Şimdi Ara

Yayınlanmamış düello yayınlandı! DIAMOND TEMA, islamcı Fikret Çetin ile tartışıyor. (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
652
Cevap
3
Favori
20.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ayrıca ben evrim ağacı ve gerçeğin peşinde kanalına takip eder severim ne cübbelisi yahu, demek istediğim işin uzmanı olmalı bu konuda akedemik bir eğitimi olmalı bu kanallardaki iki kişide inançsız evrim ağacı biraz sjw ama oda dozunda gidiyor polemiğe girmiyor,gerçeğin peşinde gene her türlü severim tamamen bilimsel tarih üstüne yaklaşır objektif olmaya çalışır, temanın işi gücü islama saldırmak show ara sırda kitlesini zinde tutmak Atatürk sömürüsü yapar hristiyan aileden gelip,gayri müslim arnavut kökenli birininde ilk defa Atatürk sevmesini gördüm zaten onunda show olduğundan şüpheliyim o arnavutlar ne türkleri sever nede türklüğü nede islamı geçmişten gelen kuyruk acısı  

osmanlıdan önce oranın dini genel olarak katolik hristiyandı osmanlıyla birlikte ülkenin yarı nüfusu müslüman oldu etkilenip, orada hristiyan kalanlar osmanlıya ve türklere aşırı bilenik,onu bırak müslüman olmuşları bile türklüğü sevmez pek benimsemez gururla ve onurla ben arnavutum, türk değilim der 1990+ dan sonra göçenler özellikle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 17 Haziran 2024; 13:17:14 >

• kerimcem K kullanıcısına yanıt

İçeriğe dair verebileceğin bir cevap olmadığı için dedikodu yapıyorsun, karşı çıktığın kişinin söyledikleri yerine kimliğini konuşuyorsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DarkTechno kullanıcısına yanıt

demek istediğim hrisitiyan kökenli arnavut birinin osmanlı ve islam düşmanı olması hiçte şaşılcak birşey değil çoğu oyle zaten sonradan aydınlanma filan değil o, herkes ailesinde soyunda vatanında pişer kimse ağaç kavuğundan çıkmıyor. 

ben balkan göçmeni olduğum için onlarla içli dışlıyım zaten mahallemin çoğu göçmen boşnak arnavut, arnavut ve boşnak lardan türklüğü sevene henüz rastgelmedim müslüman olsalar dahi, hele hristiyan kökenlileri bir kaşık suda boğar sizi savaş anında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 17 Haziran 2024; 13:28:46 >

Denilen şeyi anlamakta zorlanıyor musun yoksa bilerek mi yapıyorsun hala anlamış değilim. Adamın kimliğini, inancını boş ver, sen dediklerine karşı çıkabiliyor musun, onu söyle.

• DarkTechno kullanıcısına yanıt

show dünyası benim için dandik bir üniversiteden mezun olmuş radyo ve tv mezunu hayatı dizi starı olmak istemekle geçmiş adamımı çok ciddiye alıcam allaha sen? bu konuda evrim ağcını izlerim daha iyi adamın en azından kapı gibi akedemik kariyeri var.

Ciddiye almadığını iddia ettiğin adamın kimliği hakkında 100 tane post giriyorsun :)). Sen ciddiye alıyorsun ama dediklerine cevap verebilecek kapasiten olmadığı için kimliği üzerinden saldırıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkTechno -- 17 Haziran 2024; 13:57:7 >
  • Bu arkadaş Arnavut göçmeni ve Şırnak'ta 12 ay askerlik yapmış. Muhtemelen bu genç askerdeyken kerocan çözüm sürecini övüyordu. Fıkra bu kadar.  

94 Doğumlu bir Arnavut göçmeniyim. 96 Yılında Türkiye’ye taşındığımız için okulu burada okuyup askerliğimi de burada yaptım. Yani ismim sizi yanıltmasın, en az hepiniz kadar Türk’üm ve Tarihimiz de iç içe olduğu için, Türkiye’de yaşayan bir Türk vatandaşı olduğumu söylemekte gurur duyuyorum. Yunanistan ve İtalya’da 2 yıl kadar yaşadım ve oradayken de kendimi Türk olarak tanıtıyordum.

Bir anda Şırnak şartlarından İstanbul şartlarına geçince yaşadığım adaptasyon problemini en faydalı şekilde(içip gezmektense okumak-yazmak) kullanmaya çalıştım.

Müslüman bir kültürle büyüdüm, kendimi bildim bileli araştırmaya, öğrenmeye ve kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

https://medium.com/@diamondtema/neden-yaz%C4%B1yorum-neden-tanr%C4%B1-1a8124eace96

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7735754F2 -- 17 Haziran 2024; 14:0:37 >

• Ülkemizde yetişen birçokları gibi müslüman bir ailede yetişmiş ama laik ,seküler anti şeriatçı ve zaman zaman agnostisizme kayan fikirlere sahip birisi olarak iki şahsı da yorumlayayım. Diamond ne konuştuğunu bilen, hitabeti iyi, savunduğu tezlere hakim ve iyi hazırlanmış olarak gelmiş ama asıl başarılı olduğu konu şu. Entelektüel manipülasyonları çok güzel becerdi. Zaten yeterli donanımı olmayan, ve dersine çalışmadan gelen rakibine öyle zamanlamalarla öyle manipülatif sorular sorup çelmeler taktı ki rakip bildiğini de unuttu. Psikolojik üstünlük program başından itibaren Diamond'taydı ve öyle de bitti. Şunu en samimi duygularımla söyleyebilirim ki Diamond'taki münazara becerisi ve rakibi manipüle etme kabiliyeti Asrın'da olsaydı o cahilliğini bir nebze olsa gizler o kadar rezil olmazdı. Asrın Tok ise çok bilgili donanımlı gibi mimiklerle ve ses tonuyla konuşsa da cahilliğiyle kendini rezil rüsva etti. Asrın'ın artı yönü ise bana göre şu. Rakibin manipülatif söylemlerine ve ikide bir araya girip sözünü kesmesine sesini çıkarmayıp saygıyı hiç bozmadı. Başka birisi olsaydı tansiyon yükselebilirdi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• kabakara61 kullanıcısına yanıt

Kuran zaten arap yasası. O zamanki arapların örfü adeti neyse onu yazmışlar. Arapların bilmediği herhangi birşey yok orada.

• Jose_Gökhan kullanıcısına yanıt

Senin dininin onlarca kaynağı neden farklı yorumlar içeriyor

Sorguladım. Hepsinin birbiri ile bağlantısı ve mantığı var

İyi işine gelen kaynağı al benim dinim bu de gez

İşime gelen değil. Tek ve doğru olan

Şu imamların maaşını sadece isteyen cemaat ödemeye başlasa, bizden vergi olarak kesilmese 1 tane müslüman kalmaz bu ülkede.

Hmmm. İslamiyet nefretini kustun. Tebrikler  

• EmuDev E kullanıcısına yanıt

Arkadaşımız sırrı bozdu. Dağılalım

• Dıamond tartışmayı net kazanmış.Bundan dolayı bazı kesimlerde büyük bir hazımsızlık meydana gelmiş.Youtube ve twitter yorumlarında Diamond'un şeriat hakkındaki söylemlerini eleştiren hatta bilgisiz olduğunu ve bu tür konularda konuşmak için ciddi bir eğitimden geçilmesi gerektiğini ileri sürenler bile olmuş.Kastettikleri eğitimde medrese çıkışlı olmak ya da devletin açtığı imam hatip okullarından ya da ilahiyat fakültelerinden mezun olmak vs...Tabii asıl kastettikleri eğitim daha çok cemaat ve tarikat ağırlıklı medreselerden icazet almak ya neyse...Zaten bunu da sırf işi yokuşa sürmek için söylüyorlar.

Mesela yakın tarihte tamda istedikleri tarzda eğitim alan ve inançlarını eleştiren ve sorgulayan iki değerli insan gerici örgütlerin saldırıları sonucunda katledilmişlerdi.Bu kişiler Bahriye Üçok ve Turan Dursun'dur...Bahriye Üçok Türkiye'nin ilk kadın ilahiyatçısıydı ve şeriatı eleştiren bir akademisyendi.Sırf bu nedenle 14 Aralık 1987'de evine gönderilen bir bombalı paketin patlaması sonucunda vahşice katledildi.Turan Dursun ise çocukluğundan itibaren babasının telkinleriyle mollalardan dini eğitim alan (Kulleteyn isimli eserinde çocukluğunu ve çocukluğu esnasında almış olduğu gayr-i resmi dini eğitim hayatını roman şeklinde anlatır),arapça bilen,bir dönem diyanet bünyesinde hem imamlık hem de müftülük yapan bir insandı.O da tıpkı Bahriye Üçok gibi şeriatı eleştiren bir tutumu vardı ve bu nedenle kaderi Bahriye Üçok gibi oldu.4 Eylül 1990 tarihinde evinin önünde vurularak katledildi.

Yani 'Diamond'un bilgi birikimi ne ki?' diyerek Diamond'u küçümseyenlerin karşısına istedikleri şekilde eğitim alan ancak eleştirel yaklaşımları olan insanları getirin onları da beğenmeyeceklerdir.Hatta susturmaya ve sindirmeye çalışacaklardır.Kısacası Diamond'un bilgi birikimi sorgulayanları asla samimi bulmadığımı belirteyim.Zaten dertlerinin de bu olduğunu düşünmüyorum.Amaçları işi yokuşa sürmek,konuyu saptırmak..

Ayrıca şunu merak ediyorum.Diamond'un dini bilgisini eleştirenler inandıkları inancı ne kadar araştırarak kabul ettiler?Yani bu tür inanç konularında konuşmak için yıllarca dini eğitimden geçmek ya da arapça eğitim alınması gerektiğini ileri sürenler en başta kendileriyle çelişkiye düşüyorlar ama bunun farkında bile değiller.İnancı kabul etmek için en ufak çaba göstermeyenlerin doğdukları aile sırf o inanca mensup diye tesadüfen o inancı kabul edenlerin daha sonra inançlarını eleştiren kişilere çıkıp 'Ya kardeşim senin dini bilgin ne?Sen ne kadar bunun eğitimini aldın?Arapça biliyor musun?Arapça biliyorsan bile 600'lü yılların Arabistanında konuşulan Arapça lehçelere ne kadar hakimsin?' vs demeleri kadar saçma bir durum yok.Bu arkadaşlara göre inanca girmek için ortalamanın altında bir bilgiye sahip olmak hatta o inancı benimseyen ailede doğmak bile yeterliyken inançtan çıkmak ve eleştirmek için on yıllarca o inanç üzerinde uzmanlaşmak gerekiyor...Gerçi hoş Bahriye Üçok ve Turan Dursun tam da istedikleri tarzda eğitim alan ve alanlarında uzmanlaşmış kişilerdi ama onlara bile tahammül göstermediler.

Bir de sık sık 'Diamond'un neden sürekli İslam'ı eleştiriyor?' şeklinde soranlar olmuş...İyi de adam neyi eleştirecek?Doğduğu ve içinde yaşadığı toplum neye inanıyorsa doğal olarak onu 'daha çok' eleştirecek.Mesela ünlü ateist fizikçi Richard Dawkins İngiltere doğumlu olduğu için inançları önce 'hrıstiyanlık' üzerinden eleştirmeye başladı.Bugün dahi adamın en çok eleştiri yaptığı inanç hrıstiyanlık..Zira adamın yaşadığı yerdeki baskın inanç bu...Orta Çağ Avrupasında hrıstiyanlık inancında reform hareketini gerçekleştiren Martin Luther içinde durum aynı...Martin Luther'te içinde doğduğu inancı ve kilise otoritesini eleştirerek kıta Avrupasında kilisenin egemenliğini sarsmıştı.Hatta o dönem katolikler Martin Luther'i 'kafir','dinsiz' ilan edip öldürmek için fırsat kolladıkları bilinen bir şey....Yani adam kalkıp 'İslamı,yahudiliği vs sorgulamamış' aksine içinde doğduğu ve yaşadığı inancı sorgulamış.Diamond ve onun gibilerinin durumu da bu...Bunun altında komplo teorisi aramak boşa bir çabadır.

Kısacası Dünya'nın neresine giderseniz gidin gittiğiniz ülkedeki ateist,agnostik ve deist kişilerin ilk önce doğdukları ve yaşadıkları yerdeki inancı sorguladıklarını ve eleştirdiklerini görürsünüz...Budizm inancının egemen olduğu bir coğrafyada doğan ancak daha sonra ateist olan birisinin kalkıp budizm inancından önce hrıstiyanlığı eleştirmesini bekleyemezsiniz ki zaten bunun bir örneğide yok.

Bir de Diamond hakkında soruşturma başlatılmış...Neyin özgüvensizliği bu anlamak güç...Memlekette yanılmıyorsam 130 bin diyanet personeli bulunuyor.Bunların yanılmıyorsam 80 bini imam olarak görev yapıyor.3 bin küsur İmam hatip orta okulu ve 4 bin küsur da İmam hatip lisesi var diye biliyorum.Yine 40 bin kadar da din kültürü öğretmeni aktif olarak çalışıyor.Bunların yanında irili ufaklı birçok tarikat ve cemaatte 'yasak' olmasına rağmen memleket içinde oldukça aktif.Bunların açtığı vakıflar,dernekler ve özel okullarda bulunuyor...Buna rağmen Diamond'tan dolayı bir telaşa düşülmüş...Nasıl bir özgüvensizliktir bu?

Son olarak bir de Diamond'un karşısında hacı,hoca takımından biri çıksaydı daha farklı olurdu diyenler var...Açık söyleyeyim hiçbir fark olmazdı.Konuşulan inanç belli,kaynaklar belli,tarihte yaşanılanlar belli,günümüz şeriat devletlerinde yapılanlar belli...Yani Diamond'un karşısına isterseniz en ünlü mollayı ya da ilahiyatçıyı koyun yine değişen birşey olmazdı.Zaten bundan dolayı adamı susturmaya,sindirmeye çalışıyorlar...

Arkadaşlar kusura bakmayın ama 'Bir dolma kalemin bile yaratıcısı varsa..' şeklindeki örneklerle haklı çıktığınız tek yer dini kanalların yapmış olduğu 'ateisti/agnostiği/deisti tek bir örnekle imana getirdik' şeklindeki kurgu videoları...Diamond gibi kişiler karşısında en güvendiğiniz din adamın bile şansı yok...Bu gerçekle ne kadar erken yüzleşirseniz daha az hayal kırıklığı yaşarsınız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 17 Haziran 2024; 15:22:34 >

• @surp he türkleri sevmiyorum nefret ediyorum diyecekti sanki evet :) adı hristiyan adı, soy adıda koyu hristiyan soy adı onlar savaştan kaçtı bir ara sığındı buraya vatandaşlık aldılar türkleri seven arnavut boşnak bak hristiyanı geçtim müslüman dahi görmedim onlar kendilerini bizden üstün görür daha doğrusu kendilerini gelişmiş ırk avrupalı görür, bizleride orta doğulu eğitilemez köylü cahil.

bir sürü arnavut boşnak komşumuz arkadaşım oldu zaten mahallemin çoğu göçmen boşnak arnavut hatta burda usisi boşnak parkı var, parkta pek türkçe konuşan yok 

genel olarak iyi görgülü oturmasını kalkmasını bilen insanlardır ama bizleri türkleri aşağı varoş köylü tabaka görürler kendileri bizden üst sınıftır burjuvadır  kız bile vermemeye özen gösterirler,en fazla balkan türküne verirler oda maddi durumu iyi olan aileye garibana değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 17 Haziran 2024; 20:38:48 >

• pskillercheto P kullanıcısına yanıt

Memlekete dolmuş devşirmeler bir kurtulamadık bunlardan araplar bir bunlar iki..

• Dinciler paso mesaj sildiriyor .
    -Madem adam yanlış söylüyor içinizden akıllı birisini bulup karşısına çıkartın
    -Bunu yapamıyorsaniz tehdit ve hakaretlere başvurmayın, Twitter 'da adamın kafasını kesmek farzdır diye fetva veriyorsunuz.

Adamın açıklamalarında hakaret yok küfür yok
    İmanınız zayıf ki şüpheye düşeriz diye korkuyorsunuz. Çünkü bunca ritüelin boşa gideceğini düşünüyorsunuz

• venomboy_85 kullanıcısına yanıt

İslamiyet nefreti değil, bütün dinler için geçerli. Herkes inanmak istediği dine ve onun işçilerine maaş ödesin. Bunun nesi kötü ki? %90'ı müslüman olan Türkiye Cumhuriyeti'nde halkın imamlara para vermek istemeyeceklerini mi ima ediyorsun yoksa? En baştan sen vermezsin bunu ikimizde biliyoruz.

• Asrın Tok işe yaptığı münazaradan bağımsız olarak , Diamomd denen ergen eğlendirici tipin kurgu bir katakter olduğu çok bariz . Prodüksiyon bir iş olduğu duruşu ve konuşması ele veriyor. Önceden yüklenmiş yapay zeka gibi.

• Ne alakası var ya...Her şeye prodüksiyon sanırım yeni moda

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.