.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

şimdi 2.51 ile açıldı.
  • usd / chf cuma günü 0,7670 ile kapatmıştı.

şimdi 0,7573 ile açıldı.

meali: chf si olanlar usd si olanlardan daha karlı başlıyor güne.
  • afedersiniz ama isviçre frangı 2.30 oldu. 1 dakikada.

% 1.22 kar.
  • Japon yeni % 0,66 yükselişle açıldı.
  • Rus rublesi % 0,63 yükselişle açıldı.

Polonya zlotisi de %0,27 yükselişle açıldı.
  • dolar da pek bir hareket yok

1.7461 ile açıldı. % 0,09 yükselişte.

evet, artık rahat bir uyku uyuyabiliriz.

sabah ola hayrola.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HITM@N

Finansbanktan hesap açtırmak gerekiyor, sanırım. Hesap açan herkese de banka kartı verirler, sanırım. İnternet bankacılığına hemen başlanıyor mu ? Yoksa banka kartı geldikten sonra mı ? Bende yapıkredi ve işbankın internet şubeleri var, dediğim gibi kurlar çok yüksek. Eğer haftaiçi de böyleyse hayatta döviz alışverişi yapılmaz.

Finansbank'ta bir hesap açtırdım. Vadesiz tl bankacılığa girdim diyelim. Peki bu durumda, dolar - yen- chf - aud - euro hesapları da açtırsam, herbirine yıllık 30-40 TL para mı ödeyecegim , hesap işletim ücreti olarak.

Döviz makas oranı daha düşük yerler var mı ? Forex vb. sitelerde 0.1 kuruş gibi bir oran gördüm yanlış hatırlamıyorsam, tabii güvenemedigim icin hic bakmadm detayına

banka kartı ile kredi kartı başka şeyler. ancak ikisine de ihtiyacın yok. para çekmek istersen banka kartı kolaylık için iyi. yoksa banka içerisinden de çekebilirsin. internet bankacılığını açtırman gerekli. banka kartı gelmeden de işlem yapabilirsin. müşteri numarası parola ve internet şifresi olduktan sonra problem değil.

TL hesabı için 3 ayda bir 18 TL, her bir döviz hesabı için 3 ayda bir 9 dolar ödeyeceksin. çok gibi görünebilir ama diğer bankaların makas farkı daha çok.

cevap 1. mesajda var:

quote:

8) Hangi bankada hesap açtırırsam daha az masrafım olur ?

Bu size bağlı.

Çünkü bankaların bazıları hesap işletim ücreti alırken makas farkını düşük tutar. Bazıları da hesap işletim ücreti almaz ama makas farkını yüksek tutar.

Bazıları da her döviz hesabı için ayrı ayrı hesap işletim ücreti alırken, bazı bankalar tüm döviz hesaplarına tek ücret alır.

Altın hesaplarından genellikle ücret alınmaz.

Genellikle bazı kişiler düşük makas farkını tercih ederken, bazıları da hesap işletim ücreti ödemeyi istemez.

Maalesef bunlardan en az birini ödemek zorundayız.

Ben makas farkının düşük olmasının daha önemli olduğunu düşünen taraftayım. Çünkü bu şekilde bazen yıllık ödediğim ücreti bir günde kazanabiliyorum.

Uzun süren araştırmalarım sonucunda döviz ve altın yatırımı için en uygun banka sıralaması (kişisel tercihlerime göre):

1) Finansbank
    2) Garanti Bankası

Uzak durulması gereken bankalar:

1) Akbank
    2) Ziraat Bankası
    3) İş Bankası (Eh işte)

Diğer bankalar hakkında konuşamam, çünkü müşterisi olmadım.

Ancak çevremden duyduğum kadarıyla tavsiye edilen bankalar:

1) ING Bank
    2) Şekerbank

Ben eskiden Garanti ile çalışıyordum ancak habersiz bir şekilde makas farkını çok yüksek miktara çıkartmaları neticesinde ayrıldım. Sonra yine düşürdüler, ancak kar fırsatı kaçmıştı. Bu nedenle Garanti'deki paramı Finansbank'a aktardım. Ayı tarihlerde Finansbank makas oranlarını sabit tutuyordu ve bugüne kadar da değiştirmedi.

Yine de en iyi 2. banka olarak görüyorum garantiyi.

9) Finansbank'ta hesap açtırırsam ne kadar masrafım olur ?

Banka şöyle cevap veriyor:

"Bankamızın siz değerli müşterilerine verdiği bankacılık hizmetlerine ilişkin, vadesiz TL hesaplarından yılda 4 kere 18 TL, döviz hesaplarından ise 9 USD veya 9 USD karşılığı olarak tahsil ettiği masraf tutarıdır. Bu tutar aktif kredili mevduat hesabı olan ve KOBİ Bankacılığı müşterileri için farklılık göstermektedir."

Ayrıntılı bilgi için:

http://www.finansbank.com.tr/bankacilik/bireysel/faiz-ve-ucretler.aspx

10) 3 ayda bir bu kadar para ödemek çok değil mi ?

Bu sizin al-sat yaptığınız miktara bağlı.

Diyelim ki 1 000 TL ile yatırım yapıyorsunuz. O zaman makas ücretleri de az olacaktır. Ve çok sık al-sat yapmıyorsanız hesap işletim ücreti az olan ama makas farkı yüksek olan bir banka seçebilirsiniz.

Yok. Ben en az 10 000 TL ile yatırım yapacam diyorsanız. Zaten 1 al-sat işleminde bile makas farkı için neredeyse 1 senelik hesap işletim ücreti kadar kaybınız var. O zaman da makas farkı en az olan ama hesap işletim ücreti yüksek olana banka seçebilirsiniz.

• G7 maliye bakanları ve merkez bankası başkanlarının, yarın sabah (bu gece) Asya piyasaları açılmadan önce bir kez daha Standard and Poor's'un (S&P) ABD'nin kredi notunu düşürme kararını telekonferansla değerlendirmesi bekleniyor.

Japon haber ajansı Jiji Press'in haberinde, ABD, Almanya, Japonya, Kanada, Fransa, İtalya ve İngiltere'nin oluşturduğu G7 ülke temsilcilerinin, S&P'nin ABD'nin kredi notunu düşürme kararına karşı piyasalarda oluşabilecek panik havasını önlemek için ortak bir açıklama yayınlayabilecekleri belirtildi.

S&P'nin kararının ardından dünyada elinde en fazla ABD tahvili bulunduran ikinci ülke Japonya, kararın bu ülkenin hazine tahvil alım politikalarında değişiklik yapmayacağı değerlendirmesinde bulunmuştu.

Japon medyasında yer alan haberlere göre, G7 maliye bakanları ve merkez bankası başkanlarının yapacağı görüşmede Japonya'nın bu duruşunun arkasında olduğunu yineleyeceği tahmin ediliyor.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, önceki akşam dünyanın en büyük ekonomisi ABD'nin ''AAA'' olan uzun vadeli kredi notunu, tarihinde ilk kez düşürerek ''AA ''ya çekmiş, kredi not görünümünü ise ''negatif'' olarak belirlemişti.

Kuruluş, bir kademelik not indirimine gerekçe olarak ülkenin büyüyen bütçe açığı ve artan borç miktarını göstermiş, not görünümünü ise ''negatif'' olarak belirleyerek, 12-18 ay içinde ikinci bir not indirimi yapabileceği uyarısında bulunmuştu.

S&P, kurulduğu 1941 yılından bu yana ABD'nin uzun vadeli kredi notunu en yüksek yatırım yapılabilir seviye olan ''AAA''da tutuyordu.

Kaynak:http://www.bloomberght.com/kuresel-piyasalar/haber/939823-g7-piyasalar-acilmadan-once-acil-gorusecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sear -- 8 Ağustos 2011; 0:45:57 >

• gece 2:50'de JPY yi etkileyecek veriler açıklanacak.

artık sabah öğreniriz sonucunu.
  • Finansbank'ın internet şubesinde altın alıyım dedim, gramını 96.826106 TL'den satıyorlar. Cuma kapanışta 95 TL'ydi, fazla mı yüksek diye düşündürüyor insanı.
  • altının fiyatına şimdi bakılabiliyor mu ? forexprostr ' de aradım bulamadım. Yabancı sitelerde de 5 agustos fiyatını buldum.

Beklentilerimin tam tersi çıktı gibi, ilk izlenimler böyle. Bakalım yarına ne olacak. Dediğimin tam tersini yaparsaniz kazanırsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: HITM@N

altının fiyatına şimdi bakılabiliyor mu ? forexprostr ' de aradım bulamadım. Yabancı sitelerde de 5 agustos fiyatını buldum.

Beklentilerimin tam tersi çıktı gibi, ilk izlenimler böyle. Bakalım yarına ne olacak. Dediğimin tam tersini yaparsaniz kazanırsınız

saat 1 de geldi yeni altın rakamları.

1693.
  • garanti euro satışı 2,5158 acaba alınır mı? şu anda zaten 2,51 de bloomberg de. alınır mı arkadaşlar?
  • Günaydın herkese.
  • 8:45 de Chf işsizlik oranı aciklanacak.

Bu arada dolar 1.7577 oldu.
  • Chf 2.32 oldu. % 2.11 artış.

Jpy % 1.45 artış.
  • 1,76 dan dolar almak doğru mu ?
    daha yukselecek mi?
  • Arkadaşlar,

DÖVİZİ EN YÜKSEKTEN bozan Banka hangisi? Yani Serbest Piyasadan da daha yüksek bozan Banka hangisi?

http://kur.doviz.com/serbest-piyasa/euro

Yukarıdaki siteden Finansbank görünüyor, ancak orada da Alış ve Satış fıyatı aynı olduğundan kafa karıştırıyor?

Tecrübelerinizi ve yorumlarını bekliyorum.
  • YEn ve CHF Sabah alınmış olsa idi şimdi kara geçirmişti.

Yürü be..
  • Günaydın arkadaşlar dolar yükselişte..
    Sizce bugün ne alınabilir?
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.