Şimdi Ara

DİGİTÜRK HUMAX DCR-HM 9505HD KUTU [[video eklendi]] (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.084
Cevap
11
Favori
131.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar bendede bu cihazdan var bi sorum olacak harici hdd takiliyormu! Ne gibi ozelliklerinden yararlanabiliriz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ben de kutu sıkıntısı yaşıyorum. 10 yıldan fazladır DT abonesiyim, 8 yıl eski külüstür Vestel kutusu ile tek bir sorun yaşamadım, ne zamanki HD yayına geçtik HD kutusu takıldı sorunlar başladı. Bugüne kadar tam 6 kutu değiştirdim. Ya donma, takılma yüzünden ya sebepsiz E-52 hatası yüzünden. Kutu değiştirmemek için ne gerekiyorsa yapıyorlar, değiştirmek istersem de 25 TL kitlemek istiyorlar. Hayır telefon değilki bu orasını burasını sürekli kurcalayıp zorlayıp bozalım, kendi kendine çalışan bir cihaz. 1 hafta önce artık sinir tepeme çıktı ve açtım MH ne abonelik iptali talep ettim. Kutu değişimi yapmak için servis göndereceklerini 25 TL ödemek zorunda olduğumu söyledi ama bunu telafi etmek için de 1 aylık sinema paketi verdi. Neyse önceki kutum hangi modeldi bilmiyorum ama yeni taktıkları kutu 9100 model. Görüntü kalitesi falan gayet iyi geldi ilk takıldığında, servisteki çocuk 25 TL yi de DT den alacağını söyleyip benden almadı. Öyle olunca sevindim gönderdim çocuğu. Sonra TV yi izlemeye başladığımda görüntünün kendi kendine zırt pırt genişlediğine şahit oldum, böyle zoom yapmışcasına genişliyor görüntü, sonra yine kendi kendine düzeliyor. Hem menü esnasında hem de normal yayın esnasında oluyor. Muhtemelen her yayının formatına göre otomatik genişlik ayarı yapıyor ama bu durum önceki hiçbir kutuda olmamıştı. Bu durumu MH ne 2 kez anlattım ve her seferinde hem cihaza ayar gönderdiler hem de kumanda üzerinden ayar yaptırdılar, düzeleceğini söylediler ama durum aynen devam ediyor. Normal bir durum mu arıza mı anlayamadım. Ne olursa olsun istemediğim bir şey bu. Gelen çocuğa en iyisi HD kutu hangisi diye sormuştum, Humax lar iyi ama onlarda da kayıt özelliği yok dedi. Doğru mudur? Bana ne önerirsiniz? Hangi cihazı isteyeyim? İstediğimi vermezlerse cidden kapatacağım aboneliğimi, resmen ömür törpüsü oldu.

• 15 yıldır digiturk abonesiyim...

kullanmadığım kutusu kalmadı...

bunların içinde humax serisi kadar iyisini görmedim... (9503-9504-9505)

bir önceki kutu humax 9505 idi arıza yaptı şu an sagemcom kullanıyorum.

Sagemcom doğal olarak plus iq olduğu için kumandasından kayıt özelliğine kadar bir çok yönden gelişmiş bir kutu.

Ancak inanın kanal geçişleri, portal, arayüz v.s humax 9505 çok iyi bir kutu ve kendini özletiyor...

Bence bulabilirseniz hmx 9505 taktırın rahat edin...

Hmx ların bazı kullanıcılara göre tek dezvantajı renkleri daha doğal ve sönük çok canlı değil...Ama bana göre bu hiç sıkıntı yaratmamıştı...
  • 20.05.15 guncellemesi yuklenmis

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 9504 ile arasında ne farklar var? şu ana kadar kullandıklarımın içinde en iyisi 9504 oldu gayet iyi bir cihaz ama arasında ne fark var acaba merak ettim
  • yuxeses kullanıcısına yanıt
    Hepsi cop

• quote:

Orijinalden alıntı: yuxeses

9504 ile arasında ne farklar var? şu ana kadar kullandıklarımın içinde en iyisi 9504 oldu gayet iyi bir cihaz ama arasında ne fark var acaba merak ettim

eski cihazim 9504 kumanda hep sorunluydu ses kisarsin portaldan cikar kumandayi cihazin icine sokuyodum nerdesse gormuyodu

9505 degistirdim 1 hafta oldu bu cihaz cok akici portal nerdeyse isik hizi kumanda baska odadan giruyo cok memnunum

• ilyas03 İ kullanıcısına yanıt
    Hocam o sizin yaşamış olduğunuz sorunlar ben onu sormuyorum bende bu bahsettiğiniz sorunların hiç birisi yok cihazdan memnunum ben onu demiyorum menüsel donanımsal ne farklar var onu soruyorum
  • Arkadaslar, bir sorum var. 1 aydir falan digiturk kullanmiyordum, kutu kenarda yatiyordu. Simdi evi tasidim ve farkli bir tv de kutuyu tekrar taktim. Ilk basta E19-4 hatasini aldim ve internetten arastirdigim kadari ile kanallari tekrar aratip bir kanal ustunde bir sure durmami, kanallarin acilacagini soyluyordu. Oyle de yaptim ve su anda kanallar acik ancak HD yayinlar gitti (kanal listesinde de Hd olarak gorunmuyorlar normal gorunuyor ve o sekilde aciliyor). TV biraz eski ve HD yayini olmayabilir. Acaba bu durum TV'den mi kaynakli yoksa baska bir sorun mu olusmus olabilir, fikri olan var midir?

NOT: Kutu Dt 9103 HD
  • quote:

Orijinalden alıntı: yuxeses

Hocam o sizin yaşamış olduğunuz sorunlar ben onu sormuyorum bende bu bahsettiğiniz sorunların hiç birisi yok cihazdan memnunum ben onu demiyorum menüsel donanımsal ne farklar var onu soruyorum

menu olarak ayni ama bariz hiz farki var. goruntu olarakda pek fark gorunmuyor

• Digi kutuların yazılım güncellmesini yetkili servis mi yapıyor ?
  • Arkadaşlar merhaba,
    Bu cihaza usb Wifi adaptör takıp kullanan varmı.?

Bu konuda bilgi almak istiyorum varmı bilgisi olan

• quote:

Orijinalden alıntı: based.1984

Arkadaşlar merhaba,
    Bu cihaza usb Wifi adaptör takıp kullanan varmı.?

Bu konuda bilgi almak istiyorum varmı bilgisi olan

Selam hocam ben bu cihazda vonets diye bir ürün kullanıyorum ethernete bağlanıyor kablosuz internet için usb üzerinden Wi-Fi adaptör ile olmuyor

• Bende ethernet var sıkıntı yok onda, sadece kabloları ortalıkta görünce sinirleniyorum

Usb Wifi adaptör o yüzden tercihimdi gerçi Wifi adaptörü yurtdışından sipariş etmiştim gelince yinede deneyeceğim

Cevap için teşekkürler

• arkadaşlar...benim iq plus sagemcom 6101 cihazım var...çok memnunum...yan oda üyeliğim de var...burda da 9102 hd takılı..ancak portala girme sorunu yaşıyorum..kanal geçişleri de çok yavaş...bu cihazı humax 9505 cihaz ile değiştirebilir miyim..yan oda üyeliği için bu cihazı veremeyiz deme gibi bir lüksleri var mı yani digitürk bayilerinin...ve bahsettiğiniz 25 tl yi öder miyim...sonuçta kutu ile alakalı bir problemden dolayı değişim talep ediyorum...şimdiden teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: dr.ibrahim

arkadaşlar...benim iq plus sagemcom 6101 cihazım var...çok memnunum...yan oda üyeliğim de var...burda da 9102 hd takılı..ancak portala girme sorunu yaşıyorum..kanal geçişleri de çok yavaş...bu cihazı humax 9505 cihaz ile değiştirebilir miyim..yan oda üyeliği için bu cihazı veremeyiz deme gibi bir lüksleri var mı yani digitürk bayilerinin...ve bahsettiğiniz 25 tl yi öder miyim...sonuçta kutu ile alakalı bir problemden dolayı değişim talep ediyorum...şimdiden teşekkürler...

Eğer bayiinin elinde cihaz var ise degistirirler, vermeyiz keyfimize gibi ihtimaller tabiki var ama bayii şikayet edeceğinizi bildiği için böyle bir tavır takınamaz, birde cihazı bayiiye giderek kendiniz değiştirir iseniz 25 TL vermeniz gerekmiyor, diye biliyorum.Ben en azından bu şekilde yapmıştım.

• Kutu arayan arkadaşlar kesinlikle humax 9505 e geçin, diğer alt serilere göre çok daha keskin ve net görüntü veriyor. Ayrıca Iq çok hızlı ve kumandasıda daha iyi çekiyor.
  • Dün konya'daki tüm digitürk bayilerini ve teknik servislerini aradım neredeyse...en sonunda bir bayi elimizde var 1 tane dedi...akşam gidip değiştirdim cihazımı...25 lira ücret aldılar...ordaki eleman bana sen 9505 cihazini nereden biliyorsun diye sordu...yeni cikti bu cihaz dedi...ben de forum sitelerinde ben arastiririm okurum boyle seyleri dedim..cok tavsiye eden var dedim...
    Iftardan sonra bagladim cihazi..gercekten goruntu kalitesi cok cok iyi...kanal gecisleri hizli sayilir...portala girmesi hizli, film secip oynatmak hizli...kumanda algilamasi guzel...ben cok memnun kaldim...musteri hizmetlerini aradim, hd kanallari da öne aldirdim...
    tek sorunum trt spor, trt haber, trt muzik vs kanallari izleyemedim...o da sanirsam mdu5 lnb ile alakaliymis...bunun icin arayip ariza kaydi biraksam ucretsiz degistirirler mi lnb'yi...para isterseler site yonetiminden talep edebilir miyim?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • dr.ibrahim D kullanıcısına yanıt
    473 73 73 arayın trt kanallarının olmadığını söyleyin ücretsiz değiştiriyorlar diye biliyorum.
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.