Şimdi Ara

Digiturk Modül (134. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.681
Cevap
68
Favori
190.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 131132133134135
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Modül teknolojilerinde çok büyük gelişmeler olmuyor. Şifre açma hızı genelde televizyonun modül yapısı, işlemcisi, kullanılan şifreleme sistemi ve karşıdan gelen şifre çözme yanıt süresine göre değişiyor.

Digitürk modüllerinde de şifreli kanalları uzun süre izlemedikten sonra şifreli kanalı açtığınızda bir 10 saniyelik ilk şifre çözme süreci oluyor kanalda beklemeniz gerekiyor sonrasındaki kanal geçişlerinde bekleme olmuyor kanal geçiş süresi kadar süre içinde şifreyi çözüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 26 Şubat 2025; 13:55:14 >
  • Yeni üyelik kampanyası ile sporun yıldızı 4200 liraya geliyor senelik. Ben de almayı düşünüyorum. Genel olarak okuduğum kadarıyla herkes modülün kutu kullanımına göre daha kaliteli görüntü verdiği konusunda hem fikir. Bu nedenle kurulum için modül şartı talep edeyim diyorum. Sizce görüntü kalitesi önemli ise doğru tercih bu mudur?

Merkezi sistem uydu yayını var, Samsung tv kullanıyorum. Modül en kaliteli ise servis kutuda diretirse kurulumu iptal edebilirim. Modül takıkdıktan sonra 4k isteyebiliyoruz galiba. Kurulum sırasında veya başka konuda şuna dikkat et bunu yaptır buna baktır dediğiniz bir konu var mıdır acaba?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thebaboli -- 27 Şubat 2025; 1:1:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • thebaboli kullanıcısına yanıt

Görüntü kalitesi kullandığınız televizyon modeline göre değişebilir, modülde yayını televizyonun kendi dahili uydu alıcısı veriyor televizyonun marka modeline göre kalite değişecektir yoksa modülün görüntü kalitesine direkt etkisi yok.

Servis randevu için aradığında modül istediğinizi söyleyin yok falan çekerlerse modül yoksa kurulum yaptırmayacağınızı söyleyin bulurlar muhakkak.

Modül ile üyelik başlatıldıktan sonra müşteri hizmetlerini arayarak modüllü üyeliğiim var digitürk 4k kanalını izlemek için 4k yıldızlı ek servisini açtırmak istiyorum diyorsunuz hizmet aktif edilir aylık yansıtılır ücreti faturaya.

Bunun dışında dikkat etmeniz gereken bir konu yok.

Samsunglarda digitürk kurulumu seçeneği vardı sanırım direkt onu seçip kanalları taratınca digitürk kanal sıralaması geliyordu, ben de lg var digitürk seçeneği olmadığı için tkgs listesi kullanıyorum digitürk kanalları 770’de başlıyor.

• donanımcı123 kullanıcısına yanıt

Cevabınız için çok teşekkür ederim.

Genel olarak digitürkün 4k kutularını kullanmak yerine modül kullanmanın daha iyi görüntü elde edileceği kanısı var. Yani kutu yayını bir tık aşağıda oluyor gibi algı var modüle göre. Teknik olarak geçerli sebeplere dayanıyor mu bu durum bilemiyorum.

Tavsiye ve önerileriniz için de ayrıca teşekkür ederim.

Normal hd kutuların görüntü kalitesi kötü ama 4k kutuların görüntü kalitesi daha iyidir ama 4k kutunun maliyeti yüksek, aylık cihaz kirası ve lnb ücreti var normal lnb ile çalışmıyor 4k kutular.

Fakat sonuç olarak digitürk’ün türksattaki frekansında bitrate çok düşük olduğundan görüntü kalitesi genel anlamda hiçbir cihazda çok çok iyi değil, özellikle 55 inc üzeri tvlerde yakın mesafeden izleme yapıyorsanız pikselleşme rahatsız edici olur. Digitürk 4k kanalının bitrate değeri en son 12 mbit civarıydı, normalde 20 mbit üstü olması gerekiyor, hd yayın daha beter 7-8 mbit. 4k yayın haliyle bir tık daha iyi ama unutmayın tüm maçlar 4k yayınlanmıyor haftada 1 veya 2 maç yayınlanıyor oradan.

• Peki turksat 6a gecis olursa bitrateler düzelir mi?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • DRONZZO61U kullanıcısına yanıt

Bant genişliği artacağından iyileşme olabilir.

Ama tam geçiş birkaç seneden önce olmaz.

Hocam gelen servis modülde 4k yok diyor. Yanlış bilgi değil mi bu?

bilmiyorlar hiç tartışmayın tamam olsun siz modül verin bana dersiniz

• jodhpurs kullanıcısına yanıt

Teşekkürler hocam dediğiniz gibi yaptım. Kurulum bittikten sonra müşteri hizmetlerini arayıp mı 4k paketin tanımlanmasını sağlıyorum, online işlemlerden kendim yapabiliyor muyum?

Edit : Arayarak 4k tanımladım. Lakin daha aktif olmadı galiba. Tahminen ne zaman aktif olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thebaboli -- 28 Şubat 2025; 14:28:30 >

Yaptım demiştir yapmamıştır, hemen açılır çünkü baştan savmıştır tekrar arayarak yayın karşısında yapınız çoğu müşteri temsilciside bilmiyor.

Servisler Allaha emanet çoğu bilmez.

Müşteri hizmetleri paketi tanımladıysa normalde 5-10 dakika sonra kanalın açılması gerekir. Online işlemlerden paketleri kontrol edin.

• Digiturk Modül

burası böyle

Digiturk Modül

bu kısım ise böyle

Edit açılmış 770.kanal

Teşekkürler @jodhpurs @donanımcı123

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thebaboli -- 28 Şubat 2025; 15:14:17 >

Hayırlı olsun iyi seyirler. Digiturk Modül 

Çok teşekkürler hocam. 770.kanal digiturk 4k dışında 4k kanal göremedim. Hatta trt 4k yı bile göremedim yanlış bakmadıysam.

Trt 4k tkgs listesinde 104 numaralı kanalda. Başka da 4k kanal yok. Digiturk Modül 

Ben bugün modül taktırdım, dahili uydu alıcısında kanal ayarlamak isterseniz Digiturk’ün hazır kanal listesi var otomatik kurulumda. Tv LG 43uf7787 2015 model webos2 4k televizyon. Otomatik kanal ayarlamada digiturk’u seçerseniz kutuyla aynı sırayı listeliyor. Ama en büyük handikap kanal sırası değişmiyor. 1 ile 890 arası kanallarda yer değişikliği yapamıyorsunuz. Bunun sebebi de LG ile Digiturk bu şekilde anlaşma yaptığı içinmiş. Muhtemelen diğer marka tv’lerde de aynı durum vardır.

• xizzetx X kullanıcısına yanıt

2015 modele koymuşlar digitürk listesini 2023 oled modele koymamışlar, dsmart var tivibu var digitürk yok. Digiturk Modül 

Tüm hd kanallar 1080i görüntü veriyor. TV’ye yaklaşınca çamur gibi görüntü. Kutu da aynı dahili alıcı da aynı. Sadece trt4K kalitesi gerçekten fark ediyor. Digiturk4k kanalında hd yayınlar 4k’ya upscale ediyor diye okumuştum. Henüz modüle yeni geçtim, test edeceğim. Modül takmaya gelen servisin dediğine göre Digiturk 2022’de eutelsat’tan çıkmış, sadece Türksat’tan yayın yapıyormuş. LNB’den kastınız kutuya özel olması sanırım, sonuçta yine yayını türksattan alacak kalite değişmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xizzetx -- 1 Mart 2025; 17:41:20 >

Otomatik kanal aramada Digiturk yok mu çok enteresan gerçekten 😂 tv canavar valla sihirli kumanda, hdmi cec, ultra hd deep colour, usb3.0 girişi ne ararsan var. O zamanın en mantıklı tv’sini almışım :)

• 
Sayfa: önceki 131132133134135
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.