tema metin bu seferde kendi yönettiği kanalında Türkiye'ye dönmeyeceğini açıklamış.. bence bu şahsı çok tartışmaya artık gerek yok, kendine yakışanı yapmış ve kaçmış. Saati saati uymayan beyanlarıyla önce 4-5 ay sonra dönerim diyip sonra artık dönmeyeceğim diyerek milletin aklıyla dalga geçmesi zaten kabul edilebilir bir durumda değil. fikri zikri ne olursa olsun prim vermemek lazım bu tür şahıslara. x (formerly twitter) Akıl ve Bilim (@Tekyolbilim) on X https://x.com/Tekyolbilim/status/1802773040356368832 |
Yayınlanmamış düello yayınlandı! DIAMOND TEMA, islamcı Fikret Çetin ile tartışıyor. (7. sayfa)
-
-
yani tartışdığı adamların kalibresi bakımından söyledim ben asrın tok konusunu. Averaj takımıyla ter idmanına çıkar gibi bir tartışma yapmak zaten gerçekçi olamaz.
tema metin buradan iyi bir reklam ve yardım parası alır, yaz tatilinide o paraları eze eze geçirir. Bunada alkış tutanda olur bu memlektte, onada inanırım..
-
Dıamond ne büyük adammış ya...Daha düne kadar ülkeye milyonlarca ne idüğü belirsiz sığınmacıları alan,para karşılığı vatandaşlık dağıtan ve sırf AB'nin demografik yapısı bozulmasın diye AB ile geri kabul anlaşması yapan,Türkiye'yi adeta AB'nin sınır jandarması yapan,ülkeyi BM toplama kampına çeviren zihniyete destek verenleri bir anda 'Türk milliyetçisi' yaptı...Arkadaş hani siz etnik kökenleri vs umursamıyordunuz?Hani önemli olan insanlıktı?Niye Diamond'un Arnavut kökenli olmasına bu kadar takıldınız?Üstelik Suriyelileri sığınmacıları 'Onlar eski Osmanlı tebaasıydı.Onlarında Türkiye üzerinde hakları var' diyerek meşrulaştıranlar;Arnavutluk hangi devletin tebaasıydı?Arnavutluk ve Arnavutlarda yüzlerce yıl Osmanlı tebaası değil miydi?Niye araplara gösterdiğiniz o engin kabul edişi Arnavut kökenli Dıamond'a karşı göstermiyorsunuz?Üstelik adamın ailesi yanılmıyorsam Cumhuriyetin ilanından beri Türkiye'de yaşıyor.Adam 12 ay ŞIRNAK gibi terörün sık yaşandığı bölgede askerlik bile yapmış...Bu ülkenin tarihine,diline,kültürüne yabancı insanlara sırf para veriyor diye vatandaşlığı gözü kapalı verenler ne hikmetse söz konusu Dıamond olunca Özdağdan bile daha Türkçü kesilmiş...Gözlerim yaşardı gerçekten...
Gerçi gözlemlediğim kadarıyla bu kesimin Balkanlardan gelenlere yönelik ayrı bir garezi ayrı bir nefreti var..Herhalde bu iki nedenden kaynaklanıyor
1-)Osmanlının balkan imparatorluğu olması ve divanda vezir olmak için Rumeli beylerbeyinin Anadolu beylerbeyinin önünde olması.Yani Osmanlı idaresi bile Anadoludan daha ziyade Balkanlarda görev almayı devlet içinde yükselmek için bir üst rütbe olarak görmüş
2-)Türkiye Cumhuriyetini kuran kurucu zihniyetin Balkanlardan gelmiş olması
Herhalde bu iki nedenden ötürü bu kesimde bir Balkan kıskançlığı var.Zira yapılan bu ayrımcılığı görünce aklıma başka bir neden gelmiyor.1980'li yıllarda Bulgaristandaki komünist rejimin zulmünden dolayı Türkiye'ye sürülen Bulgar Türklerine de (üstelik gelenler müslümandı) kimlerin karşı çıktığını herhalde buradaki herkes biliyordur.
Bir de Diamond'ı Atatürk üzerinden eleştirenler olmuş...Evet,günümüzde Atatürk'e hakaret edilmesinin normalleştirildiği,Atatürk'e hakaret edenlerin adeta dokunulmaz bir zırha büründürüldüğü,Atatürk ilke ve düşüncelerinin devletin tüm kurumlarından adeta tasfiye edildiği ve sadece adının bırakıldığı,Cumhuriyet'e isyan edenlerin heykellerinin dikilmesine (Seyit Rıza) ve adlarının verilmesine (Şeyh Sait) göz yumulduğu bir dönemde ses çıkarmayanlar hatta yaşanılanları 'siyaset icabı' diyerek meşrulaştıranlar,Dıamond'u tavsiye ettiği bir kitap üzerinden 'Atatürk düşmanı' ilan edilmiş...
Evet,Dıamond önce kökeni nedeniyle bu kesimi önce Türkçü yapmış şimdi de tavsiye ettiği kitap üzerinden Atatürkçü'de yapmış...Gözlerim gerçekten yaşarıyor...Keşke Dıamond 'Ben Türkiyeliyim' dese de bu arkadaşlar 'Hayır biz Türküz' diyebilse...Zira anlaşılan bu kesim Dıamond ne derse tersini yapmaya şartlanmış gibi gözüküyor...Biraz daha bu tartışma devam ederse adamlar memlekette II.Kemalist devrimi gerçekleştirecek...
Tabii bunlar önceki yorumumda belirttiğim üzere konuyu saptırmak için ortaya atılan söylemler...Dıamond'un tartışmayı kazanması o kadar büyük bir hazımsızlık meydana getirmiş ki ne yapacaklarını bilemiyorlar.Bu nedenle adamın kökenine,mesleğine,okuduğu okula kadar saydırmaya başlamışlar...
Son olarak sözde bu ülkeyi kuran CHP'nin bu konuda sessiz kalması da çok manidar...Acaba Diamond hani YSP'li olsaydı acaba yine sessiz kalırlar mıydı çok merak ediyorum.Memleket Partiside sessizliğini koruyor.Zafer Partisi ise sadece avukat üzerinden Diamond'a destek çıkmış ama onlardan da resmi bir destek açıklaması yok.Bu nedenle Dıamond'un haklı olarak alınması normal...Zira Diamond'un bu tartışma nedeniyle canı tehlikeye girmiş vaziyette.Geçmişte üstelik birilerinin abartarak anlattığı askeri vesayet döneminde bile Bahriye Üçok ve Turan Dursun gibi şeriatı eleştiren iki insan katledilmiş.Madımak katliamı yaşanmış...Adamı bu tartışma nedeniyle o kadar çok hedef gösteriyorlar ki yarın öbür gün birisi gaza gelip adamı vursa ve öldürse ne olacak?O zaman mı konuşacaklar?Adamı savunacaklar?Adama destek çıkacaklar?
Bu nedenle Dıamond'un muhalif partilere yönelik eleştirisi doğru...Şimdi destek çıkmayacaklarda ne zaman destek çıkacaklar?
-
Senin kendi dininden haberin varmı merak ediyorum. Müslümanlar bile diğer müslümanlardan kaçıp kafir dedikleri adamların ülkelerine sığınırken islamı eleştirip binlerce tehdit alan biri nasıl yaşasın burada? Adam kaçıyorsa sebebi sizsiniz başkası değil. Öldürmekten başka bi bok bilmeyen yobazlar yüzünden kaçtı. Kaçmayanların başına neler geldiğini gördük. Ya evinin önünde kurşunlarsınız ya bombayla patlatırsınız. Zaten başka bir halttan da anlamazsınız.
Bak bakalım ne diyorlar iyi dinle. "Bu arkadaşın şüphelerini gidermek lazım. Kafirlerin şüphelerini gidermek için başlarını gövdelerinden ayırmak lazım. Bu adamı öldürene allah katında büyük cennet vardır".
Çocuk mahkemeden kaçmadı islamın şerrinden kaçtı. Müslümanlardan kaçtı. Hoşgörü dininden kaçtı.
Turan Dursun (@comlekcitanri) on Xtwitter"Diamond'ın öldürülmesi gerekiyor" diyor. Diamond'ın "şeriat" hakkındaki tüm iddialarını doğrulayarak onu haklı çıkarıyor. Ayrıca, "ahlaklı bulmuyorum" sözü anayasaya göre hakaret suçu kapsamında değildir. İfade özgürlüğü kapsamındadır. #diamondtemayalnızdeğildirhttps://x.com/comlekcitanri/status/1802714756014289128
-
bu tipimi ciddiye almışlar şaka gibi cidden insanın alması için cidden saf olması lazım yeni nesil alem cidden,sayenizde iyi ceplerini dolduruyorlar, hehe dertler şeriat,laiklik,Atatürk,ülke hevele lüvele..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 18 Haziran 2024; 1:14:56 > -
maval okuma, yazdıklarının benimle ne ilgisi var?
Ülke sizin gibi ötekileştirme özentisine girenler yüzündende bu halde. Ne bombalaması, ne öldürmesi? senin aklın yerindemi? böyle bir lafmı ettim? sen kimi neyle itham ediyorsun!!
ayrıca benim inancımı yargılamak sana ve tema metinemi düşüyor? ne bu garez? senin şu yazıklarında bile islama ve inananlara alenen hakaretler var.
Bu ülkede tema metinin yaşadığı baskının 100 katını Aziz Nesin yaşadı..Adam değil öyle yurtdışlarına kaçmak etmek ölümüne kadar tehtidlerle yaşadı. Hapse girdi çıktı..Hemde en karanlık 90lı yıllarda..tema metin gibi cebinden 1000 eleman çıkarırdı..Aziz Nesin kim git onu araştır sen önce..Ergenmisin nesin
-
Bunu yapamazlar çünkü tema metin yayınlarında "kürt tarihi yok, araştırma yapmakta anlamsız" diye programlar yapmıştı ve bu sosyal medyada döndürülüyor şuan..
Yani muhalefetin kruvazörleri CHP ve DEM bu yönden tema metine arka çıkmaz. Çıkarlarsa tabanları ayağa kalkar. Zaten tema metinin ölüm tehtidleri aldığı kitlelerden biriside marjinal kürt kesimi.
-
Savunduğun kesim ölüm tehditleri yağdırıyor. Sen müslüman değil misin? Eğer müslüman isen senin de dini eleştiren kafirleri öldürmen gerekir. İslama göre bozgunculuk yapanın cezası ölümdür. Bunu kabul etmiyorsan müslüman olamazsın. Ben söylediklerimde gayet tutarlıyım.
-
senin beynin yıkanmış..
sen her müslümanı aynı kefeye koyup eleştireceksen senide aynı şekilde aynı kefeye koyup eleştirirler burada..
senin canına kast edilmediği, ülkene saldırılmadığı sürece savaş hak değildir bir kere..değil eleştirdi diye öldürmek, bu kitapdada yazan birşey değil. İslamda her halt yiyene ölüm cezası yoktur bir kere. Savaşta dahi esir alınanlara dahi kısas uygulanmaz. Radikallerin söylemlerini müslümanların geneline yaymak ya beyni yıkanmış bir ergenin lafıdır yada manüplasyon yapmaya çalışan birisidir (ki ben senin ergen olduğunu düşünüyorum)
senin demenlede müslüman olup olmayacağımın kararını verecek kadar kıt akıllıda değilim. sen islam düşmanı isen öyle yaşarsın, ben kalkıpda buradan seninle boş tartışmalara girmem çünkü gerçek islam şeriatı denilen hukukda böylesi durumlarda "tartışma, arkanı dön ve git" tevazusu vardır. Ve bu tür durumlardada yazışarak sağlıklı bir tartışma yapılamaz. Yüzyüze olunur, gayet medeni şekilde konuşulur,tartışılır. Sonuç alma niyetindede olunmaz. Öyle asacaz kesecez diye bir bir hükümde yok islamda. Allah hidayet versin der geçeriz çünkü zorla güzellik olmaz hiçbir zaman..Bunu zorla yapmak isteyende olgun müslüman değildir zaten..
-
İşte dinini bilmeyen bir müslüman daha. İslam hukukunda bırak dini eleştirmeyi, namazını bile terketsen önce hapsedilir ve tevbeye davet edilirsin. Eğer tevbe etmeyip namaz kılmamaya devam edersen üç mezhebe göre ölüm cezası uygulanır.
"Hanefîler’e göre namaz kılmayan mürted olmamakla birlikte büyük günah işlemiş sayılmaktadır. Onlara göre bu kişiye verilecek ceza ta’zir cezasıdır. Mâlikîler’e, Şâfiîler’e ve Hanbeli mezhebinde Ahmed b. Hanbel’den yapılan bir rivayete göre inandığı halde namaz kılmayan Müslüman olmakla birlikte namaz kılmadığı için had suçu kapsamında öldürülür. Bazı Mâlikî fakihlere ve Ahmed b. Hanbel’den yapılan bir diğer rivayete göre namaz kılmayan mürted olup küfre düştüğü için öldürülür. Onlara göre namaz kılmayana verilen ölüm cezası irtidâd kapsamında had cezasıdır."
dergipark.org.trİslam Hukukunda Namaz Kılmayanın Hükmühttps://dergipark.org.tr/tr/pub/kiid/issue/67123/982657
-
yalnız bunların hepsi kürdçü tarikat palavraları. peygamber döneminde namaz kılmıyor diye öldürülen yoktu. bunu peygambere ait dilenci olayından anlayabiliriz. peygamber bir gün namaza giderken yol üstünde dilenci selam verir. Peygamber selamını almaz yürür. dönüşte ise sıkılan dilenci bu sefer yine peygamber dönüşte iken selam verir peygamber selamı alır. sorduklarında "bir iş ile meşguldü, elinde sopa ile toprağı eşeliyordu" der. yani iş yapıyor muhabbeti.
peygamber bile bu adamı öldürttürmüyor da elin kürdi islamcı tarikatları kafalarına göre yazmışlar çizmişler.
anlamadığım; kürtçülük yapan sizsiniz. ama kürçülerin bu ülkeye batı destekli tohumladığı tarikatçılığa bir tek laf etmezsiniz. gavsı mavsı beldülcüsü hepsi kürdi hareketlerdir. Kuran'da namaz kılmayana ölüm emri yok. sadece büyük günaha girer.
işte aynı kürdçü islamcılar bundan 25 sene önce turan dursun'u öldürdüler. lakin bu ateistliği daha da ateşledi. aynı hatayı bizim kürd islamcıları yine yaptı. diamond daha da ilgi çekti ve çekecek.
-
Kürtçülük yapan sizsiniz derken? Nerede gördün kürtçülük yaptığımı? Benim gibi Türk milliyetçisine bu söz hakarettir.
Bilgi çağındayız ara kendin gör. İstersen video da koyarım farketmez. Eskiden ben de sizin gibi islamı çiçekli böcüklü din zannedip savunuyordum. Sonra gerçek islamla tanıştım.
-
Peygamber kimleri kimleri öldürttü aklın şaşar. Ama onları boşver. Muhammed öldükten sonra toplu dinden dönmeler yaşandı (sebebini düşün). Bu dinden dönenlere halife Ebubekir nasıl muamele etti araştır bakalım neler çıkacak. Ridde savaşları diye arat.
-
rivayete göre ölüm cezası verilmez. Her mezhebin içindede radikal unsurlar vardır. Geneli itibariyle namaz kılmayanlara ölüm cezası değil, hoş görmeme tavrı gösterilir çünkü kul ile Allah arasında olan bir durumdur.
verdiğin dergi yazısındaki şahsın güvenirliliğide tartışmalı. Adamın baz aldığı kaynakların bazıları zaten radikal tarikatların uygulamaları. Her ilahiyat okuyan doğru yazar diye bir durum yoktur. şimdi bu arkadaş dedi diye namaz kılmayanımı öldürelim? mesela şafi mezhebi güneydoğuda çok yaygın bir mezheb ve çokda dostum vardır bu mezhebe bağlı. Bir kişidende böyle bir ölüm cezası kattidir demediler. Genel hanefi mezhebinde ise zaten bu uygulamalar yok. şia'lığa ise hiç girmiyorum, onlarında islamla alakası yok. Yani geçmişte Hamdi Yazır gibi, Atatürk'ün bile taktir ettiği alimler gelmiş geçmiş, yazmış çizmiş, tevsir etmiş kişiler yalancı dolancı ama bir derginin ne amaçla yazdığı bellli olmayan ismi cismide bilinmiyen kişi doğrucu? geçiniz...
-
solcuların yaptığı nedir? uğur mumcuyu kimler katletti?
her yasanın yaptırımları sert olur. eşitlik ilkesi kuranda farklıdır. buna lafım yok. lakin mürtedler için "ölen" diyor. "öldürülen" "idam edilen" yazmıyor.
“Sizden kim dininden döner ve kâfir olarak ölürse, işte onların bütün yaptıkları dünyada da âhirette de boşa çıkmıştır. Ve onlar cehennemliktirler ve orada ebediyen kalacaklardır.”
ama kürdçü islamcıların yönettiği solularla islamiyet adlı site kendi kafasına göre hüküm bildiriyor
- Bununla beraber, az da olsa bazı alimler, bu ayetten mürteddin katlinin vacip olduğunu anlamışlardır. Bunlara göre, ayette “onların bütün yaptıkları dünyada da… boşa çıkmış olur” mealindeki ifadede yer alan “amellerinin dünyada boşa çıkması”ından maksat, “onların artık mümin muamelesi görmemeleri gibi, ele geçirildikleri zaman öldürülmeleridir.” (bk. Razî, ilgili ayetin tefsiri)
nasıl anlamışlar? :D soran var mı? yok! uydur uydur ... soruşturan olursa "hadis" de "fıkıh" de geç.
bu devletin 400 yıldır en büyük sorunu din falan değil. ortadoğulu kavimlerdir.
ekleme: 7 veya 8 kişi olmalı. ama onlar da yanlış hatırlamıyorsam bozgunculuk çıkaranlar ve hatta şiirle vs peygambere hakaret edenler. zaten halk kendisi öldürmek istiyor. peygamber de onaylıyor. olay bundan ibaret.
bunun yanında ben dinsiz olsaydım da bir yaratıcıyı inkar edemezdim. bu ayrı konu.
ama sorun bana göre burada içimizdeki bu ortadoğu kavimleri. bak bosnaya ... kimse kimseyi kesiyor mu? ne bilim makedon müslümanlarına bak... nerede içine ortadoğu kavmi almış, genetiği karışmış var .. orada din sebep olsa da olmasa da illa bir terör var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 18 Haziran 2024; 2:40:59 >
-
Timurtaş hocayı bilir misiniz?
Timurtaş HocayoutubeKanalıma abone olmak için linke tıklayın: https://goo.gl/otBxTjhttps://www.youtube.com/watch?v=D2yINYsq6RE -
Dostum mesele bunların doğru olup olmaması değil.Mesele bunlara inanılıp insanların öldürülmesi ve ne yazık ki bunlara inananların sayısı inanmayanların sayısından fazla...Bugün Afganistanı,Pakistanı,İran'ı ve Suriye'yi mevcut hallerine getiren anlayış işte bu anlayış...Eski Türkiye'de bu tür anlayışlara fazla anlayış gösterilmez ve üstlerine gidilirdi.Ama son 20 yılda bu anlayışların güçlenmesinin önü açıldı.Bahsettiğiniz Kürdi islamcı tarikatlar bu son 20 yılda adeta 'altın dönemlerini' yaşıyorlar diyebiliriz.
Durum buyken bunların doğru olup olmamasının bir önemi yok...Mühim olan bunlara inananların olması ve devletin önlerinden çekilmesiyle sayılarının her geçen gün artması...Cübbeli bile geçtiğimiz yıllarda Türkiye'de ki selefilerin güçlendiğinden ve fikirlerini yaydıklarından bahsederek uyarılarda bulunmuştu...Eğer önlem alınmazsa (ki alındığı yok) beş-on sene sonra bugün 'palavra' dediğiniz bu bilgiler devlet yönetimini etkilemeye ve dolayısıyla sizinde hayatınızı yönlendirmeye başlayacak...O zaman istediğiniz kadar bunlar palavra deyin kimse umursamayacak hatta bunlara palavra dediğiniz için cezalandırılacaksınız..
Mesela Diamond'a soruşturma başlatılırken adam hakkında ölüm tehditlerinde bulunanlara,hedef gösterenlere yönelik bir soruşturmanın başlatılmaması dikkat çekici...Geçmişte askeri vesayet dönemi denilen dönemde bile Türkiye'nin ilk kadın ilahiyatçısı Bahriye Üçok ve eski imam-müftü Turan Dursun öldürüldü...Aziz Nesin 1993'te yakılarak öldürülmek istendi.O dönem devlet eksikliklere rağmen yine de bu cinayetleri işleyenlere ve teşebbüs edenlere yönelik harekete geçerken bugün Dıamond kendisini hedef gösterenler tarafından öldürülse herhalde kimse davasını üstlenmez...Türkiye'nin sürüklendiği yer ne yazık ki çok karanlık bir yer ve bunu yapanlar sizin 'palavra' dediğiniz bilgilere körü körüne inananlar,sorgulamayanlar...
Bence meselede tam olarak bu...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 18 Haziran 2024; 2:50:8 >
-
Diamond dini değerlere küfür edecek kadar seviyesiz ve bunun sonuçlarını göremeyecek kadar aptal ve cahil değil, olamaz da. Tartışmalarını olabildiğince seviyeli bir şekilde gerçekleştiriyor. Muhtemelen şu hoşgörücü arkadaşlar işlerine gelmediği elemanı susturmak, korkutmak istiyorlar. Bi halt çıkmaz o soruşturmadan. Tamamen gözdağı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Filozof olmak için eğitim almaya gerek yok ki. Hatta ezbere eğitim almayıp, kendini geliştirmiş filozof daha iyidir. Her zaman saçma konuşuyorsun ama bazen saçmanında saçması oluyorsun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bunların asıl derdi hiç anlatmadıkları din hakkında konuşulması.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X