Şimdi Ara

Yayınlanmamış düello yayınlandı! DIAMOND TEMA, islamcı Fikret Çetin ile tartışıyor. (28. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
652
Cevap
3
Favori
20.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İslam dininin gerçekte nasıl bir din olduğu anlaşılmaya başlayınca, bu dinin kotarıcıları tutuştu :) şeriat islam değildir diye bildirge yayınlamışlar,

Yayınlanmamış düello yayınlandı! DIAMOND TEMA, islamcı Fikret Çetin ile tartışıyor.
    Yayınlanmamış düello yayınlandı! DIAMOND TEMA, islamcı Fikret Çetin ile tartışıyor.odatv
    İlahiyatçılardan ortak bildirge: Şeriat, İslam Demek Değildir
    https://www.odatv.com/guncel/ilahiyatcilardan-ortak-bildirge-seriat-islam-demek-degildir-120049778

Aklınızın nasıl birilerinin elinde olduğunu fark ediyormusunuz? Şimdi islam iyi bir din olsa bu adamlar neden tutuşsun? Anlıyormusun? Millet uyusun diye, korkmasın diye, islam korkulacak dinmi, İran'da nasıl dayadılar karanlığı, çaktırmadan usul usul, devrim diye karanlığın geldiği günleri İran'daki insanlardan dinleyin usul usul çaktırmadan, aynı böyle şeriat islam değil, sevgi, barış ve özgürlük günlerine az kaldı filan :) yalan tabi ki şeriat islamın ta kendisidir.

İnsanların anlamasını istediğim şey şu, özellikle müslümanların hiç bir kötülük size kötü diye yutturulmaz, sevgi, iyilik, tatlı bir elma diye yutturulur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokuba -- 23 Haziran 2024; 22:23:44 >

• Koks34 kullanıcısına yanıt

Mucizeler kamera icat edildikten sonra durdu niyese :)

• Kimi çıkarsınlar mesela? Kim çıkmalı?

Dinini bilen ama objektif olmayı da beceren adam zaten o dinde bulunup dinin tarafı ve savunucusu olmuyor. İşi bilen ve tartışabilecek bir din adamı bulamazsın. Anca böyle bilmeyen savunur, bilmediğinden savunur... Ya da bazıları kolayına kaçarak karşısındakini susturmaya -korkuyla, tehditle, ölüm tehditleriyle yaptırımlarla (kırmızı bülten çıkarmak, tutuklama kararı aldırmak vs) belki de imkan olsa gerçekten öldürerek- konuşanların sesini kesmeye, sindirmeye çalışır. Malum Diaomond'un başına gelenler gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

hacı ben mesela ... diamond ile bu yaratıcı konusund ben çatışıyorum. bazı algıları çok kitabından. mesela "tanımlıyamıyoruz, tanımlayamazsak inanmıyoruz" diyor. tanım için de 5 duyu söylüyor.

mesela dün akşam gördüğün rüya ... gerçek değildi... ben görmedim, mahmut görmedi, ortada dolanan farklı nick kullanan ateist Quantas da görmedi. ama sen gördün. ama gözünle görmedin. işittin ama kulağınka işitmedin. konuştun ama ağzınla konuşmadın.

bunu bak herhangi düşük IQ bir dinciden okuyamazsın.

ama işte rüya nasıl görüyorsan yani beynin tepki veriyorsa ve sen bunu literatüre alıyorsan, inanç da beyinde bir fonksiyona yol açıyor. ama birini var kabul edip diğeri "uydurma" diyebiliyorsun.

he şu var. ben arapların adetlerini hadis adı altında savunmam ki niyetim de yok. arap kültürünü savunmaya kalkarsa o kişi başta mıçar. çünkü mantıksal olarak da din bunlara "çok temiz ırk" olduğu için inmedi/gelmedi ...

• OPTİMİST kullanıcısına yanıt
    Hadi lem 🤣

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 23 Haziran 2024; 22:45:43 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Rezilsin Diamond.

Diamond 'un teneke olduğu anlar..

Yayınlanmamış düello yayınlandı! DIAMOND TEMA, islamcı Fikret Çetin ile tartışıyor.
    Yayınlanmamış düello yayınlandı! DIAMOND TEMA, islamcı Fikret Çetin ile tartışıyor.x (formerly twitter)
    Furkan Bölükbaşı (@furkancerkes) on X
    https://x.com/furkancerkes/status/1804916400764371435?t=VTVSVJFHS8696QM_c1p5WA&s=19
  • Diamond un farkı şu adam tek kaynağa bağlı değil dini kaynakların yanı sıra , bilimsel-felsefi-tarihi kaynaklar ve kendi araştırmalarını da harmanlayıp size somut bilgilerle geliyor. Fakat fikret bey ve diğer şeriat savunucuları sadece tek kaynağı islamı baz alıyor haliyle diamond'un karşısında apışıp kalıyorlar.

Diamond deminki yayınında da değindi buna tek bir kaynağa bağlı kalmak , olaylara at gözlüğüyle bakmak , farklı pencereden bakmamak tüm mesele bu yani araştırmadan , bilgi sahibi olmadan eski zamanlardan gelen bilgileri olduğu gibi kabul etmek

• pskillercheto P kullanıcısına yanıt

Ben inanca bakmam gerçeklik neyse onu kabul ederim. Her canlı gibi. Ha algılarımız bizi yanıltıyorsa o hâlde yapacağımız bir şey yok çünkü başka dayanağımız yok. (Halüsinasyonlar da görüyor olabiliriz, şizofren olabiliriz, içtiğimiz ilaçların, uyuşturucunun etkisinde, alkolün kafasında olabiliriz) Rüya rüyada olduğu sürece gerçek gibidir doğru. Hatta uyandığında ulan bu ne kadar saçmasapan bir şey ben nasıl bu kadar saçma bir şeyi rüyadayken kabullenebiliyorum diyorsun. Ama Rüya denen şeyi uykudan önce yani ayıkken de biliyoruz, uyandıktan sonra da biliyoruz, başka insanların hatta başka canlıların rüya gördüklerini de biliyoruz. Yani rüya denen şeyin varlığını biliyoruz hem kendimizden hem başkalarından. Hatta rüya gören insanların beyinlerini incleyebiliyoruz. Arada böyle kalınca bir fark var. Bize rüyanın rüya olduğunu gösteren referans noktalarımız var. İnsanlar zamanında Zeus'a da inanmış, Odin'e de Güneş'i tanrı yapmışlar, Güneş tanrısı. Sen bunlar için ne düşünüyorsun şu anki bilgi birikiminle? Şu an biri sana Zeus'a inanmayanlar yandı dese ciddi ciddi ne dersin nasıl karşılarsın? Saygı duyarım goygoyu yapma da sakın gerçekten içinden ne geçirdiğinde önemli, gerisi boştur. Bu da aynı şey işte. Nordik mitolojisi gibi Yunan mitolojisi giib bir gün senin şu an inandığın şey de Arap mitolojisi olarak yerini alacak. Şu anda yaşadığının gerçekliğinden şüphe eden, rüya bu ya diyen varsa test edebilir gerçek mi rüya mı diye.

Diamond'u bundan 4 yıl kadar önce ilk kez dinleniştim arkadaş açmıştı yemek filan hazırlarken onda kalmıştım. Güzel güzel anlatıyordu ama sıkmıştı. Çünkü zaten ben inanç sorgulama va işini zaten çoktan yapmıştım. Diamond'u takip etmiyorum. Şunu demiştir bunu demiştir diyemem. Ama şu Cemre Demirel ile olan programını 1.5 saatimi heba etse de izleyeceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kartal Göz

Kimi çıkarsınlar mesela? Kim çıkmalı?

Dinini bilen ama objektif olmayı da beceren adam zaten o dinde bulunup dinin tarafı ve savunucusu olmuyor. İşi bilen ve tartışabilecek bir din adamı bulamazsın. Anca böyle bilmeyen savunur, bilmediğinden savunur... Ya da bazıları kolayına kaçarak karşısındakini susturmaya -korkuyla, tehditle, ölüm tehditleriyle yaptırımlarla (kırmızı bülten çıkarmak, tutuklama kararı aldırmak vs) belki de imkan olsa gerçekten öldürerek- konuşanların sesini kesmeye, sindirmeye çalışır. Malum Diaomond'un başına gelenler gibi.

Ben müslüman değilim artık onu yer6 kanalı bulacak ve çıkaracak. Çıkaramıyorsa da adam böyle önüne gelene bilgisi ile fark atıp yolluyor. Artık bir heyecan da yaratmıyor ve benim lslama bakışımda fark yaratacak bir argümanda gelmiyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Koks34 kullanıcısına yanıt

çok yanlış olmuş resmen uydurmuşsun. Papazlar ne kadar mücadele etti dinlerinin latinceden başka dillere çevrilmemesine. İnsanları 7 gün çalıştırdılar sadece 1 çorba yemek için. Kimse karşı gelemiyordu. papaz hemen gelip nankör diyordu ve cezalandırıyordu biraz daha hak isteyenleri. Ama işte Fransa da rönesans hareketleri başladı. daha fazla özgürlük daha iyi yaşam için. Kilise evde açılan pencereden bile vergi alıyordu. İnsanın güneş alma hakkı yoktu. Sonra rönesans ayaklanmaları ile birlikte dinde reformda istendi. İncilin herkesin kendi dilinde okuması sağlandı. Bütün din ile olan savsatalar bitti. Yani senin dediğin gibi papazlar yapmadı. halk isyanları ile başladı bu özgürlükler

• Biz günahımızla sevabımızla Allaha teslimiz.H2O=Su ,neden tahta değil.

• OPTİMİST kullanıcısına yanıt

Daha önce yazmıştım, mantık bilmediği çok açık!

Alıntıladığı metinlerde de hatalar yapıyor, soruyla alakasız karman çorman cevaplar veriyor! Tekrar tekrar geri sarmak zorunda kalıyorum dinlerken, ne anlatıyor diye.

"İlk neden madde üstü olacak diye bişey yok" demesi bana saçma geliyor!

Ezeliyeti maddeye veriyorsan sıkıntı var burda. Zaten tanrı kavramı burdan çıkıyor.

"Evren yaratılmadı, o zaman yaratıcıyı gerek yok diyoruz" gibi bişey demişti.

O zaman evveli olmayan şey evren yani madde oluyor. Evren değişiyor, madde değişiyor, evveli olmayan birşey de bu özellikler nasıl oluyor?

Yaratma özelliğini atoma vermek veya tanrıya vermek???? Mantık çerçevesinde soru bu!

• dinlerin bilimle çatıştığı ve komik derecede saçma olması bir yana, keşke inananlar kendi içlerinde yaşasalar, o zaman hiç sorun olmayacak ama herkese bu saçmalıkları dayatıyorlar, sorun orada...

• Bu konulara yorum yapmam ama gördüğüm kadarıyla kalemle Allah'ın varlığını ispatlama ve Allah varsa Afrika'daki çocuklar neden ölüyor seviyesinden ilerlenmiş.

• kerimcem K kullanıcısına yanıt

Yasaklanmışsın yan hesapların falan vardır da insanların evine hangi sanat eserini koyduğuna bile karışıyorsan ne diyeyim. Başkası gelip senin dini şeylerine karışırsa susmazsan ne olduğunu göreceğiz.

• 2000watts kullanıcısına yanıt

papazlar veya rahipler demiyorum papalar diyorum hristiyanlığı yorumlayan ve hristiyanların papaları örnek alan Vatikan’da oturan ve Hazreti İsa’nın vekili sayılan başkanları. günümüzde bile şuan ki papa hristiyanlığı modern çağa uygulamaya çalıştı sevmediğiniz lgbt olan bir şey diyor mesela incilde işte papaların modern çağa uygulayıp yorumlamasından halk'da gözünü açıp hristiyanlıktan uzaklaştı incili değiştirdiler vb şuan Türkiye müslümanların kuranı hadisleri ve islamiyeti değiştirmesi gibi arap müslümanlar ise gerçek islamı yaşıyor ve doğru uyguluyor aslında islama savaş açan Türkiyede müslümanları ve yorumcularıdır sen islamı modern çağa göre yorumlarsan yok şöyleydi diye işin içinden çıkamazsın ve beynin hata verir yorumlayamazsın açıklayacak bir durum kalmıyor çünkü ve buda islamiyeti yok oluşa sürükleyecek bir şey siz farkında değilsiniz ama gerçek bu ya arap müslümanlar gibi gerçek islamı uygulayıp yorumlayacaksın yada zaten dinden çıkmışsındır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Koks34 -- 24 Haziran 2024; 6:54:47 >

• "Kusursuzluk kusurdur" dedi herif ya.. Türkiye’de saçmalıyorsanız ve komik görünmüyorsa felsefe yaptığınız zannediliyor. Adam kafasından bir Tanrı uyduruyor, sonra o bilinemez deyip agnostiğim diyor. Ulan Çinden Hinde, İslamdan Greke her yerde Tanrı varlıktır. Bunun bilinemezliğini göstereceğine Tanrı varlık değildir deyip bilinemez diye ekliyor. Kimin neyini bilinemez kılmış oldun bu lafla?

Daha neler var : ))

• Geri vites mericin troll tayfası yine buralarda. İtibar etmeyiniz.

• pskillercheto P kullanıcısına yanıt

Anlamadıkları için değil ellerinde karşı tarafın kabul edeceği argümanları çok çok çok az.

Adam gelmiş bana sait nursi'den bir şey söylüyor. La senin sait'ini kim takar? Adı sanı duyulmamış bilmem ne hocaefendinin konuşmasını atıyor bana.

Yok yok.

Adamların ellerinde 'AHA LAN İSPATLI KAYNAK' diyebilecekleri hiçbir şey yok.

Bazıları hadisleri reddeder, bazıları kabul eder. Bazıları işine gelmeyen hadisleri yok sayar falan. Daha kendi aralarında birlik yok. Kılınan namazları bile çok farklı. Bunun en büyük nedeni de sözde hocaların olması, tarikatların yaygınlaşması, dini derneklerin varlığı... Hepsinin yaptığı hareket farklı.

Bilmem ne tarikatlarına gidip sohbet dinleyen iş arkadaşlarım da var maalesef. Her geldiğinde 'arkadaşlar şuradaki camimize yardım' 'burdaki yurda yardım' deyip milletten para koparmaya çalışıyor. Bi bitmedi şu camisi yurdu şadırvanı şunu bunu. Bitmiyor.

İşte bunlardan dolayı ellerinde her Müslümanın kabul ettiğin kaynak yok. Kuran demeyin benim için kaynak değildir. Nasıl yazıldığı da muammadır. Hadisler de öyle.

Muamma olan bir ŞEYE nasıl inanmamızı bekliyorsunuz ki?

• @Kartal Göz arkadaşa dün cevap yazmıştım. bana cevap yazmış ama bende uyarılarda çıkmadı. oradan da cevap vereyim.

rüyaları biz göremiyoruz sadece beyine sinyallere verilen tepkileri ölçüyoruz. mesela 50 insanda test ediliyor ve ortal tepkimelerden vücutta olan, o anda beyinde sinyalleri alıp muhtemelen kişinin rüya gördüğünü anlıyoruz.

zaten olaylar en başından saçma. mesela pc oyunlarında poligonlar vardır. birleştirerek karakter yaratırsın, objeler yaratırsın vs. atomlar da tamda budur. boşlukları dolduran boşluklar. bir defasında bir araştırmacının bu atomlar konusunda, kütle örneğinden; 8 milyar insanı toplasak ortamala 120 bin km2 alanı kapsayacağı, lakin bu insanlarda atom ve atom altı parçacıkların aralarında mesafeleri yani boşlukları kaldırdığımızda ise bu 8 milyar insanın 1 küp şekere sığacağı söylenmişti.

işte garip olan burada. yokluk içinde hem varsın hem de yoksun. ama bunlara karşı bir yorum getirebilecek bir bilincin var. adına ruh deniyor. bu garip değil mi? düşününce bana garip geliyor. peki bunlar nasıl oldu neden oldu?

• 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.