Şimdi Ara

Yayınlanmamış düello yayınlandı! DIAMOND TEMA, islamcı Fikret Çetin ile tartışıyor. (23. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
652
Cevap
3
Favori
20.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aynen öyle yiyen yer kardeş diye yola çıktı adam, ekmeğindenmi olsun :)

• gokuba kullanıcısına yanıt
    1 saniyeliğine falan çıkmış olabilir muta nikahı misali. Allahı kandıracaklar.

Dinden çıkışım tamda bu tipitipler yüzünden oldu. Allahı kandırmaya yönelik hareketleri mantık terazimde çuvallıyordu. Ulen demekki bunlar inanmıyor, inansalar kandırmaya çalışmazlardı o kadar kıt akıllı değillerdir heralde diyerekten bugüne geldim.

Aynı tipitipler şu anda 9 olan yaşı takla atarak yalan atarak 18 yapmaya çalışıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 20 Haziran 2024; 18:34:41 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt

Bunlar modernist takılıyor...Tarikatlarda,cemaatlerde böyle eğip büken yok.Arap ülkelerinde de yok.Kendi içlerinde bu hadisleri çocuklara ezberletiyorlar,hayatlarını bu hadislere göre düzenliyorlar.Ancak böyle kamuoyunun tepkisini çekecek bir durum olunca 'Ya aslında o öyle değil' şeklinde eğip büküyorlar.Söyledikleri gibi bu hadisler gerçek değilse ya da zayıfsa ne diye hala daha basımı yapılıyor?Ne diye tarikatlarda, cemaatlerde,imam hatiplerde bunlar çocuklara ezberletiliyor?İlahiyat fakültelerinde okutuluyor?

Bazıları bu nedenle sadece kutsal kitabı esas alıyor ama ona bile karşılar..Hatta 'Sadece kutsal kitabı esas almak kafirliktir' bile dedikleri videoları internette bulabilirsiniz.Yani işlerine gelmedi mi 'Hadisler zayıf' işlerine geldi mi 'Hadisler olmadan din yaşanamaz' oluyor.Bir dedikleri bir dediklerini asla tutmuyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 20 Haziran 2024; 18:58:42 >
  • Long Nightt kullanıcısına yanıt
    Buraya şeriatla yönetilen ülkelerin çocuk kitaplarını koysak ban yeriz.Fazla detaya girmiyorum çocuklara öğretilen nasıl kafa kesilir nasıl kadın taşlanır vs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cokbaska -- 20 Haziran 2024; 19:50:36 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fikret Çetin ile Münazara yapmışlar ama yer6 yayınlamasın diyormuş Diamond Tema . Niye acaba ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunların ikisi de hem ahmak hem cahil, Kur'an mealinden ve Hadislerden din mi öğrenilir, daha Arapça dahi bilmiyor. O kitapları kim türkçeye çevirmiş, ahmak sorgulamıyor sanki danışıklı döğüş gibi, bur da yanlışların hangisini yazayım Büyük İslam Alimi İmam-ı Gazali (rh.a) zamanında Rumca öğrenmiş felsefe kitablarını incelemiş içlerinde küfür ihtiva eden kısımlarını açığa çıkarmış, İbn-i Sina ve Farabi nin felsefecilerin etkisinde kalarak küfre düştüklerini yazıyor ( El münkiz-i minedalal ) bu bir akaid meselesi ( dünyanın kadim olması ) dünya yok olacak bitti.

Burada eğrğriyi ve doğruyu açığa çıkarmak size neden batıyor, bu ahmak, bilgisiz cahil iradesiz herif çıkıp kendini rezil ettiği İslama söz söyletiyor.

• Yılmaz yüksel Y kullanıcısına yanıt
    1. Küfür nedir?
    2. Arapça bilmeden islam öğrenilmez diyen sen peki türkler arapça bilmeden Arabistan'dan gelen bu dine nasıl geçti? Dilini bile bilmedikleri, kutsal kitabını okuyamadıkları bir dine türkler ve bu bölge insanı nasıl geçmiş olabilir? Kafanızda bir canlandırın şöyle, bugün hintçe bilmiyorsunuz ama islamdan dönüp size hak dini diye hinduzimi dayatıyorlar, hindu oluyorsunuz, bir düşünün ortamı nasıl olmuş bu?
    3. Madem dininizi sadece arapça bilenler anlıyor neden diğer toplumlara dayatıyorsunuz? Neden bana çocuk yaşta zorla dayatıyorsunuz? Sadece arapça bilenlere dayatın.
    4. Sana bir tiyo vereyim asla ve asla islam dinini islam dinini övmek için uğraşan birinden öğrenmeye kalkma, bu yoğurtçudan yoğurdu hakkında bilgi almaya benzer, zamanına yazık edersin.
    5. Kur'an meallerinden din öğrenilmez diyen sensin ama mealler ile islam tarihi çok uyumlu bu işe ne diyeceksin?

tr.wikipedia-on-ipfs.org
    Allah
    https://tr.wikipedia-on-ipfs.org/wiki/Allah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokuba -- 1 Eylül 2024; 15:17:1 >

• Allah varmi yokmu bilemeyiz ama varsa bile islam dininin anlattigi Allah ile uzaktan yaakindan alakasi yok.

Tema çok dogru soyluyor. Cennet cehennem varsa bile bu sacmaliklara inanmadigimiz icin Allah bizi ödüllendirip cennete bike gönderir.

• erkahn kullanıcısına yanıt

la ben halen anlamdım benim 2010 da aldığım vatandaşlıkla o haber ne alaka şimdi neye seviniyorsunuz siz garip?

bilidğim kadarıylada öyle birşey hala yok,lafta kalmış gibi o anne baba vatandaşlığı aranıyor halen geçse anne tarafındaki kuziler geçerdi ama anne tarafının vatandaşlığı yok köylü kayıtsız kısmı onlar.

özellikle babası vatandaşı olmayan hala geçemiyor diye biliyorum benim dedem üsküpün oranın tarım bakanlığına bağlı çiftçisi resmi vatandaşı olduğu için oldu o hala dedemin üstünde arazi var orada okey.

neden bahsettiğnizi bile anlamıyorum yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 20 Haziran 2024; 23:11:23 >
  • OPTİMİST kullanıcısına yanıt

Diamond'ın yenilgiyle yenmeyle işi yok adamın. Diyanet onaylı kitapta yazan şeyi söyledi diye linç yedi adam. Bütün arap alimlerinin kabul ettiği gerçeği inkar etmeyin artık. 6 yaşında evlenmiş bitti. Eğip bükmeyin. Adam ben en bilgiliyim demiyor ki, geçen sene Cüneyt Özdemir'in programına çıktılar münazara için bir adamla, gayet efendi bir şekilde ben sizden çok şey öğrendim dedi çocuk sonunda. Bu içi boş iftiralarınız, saldırılarınız Diamond'ın katlanarak büyümesine sebep oldu. Fonlanıyor dediğiniz adamı aslında siz fonladınız.

• gokuba kullanıcısına yanıt

Hocam sizin dinle ilgili konunuz ya da konularınız vardı. Uzundu, şuydu, sonra okurumdu diye diye konuyu okumak bir türlü kısmet olmadı. Profil de gizli olunca bakamıyorum, mümkünse link özelden atabilir misin? Veya buraya da yapıştırabilirsin senin için sorun yoksa.

• Yılmaz yüksel Y kullanıcısına yanıt
    Büyük İslam Alimi İmam-ı Gazali (rh.a) burdan sonrasını okumadım. İslam coğrafyasının bugünkü durumuna düşmesine sebep olan adamı alttaki iki isimden daha büyük ve doğru görmekte anca bu kadar cahillik belirtir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • cokbaska kullanıcısına yanıt

Aynen katılıyorum...Aralarının iyi olduğu Taliban'a bile söz konusu hadisleri sorsalar ve tartıştığımız şeriat sistemindeki uygulamaları sorsalar adamlar ne söz konusu hadislerde ne de Türkiye'de tartışılan şeriat konularında bir sorun görmez.Zira olan bu...Türkiye'de ise modernistler bir türlü gerçeklerle yüzleşemiyor...Zaten Türkiye'de ki inanç ile diğer ülkelerdeki inancın aynı olmamasının nedeni bu...Bizimkiler tamamen kendilerine has bir inanç sistemi oluşturmuşlar ve 'gerçeğin' kabullenemiyorlar...Gerçi hoş özellikle tarikatlar arasında neyin ne olduğunu çok iyi biliyorlar ama henüz Türk toplumunu buna hazırlayamadıkları için açıkça çıkıp 'Bu,budur kardeşim' diyemiyorlar.

• Dinine güvenen korkmaz daha çok yol açar bu gibi insanlara ki insanlar dinin kıymetini anlasın ve dinler daha çok takipçi kazansın ama görünüyor ki kimse dinine güvenmiyor ve birşeyler aydınlanacak diye tir tir titriyor sonra hapis ile cezalandırıyorlar çünkü korku çok büyük 🙂

• Adamin karsisina dinini bildigini zannedenler cikip tokatlaninca, napalim bari kellesini alalim diye ortadogu mantigina burunen suslumanlar yuzunden bir kez daha yobazlarin elinde dini oyuncak ettiler. Isin kotusu bunlar adamin ustune gittikce adam bunlara sapliyor daha da kuduruyorlar. Bu ulkenin en buyuk sorunu siyasal islamci ve yobaz tayfadir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben hayatımda tevratın, incilin ana dilinde okumassan anlamassın diyenini görmedim. Sadece islamda gördüm.

Sonra tesfirler filan çıktı. Bırakın bu işleri. Ben o kitabını kendi dilimde okuyup anlayamıyorsam o kitap bana hitap etmiyor demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Outlaw-E -- 21 Haziran 2024; 8:34:23 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

Silindi dostum o yazılar hep ayet ve islam tarihi olmasına rağmen donanımhaber hepsini sildi, çünkü kanıt, tarih, ayet ve dahası ve din uygulamalarındaki bilinçli insan telkin etme yöntemlerini ifşa ediyordu.. Bu Diamond olayıyla aynı, islam dininin gerçekte ne olduğunun bilinmesini istemiyorlar, tüm olay kandırılmış, dönüştürülmüş toplumun uyanmaması, bu din işi nedir, din ne işe yarar, kime yarar, neden çocukluk yaşında onca sayısız din arasından birisini bilir ve inanırsın, inandırıldın vb... ( vay efendim başka dinlerden islama neden geçiyorlar o zaman? Senin dinindende onların dininede geçiyorlar, dinlerin temel yayılma şekli çocuk beyni yıkamadır, yani bireyin zihni özgürleşmeden Dünya kurallarını çözümlemeye başlamadan onun zihnini istenen ve hiç bir kanıtı olmayan ilgili siyasal ideolojiye dine hepsetmektir, tabi ki dinini seçemezsin :) aklın istenen dinyapıldıktan sonra durma seç :) ancak bu tek etkileme yöntemleri değildir.

Zira din ideolojileri ( hepsi değil ) insan zaafları ve yönemlileri hakkında diğer dinlerden aldıkları binlerce yıllık psikolojik ve siyasal bilgilerden yararlanır, insanlara yaklaşımlarında bu bilgileri kullanırlar, bunlar onların insanlara yaklaşım şekillerini ve ayetlerini yazma şekillerini bile belirler....

Örn insanları ilgili dinin etkisine almak için onları huzurlu bir ruh haline sokmak yöntemlerinden biridir, çünkü çoğu insan huzur arar, mesela örnek veriyorum huzur konusunda müziği kullanırlar, kliseler müziği, ilahileri kullanır, kulağa hoş gelen müzikle servis edilen huzur verici şiirsel ilahiler, ezan da yine müzik kullanılır, ( Bknz. Ezanın müziği nedir? ) bu tür yöntemleri birbirlerinden alır kullanırlar. Bu sadece bir örnek.. İnsan yapısı ve zaafları konusunda binlerce yıllık kaynaklara sahiptirler bu yöntemlerle insan zihnine girebilirler, insanlara kendilerini gerçek diye kabul etirebilir ve onu şekillendirebilirler. Görünüşde hiç bir zorlama yok gibi ama çocuk yaşta seçim şansın olmadan işini bitiriyorlar. Yani seçim şansın doğrudan olmasa bu söylense bundan daha adil olurdu.

Bak adam yukarıda yazmış küfür müfür bilmem ne dinine karşı herhangi bir söylemi kötü olarak biliyor, dinini kendisinin seçmediğini bile bilecek idraka sahip değil, kendisinin seçtiğini sanıyor, başka kaç din öğrendinde seçtin diye sorsan öyle kalır, çünkü gerçekten hiç düşünmedi, düşünme şekli dini haberi yok :) bunun gibi tüm yöntemlerini yazıyordum arada, bu ve bunun gibi çatlaklardan sana gerçeği kanıtlarıyla gösterenler bu ülkede hep susturulacak, zira zaten istenilen şekilde dönüştürülmüş büyük bir kitle var, hem onları uyandırmamak, hem yemeye devam etmek için uyandıranları içeri atmak susturmak en mantıklısı değilmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokuba -- 14 Ekim 2024; 18:44:48 >

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.