Şimdi Ara

Dİgitürk DT5103 HD IQ CIHAZ INCELEME (SS li -VİDEOLU) (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
527
Cevap
1
Favori
46.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar son 1 haftadır özellikle HD kanallarda mozaiklenme oluyor, görüntü takılıyor hatta geçen gece star hd direk gitti siyah ekran kaldı başka kanala gçeip geri döndüm düzeldi. Bu tür sıkıntı yaşayan var mı aranızda acaba. Çünkü sinirim bozulmaya başlandı bildiğin internetten kaçak izliyormuş gibi mozaiklenme oluyo takılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: okko

Arkadaşlar son 1 haftadır özellikle HD kanallarda mozaiklenme oluyor, görüntü takılıyor hatta geçen gece star hd direk gitti siyah ekran kaldı başka kanala gçeip geri döndüm düzeldi. Bu tür sıkıntı yaşayan var mı aranızda acaba. Çünkü sinirim bozulmaya başlandı bildiğin internetten kaçak izliyormuş gibi mozaiklenme oluyo takılıyor.

Bende de oluyor çoğu arkadastada oluyor.digiturkle ilgili

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Arkadaşlar,

Eski internetsiz kutumu DT5103 ile dün değiştirdim. Aldığım serviste kurulum yapıldı ve çalıştığını görerek aldım. Eve getirdim, taktım ve daha ilk açılışta yazılım yükleme yapılacak dedi. Ekranda "r" harfi ve yanında dönen birşey ile beraber 20 dakika bekledikten sonra hata vererek resetledi (0x800000D0C hatası). Açılırken gene aynı şey ve 20 dakika sonra reset. Gece açık bıraktım ama hala aynı. Açılışta yazılım yükleme başlarken ekranda "A" harfi çıktığında ÇIKIŞ tuşu ile kesip alıcıyı açabiliyorum. Herşey normal çalışıyor, hatta menülerden yazılım aratınca son yazılım yüklü diyor. Ama reset atarsam aynı döngüye tekrar giriyor.

Muhtemelen yarın iade edeceğim ama bugün hala denemek için vaktim varken sormak istedim. Böyle herşeyi tümden silebileceğim "Servis Menüsü" gibi birşey var mı ? Menülerdeki Fabrika Ayarlarına Dönüş kısmını zaten denedim.

Yardım edebilecek olan varsa şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: codew

Merhaba Arkadaşlar,

Eski internetsiz kutumu DT5103 ile dün değiştirdim. Aldığım serviste kurulum yapıldı ve çalıştığını görerek aldım. Eve getirdim, taktım ve daha ilk açılışta yazılım yükleme yapılacak dedi. Ekranda "r" harfi ve yanında dönen birşey ile beraber 20 dakika bekledikten sonra hata vererek resetledi (0x800000D0C hatası). Açılırken gene aynı şey ve 20 dakika sonra reset. Gece açık bıraktım ama hala aynı. Açılışta yazılım yükleme başlarken ekranda "A" harfi çıktığında ÇIKIŞ tuşu ile kesip alıcıyı açabiliyorum. Herşey normal çalışıyor, hatta menülerden yazılım aratınca son yazılım yüklü diyor. Ama reset atarsam aynı döngüye tekrar giriyor.

Muhtemelen yarın iade edeceğim ama bugün hala denemek için vaktim varken sormak istedim. Böyle herşeyi tümden silebileceğim "Servis Menüsü" gibi birşey var mı ? Menülerdeki Fabrika Ayarlarına Dönüş kısmını zaten denedim.

Cihazın LNB ve Ethernet baglantısını kesip aç ve ardından fabrika ayarlarına dön.

• quote:

Orijinalden alıntı: enverates

quote:

Orijinalden alıntı: codew

Merhaba Arkadaşlar,

Cihazın LNB ve Ethernet baglantısını kesip aç ve ardından fabrika ayarlarına dön.

Selam dostum,

Dediğini yapamıyorum çünkü LNB bağlantısını kesili halde elektriği bağladığımda (tabii yine yazılım yükleme ile başlıyor) "t" ve yanında dönen işaret ekranı LNB takılı olmayınca hiç "A"ya dönüşmüyor. Sadece ekranda "A" varken ÇIKIŞ ile kestiğimde uydu normal açılıyor. Diğer herhangi bir evrede ÇIKIŞ'a basarsam reset olup baştan yazılım aramaya başlıyor.

LNB takılı halde "A"yı görüp sonra LNB'yi çıkartıp senin dediğini yaptığımda bir etkisi olmadı.
    Yine de teşekkürler.

• Digiturk receiverlari arasinda hangi modellerin component cikisi var. Son yagmurda HDMI girislerinin hepsi (ya da dijital yayinlarla ilgili bir parca) arizalandi, scartlar ise calisiyor, component i denemedim ama calisacagini ongorursek televizyonu kaldirip atmak istemiyorum, tamire de 350 lira dediler, HDMI icin 6 yillik bir TV ye degmez

Component cikisli bir receiver digiturkten edinmek yolunu sectim, eski plus receiverlarinda vardi hatirliyorum, peki component cikislarda HDCP problemi yani yayin korumasi dolayisiyla yayin alinamadigi oluyor mu ?
  • Ben de bu cihazı kullanıyorum fakat şu son iki haftadır Türksat Digiturk kanallarından İZ, Discovery, Turkmax gurme, Lig TV 1,2,3 hariç EPG alamıyorum. Normal uyduda diğer Digiturk kanallarında EPG gözüküyor MMX TURK, SPEED, FAMILY, Nat Geo, Wild vs... hepsinde EPG var ama Digiturk kutumda yok, gözükmüyor. Fabrika ayarı filan hepsini yaptım işe yaramıyor. Sizde de var mı bu sorun arkadaşlar?
  • hocam ben de bu urunu kullaniyorum, bir sorun yok, belki lnb de bir sorun vardir?
  • eburaklevent kullanıcısına yanıt
    Türksat mı kullanıyorsun?
  • Eutelsat kullaniyorum hocam.
  • Beyler benim 9102 kendi kendini resetlemeye başladı

Galiba değişecek 7103mü yoksa 5103mü ?

Benim için sd kalitesi ve kanal gecişleri önemli ne dersiniz ?

• ramazandan beri 5103 kullanıyorum memnunum.
  • ben 7103 ve 5102 kullandım ikisinin arasında 5102 sd ve hd yayında çok iyi idi ama 5103 nasıldır tecrübe etme şansım olmadı ama imkanınız varsa sagemcom açık ara önde
  • tema59 T kullanıcısına yanıt
    O cihaza aylık para ödeyemem

• Sanirim önce 7103-5103 yoksa onlar 9103isteyeceğim.
    Zira goruntu kalitesi çok önemli humaxa felan hiç giremem

• 5103'e yeni yazılım geldi. Otomatik güncellendi. Fark yok gibi.

• Beyler 5103 cihazinin goruntsu nasıl ? 102 ekran arçelik fullhd tvye takicam.Sd kanal kalitesi çok önemli ?

• Bende 9504 vardı daha iyiydi görüntürler.5103 den memnun değilim teknik servise geri gönderceğim

• Digitürk'ün diğer HD cihazlarına göre durumu nedir bilmiyorum ama D-Smart'ın HD cihazına göre muazzam hız farkı var. Diğerinde kanal değiştirmek, gelen mesajı okumak tam bir işkenceydi. Kanal ileri düğmesine biraz fazla basınca alır başını giderdi :D 5103'teki tepkime gerçekten çok iyi. D-Smart'ın HD ve SD kanallarına nazaran görüntüde gözle görülür bir fark da hissetmedim.
  • Ayrıca bu cihazı Digitürk'ün 60'lık çanağı ile kullananların sinyal seviyesi nedir? Bizdeki 61/99 gözüküyor. Yağmurlu havalarda sorun olurmu?
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.