Şimdi Ara

DİGİTÜRK HUMAX DCR-HM 9505HD KUTU [[video eklendi]] (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.084
Cevap
11
Favori
131.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar banada bundan geldi, tecrübem yok ama şunları sorayım izninizle;

1-wi-fi dongle alıp nete bağlanmaya değer mi(portal vs.),yapılan işlemler çok kota yer mi,ne gibi şeyler yapılabiliyor?

2-her harici hdd yi destekliyor mu,hdd ye format atmak biçimlendirmek gerekir mi,aynı anda kaç kayıt yapabiliyoruz ve tv izlerken kayıt esnasında sıkıntı çıkartır mı?

3-sinema salonu üyeliğimizde var,bu filmleri kayıt etmede sıkıntı var mı,illa film başlayınca mesajla kodu gönderip öyle mi kayıt edicez,başka yolu var mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kelli felli

Arkadaşlar banada bundan geldi, tecrübem yok ama şunları sorayım izninizle;

1-wi-fi dongle alıp nete bağlanmaya değer mi(portal vs.),yapılan işlemler çok kota yer mi,ne gibi şeyler yapılabiliyor?

2-her harici hdd yi destekliyor mu,hdd ye format atmak biçimlendirmek gerekir mi,aynı anda kaç kayıt yapabiliyoruz ve tv izlerken kayıt esnasında sıkıntı çıkartır mı?

3-sinema salonu üyeliğimizde var,bu filmleri kayıt etmede sıkıntı var mı,illa film başlayınca mesajla kodu gönderip öyle mi kayıt edicez,başka yolu var mıdır?

Sadece 1.sorun hakkında yorum yapayım diğer sorularının cevaplarını bilmiyorum.Portal gayet güzel bir uygulama kesinlikle değer istediğiniz filmi istediğiniz zaman izleyebiliyorsunuz durdur-oynat özelliği için bile yapılır.Benim filmin ortasında tuvaletim geliyor gidemiyorum malum hiç reklam yok Dizi paketin varsa yabancı dizileri yoksa ise yerli dizilerin son 3-4 haftaki bölümlerini bulup izleyebiliyorsun.

• arkadaşlar

hd paketim var
    dt5103hd uydu alıcım var
    ethernet ayarlarını otomatik kablolu bağlantı yaptım
    test yapınca başarılı diyor

ama portal sayfasını açmıyor try again diyor

sorun nedir?
  • Arkadaşlar bu humax 9505 digiturk cihazinda 1080.p secenegi yokmudur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shockwave error

Arkadaşlar 9505 ve 9504 sanırım yazılım güncellemesinden sonra ARC sistemini kitliyor.

9505 takıldı ve ARC üzerinden ses alamıyorum. Şöyle ki TV ile SES SİSTEMİ arasındaki bağlantıyı kesiyor. Digitürkü fişten çekip tv yi açın; ses sistemi ile bağlantı kurarak arc çalışıyor. Fakat digitürk fişe takılıyken TV ile SES SİSTEMİ bağlantı kuramıyor (ARC calısmıyor.)

Sorunu cozebildinizmi acaba ayni problem bendede var daha önce digiturk Butun cihazlarini kullandım böyle saçma sapan bir cihaz görmedim acaba bu sorun yazilim ile duzelirmi

• tema59 T kullanıcısına yanıt
    Çözümü yok. Digitürk ar-ge ile görüştüğümde sorunu inceleyeceklerini belirttiler. ARC sistemi ile çok mutluydum... Mecbur optik bağlantıya döndüm. Şu an arc sız kullanıyorum.

H
    angi kutu konusunda ise; 9502-03-04 hepsini kullandım. 9505 hız konusunda diğer yazdığım aletlerlerden 2-3 kat hızlı. Sagecom gibi neredeyse.
    Ama gel gör ki ARC olayı tadını kaçırıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shockwave error -- 1 Aralık 2015; 8:13:00 >
  • hocam ben optical bağlantı ilede ses alamıyorum ben iki uydu cihazı kullanıyorum diğerinde turksat ve hortbirt var ikiside tv bağlı tv de optical kablo ile avr bağlı ikisndende ses gelmiyor ama humax 9505 hdmi kablosunu tv çıkarınca avr ses gelmeye başlıyor şaşırdım kaldım bence cihazın hızı ve pratiği önemli değil benim için görüntü kalitesi daha önemli bu cihazlar kötününde iyisi olan sagemcom cihazın yanına bile yaklaşamaz
    Şimdi normal şartlarda; digi kutuyu HDMI ile tv ye bağlayıp, TV den AVR ye optik kablo çektiğin zaman ses alabilmen lazım. Ben şu an öyle kullanıyorum. TV ve AVR ayarlarından "optik" olarak seçtim. TV nin de böyle bir ayarı var.

9505 bağlantısını kesince sesin geliyor olması ilginç olmuş... 9505 senin AVR nin optik bağlantısında kesiyor olabilir. Bende sadece ARC'ı kesiyor.

İkinci yol şöyle dene;

9505'den direk AVR ye optik kablo çek. Sesi optik ile direk olarak avr ye aktarsın. TV ye de sadece HDMI ile görüntüyü versin. Digitürkün ayarlarından ses çıkısında spdfi pcm diye ayarlaman lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shockwave error -- 1 Aralık 2015; 9:18:26 >
  • dizi paketim yok ama benim cihaz arada bir dizimax kanalına geçiyor kendi kendine reklam amaçlı yaptıkları bir şey mi bu? Sizde de oluyor mu?
  • hepsini denedim hocam ama ses gelmiyor optical kabloyu direk humax 9505 cihazınada bağladım yine tık yok bugün farklı bir cihaz isteyecem
  • evet arkadaşlar servis geldi humax 9505 arızalı çıktı yerine 5103 takıldı ve arc problemi çözüldü
    Aslında arıza yok. Yani arıza derken o 9505 serisinin tamamında bu sorun var. Hatalı üretim direk.

5103 ile arasındaki farkı kıyaslarsan nasıl? Hız, görüntü kalitesi, iq hızı falan
  • edit...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tema59 -- 3 Aralık 2015; 9:25:48 >
  • Hocam ariza derken yazilimsal bir sorun belki ileride bu sorunu cozerler yine humax 9505 cihazina geri dönüş yapariz

• Digiturk'un resmi sitesinee humax 9505 yok arkadaSlar?

Bugun lig tv baglatacaktım ama sizin onerdiginiz kutuyu goremeyince beklemeye gectim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reguse -- 3 Aralık 2015; 9:18:22 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet arkdaşlar akşam 5103 gördüm görüntü kalitesi humax 9505 göre daha soluk ve mat şunu anladımki humax 9505 görüntü kalitesi ve hız olarak sagemcomdan sonra en iyi cihazı arc olayıda çözülürse tadından yenmez 5103 sorun çıktı ekranı tam kaplamıyor tv en altında yeşil bir şerit oluşuyor servisi aradım buda 5103 genel sorunuymuş şans işte buda bana denk geldi çölde kutup ayısı muhabeti gibi
  • Humax 9505 kutu ile bugün bağlantıyı yaptık. Fakat trt kanalları (trt 1 hd, trt hd ve trt spor sd hariç) çekmiyor.

İnternette araştırma yaptım. Lnb sorunu (mdu5 olması gerekiyormuş) ya da humax kutu sorunu olabileceğini yazmışlar. Bizim merkezi sistem lnb zaten mdu5. MH yetkili servise yönlendirdi. Onlar da kutu ile alakalı olduğunu ilettiler.

Bu sorunu herkes mi yaşıyor? Eğer bu sorun herkeste mevcutsa önerebileceğiniz başka bir kutu var mı?

• reguse kullanıcısına yanıt
    Normalde yukarıda yazdığın TRT kanalları hiç çıkmıyor ise LNB sorunu. Ücretsiz değiştiriyorlar.. Ben değiştirdim.

Ama sen SD hariç bu kanallar çıkmıyor demişsin. Bu farklı bir problem. LNB sorunu olsa bu kanallar hiç çıkmıyor bile, listede olmuyorlar.
  • shockwave error kullanıcısına yanıt
    İnanın Trt'nin televizyonumda olması ya da olmaması hiç önemli değil ama koskoca Digiturk'un standart bir yayın tutturamaması garibime gitti.

Sırf Lig Tv için aldım bu sene. O da takımıma olan inancımdan dolayı. Yoksa almayacaktım yine. Ama digiturk resmen hayal kırıklığı.

Kuruş para talep etmeyen türksat uyduyu aynı tv'den açtığımda yemin ederim içim açılıyor... Digiturk uydu alıcısının fişini çektim. Maçtan maça açarım artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reguse -- 3 Aralık 2015; 20:07:09 >
  • 5103 maceramızda kısa sürdü ve yeniden humax 9505 cihaza geri döndüm bir süre bununla idare edicem arc sorunu yazılımla çözülür umarım yine yazıyorum digitürk sagemcomdan sonra en iyi cihazı
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.