Şimdi Ara

Diğer pc'lerde harici diske yazımı engelleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. başlıkta dediğim gibi harici diskime benim bilgisayarım harici bilgisayarların yazma izni olmasın sadece okuma izni olsun istiyorum. Hani eskiden disketlerde kilit düğmesi olurdu açınca veri yazılamazdı onun gibi. Şimdi güvenlik sekmesinden everyone izinlerini sadece okumayla kısıtlı olarak ayarladım ama bu sefer bana da veri yazma iznini kaldırdı.Şimdi başka arkadaşların bilgisayarına her zaman güven olmuyor, acaba nasıl bir yol izlemeliyim bu konuda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apocalypse_now_b -- 4 Ağustos 2013; 17:27:28 >

• aynı güvenlik sekmesindeki yerden kendi kullanıcı adını listeye ekle ve onun erişim ayarlarını ayarla. yalnız bu çok güvenli bir yöntem değildir, herhangi bir pc de administrator yetkili bir kullanıcı sahiplik alarak aşabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DocZ -- 4 Ağustos 2013; 17:56:17 >
  • DocZ kullanıcısına yanıt
    ekli gözüküyor ama yine de everyone izinlerini kısıtlayınca bende de kısıtlanıyor. Peki başka bir yöntemi yok mudur bunun? Birsürü dosya var içinde hepsinin başka bir bilgisayardan bulaşan bir virüs yüzünden uçmasını istemem.
  • gittiğiniz bilgisayarda usb sürücülere yazılmasını engellemek için komut satırını administrator olarak başlatın ve şunu yazın:

reg add "HKLM\System\CurrentControlSet\Control\StorageDevicePolicies" /t Reg_dword /v WriteProtect /f /d 1

bundan sonra takacağınız disklere yazım yapılamayacak.

eski haline döndürmek için:
    reg add "HKLM\System\CurrentControlSet\Control\StorageDevicePolicies" /t Reg_dword /v WriteProtect /f /d 0

değişikliğin algılanması için sürücüyü çıkarıp takmanız gerekir.

şurada bu ayarı yapan basit bir program var. yine de en sağlamı pc'yi virüs taramasından geçirmek
    http://www.howtogeek.com/howto/windows-vista/registry-hack-to-disable-writing-to-usb-drives/

• DocZ kullanıcısına yanıt
    Ya benim kastettiğim bu değildi. Gidip adamların bilgisayarına yazam ya bunları Neyse teşekkürler ilgilendiğiniz için.
  • Ya beyler bilen yok mu şunu bakın izinleri şu şekilde ayarladım ama olmadı:

kendi kullanıcı adıma tüm yetkileri vermeme rağmen everyone'da kısıtlama yapınca bende de kısıtlanıyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.