Şimdi Ara

DH Yemek Tarifleri Takımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Salata tarifimi sizlerle paylaşmak istiyorum arkadaşlar. Sizin de varsa böyle yemek konusunda becerileriniz, gelin, burada paylaşalım. Böylece bizler, DH'nin ağır topları olarak sadece donanım konusunda değil, böyle ilginç yeteneklerimizin de olduğunu göstermiş oluruz. Ayrıca salata dışında başka tarifler de olabilir. Örneğin yemek, aparitfler, içecekler vs...

    Konunun, gereksiz görülüp, ilgili bölüme taşınmamasını rica ediyorum arkadaşlardan Yada bilmiyorum, siz bilirsiniz, can sıkıntısı işte yaa

    Malzemeler

    1 kişilik

    2 büyük yaprak ekşi kulak
    1 yaprak marul
    3 adet kiraz domates
    1 adet orta boy soğan
    1 tutam maydanoz
    1 adet orta boy salatalık
    1 adet yeşil biber (arzuya göre kırmızı da olabilir, isteye göre acı ya da tatlı)
    1 tatlı kaşığı zeytinyağı
    Az biraz tuz
    Yarım fincan nar ekşisi

    Bütün malzemeler ufak ufak doğranıp bir salata tabağında karıştırılır. Üzerine az biraz tuz serpilerek nar ekşisi ile zeytinyağı eklenir. Servis yapılıp afiyetle yenilir...

     DH Yemek Tarifleri Takımı


    Afiyet olsun


    :::_MuR@t_:::

    MALZEMELER
    1 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci
    1 adet ince rendelenmiş beyaz turp
    1 adet salatalık (şerit halinde doğranmış)
    1 limonun suyu
    1 adet havuç (şerit halinde doğranmış)
    1 yemek kaşığı soya sosu
    Yeterince tuz

    Sosu için:
    1 yemek kaşığı soya yağı
    2 yemek kaşığı sirke
    1 yemek kaşığı soya sosu
    1 tatlı kaşığı toz şeker
    Yeterince tuz ve karabiber

    HAZIRLANIŞI
    Önce sosunu hazırlamak için verilen malzemeleri bir kasenin içinde karıştırın. Havuç, turp ve salatalığı ince şeritler halinde doğrayın. Bu karışıma haşlanmış pirinci de ilave edip servis tabağına alın. Üzerine hazırlamış olduğunuz sostan gezdirin. Dereotu ile süsleyip servis yapabilirsiniz.

    AFIYET OLSUN!
     DH Yemek Tarifleri Takımı

    mükemmel bi tadı var
    bide profitrol yaparım varya .....

    MANTAR salatası
    malzemeler:
    500gr mantar
    3 çorba kaşığı mısır (haşlanmış)
    çeyrek demet dere otu
    1/4 limon suyu (mantarları haşlama için)
    1/4 limon suyu
    5-6 kornişon turşu
    1/2 çay bardağı zeytin yağı
    2 tane salçalık kırmızı biber
    tuz
    yapılışı :
    mantarları limonlu suda yumşayana dek haşlayalım sonra süzgece alarak suyunu süzelim ve ince uzun dilimlere keselim. Salçalık kırmızı biberleri haşlayıp yarıdan keserekkibrit çöpü inceliğinde doğruyalım. Bir kabın içine mantarları dereotunu ve turşuları, haşlanmış mısırları salçalık kırmızı biberleri ekleyip karıştıralım.Zeytinyağını , limon suyunu ve tuzu bir kapta çırparak servis tabağına alıpservis yapalım
    afiyet olsun !

    mercimek köftesi (5 kişilik )
    malzemeler
    *1 su bardağı ince bulgur
    *2 subardağı kırmızı mercimek
    *2,5 su bardağı su
    *2 orta boy soğan
    *3 dal taze soğan
    *1 demet maydonoz
    *1 çay bardağı sıvı yağ
    *1 çorba kaşığı salça
    *salça,kimyon,pulbiber(1er çay kaşığı )
    *tuz
    *1/4 limon suyu
    yapılışı
    bir tencereye yıkanmış mercimekleri ve suyu alıp mercimekler iiyiyce yumşayana dek haşlayarak ateşten alalım. içine bulgurları ekleyip karıştıralım. tencerenin kapaığını kapatıp 10 dk kadar bekletelim.tavaya sıvı yağı , küp doğranmış soğanları pembeleşene dek kavuralım üzerine salçayı ekleyelim yarım dk daha kavuralım. soğanlı harcı geniş bir kaba koyalım,içine mercimek ve bulgur karışımını , tuzu , baharatları ince doğranmış taze soğanı maydonozu ,limon suyunu ekleyip yoğuralım
    köfte harcından ceviz iriliğinde parçalar koparıp elimizle sıkıp bırakarak sersi yapacağımız tabağa dizelim marul yaprakları ile servis yapalım
    afiyet olsun !


    Çin Salatası

    1 Adet orta boy turp
    1 Adet soğan
    1 Adet havuç
    1 Adet salatalık
    1/4 Marul
    1 Çay fincanı soya filizi konservesi
    Sos malzemesi :
    1 Çay bardağı yoğurt
    1 Çay kaşığı ketçap
    1 1 Çay kaşığı limon suyu
    1 Çay kaşığı tuz
    Hazırlanışı
    Turp, salatalık ve havucu temizleyip, rendeleyin.
    Malzemeyi bir kapta karıştırın.
    Marul ve soğanı ince ince kıyıp, servis tabağına alın.
    üzerine turp, salatalık ve havuç karışımını yayın.
    En üste soya filizini yerleştirin.
    Yoğurt, ketçap, limon suyu ve tuzu karıştırarak bir sos hazırlayın.
    Salatanın üzerine sosu gezdirip, servis yapın.
    NOT : Mevsimine göre salatanıza 1/4 kırmızı lahana ilave edebilirsiniz.
    Kırmızı lahanayı rendeleyip turp, salatalık ve havuçla karıştırın.
    1 Porsiyon 35 kaloridir.


    italyan salatası
    malzemeler
    250 gr salam
    3 çorba kaşığı mısır(haşlanmış)
    7 kornişon turşu
    3 çorba kaşığı mayonez
    tuz
    hazırlanışı
    bir kabın içine salam dilimlerini kibrit çöpü inceliğinde doğrayalım.turşuları ince dilimleyelim mayonezi, tuzu ve mısır konservesini(haşlanmış mısırı) ekleyip karıştıralım.salatayı yayvan bir borcamda servis yapalım.
    afiyet olsun!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apple -- 18 Nisan 2007; 22:36:24 >







  • sağol ilginç bir konu olmuş...
  • MALZEMELER
    1 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci
    1 adet ince rendelenmiş beyaz turp
    1 adet salatalık (şerit halinde doğranmış)
    1 limonun suyu
    1 adet havuç (şerit halinde doğranmış)
    1 yemek kaşığı soya sosu
    Yeterince tuz

    Sosu için:
    1 yemek kaşığı soya yağı
    2 yemek kaşığı sirke
    1 yemek kaşığı soya sosu
    1 tatlı kaşığı toz şeker
    Yeterince tuz ve karabiber

    HAZIRLANIŞI
    Önce sosunu hazırlamak için verilen malzemeleri bir kasenin içinde karıştırın. Havuç, turp ve salatalığı ince şeritler halinde doğrayın. Bu karışıma haşlanmış pirinci de ilave edip servis tabağına alın. Üzerine hazırlamış olduğunuz sostan gezdirin. Dereotu ile süsleyip servis yapabilirsiniz.

    AFIYET OLSUN!
     DH Yemek Tarifleri Takımı

    mükemmel bi tadı var
    bide profitrol yaparım varya .....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KayarakMüdahale -- 18 Nisan 2007; 19:57:58 >




  • @:::_MuR@t_:::, alakan için teşekkürler hocam. İlk mesajda tariflerin hepsini toplayacağım. Yalnız, verdiğiniz tarifleri tatmanızdan çok, kendinizin yapması daha uygun olur... Yani siz keşfetmeseniz bile, en azından yapabilmiş olduklarınızı verin buraya
  • Bir tarif de benden.
    Marul, hıyar, kaşar peyniri, bezelye, mısır, zeytinyağı, domates, knorr salata sosu.

    Deneyin derim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: KillForYou!

    Bir tarif de benden.
    Marul, hıyar, kaşar peyniri, bezelye, mısır, zeytinyağı, domates, knorr salata sosu.

    Deneyin derim.


    Bu kadar özensiz bir tarif görmedim be hocam. Azıcık şekillendir ki canı çeksin milletin
  • MANTAR salatası
    malzemeler:
    500gr mantar
    3 çorba kaşığı mısır (haşlanmış)
    çeyrek demet dere otu
    1/4 limon suyu (mantarları haşlama için)
    1/4 limon suyu
    5-6 kornişon turşu
    1/2 çay bardağı zeytin yağı
    2 tane salçalık kırmızı biber
    tuz
    yapılışı :
    mantarları limonlu suda yumşayana dek haşlayalım sonra süzgece alarak suyunu süzelim ve ince uzun dilimlere keselim. Salçalık kırmızı biberleri haşlayıp yarıdan keserekkibrit çöpü inceliğinde doğruyalım. Bir kabın içine mantarları dereotunu ve turşuları, haşlanmış mısırları salçalık kırmızı biberleri ekleyip karıştıralım.Zeytinyağını , limon suyunu ve tuzu bir kapta çırparak servis tabağına alıpservis yapalım
    afiyet olsun !
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    En sevdiğiniz ev yemeği ?
    geçen ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

    Orjinalden alıntı: TheGreat


    quote:

    Orjinalden alıntı: KillForYou!

    Bir tarif de benden.
    Marul, hıyar, kaşar peyniri, bezelye, mısır, zeytinyağı, domates, knorr salata sosu.

    Deneyin derim.


    Bu kadar özensiz bir tarif görmedim be hocam. Azıcık şekillendir ki canı çeksin milletin


    Bunların hepsinden kafanıza göre koyun.Karıştırıp yiyin.

    Nasıl, oldu mu şimdi?
  • mercimek köftesi (5 kişilik )
    malzemeler
    *1 su bardağı ince bulgur
    *2 subardağı kırmızı mercimek
    *2,5 su bardağı su
    *2 orta boy soğan
    *3 dal taze soğan
    *1 demet maydonoz
    *1 çay bardağı sıvı yağ
    *1 çorba kaşığı salça
    *salça,kimyon,pulbiber(1er çay kaşığı )
    *tuz
    *1/4 limon suyu
    yapılışı
    bir tencereye yıkanmış mercimekleri ve suyu alıp mercimekler iiyiyce yumşayana dek haşlayarak ateşten alalım. içine bulgurları ekleyip karıştıralım. tencerenin kapaığını kapatıp 10 dk kadar bekletelim.tavaya sıvı yağı , küp doğranmış soğanları pembeleşene dek kavuralım üzerine salçayı ekleyelim yarım dk daha kavuralım. soğanlı harcı geniş bir kaba koyalım,içine mercimek ve bulgur karışımını , tuzu , baharatları ince doğranmış taze soğanı maydonozu ,limon suyunu ekleyip yoğuralım
    köfte harcından ceviz iriliğinde parçalar koparıp elimizle sıkıp bırakarak sersi yapacağımız tabağa dizelim marul yaprakları ile servis yapalım
    afiyet olsun !




  • Çin Salatası

    1 Adet orta boy turp
    1 Adet soğan
    1 Adet havuç
    1 Adet salatalık
    1/4 Marul
    1 Çay fincanı soya filizi konservesi
    Sos malzemesi :
    1 Çay bardağı yoğurt
    1 Çay kaşığı ketçap
    1 1 Çay kaşığı limon suyu
    1 Çay kaşığı tuz
    Hazırlanışı
    Turp, salatalık ve havucu temizleyip, rendeleyin.
    Malzemeyi bir kapta karıştırın.
    Marul ve soğanı ince ince kıyıp, servis tabağına alın.
    üzerine turp, salatalık ve havuç karışımını yayın.
    En üste soya filizini yerleştirin.
    Yoğurt, ketçap, limon suyu ve tuzu karıştırarak bir sos hazırlayın.
    Salatanın üzerine sosu gezdirip, servis yapın.
    NOT : Mevsimine göre salatanıza 1/4 kırmızı lahana ilave edebilirsiniz.
    Kırmızı lahanayı rendeleyip turp, salatalık ve havuçla karıştırın.
    1 Porsiyon 35 kaloridir.





  • italyan salatası
    malzemeler
    250 gr salam
    3 çorba kaşığı mısır(haşlanmış)
    7 kornişon turşu
    3 çorba kaşığı mayonez
    tuz
    hazırlanışı
    bir kabın içine salam dilimlerini kibrit çöpü inceliğinde doğrayalım.turşuları ince dilimleyelim mayonezi, tuzu ve mısır konservesini(haşlanmış mısırı) ekleyip karıştıralım.salatayı yayvan bir borcamda servid yapalım.
    afiyet olsun!
  • quote:

    Orjinalden alıntı: KillForYou!

    quote:

    Orjinalden alıntı: TheGreat


    quote:

    Orjinalden alıntı: KillForYou!

    Bir tarif de benden.
    Marul, hıyar, kaşar peyniri, bezelye, mısır, zeytinyağı, domates, knorr salata sosu.

    Deneyin derim.


    Bu kadar özensiz bir tarif görmedim be hocam. Azıcık şekillendir ki canı çeksin milletin


    Bunların hepsinden kafanıza göre koyun.Karıştırıp yiyin.

    Nasıl, oldu mu şimdi?








  • Burası güzel bir yere benziyor!!!
  • quote:

    Orjinalden alıntı: KillForYou!

    quote:

    Orjinalden alıntı: TheGreat


    quote:

    Orjinalden alıntı: KillForYou!

    Bir tarif de benden.
    Marul, hıyar, kaşar peyniri, bezelye, mısır, zeytinyağı, domates, knorr salata sosu.

    Deneyin derim.


    Bu kadar özensiz bir tarif görmedim be hocam. Azıcık şekillendir ki canı çeksin milletin


    Bunların hepsinden kafanıza göre koyun.Karıştırıp yiyin.

    Nasıl, oldu mu şimdi?


    Benim yemek anlayışıma ters bu da... Neyse canım, siz öyle yersiniz, saygı duyarım

    Murat hocam, dur ben şunları ekleyeyim ilk mesaja




  • salata güzel olmuş :D
  • quote:

    Orjinalden alıntı: MrtPlt

    salata güzel olmuş :D


    Hangisi?
  • up !
  • YUkarı
  • Karnım acıktı, bakayım bir dedim; ama pişman oldum...Yok soya sosu, nar ekşisi...hadi bunları da geçtim de, kiraz domates. Öğrenciyim, ailemden ayrı tek başıma yaşıyorum. Bu saydıkların ne arasın benim evimde??? Kiraz domatesi ben daha ailemin evinde bile yemedim.
    Verecekseniz bari şöyle pratik tarifler verin.

    Mesela aklıma gelen bir kaç pratik tarifi size yazayım.

    Diyelim ki sevgiliniz eve gelecek. Ona yemek hazırlama sözü verdiniz. Hemen size bir menu:

    Tavuk Kebabı:
    -İstediğiniz kadar tavuk göğsü alın. Alırken satıcıya tavuk göğüslerini kuşbaşı doğramasını söyleyin ki evde size iş çıkmasın
    -İstediğiniz kadar patatesi soyun. Küp şeklinde doğrayın. Tahminen 2-3 adet orta boy patates yeterli olur
    -İsterseniz 2-3 adet de soğan koyun. Soğanları kalın halkalar şeklinde dilimleyin.
    -Bir adet teflon tava ya da tencere bulun; hiç yağ koymadan tavuk göğsü parçalarını tavaya koyun
    -Daha sonra tavaya bir parmağınız yüksekliğine kadar su koyun(yani 1cm kadar) ve yüksek ateşte pişmeye bırakın. Arasıra karıştırın...
    -Tavuklar beyazlaşınca önce soğanları, bir iki dakika sonra da patatesleri koyun ve tencerenin kapağını kapatın.
    -Tabi yemeğimize tuz eklemeyi unuttuk, ama siz unutmayın
    -Tencerede su kalmadıktan sonra patatesler yanmmaya başlayacaktır. Panik yok; yandıkça tadı daha da güzelleşir. Ama kömür gibi de olmasın. Ara sıra karıştırın.
    -İsteğe göre kekik, karabiber, nane ve cury ilave edebilirsiniz. Eğer baharat ilave etmek istiyorsanız yemeğin pişmesinden 5-10 dakika önce ilave edin...
    Dikkat: bu yemeğin pişip pişmediği sizin damak zevkinize, tencerenin/tavanın büyüklüğüne ve kullandığınız malzeme miktarına göre değiştiği için "bilmem kaç dakika pişirin" diyemiyorum. Yemek pişerken arada kontrol etmeniz gerekiyor

    Şimdi bu tavuk kuru kuru gitmez. Yanına bir meze yapalım
    Havuçlu meze:
    Malzemeler:
    -Bir kaç adet havuç
    -Yoğurt
    -Mayonez
    -Tuz
    -İsteğe göre kekik, nane
    Hazırlanışı:
    Havuçları güzelce yıkadıktan sonra ister soyun, ister soymayın (ben o dönemki sevgilime göre soyup soymayacağıma karar veriyorum) ince ince rendeleyin. Rendelenmiş havuçları bir tatlı kaşığı margarinle teflon tavada 5 dakika kadar çevirebilirsiniz isterseniz. Ama ben kavurmadan yapmayı tercih ediyorum. İçine havucunuz miktarı, ya da damak zevkinize göre mayonez ve yoğurdu ekleyin. Son olarak da tuz ve istediğiniz baharatları koyun. İsterseniz içine 1-2 tatlı kaşığı ketch up da katabilirsiniz; ben denedim fena olmuyor.

    Bunun yanına bir de Kaşmir Pilavı tarifim vardı ki; yazmaktan sıkıldığım için onu daha sonra veririm. Zaten o zahmetli bir yemek
    Haa unutmadan, şarap almayı unutmayın. Ben bu yemekle beyaz şarap tercih ederim. Beyaz şarap olarak, özellikle sofra şarabı için Sevilenin Altınbağını öneririm. Fiyatı da oldukça uygun, yağ gibi bir şaraptır. Aromatik, hafif bir tadı var; yediğiniz yemeğin tadının önüne geçmeyecek bir şarap. Tadı daha belirgin gövdeli ve tanenli bir şarap isterseniz de Yazgan'ın Dolce Vita kırmızı şarabını öneririm. Bana göre fiyat/performans oranı oldukça uygun. Fakat ben olsam beyaz et ile beyaz şarabı tercih ederdim....Neyse acıktığımı hissetmeye başladım Afiyet olsun...




  • UP !
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.