Şimdi Ara

Yayınlanmamış düello yayınlandı! DIAMOND TEMA, islamcı Fikret Çetin ile tartışıyor. (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
652
Cevap
3
Favori
20.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    yavaş gel ziyaaa.
    cübbeli sağlam hadiscidir tamamda celalde boş değil.
    sanıyor musun ki cübbeli hadisleri tek tek sıralamaya başladığında celal boş duracak :)
    kuranda açıklaması izahı yapılamayacak çok çelişkili ayet var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Violet Evergarden kullanıcısına yanıt

Nerden biliyorsun hayırdır ? Tayyip için o peygamber diyen direk kâfir , ilah diyen de öyle

Yaran var ki gocundun , Tayyip de insan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onlar inanmayanlara hakaretler savururken halkı kin ve nefrete sürüklemek olmuyor ama. Alın size adalet.

• Bu çocuk (Diamond) Kadir Mısıroğlu’nun karşılığı bir birey. Çocuk araştırıyor okuyor tezat gördüğü şeyleri çekinmeden ortaya döküyor kaynak göstermeden hiçbir idda ortaya atmıyor. Varsa bu çocuğun söylediklerine karşı çıkan ilim sahibi bir delikanlı meydan orada . Hayat görüşüm kısaca muhafazakar ve milliyetçiliktir forum geçmişime bakılırsa buna şüphe duyacak pek kimse çıkmaz.

adalet duygum ve vicdanım bu çocuğun tutuklanmış halini görmek istemez. Adam kuyuya taşı attı bir kere suçu bu olmamalı. Babadan camideki hocadan öğrendiğimizle ancak bu kadar ilerleyebiliriz artık şu cahillikten kurtulup inanacaksak adam gibi inanalım.

aklım almıyor yahu çocuk açmış hadis kitabını sadece okuyor ve hepimizin sorması gereken soruyu soruyor. Bu sebeple tutuklanması benim yutabileceğim bir şey değil kabul etmiyorum.

• Jose_Gökhan kullanıcısına yanıt

"Senin dininin onlarca kaynağı neden farklı yorumlar içeriyor onu sorgula bence" yorumunu yaptın. Sen benim dinimi suçluyor ve karalıyorsun.

Neden mi? Çünkü İslamiyet nefreti.

Geri kalan yorumların bomboş

• windshair kullanıcısına yanıt

İyi de adam inanmıyorki.

Kafasına göre kaynaklardan birini seçip üzerinden yorum yapıp İslamiyet kötülemesi yapıyor. Bu dini değerlere hakarettir.

Sen işin bütününü görmezden gel ondan sonra detaydan işin bütününü karala

Bu saçmalıktan başka birşey değil

• Karmati Arman YouTube kanalı vardı kitap yazacaktı ne oldu?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • vicuk ben spaydi kullanıcısına yanıt

Aslında güzel başlamıştı fakat Afganistan'ın şeriat ile yönetildiğini zannedenlerden olarak bitirdi

• Olur olmadık tartışmada lağım akan ağzınla Atatürk 'ü araya sokuşturan sensin ihtiyar Arapçı.

Mezarında bile senin gibi su katılmamış yobazı100 yıldır hoplattığına göre kimin yarası olduğu belli.

İmanından şüpheniz var ki adamın karşısına çıkıp argümanlarını çürütmeye çalışacak cesaretiniz yok ,adam tek hamlede ne kadar dinci varsa kudurttu .

Bu kuyruk acısı daha bir zaman sürer . Nerede hoplayan yobaz var keyifleniyorum ben ne yapayım  

• Violet Evergarden kullanıcısına yanıt

Son yobaz bukucu  

• kırılanhayaller kullanıcısına yanıt

Nasıl cevap vereceklerini belemedikleri için böyle yazıp çiziyor islamcı cenah.

• venomboy_85 kullanıcısına yanıt

inanmıyor olması önemli değil , pek çoğumuzdan (ben dahil) iyi araştırmış. belki karalamak amacı belki safi hakikati arayıştır gayesi önemli mi? herhangi bir kaynak üzerinden değil sahih deyip icazet alınan iki kitaptan kaynak gösteriyor. hakaret ise neden hadis kitabında yer veriliyor ? siz değer verdiğiniz inandığınız bir şeye eleştiri geldiğinde hakaret mi sayarsınız?

ben bu çocuğun videolarını inceledim biraz düz mantık giden ve kendi kanaatinden kopacak bir tip değil. benzer münazaralarda genelde hoşgörüyü saygıyı elden bırakmıyor karşıyı rencide edecekse gerekirse susuyor. yanlış kişiyle tartıştı sadece.

son olarak kilit konuda cevap basitti

" Peygamberimiz pek çok evlilik yapmıştır. pek çoğunun gerçek evlilik olmayıp koruma gerekliliğinden ötürü olduğu kanaati hakimdir. bahsi geçen evlilikte bu gerekçeyle olmuş olabilir. o dönemde kız çocuklarını diri diri gömen bir topluluktan bahsediyoruz. gerçek evliliğe dönüşmesi bluğ çağından sonra olmuştur. günümüzde 9 yaşında bir kız çocuğu annesinin bakımına muhtaç bebeğiyle oynayan , uykuya babasından hikaye dinlemeden dalamayabilir. ama o dönem o kültürde o coğrafyada bu normal ise ne denebilir. bizim zamanımıza bizim kültürümüze uygun değil sadece. evrime inanan insansın bir gün insan ömrünün ortalaması 200leri bulsa ve kızlar 30unda bluğ çağına erişse bu günleri sapkınlık dönemi olarak mı anarsın ?"

tabi çocuğun buna kaynak göster gibi pek çok cevabı olacaktır. tabi sünnet diye avmde sakalla sarıkla bastonla gezen aşırıcılar yüzünden bu hadislerin günümüzde yaşanan sorunların kaynağı olması iyi anlaşılmaması çok büyük sorundur. çözülmelidir. çözümse susturmak değil araştırıp öğrenip doğru uygulayarak olmalıdır.

Ek olarak inanmayanlar meseleye şu pencereden bakmalıydı :

-Annesi karşı çıkmıyor

-Babası karşı çıkmıyor

-Kardeşi karşı çıkmıyor

-Kendisi karşı çıkmıyor

-Hz. Peygamber'in azılı düşmanları ve Mekke toplumu karşı çıkmıyor, absürd bir durum gibi görülse bu konu üzerinden vururlardı.

-Hz. Aişe kendisi son nefesine kadar mutlu, memnun. Zerre şikayeti yok

-Hz. Peygamber'in vefatından sonra da evlenmiyor.

-Geçmişinden hasret ve özlemle bahsediyor.

Demeki bu konularda 21nci yüzyıl Dünyasından oraya bakmak yanlış. Anakronizm bu ...

• O değil de hani İslam hoşgörü dini idi? Nasıl hemen sorgu gözaltı vs koşturuyorlar :)

İstiyorlar ki çok sorgulanmasın araştırılmasın din

Türbanlı bacılarımızı üniversiteye almadılar diye düne kadar ağlayanlar güç ellerine geçince ne kadar adaletsiz olunur onu göstermeye çalışıyor

Edit : Tabiki türbanlı kızlara yapılanlar sonuna kadar yanlıştı , giyimine karışmak insanların kimsenin haddine değil anadan üryan çıplak gezmiyor ise :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8D107F370 -- 18 Haziran 2024; 9:54:29 >
  • Anakronizm hatasına düşmeyin. Türkoğlu türk, büyük şairimiz KARACAOĞLAN'ın 11'nde bir yar sevdim diye şiiri var olm.

On birinde bir yar sevdim

Yeni açmıs güle benzer

On ikide şeker şerbet

Oğul vermiş bala benzer

On üçünde gözün süzer

Zülüfün gerdana düzer

Kargı kamış gibi uzar

Boyu servi dala benzer

On dördünde pek derbeder

Dostun ikrarını güder

Nere çekersen ora gider

Boynu toklu kula benzer

On beşinde yaşar yaşın

Her örnekten bağlar başın

Tenhalarda arar eşin

Tez alışkın tele benzer

On altıda kurt bilekli

Yüreği Hakka dilekli

Sağrısı yesil örekli

Esen poyraz yele benzer

On yedide delidolu

Hiç bilmez gittiği yolu

Hasbahçenin gonca gülü

Kız turnada tele benzer

On sekizde geçer gücü

Kız oğlana bulur suçu

Gelinin ibrişim sacı

Kızın altın tele benzer

On dokuzda olur hasta

Zülüfleri deste deste

Gelin şeker şerbet tasta

Kız petekte bala benzer

Naçar Karac(a) oğlan naçar

Aşkın kitabını açar

Yiğirmide vakti geçer

Geçmez akça pula benzer

Karacaoğlan

• OPTİMİST kullanıcısına yanıt

9 yasında bir kız ve 53 yasında Br adamın evliliği hoş birşey değil. O devirde de değil ama kimse karşı çıkamaz.

Öte yandan çoğu kişi pek anlatmaz ama peygamber dediğimiz kişi ilk eşi Hatce'den çekiyordu. O ölene kadar 1 tane bile kadın alamamıştır ondan olan çrkincesi yznden ama o öldüğü anda pekçok kadın alarak adeta harem kurmuştur.

Maden bu dediğiniz evlilikler çok normal neden Hatice yasarken 1 kişi ile dahi evlenememiş ve o öldükten sonra bir anda bu kadar çok kadın almış kendine.

Malesef İslama tarafsız ve bilimsel bir n eleme yaparsanız insan yapımı oldugu çok açıktır. Diğer yahudi orijinli dinler gibi ama sizler gereği araöadıgınız için şimdiye değin göznüzn önündeki pekçok hatayı görmediniz.

inanmıyor olması önemli değil

Yapma ya. Sence objektif bir bakış açısına mı sahip?  

pek çoğumuzdan (ben dahil) iyi araştırmış.

Pek çoğumuzdan iyi araştırmış olması dini değerleri aşağılama hakkı tanımaz.

belki karalamak amacı belki safi hakikati arayıştır gayesi önemli mi?

Bu kadar gündem oluyorsa evet önemli

herhangi bir kaynak üzerinden değil sahih deyip icazet alınan iki kitaptan kaynak gösteriyor. hakaret ise neden hadis kitabında yer veriliyor ? siz değer verdiğiniz inandığınız bir şeye eleştiri geldiğinde hakaret mi sayarsınız?

Hadisler, Kur-an'ı Kerim'i pekiştirmek içindir. Tek başına referans alınamazlar.

ben bu çocuğun videolarını inceledim biraz düz mantık giden ve kendi kanaatinden kopacak bir tip değil

İstediğini yapabilir. Banane. Zaten isteyen istediğini yapıyor, yiyor, içiyor, giyiyor, söylüyor. Fakat göz önünde olup bu şekilde olay yayılırsa kimse ağlamayacak kusura bakmasın.

Yoksa dost meclislerinde rakı masalarında İslamiyet'e söven birileri yok mu bu ülkede sence?  

• EmuDev E kullanıcısına yanıt
    Cennetle müjdelenenler birbirleri ile savaştı. Demekki 1 tanesi cennetlik değilmiş. İkiside birbirini kafirlik ile suçladı. Burada kesinlikle 1 tane kafir var yani ama hangisi bilemeyiz. Bizi ilgilendiren bir kafir nasıl cennetle müjdelendi.

Karşısına cübbeli kıvamında kimse çıkamaz. Çünkü cübbelinin imanı tam, diamondun iddia ettiği herşeyi kabul edecek ve onaylayacak. O yüzden karşısına yarım imanlı ayetleri korkmadan eğip bükebilen yalancılar çıkıyor sadece.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.