Şimdi Ara

DH ye bedava DÖVİZ danışmanlığı (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.087
Cevap
37
Favori
42.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ben doları 1,75 ten aldım gozun uzerimde olsun :D
  • abd nin borsa gidiyor ama dolar tl yükseliyor bu nasıl iş bu konuyu çok iyi bilmeyen biri olarak soruyorum
  • Yarın ingilterye gidecem 1 pound olmuş 2.80 alah bilir yarın 3 tl olur neyse gecen gün Sultanahmet'e 2.60 alış satış 2.60 olan biyer biliyorum
  • Son 2 yıl icindeki popüler bütün para birimleri / TL grafiklarine baktım. Bütün kurlar türk lirasına karşı değer kazanmış.
    Türk lirası mı batıyor, dibi vuruyor.

Bu durumda, elde türk lirası tutmak hergün zarar etmek mi oluyor.
  • Ben bu döviz işini sevmeye başladım. Aktif olarak birşeyler yapmasam da yorumlaması bile çok zevkli.

- Ekonomi, ticaret, tarih ve psikoloji (+sosyoloji) bilgisinin yanında güncel verileri de takip etmek gerekiyor. İyi bir dünya görüşü - ekonomi tecrübesi olan bir kişinin, çok ani olaylar (11 eylül gibi) olmadığı sürece para kaybedeceğini de düşünmüyorum.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Şimdi, gelelim yorumlara:

- ABD ve avrupa borç yüzünden zor durumda. ABD alacağı önlemlerle bu dönemi atlatacak gibi duruyor. Avrupa'nın durumu ise iyi gözükmüyor.
    - Bir tarafta avrupa, diğer tarafta orta doğu karışıklığı ve diğer yanda Merkez Bankasının düşük faiz politikası ile TL nin çok değer kaybedeceğini tahmin ediyorum.
    - Ancak önümüzdeki günlerde MB nin müdahalesi ile TL de ufak bir değer artışı olabilir, uzun dönemde TL değer yitirecektir diye düşünüyorum.
    - Japonya Yeni düşürmeye çalışıyor, bir tarafta da nükleer durumu var. Yeni düşürmekte ne kadar başarılı olur bilinmez, ancak güvenli bir liman gibi durmuyor.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Şimdi de gelelim emin olmadığım yorumlara (çin, avustralya , isviçre ve kanada'nın durumu hakkında net bilgim olmadığı için eksik olacağını tahmin ediyorum)
    - Çin sürekli artan ihracatı ile, parasına uzun vadede değer katacak diye tahmin ediyorum. Avrupa ve orta doğunun karışık olması sebebiyle, yuanda düzenli bir artış olabilir.
    - İsviçre frankı son dönemde suni olarak arttı diye düşünüyorum. Değer kaybı olacaktır gibi geliyor.
    - altının fiyatı da isviçre frankı gibi. TL nin hızlı düşüşü ile altında ufak bir yükseliş olabilir, ama uzun vadede uluslarası piyasalarda altın sabit-dalgalı kalacak gibi duruyor
    - Dolar dünya parası, avrupanın zor duruma düşmesi ile doların uzun vadede hızlı-düzenli bir yükseliş göstermesini bekliyorum.
    - Son dönemde değer kaybeden Avusturalya doları da, kısa dönemde hızlı bir artış yapmaya aday gibi duruyor.

Amatör analizlerimi dinlediniz, esenlikle kalın

• Ekimde avrupaya gideceğim. Euro allmam lazim. Ne zaman alim yapmalıyım. Gorusleriniz nelerdir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: geoxid

Ekimde avrupaya gideceğim. Euro allmam lazim. Ne zaman alim yapmalıyım. Gorusleriniz nelerdir ?

Hiç alım yapilamayacak zaman.

sen başka zaman git avrupaya
  • quote:

Orijinalden alıntı: termal1

1,76 dan dolar almak doğru mu ?
    daha yukselecek mi?

Yükselecek ama, almak doğru değil.

Şaşırtıcı bir cümle dimi ?

Yani daha önceden almış olsaydın biraz daha tut derdim. Ama yeni alım öneriyorum. Az biraz daha yükseldikten sonra geri dönerse zararın büyük olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: informatiker

Arkadaşlar,

DÖVİZİ EN YÜKSEKTEN bozan Banka hangisi? Yani Serbest Piyasadan da daha yüksek bozan Banka hangisi?

http://kur.doviz.com/serbest-piyasa/euro

Yukarıdaki siteden Finansbank görünüyor, ancak orada da Alış ve Satış fıyatı aynı olduğundan kafa karıştırıyor?

Tecrübelerinizi ve yorumlarını bekliyorum.

Yüksekten bozan banka satarken yüksek satar. Önemli olan kaçta bozduğu değil makas farkıdır. O sitede finansbank oranları yanlış.

Sadece İnternet bankacılığı ile giriş yaptıktan sonra gerçek fiyatlara erisebilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: sear

quote:

Arkadaşlar,

DÖVİZİ EN YÜKSEKTEN bozan Banka hangisi? Yani Serbest Piyasadan da daha yüksek bozan Banka hangisi?

Yukarıdaki siteden Finansbank görünüyor, ancak orada da Alış ve Satış fıyatı aynı olduğundan kafa karıştırıyor?

Yüksekten bozan banka satarken yüksek satar. Önemli olan kaçta bozduğu değil makas farkıdır. O sitede finansbank oranları yanlış.

Sadece İnternet bankacılığı ile giriş yaptıktan sonra gerçek fiyatlara erisebilirsin.

Nasıl ya peki en avantajlısı finansbank değil miydi ben yarın hesap açıcam ona göre bu siteye baktım alım ve satım aynı fiyataydı.Akbanka bakıyorum bazen aradaki var atıyorum 1.76 satış sa 1.75 alım oluyor bazen de satış 1.79 alım 1.71 oluyor bu aradaki fark finansbanktada böyle dengesiz bir şekilde artıyor mu neden böyle açıklayabilir misiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: ahezlada

Beyler şunu bir okuyun derim, Roubini boş konuşmaz

http://www.bloomberght.com/kuresel-piyasalar/haber/940465-roubini-gelismis-ulkeler-cift-dipli-resesyona-surukleniyor

Ülkeler paralarinin değerini düşürerek ihracatı artırmak istiyor.

Bütün kurlar birden düşmez.

Kur savaşları başladı.

O zaman merkez bankası tl nin değerini düşürmek ile başarılı oluyor diyebilir miyiz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Reasonable

quote:

Orijinalden alıntı: sear

quote:

Arkadaşlar,

Nasıl ya peki en avantajlısı finansbank değil miydi ben yarın hesap açıcam ona göre bu siteye baktım alım ve satım aynı fiyataydı.Akbanka bakıyorum bazen aradaki var atıyorum 1.76 satış sa 1.75 alım oluyor bazen de satış 1.79 alım 1.71 oluyor bu aradaki fark finansbanktada böyle dengesiz bir şekilde artıyor mu neden böyle açıklayabilir misiniz?

En uygunu finansbank, ama döviz.comda rakamlar alış satış aynı gösteriyor. Yanlış olan döviz.com

Finansbankta mesai içi makas sabit. dolar için % 0.3.
    diğer paralar için % 0.5 civari.

• Chf 2.36
    Usd 1.78
    TL / ¥ 43400

varsin altinim olmasın.

Hobaaaa.

• @SEAR

DOLAR BİRAZ DUSERSE DOLAR ALMAYI DUSUNUYORUM.
    NEDIR GORUSUN ?

UZUN VADEDE YUKSELECEKMIS GIBI GELIYOR
  • Bır de avustralya doları, yukarı dogru egim alırsa, avustralya doları dusunuyorum.
  • ben yarın dolarlarımı ucuz bir kar ile satayım o zaman1,75 ten aldım
    1,80 olsa bozduracam
  • quote:

Orijinalden alıntı: HITM@N

@SEAR

DOLAR BİRAZ DUSERSE DOLAR ALMAYI DUSUNUYORUM.
    NEDIR GORUSUN ?

UZUN VADEDE YUKSELECEKMIS GIBI GELIYOR

1.80 e dayandı. Nereye kadar yükselir bilemem. Karar senin.
  • Chf 2.38
    Dolar 1.7950
    Tl / yen 43100
  • dolarlarımı 1,777 den sattım şuan 1,68 lerde iyi ya bu sefer tutturdum
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.