Şimdi Ara

Digitürk Eutelsat’tan Türksat’a taşınıyor.! (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.002
Cevap
13
Favori
157.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ama ücret ödemeye devam her yıl zam devam böyle bir sacmalık zaten görmedim burda sky alirsin bir fiyata seyredersin öyle yıl sonu zam yapicak müsterisine sormadan yok yaa böyle bir sistem yok bu dünyada

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dasarum D kullanıcısına yanıt

Hocam bunların yaptığını ben söyliyeyim size servise binanız için gün planlıyorlar ve müşteri hizmetleri direk yayını kesip turksata çevrilmesi bekliyor. Ben 2 gün beklemek zorunda kaldım. Kayın pederim 1 hafta bekledi. Sonra servis sallana sallana gelip anteni turksata çevirince düzeliyor ama tabi size bilgi verilmediği için siz hala bekliyorsunuz şansa tarama yaparsanız geçişin yapıldığını anlıyorsunuz.

Ben nasıl anladım kutuyu kurcalarken kutudaki sinyal seviyesi bir anda 0 oldu ne oluyor vs derken hızlı arama yapınca kanalları buldu ve e18 hatası yok oldu. Bu arada mdu 5 olan lnb şimdi mdu 1 gözüküyor uydu hala eutelsat gözüküyor. Sizin içinde durum aynı bekliyeceksiniz sinyaliniz 0 olunca aratın servis gelip turksata döndürmüştür.

• Timur7688 T kullanıcısına yanıt

Anladım cok cok teşekkür ederim. siz türkiyede mı kullanıyorsunuz? Bu mdu2 nasıl buldunuz? Nasıl bulcaz?

Ve eutelsatdaki tüm kanallar cıkdı mı sizde?

• guguk kullanıcısına yanıt

Sizde lnb değişmedi mı?

Siz 4k kutu ve mdu5 ile türksat mı seyrediyorsunuz?

Allah Allah

• gps.navigation kullanıcısına yanıt

Nasıl bulcaz bu mdu2 ?

Ücreti ne kadar?

• Ne gerek vardı 7 derecede kaliteli yayını bırakıp türksat'a geçmeye aynı dsmart gibi doldurdular tp görüntü kalitesi düştü türksat yönetimi böyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nevrans -- 3 Kasım 2022; 15:1:54 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • guguk kullanıcısına yanıt

Hocam bilgi için teşekkürler. Şu anda benim sinyal seviyesi % 100, bu sabaha kadar E18-4 hatası alıyordum, Kartı çıkartıp kutuyu fişten çekip taktım, sonra kartı taktım. Artık E18-4 hatası yok siyah ekran var, kanal değiştirince sadece alt tarafta kanal adı çıkıyor.

DT'ün olduğu yere santraldan Türksat çanağın kablosu da iniyor. Bu kabloyu kutuya bağladım, sinyal seviyesi 0 oldu. Fişten çıkartıp taktım sinyal hala 0 ve kolay arama yapınca hiçbir kanal bulamıyor. Muhtemelen Türksat çanağın LNB'sini tanımıyor.

Benim DT çanak erişim kolay yerde. Eğer MDU2 LNB takıp çanağın yönünü 42 derece yapıp sonra arama yaptırırsam sorunum çözülecekse, servis gelemiyorsa, ben servise gidip LNB alıp kendim değiştireyim. Olur mu?

Bir de şunu merak ediyorum. Bütün kanallar gitmişken, TRT'nin tüm kanalları hala nasıl sorunsuz izleniyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dasarum -- 3 Kasım 2022; 15:11:9 >

Servis gelip ücretsiz takıyor zaten

Sanırım arkadaşın öyle bir şansı yok yurtdışında yaşıyor. Bildiğim kadarıyla yasal olarakda orda o cihazı kullanarak yayın izlemek sıkıntılı bir hak idda edebileceğinizi sanmıyorum çünkü bein 3 5 gibi kanallarda Premier lig bundesliga gibi yayınlar var ve ordaki yayıncı kuruluştan izlemeniz gerekiyor.

Yani benim için bir sorun olmadı servisteki arkadaşlar bilgiliydi zaten gelip herşeyi ücretsiz halletiler ve gittiler şuan yayında herhangi bir kesilme, sinyal hatası yok. Ama anladığım kadarıyla genel olarak sizlere gelen servisler başarısız ve bilgisiz. Ben azınlıkta kalan kısımdayım sanırım. Digiturkun buna yetecek teknik servis kapasitesi yok heralde dönüşüm büyük bir iş çünkü. Milyon abonesi olan bir şirket için daha hazırlıklı olması gerekirdi.

• nevrans kullanıcısına yanıt

Benim anlamadığım yerli ve milli ibaresini kullanıyorlar. Bu geçişte TP kısmında fiyat avantajına sahip olmaları gerekmez mi? Sonuçta Turksatta Eutelsata göre yerli ve milli olduğu için fiyat avantajı yada daha kaliteli yayın beklerim. daha ucuza aynı kalitede yayın yada aynı fiyata daha kaliteli yayın yapamazlar mı anlmadım ben bu işi.

• Thierry Henry 20 kullanıcısına yanıt

Tüm eski bayilikleri iptal etti saçma sapan mahalle elektrikçilerine vs servis verdi. Çoğu bir şey bilmiyor rezillik.

Arkadaş yurt dışında ise buradan satan servisten alabilir bulursa baya pahalı ama. Gerçi Euro-TL olunca çerez 😂 Ayrıca Turksat’ın Avrupa Beam’inde çalışır mı onu bilemem.

• Thierry Henry 20 kullanıcısına yanıt

Turksat’ta Eutelsat gibi bir yayın kapasitesi yok maalesef. HD yayınların bile bitrate’ler yerlerde sürünüyor. Çoğu kişide bazı kanallar Türkiye’de bile kırılıyor. Rezillik oldu bu Digiturk

• quote:

Orijinalden alıntı: Thierry Henry 20

Benim anlamadığım yerli ve milli ibaresini kullanıyorlar. Bu geçişte TP kısmında fiyat avantajına sahip olmaları gerekmez mi? Sonuçta Turksatta Eutelsata göre yerli ve milli olduğu için fiyat avantajı yada daha kaliteli yayın beklerim. daha ucuza aynı kalitede yayın yada aynı fiyata daha kaliteli yayın yapamazlar mı anlmadım ben bu işi.

Eutelsat uydusunda görüntü yayın kalitesi çok iyiydi artık o kalite hayal olacak türksat uydıusuından yayın yapan dsmart gibi kötü görüntünün aynısını diğitürk yaşayacak ben diğitürkün türksattan yayına başlamasına hiç taraftar değilim

• nevrans kullanıcısına yanıt

Siyasi baskı ile bu geçiş oldu zaten

• Diğitürk turksat 5B 11265 bu tp 22 kanal var yazık oldu dsmarttan farkı kalmadı diğitürkün

Hocam siyasi baskı olabilir de ama asıl neden finansal sanırım. 2 uyduya kira ödemek yerine zaten kullandığı Türksat'a kira ödeyip maliyet düşürmek istemiş olabilirler. Ancak yayın kalitesi geçiş yapanların dediği gibi kötü, hele maç yayınları net değil ise taahhüt süresi dolan üyeliği bırakır.

Umarım yayın kalitesinde bozulma geçiş sürecindendir, ileride bant genişliği vsartırırlar, yoksa milleti "korsan yayın izlemeyin" diye diye korsana/IPTV'ye elleriyle itmiş olurlar.

Değişti mdu 5 yazıyordu şimdi mdu 1 oldu.

• dasarum D kullanıcısına yanıt

Esasında kanallar gitmiyor kanallara kilit koyuluyor hafta sonu fenerin maçı vardı ama Allahtan 4k da açıktı maçı 4k dan verdikleri için izleyebilmiştim.  akıllı tv varsa bien connect uygulaması indirip izleyebilirsin tek şansın bu diğer türlü beklemen lazım. Kendiniz mdu lnb alsanız olurmu bilmiyorum.

• İstanbul'da Anadolu Dijital (0216 234 34 34) ulaşıp servis yetkilisi ile görüşebilen şanslı bir forum üyesi veya hasbelkader oradaki elemanlardan birinin cep numarasını bilen var mı acaba?

Adamların yeri Göztepe/Merdivenköy'de, ben Kavacıktayım. Galiba DT tüm Anadolu yakasının dönüşüm işini bu servise vermiş, sabahtan beri kaçıncı arayışım saatlerdir "tüm temsilciler meşgul" mesajı dinletiyorlar.

• Bu Eutelsatdaki bütün kanalları türksat 42 taşıyacak mı digitürk yani hemen hemen aynı Eutelsat seyretdiğimiz gibi olucak mı? Bilgisi olan var mı?

Çünkü eğer öyle olmazsa çok müşteri kaybeder digitürk hele ki yurtdışında yaşıyanlar iptv ye gecer tüm kanalları seyredemezse

• 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.