Hadi ya, tüh yazık olmuş onca yazıya. Keşke zamanında zaman ayırıp okusaymışım. Hocam keşke forumdan silinmesi ihtimaline karşı bir Word belgesine bir PDF'e kaydedip saklasaymışsınız ne olur ne olmaz diye. Böylece yine paylaşabilirdiniz veya başka yerlerde platformlarda paylaşabilirdiniz. Blog sitelerine atabilirdiniz mesela. Şimdi onca emek çöp mü oldu yani? Hocam ben zaten dinin nasıl küçük yaşlardan insanlara enjekte edildiğini, inançlılardaki inançlarındaki çelişkilerin zaten farkındayım o sorun değil. Yazılarınızda tarihi olaylara hadislere bir şeylere dayandırarak yazdığını bilgi içerikleri gibi farklı ve önemli şeyler vardı. İşte onları kaçırmak benim için büyük kayıp. Size sırf bu yazıları sonradan okuyabilmek için takip isteği atmıştım profilden bulurum vs diye ama unutmuşuz. Gündemdir, dertlerdir bitmiyor, bir daha da hiç bakamamışım. Halbuki uzunluğundan erinmeyip okuduğum birçok yazı olmuştur, şu an olsa acımam yazıyı bitirirdim mesela. Bizde de şans yok. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yayınlanmamış düello yayınlandı! DIAMOND TEMA, islamcı Fikret Çetin ile tartışıyor. (24. sayfa)
-
-
Anti Altay cem Meriç çıkmış 🤣
İbrahim ŞişikyoutubeTanrı'yı Sadece Arayanlar Kaybederler.. (Diamond Tema Olayı)https://www.youtube.com/watch?v=k_Yiz2GHhtI&feature=youtu.be
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 21 Haziran 2024; 10:38:48 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Hadisleri görmezden geldin ama miras olayı var, Kuran'da pay-payda konusunda yanlışlık var. Hz. Ömer zamanında oluşturulan Avl ile bu sorun aşılmış. Bu nasıl oluyor?
Kardeşleri olmayan bir adam (borç ve vasiyet bırakmadan) ölür. Geriye üç kız çocuğu, annesi, babası ve karısı kalır.
Bu durum için geçerli olan cümleleri okuyalım:
- Nisa/11'den: "(Çocuklar) ikiden fazla kız iseler, (ölenin geriye) bıraktığının üçte ikisi onlarındır."
- Nisa/11'den: "Ölenin çocuğu varsa, geriye bıraktığı maldan, ana babasından her birinin altıda bir hissesi vardır."
- Nisa/12'den: (Karı için) "Eğer çocuğunuz varsa, bıraktığınızın sekizde biri onlarındır."
üç kız çocuğuna (toplam): 2/3 = 16/24
anneye: 1/6 = 4/24
babaya: 1/6 = 4/24
karısına: 1/8 = 3/24
toplam: 27/24 !
-
Örn insanları ilgili dinin etkisine almak için onları huzurlu bir ruh haline sokmak yöntemlerinden biridir, çünkü çoğu insan huzur arar, mesela örnek veriyorum huzur konusunda müziği kullanırlar, kliseler müziği, ilahileri kullanır, kulağa hoş gelen müzikle servis edilen huzur verici şiirsel ilahiler, ezan da yine müzik kullanılır, ( Bknz. Ezanın müziği nedir? ) bu tür yöntemleri birbirlerinden alır kullanırlar. Bu sadece bir örnek.. İnsan yapısı ve zaafları konusunda binlerce yıllık kaynaklara sahiptirler bu yöntemlerle insan zihnine girebilirler, insanlara kendilerini gerçek diye kabul etirebilir ve onu şekillendirebilirler. Görünüşde hiç bir zorlama yok gibi ama çocuk yaşta seçim şansın olmadan işini bitiriyorlar. Yani seçim şansın doğrudan olmasa bu söylense bundan daha adil olurdu.
Farklı bir bakış açısı. Güzel bir örnek olmuş. Şuan kendimize modern diyoruz eski topluluklara göre ama gel gelelim insan nefsi aslında hiç değişmiyor.
Benim kafası kurcalayan sorulardan biri de. Dinlerden önceki uygarlıklarda, mitolojilerinde bugün dinlerde olan mucize olayların yaşanmış olması. Ve neredeyse birebir aynı olarak
Bir anlamadığım konuda yakın olması sebebiyle kurban konusu. Yani bu olayda çok eski dinle tanışmamış toplumlarda bile var.
Hatta eğer okuduğum doğru ise cahiliye araplarında putlarına kurban kesiliyorlar ve ne gariptir ki kestikleri kurbanın kanını putlarının başına sürüyorlar. Arkadaş bu davranış resmen şuan bizim ülkede yapılan iş aslında. Benmi birebir benzettim, belki orada putun kafası tamamen kan yapılıyordur bizde de alına nokta şeklinde. Neyse bu öylesine alakasız bir örnektti.
Ama gel gelelim niye hep aynı kurban olayı var bunu bir türlü anlamlandıramıyorum.
-
Geçen takip ettiğim youtube kanallarından birine çıktı.
Şöyle diyor, bu Asrın Tok bilgisiz biriydi ve bak inanmayan adam inananın birini yendi gibi gösterildi. Şimdi karşıdaki bilgili olduğu bilinen biri. (2 program yapmışlar onunla) 2.programda özellikle sorduğum hiçbir sorunun cevabını veremedi dedi. Şimdi bu da yayınlanırsa benim başım daha da belaya girebilir dedi.
-
ateist ve ianançsızlarında din uzmanı ve profu kesilmesinede hasta oluyorum,dertleri şu herkes benim inancımda olsun la sizin şeriatçı yobazlardan ne farkınız kalıyor siyasal ateistler.
sen git keyfine bak nasıl olsa ölünce hiç birşey olmuycak sadece gübre olucan sadece hiçlik ne bu kadar kasıyorlar bir garip.
benim kendi inancıma göre sizleri bence 666 yönlendiriyor ama farkında bile değilsiniz hep size din karşıtrlığı düşmanlığı için vesvese veriyor sizin bu alevli modunuz bundan.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 21 Haziran 2024; 13:7:19 > -
Sana bir şey sorucam siyasal islam diye bir şey varmıdır?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokuba -- 21 Haziran 2024; 12:23:10 > -
islam hep vardı ilk insandan beri hristiyanlıkta islam musevilikte islam oyle araplara inmiş birşey değil o git kabe videosu izle zilyon tane ırk gelenek görücen.
bence 666 nın yoğun vesvesesi altındasınız bir çoğunuzun aklından kuranı yırtıp tuvalete atıp sifonu çekmek bile geliyordur kalıbımı basarım, 666 çok zekidir ve tutkal gibi yapışır emeline ulaşmak için hep çabalar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 21 Haziran 2024; 12:28:58 > -
kardeşim islam hep vardı, islam büyüktü, islam yüceydi, kraldı, öyleydi böyleydi ben fanatizmini sayıkla demedim sana, siyasal islam diye bi şey varmı yokmu?
-
siyasal din abd de ab de var şu an sağcı dinci partiler yükselişte heryerde, almanyayı cdu yönetiyor hristiyan demokrat partisi yönetiyor.
türkiyede siyasal din hep olucak alışmaya bakın akp gider zkp gelir.
3.dünya savaşıyla birlikte teokrat devletlere yeniden dönülceğini düşünüyorum zaten gidişat onu gösteriyor .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 21 Haziran 2024; 12:58:58 > -
Şimdi gelsin söyle ona
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Huzurlu ruh hali yazan şahıs bayağı iyimsermiş.Hristiyanlık ve islam kılıç zoru ile yayılmıştır , ya inanırsın ya da kellen gider.
Mitoloji önemli çünkü bütün masalların kaynağı buradan gelir , araştırırsan hepsini bulursun.Tanrıya kurban çook eski bir inanış , yapılış sebebi tanrı ile anlaşma ona bişiy sunup karşılığında bişiy isteme vs ibrahimi dinlerin kurban hikayesi yunan mitolojisinden geliyor ha çölde çorak arazide geyik inek vs olmayacağından birde küçükbaş tüccarı isen hayvan değişiyor.
Son bölümde takılacağın en son şeye takıldın.Esas sorgulaman gereken islam öncesi araplarda pagan inanışıdır , insanlara abd yani kul köle anlamında aidiyet köklü ile isimler verildi , örneğin abdullah abdulmenat abduluzza.Bu isimler kuranda geçer ve üç büyük putun kırılıp büyük olanın bırakıldığı yazar.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Dinler zaten siyasal yönetim biçimleridir, dolayısıyla bireylerin kafalarına zorla kazınması bu siyasal yapıyı kotaranın asker elde etmesini sağlar, kendisine insan kaynağı sağlar, islam dininde seçim diye bir şey yok, dinde zorlama yok ayetleri var ama aynı zamanda dinimiz tüm toplumlara, tüm dinlere hakim kılınmak için geldi diyen fetih ayetleri var, yani fetihin amacını nedenini islam dininin yolunu yazıyor ( fetih 28 ayeti ) uygulamada hangisi oldu?
Bu siyasal yönetim şeklinde zorla çocuk yaşta bireylerin kafasına istenen din kazınır, sen kaç din arasından seçim yaptında, hatta şöyle sorayım kaç dinin ismini biliyorsunda islamı seçtin? Bırak yani diğer dinlerin gerçek olup olmadığını düşünme aşamasını kaç dinin arasından dinini seçtin sen? Kaç tanesini karşılaştırdın? Oldumu böyle bir şansın?... Hani islamda zorlama yok? Zorlama yok çocuk yaşta dönüştürmemi var? Keşke zorlama vardır deseydi de en azından ne olduğunu bilirdin.
Siyasal islam diye bir şey yok bu siyasal yönetim biçimi zaten, sen islam dini ile yönetmezsen kafir olursun, bak bakalım ayete
Maide 44: Kim Allah’ın indirdiği ile hükmetmezse işte onlar kâfirlerin ta kendileridir."
( yani yönetim biçimin dinin olacak diyor, e hani islamdan siyasal islam diye ayırdığınız, islam sanki çok iyi bir dinmiş de sanki çıkarları için kullanan kesim onu kötü gösteriyormuş, yönetime alet ediyormuş algısı? Adamlar gereğini yapıyor :) Din zaten bunun için geliştirildi, sizi sömürmek kontrol altına tutmak için, bu ayetleri yazan kim? Bir kesimin sizin üzerinizden kral olması için geliştirildi.. Siyasal islam kavramı hikayedir, siyasal islam kavramını islam dinini ve diğer dinleri bilmeyenler, isteyerek ya da istemeyerek kullanır. )
Bu siyasal islam kelimesinin neden kullanıldığını üzerinde biraz düşünün anlarsınız...
Demek ki neymiş senin dinin zaten bir yönetim biçimi siyasal bir yapıymış.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokuba -- 21 Haziran 2024; 14:48:21 >
-
ingiltre dünyayı medeniyet içinmi kanını sömürüyor ,angilkan kilisesinin öğretileriyle yapar ülkenin kuruluş yasası bile kilise ingiltre laik bile değil.
ezik olarak güçlü olucak halin yok dinini ideolojini yaymak zorundasın, güçlü olmak için ,oturam yatam moduyla karşındaki seni ezer Türkiyenin şu an eziklendiği batı uydusu olduğu gerçeği gibi
-
Din uzmanı kesilmek değil bu. Tüm ailem müslüman. Tabii ki birine sallayacaksak bu sistemin yanlış olduğuna sallayacağız. Gidip budistler yanlış mı diyeceğiz?
Sen agnostiklere yanar döner demişsin, en yanar dönerler şu tarikatçiler. Başlarındaki şeyh denen bozuntular geberince dört dönüyolar kim başa geçecek diye.
Dinlerle bir problemim kişisel olarak yok ta ki yönetim anlayışını ele geçirmeye çalışıncaya kadar. Kendiniz nasıl yaşıyorsanız yaşayın. Laikliğe, adalete göz dikmeye kalkmayın.
-
En azından dinini biraz öğrendin bak. En azından artık dinimde zorlama yok, siyasal islam, dinimiz sevgi ve barış dini hikayelerini yazanlardan olmazsın.
-
zorlama yok ama fetih yayma yönetme vardır loser modla sadece loser kalırsın, abd ab nin ezik emirkulu bir ülke vur kafasında al lokmasını şamar oğlanı,türkiyenin bu modla zengin güçlü olmasını beklerseniz daha çok beklersiniz ne tam batırırlar, ne tam çıkarırlar uşak olarak kullan Türkiyeye biçilen rol bu atlantikte.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 21 Haziran 2024; 14:1:31 > -
zorlama yok ama işgal ile yayma, işgal ettiğin yerdeki insanları asimile etme, onları köleleştirme, ganimetleştirme, ayrıca genel uygulamada çocuk beyni yıkama yöntemi var tamam sorun değil, zorlama yokmuş.
İstersen sana islam dininde kölelerin yerini en net gösteren ayetleri atabilirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokuba -- 21 Haziran 2024; 14:7:13 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X