Yayınlanmamış düello yayınlandı! DIAMOND TEMA, islamcı Fikret Çetin ile tartışıyor. (27. sayfa)
-
-
saçma bir tartışma zira acaba günümüzde bu tür evlilikler oluyor mu? İşte bunu tartışmak gerek. Maalesef paran varsa istediğin kadar kadınla veya küçük kızla evlenebilirsin. islam dini bunu kabul ediyor. Tartışılacak konu bu. Birde kuzenle evlenme konusuda islam dininin en tartışılacak konularında birisidir.
-
-
Yer6 FilmyoutubeDIAMOND TEMA vs FİKRET ÇETİN "Agnostisizm?"https://www.youtube.com/watch?v=0kxxff7ox04&feature=youtu.be
Yenisi geldi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 23 Haziran 2024; 12:39:53 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
yeni tartışma videosu yayında.
Yer6 FilmyoutubeYer6 Film Youtube kanalı olarak tarafsız yayıncılık anlaşmamıza uymak adına video içerisinde hiç bir kelime veya cümle kesilmemiştir. Yalnızca sessiz veya takılma gibi yerler seyri bozmayacak şekilde törpülenmiştir. Kameralarımız üzerinden alınan ham video ve ses kayıtları ile yayınlanan video dakikaları tam anlamıyla aynıdır. Aksini iddia eden yetkili kurumlar veya konuklar videoların ham hali, proje dosyası ve yayınlanmış videoyu avukatlarımız ve bilirkişiler huzurunda değerlendirilebilir. ⚠️ Videolar 11 Mayıs 2024 tarihinde kayda alınmıştır, gündem olan Asrın Tok videosu bu videodan önce kaydedilmiştir. Ayrıca çekim günü stüdyomuz ve çevresinde bulunan sesli/videolu güvenlik kamerası görüntülerimizde arşivlenmiş tüm dosyalar kanalımızın yetkilileri ve avukatlarına zimmetlenmiştir. Program öncesinde, çekim sırasında ve sonrasında ki tüm süreçlere ilişkin görüntüler elimizde mevcut olup, çekime katılan kişi yada bir devlet yetkilisinin itirazında birlikte kontrol etmemiz konusunda hiç bir endişemiz olmadığını tekraren bildirmek isterim. ⚠️ Serimizin devamı olan bu videoda, Fikret Çetin ile Diamond Tema'nın karşılaşmasını göreceksiniz. Bu bölüm de "Agnostisizm Tutarlı mı?" konusunu ele aldık. İlk günden beri, her videoda belirttiğimiz gibi konuşulanlar kişilerin kendilerini ilgilendirir, biz bir sorumluluk taşımıyoruz. Bundan dolayı Yer6 kanalı olarak tek sorumluluğumuz bu videoyu her zaman olduğu gibi dürüst bir yaklaşımla, tarafsız bir biçimde, objektif bir şekilde yayınlamak. Bir haftadır gündemde olan Diamond, öte yandan sizlerin de bir kısmınızın karşısına çıkmasını istediğiniz, mütekellim sıfatıyla yer alan Fikret Çetin... Eğer videomuz hoşunuza giderse, beğenmeyi ve kanalımıza abone olmayı unutmayın, böylece yeni içeriklerimizden haberdar olabilirsiniz. Diğer sosyal medya hesaplarımız; Instagram: instagram.com/yer6film Instagram: instagram.com/membaistanbul Youtube: youtube.com/@membaistanbul Videoyu izledikten sonra yorumlarınızı ve düşüncelerinizi de bekliyoruz. Aklınıza takılan sorular varsa, onları da yazabilirsiniz. Sizlerden gelen geri bildirimler bizim için çok değerli. Zaman ayırdığınız için teşekkür ederiz. Ayrıcalıklardan yararlanmak için bu kanala katılın: https://www.youtube.com/channel/UC2FPgoGMzJdDvsQqF8Bsiww/joinhttps://www.youtube.com/watch?v=0kxxff7ox04 -
anlamıyorum fikret olmuş ilk video aşırı saçmaydı adam anlamıyorum anlamıyorum diyor sadece :D 2.video da ise hiç bir şeye cevap verememiş söz kesmeside cabası zaten
mesela peygamberler mucize gösterdi diyelim o dönemin insanlarına ve dönemin insanları mucizelere inanıp inandı yaradana daha sonra mucizeler kesildi ve biz ortada kalmış oluyoruz tıpkı torpil gibi oluyor burada sınav veya adalet kalmıyor ki mucizeleri görüp inananların direk cennete gitmesi bizim ise mucize görmeden inanıp cennete gitmemiz ne kadar adaletli ki örnek vermek gerekirse mucize görmeselerdi belkide hiç bir şekilde inanmayacaktı burada da sınav veya adalet olgusu kalmıyor mucizeyi görenler zaten koşulsuz şartsız biat eder kanıt sunuluyor çünkü imtihan var ise imtihanın adaletli olması için tüm insanoğlunun açıkça mucize görmesi gerekmez mi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Koks34 -- 23 Haziran 2024; 15:26:58 > -
-
ben o konulara girmiyorum.
fakat benim takıldığım nokta: Bu dinci kesilenlerin bir halttan anlamadıkları :D
-
Fikret Çetin tıpkı Modernistler gibi sıkıntılı gördüğü, bilim ile açıklayamadığı veya bilime ters düştüğünü gördüğü ne kadar ayet varsa hepsini mecaza vurarak, edebiyattan veya başka alakasız konulardan örnek vererek veya orada onu demek istemiyor, şunu demek istiyor diyerek ayetleri günümüz şartlarına uygun hale getirmeye çalışıyor.
Fikret Çetin'e göre hiç bir ayet kesin değil, her ayetten farklı farklı yorumlar ve anlamlar çıkartılabilir kendisine göre Konu Kaf suresi 38'e gelince ayette ki "gün" ifadesini hemen "evre" kabul etti ki Elmalısından tut Diyanet'e hadi onu geçtim Arapça-İngilizce çevirisinde ve Orjinal Arapçasında bile "gün" olarak geçiyor.
Diamond bunun üzerine yarın bilim çıksa ve "Evren 13 milyar yıl değilde 6 günde oluşmuştur alın bunlarda kanıtları vs." diye açıklama yapsa sende ayeti tekrar bilime uyumlu hale getirmek için orada ki "evre" ifadesini "gün" olarak kabul edecektin dediğinde de zaten hemen yan çizmeye başladı yok işte müfessirler bile her ayet için açık kapı bırakmış, ayetler yoruma açıkmış vs. vs.
-
işte bu yüzden Türkiyedeki müslümanlar tartışamıyor ve hiç bir açıklama bulamıyor islamı modernleştirmeye çalıştırdıkları için beyin hata veriyor ve tartışamıyorlar açıklayamıyorlar hristiyanlık nasıl yok oldu papalar çağlar boyunca hristiyanlığı modern çağa uygulamaya çalıştı hz.isanın hayatını modernleştirmeye çalıştı ve hristiyanlığın sonunu getirdi aynı şekilde yahudilik yine modernleştirmeye çalıştırılıyor hz.musanın da hayatı modern çağa göre yazılıp çiziliyor bu dinleri yok edecek bir sistemdir ha bilerek ha bilmeyerek gerçek islama bakarsak arap müslümanların yaşadığı gerçek İslamdır hz.muhammedin hayatını örnek alıp yaşayan arap müslümanlardır Türkiyedeki müslümanlar ise Tıpkı hristiyanlık tarihinde papaların hristiyanlığı yok ettiği gibi Türkiye müslümanlarıda islamı modern yapmaya çalışıp aslında islamiyeti yok etmeye çalışıyor bir deist ateist veya agnostik islama savaş açmıyor Türkiye müslümanları savaş açmış islamı modernleştirmek ve modern çağa uygulamak için
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Koks34 -- 23 Haziran 2024; 15:49:40 >
-
Diamond dincileri iki haftadır dinlene dinlene zıplatıyor.
Adama kimse cevap veremiyor pedofiliyi de açıktan savunamıyor içlerinde patlıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Violet Evergarden -- 23 Haziran 2024; 15:55:10 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Avamla tartışılmaz . Diamond çok avam bir arkadaş . Basit mantık bilmiyor daha , mantık bilmeyenin ilmine itibar olunmaz. Mecaz ve Teşbih nedir onu da bilmiyor. Veya daha kötüsü bilmezlikten geliyor.
Ulan Fikret günlerdir yendim yendim dedin,ben de iyi bir tartışma videosu gelir diyordum.Açtim baktim 2 de birde anlamıyorum anlamıyorum!Bir de mantık hocasıymiş.Yazık
Izlemeyen izlemesin aşağı ozet videosunu attimGAMER MEyoutubeTAKSİCİ MÜŞTERİ 100 TL 75 TL 25 TL TARTIŞMASI - BEN SANA KAÇ PARA VERCEM ? SEN BANA KAÇ PARA VERCENhttps://www.youtube.com/watch?si=g6Ze1cpXQdXoDiiA&v=YyA-blnAbXM&feature=youtu.be
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Siz Lord musunuz?Hayirdır avam falan diye küçümsemeler?
Diamond un karşısına işi bilen bir adam çıkarsınlar.
Dini biliyorum diyen 1 tane adam 2 kelime kurup düzgün cevap veremiyor ya da itiraz edemiyor adama.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
"Ben Müslümanım" diyen birisi zaten böyle değişik değişik yorumlara veya modernleştrime çabalarına girmeden Kuran olsun veya Hadisler olsun İslam dininin kaynaklarında ne yazıyorsa olduğu gibi kabul etmesi lazım.
Mesela Ebubekir Sifil deve sidiği hadisinden tut, Ayşe'nin evlilik yaşının ufak olmasına kadar adam bu dini olduğu gibi kabul ediyor.
Gel gelelim İslam dini de zaten Allah'a teslimiyet dinidir ki kendisini Allah'a teslim etmiş bir Müslüman ne Ayşe'nin evliliğini sorgulayabilir, ne de deve sidiği hadisi gibi hadisleri mantıksız bulabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferrari -- 23 Haziran 2024; 19:13:1 >
-
yazdıklarının çoğu hadisçileri inandırır. nasıl ki ateistin farklı türleri varsa kendi içinde farklı dallar edinen de varsa, din anlamında da böyledir. vakti zamanında Tanrısız bir yahudilik mezhebi türeten israilli topluluk bile gözlemlendi.
yoksa 1500 yıl önceki adama ne anlatabilirdin? "herşeyi görüyor biliyor" dediğinde o vakitlerde bu inanmak istemeyene zaten inanılmaz geliyordu. Bugün ise inanılmaz geliyor mu? Uzaylılar diyorsun mesela bizi izliyor ... veya amerika her anımızı kayıtlıyor ...
bu böyledir.
bu yüzden ben Tanrı inancına sahip biri olarak bu hadisçilerin bir agnostikten bile rezil edilmesine gülüyorum :) bundan 1000 yıl önce bedevi, kuran'da bulamadığına "hadis" diyip ekleme yapmış. keyfine göre at sürmüş.
-
Hocam bunların ağa babası daha Arapça bilmiyor ki din yorumlasın.
Buhari aşağı Buhari yukarı diye gidiyorlardi fena patladılar
-
Kimi çıkardıklarının önemi yok. Bir taraf gerçeği diğer taraf yalanı savunuyor. Yalanı savunan ne kadar bilgili olursa olsun illaki çıkmaza girer, çelişkiye düşer.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X