< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Yayınlanmamış düello yayınlandı! DIAMOND TEMA, islamcı Fikret Çetin ile tartışıyor. (10. sayfa)
-
-
Adamın söylediği herşey noktası noktasına çıkıyor , "ters kelepçe keyfini onlara vermeyeceğim" dedi gitti Arnavutluk 'a
İddialarını çürütecek tek âlim bulamayınca zorbalığa başladılar.
Adam referans olaraktan Buhari 'yi gösterdi o zaman onun hadislerinin de olduğu kitapları toplasınlar.
Dinle kafayı bozmuş bir topluluk zerre ilerleyemez.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Violet Evergarden -- 18 Haziran 2024; 16:32:4 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
x (formerly twitter)Gusholder Haber Bülteni (@gusholderhaber) on Xhttps://x.com/gusholderhaber/status/1803057106666352729
Halka, değerlere hakaret etme konusunda o kadar hassas olanlar bu video için de aynı şeyi diyebilecek mi?
-
Buhari fetöcüymüş yayalım
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Talak suresi üzerinden çıkarım yapanları gerçekten anlamıyorum, Talak boşanma, kurtulma, bağını çözme anlamı taşır. Surenin konusu boşanma.
"Kadınlarınızdan âdetten ümidini kesmiş (menopoza girmiş) olanlar(ın iddeti) hakkında şüpheye düşerseniz (bilin ki) onların iddeti üç aydır; âdet görmeyen kadınlarınki de öyledir. Hamile olanların bekleme süreleri ise hamileliklerinin sonlanması ile biter. Kim Allah’a karşı yanlış yapmaktan sakınırsa Allah onun işinde bir kolaylık oluşturur."
Burada bahsedilen iddet süresi, düzensiz adet gören veya adet göremeyen kadınlar için iddet süresinin 3 ay olduğundan bahseder. Nisa suresi 6. ayette büluğ çağına gelmemiş kişilerin evlendirilemeyeceğinden zaten bahseder.
Buhariymiş, Tirmiziymiş bizi ilgilendirmez.
-
Buhari'nin kitapları yasaklanacak mı acaba? Malum adamın tek yaptığı Buhari'nin derlediği hadisleri aktarmaktı.
-
Buhariyi yedirmeyiz.
Yaptigi programda adam hadislerden bahsetti. O zaman buharinin hadisleri toplatilicak mi simdi anlamadim ben
Yani simdi bu karara gore Buhari’nin hadisleri yasaklandi diyebilir miyiz :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six Feet Under. -- 18 Haziran 2024; 16:53:19 >
Hangi Buhari'nin kitabı acaba? Buhari okumasak inanacağızda neyse..
Türkiye'de radikal bazı tarikatlerin dahi Buhari hadislerini dezenforme edip bastırdığı ortaya çıkmıştı. Bu kitapların bir çoğuda zaten toplatıldı ancak tema metinin üslubu itibariyle yasaklı olan her kitabı bir dayanak olarak kullanması ister istemez tartışamlarıda beraberinde getiriyor. Atatürk hakkındaki çarpık biyografi kitabınıda "okuduğum en iyi 5 kitapdan birisi" demeside buna dahil.
Bir dipnotta, eski Arap kültüründe bir kız bluğ yaşına girmeden 0 yaşında sayılıyordu. Yani bir kız adet görmeye başladığı vakit yaş aldı olarak görülüyormuş. Yine Buhari'nin asıl kitaplarında ve bu konu ile alakalı başka hadislerinden yapılan hesaplamalarda Hz.Aişe'nin en az 18-19 yaşlarında Hz.Muhammed ile evlendiği ortaya çıkıyor.
Yukarıda bir arkadaşımız paylaşmış, ben yine tekrar paylaşayım. Burada gayet net şekilde konu açıklığa kavuşturulmuş. İnanmak istemeyen zaten inanmaz, zorlamanında bir manası yok burada.
Mustafa SolmazyoutubeKaynaklar: https://acikerisim.deu.edu.tr/xmlui/bitstream/handle/20.500.12397/4181/1995_9_SAVASR.pdf?sequence=1&isAllowed=y#:~:text=Ai%C5%9Fe%2C%20Hz.,gamber'le%20evlenirken%20dokuz%20ya%C5%9F%C4%B1ndad%C4%B1r.&text=Esma'n%C4%B1n%20Hz.,%C3%B6ld%C3%BC%C4%9F%C3%BC%20ba%C5%9Fka%20kaynaklarda%20da%20zikredilmektedir. https://islamansiklopedisi.org.tr/ugursuzluk#:~:text=Peygamber%2C%20%E2%80%9CU%C4%9Fursuzluk%20ancak%20%C3%BC%C3%A7%20%C5%9Feyde,iki%20%C3%A7ene%20aras%C4%B1ndaki%20dildedir%E2%80%9D%20demi%C5%9Ftir. https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/304456 https://islamansiklopedisi.org.tr/darunnedve ABONE OLMAYI VE TAKİPTE KALMAYI UNUTMAYIN! İLİMDEN BAŞKA DERDİMİZ, BİLGİDEN BAŞKA KERAMETİMİZ YOKTUR. Twitter: https://x.com/mushafsolmaz İnstagram: https://www.instagram.com/mushafsolmaz/ Tercümeler: Mutluluğun Kazanılması Ömer b. Abdülaziz Esbâb-ı Nüzûl Minhâcü'l-Kâsıdîn Sünenü's-Sâlihîn ve Sünenü'l-Âbidîn Telif eserler: İnanç Sorgulanıyor Yansıma Hikmet ile Aynahttps://www.youtube.com/watch?v=iMV79NnWcrw&t=29s
-
Oooooo yeni level geldi beyler,
Gerçek buhari bu değil.
Peygamber Hatice ile 40 yasinda degil 50 yasinda evlendi ve sonra 6 cocuk yapti diyorsun yani..
Dıamond hakkında yakalama kararı çıkartılmış.Niye peki?Adam eleştiri yaptı diye..Üstelik bunu yapanlar bizimle dalga geçer gibi 'Darbe anayasasını bırakalım.Özgürlükçü,eşitlikçi bir anayasa yapalım' palavrasını dile getirenler...Dıamond'a yapılanlardan nasıl bir Türkiye hayal ettiklerini artık anlamayanlar varsa anlasa çok iyi olur...
Hala daha konuyu saptırmaya,algı yapmaya çalışanlar var.Arkadaşlar Dıamond'un bahsettiği kaynaklara inanan ve buna göre insanlara hayatı zehir edenler var mı?Var mı siz ondan bahsedin?Dıamond'un bahsettiği kaynakları örnek alıp küçük çocuğunu kendi tarikatındaki bir müridi ile evlendiren birisi geçtiğimiz aylarda Türkiye'nin gündemine oturmadı mı?Oturdu...Bu kaynaklara inanıp insanlar öldürülüyor mu?Öldürülüyor...Bugün Afganistanı,Pakistanı,İranı ve Suriye'yi bu hale getirenler sizlerin ısrarla 'Onlar gerçek değel' diyerek kabul etmediğiniz kaynaklar mı?Evet o kaynaklar...Eee o zaman neyin hazımsızlığı bu?Neyin zorbalığı?
Geçmişte bu ülkede askeri vesayet denilen dönemde bile bu ülkenin ilk kadın ilahiyatçısı olan Bahriye Üçok bugün Dımaond'un yaptığı şekilde eleştiri yaptığı için evine gönderilen bombalı paketle öldürüldü.Eski imam ve müftü olan Turan Dusun'da tıpkı Dıamond'un yaptığı gibi eleştiri yaptığı için evinin önünde vurularak öldürüldü.Aziz Nesin'i Sivasta yakmaya çalıştılar ama onu öldüremeyip birçok insanın ölümüne neden oldular...Eğer bu insanlar öldürülmeseydi ve günümüzde yaşıyor olsalardı yüzde yüz bugün Dıamond'a yapılanların aynısı onlarada yapılacaktı.Artık bu çok net belli oluyor.
Hala daha 'Gerçek o değeeell','Hoşgörü inancı gardaş' diyenlere gülüyorum...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 18 Haziran 2024; 17:23:30 >
-
Bir arkadaş tema metinin muhalefete yaptığı çağrıyı doğru bulduğunu ve muhalefetin neden tema metine sahip çıkmadığını sormuştu.
DEM parti milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun oğlu Salih Gergerlioğlu, tema metinin "Kürt tarihi yok" söylemlerine ilişkin bugün sert bir çıkış yapmış. Salih Gergerlioğlu, tema metine yapılan soruşturmayı doğru bulmuyor ama Kürt tarihi ile alakalı söylemlerine büyük tepki gösteriyor. Salih Gergerlioğlu'nun bu düşünceside DEM partinin genel tabanının düşüncesini yansıtıyor. Hatta soruşturma yapılmasına tepki gösterdiği için dahi DEM parti tabanından kendisini eleştirenler var. Yani burada tema metinin muhalefetten destek alması çok muhtemel değil zira CHP ile DEM partinin ilişkisi malum.
Zaten CHP lideri Özel bile bu konu hakkında muhtemelen DEM partinin tavrından ötürü sus pus olmuş durumda. İmamoğlu'su, Yavaş'ı ve hatta Kılıçdaroğlu'su dahi bu konuyla alakalı tek kelime etmiyor şuan. Yani tema metinin baltayı taşa vurmuş gibi bir duruma düştü. şahsen ben tema metinin yurtdışına kaçmadan bu soruşturma kapsamında ülkede kalmasını ve inandığı fikrilerini savunmasını beklerdim ancak herkes bir Aziz Nesin'de değil. Kaçmak bir sonuç yada haklı olduğunu gösteren bir eylemde değildir. Fikrin yanlış olabilir ama insanlar en azından "adamın fikri ve yolu bu, ömür boyu cezada alsa geri dönmez" der en azından. Ama kaçarsan velevki haklı olsan dahi haksız duruma düşersin ve o yaftada ömrün boyunca sırtından çıkmaz. Keşke daha kalibreli adamlarla program yapsaydı tema metin, daha anlaşırılır olurdu herşey..
Salih Gergerlioğlu;
"Aslen Arnavutsun. Ama herkesten beter Türk ırkçısı olup Kürtleri aşağılıyorsun. Sana anlatılan resmi tarihi ezberleyince kendini bir şey bilmiş sanıyorsun. Kürtler senden ve atalarından çok önce bu topraklardaydı. 5 bin yıldır da burada yaşıyorlar. Z kuşağının bu şımarık kanaat önderlerini başımıza bela ettiler.."
-
Taklada sınır yok ki bunlarda takla atıp duruyor argümanları çok komik
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu sitede Islam’dan cikmanin cezasi olumdur diyor. Islam hosgoru dini oldugu icin bu mumkun degil. O zaman bu site de yasaklanicak ve bunu yazanlar tutuklanacak mi?
sorularla İslamiyetDinimizde mürted olana neden hayat hakkı tanınmaz? » Sorularla İslamiyethttps://sorularlaislamiyet.com/dinimizde-murted-olana-neden-hayat-hakki-taninmaz?amp
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Kardeş bu gerçekten buhari de öyle bişey yok dedi dimi ben yanlış anlamadım. ekşi sözlüksahih-i buharihttps://eksisozluk.com/sahih-i-buhari--706483?nr=true&rf=sahih%20i%20buhari
Kaynağıda koyalımda nolur nolmaz. Eleman bunu bile inkar etti. Nasıl kolay yalan atıyorlar böyle ya. Ben utanıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 18 Haziran 2024; 17:32:9 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Takiyye yapiyorlar. Neyin ne oldugunu onlar da iyi biliyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
At yalanı seveyim inanmayanı yani
tema metinin Atatürk ile alakalı en gariz ifadelerin kullanıldığı bir kitabı millete "herkes okusun" diyerek tavsiye etmesi zaten diğer konulardada eğiliminin nasıl olacağını gösteren bir etken benim için.
daha öncede söyledim; tema metin kaileye alınacak bir tip değil. Kaçması ise ayrı bir trajikomik vaka. Youtuba'da tartışma programlarında karşı karşıya geldiği isimlerin güvenirliliğide ağırlığıda zaten seviye altı kişiler.
Ben tema metini, deliler delisi yada jahreine benzetiyorum. Sabun köpüğü misali gündemi meşgul edip, PR kasıp başını beleya sokarak mağdura yatarak prim kasan bir kişi benim gözümde. Kendiside demiyormu dün "4-5 aya beni unutacksınız" diyerekten milletin aklıyla geçerek..
Sosyal medya fenomenleri bir balondur ve sadece kendi ceplerini düşünürler. Bu hiç değişmez. tema metinde böyle birisi. Olayların doğrusunu gösterseniz dahi inanmak istemeyen yine inanmayacak zaten. Millet takla atsın dursun şimdi..Adam Atatürk'e hakaretler içeren kitabı millete tavsiye etmiş, dini konularda speküasyon yapmış çokmu..
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X