Şimdi Ara

DIGITURK + PLUS | Genel Konu (292. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.818
Cevap
22
Favori
460.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 290291292293294
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ofbe

Digitürk ile telefon görüşmeleri devam ediyor,bugün aradılar özel bir birim çözüm üreticeklermiş,nasıl bir çözüm merak ettim açıkçası.Servisin dediğine göre;şuan ellerinde receiver yokmuş talep etmişler,1 hafta içerisinde getirip takıcaklarmış.Yahu nasıl servistir anlamadım gitti,insan bir gelip lnb'yi kontrol eder,benim tahminim zaten alıcıda bir sorun yok.Servisin yaptığı format,fabrika ayarı,kolay kurulum,cihaz normal,digitürkde sorun var,sonra digitürk sorun yok,alıcının değişmesi lazım vs.. anlamadım gitti.Belki konektör ıslandı vs.. hani bir çatıya bile çıkıp bakılmadı,bugün tam 4. gün 5 kanal eksik,hd için 20 tl ödüyorum birde.Burası site olduğundan dolayı;yetkili servis müdahale edemiyormuş,sitenin anlaşması olduğu firma sadece bakabiliyor.Bundan dolayı Digitürk'e servisin bildirimi olmadanda faturaya yansıtamıyorlarmış,boşu boşuna para ödeyeceğim.Koskoca Digitürk ile bu siteye bakan servisin nasıl irtibatı yok,nasıl yaptırımı yok,servis telefonu digitürk diye açıyor.Yok bu bölgeye bakan servis der biz oraya bakamıyoruz yetkimiz yok vs..,insan nasıl cinnet geçirir,bunların sayesinde.

O bahsettiğin kanallar bende de 4 gündür yok.

• GS ve Fenerbahçenin kupadaki ilk maçları trt hd ekranlarında duyrulur
  • Arkadaşlar merhaba,

10 yıllık digiturk üyesiyim, ilk günden beri de aynı Philips kutu ile kullanıyordum. Bugün itibariyle plus aboneliğe geçtim (Pace receiver), 10 yıllık Philips'ime elveda dedim :((( (Gerçi son zamanlarda ufak problemler çıkarmaya başlamıştı).

Şimdi, kızmayın ama, 118 sayfalık forumu elbetteki okuyamadım, sadece ilk sayfasını ve de bu son sayfayı okudum. Genel itibariyle plus abonelikte SD yayınların kötü olduğu şikayetini de dünden beri görüyorum forumlarda.

Televizyonum Toshiba Regza 42" LCD Full HD, bağlantı HDMI (servisin getirdiği, sanırım kutudan çıktı, farkedemedim). Bence SD yayınlardaki görüntü eski Philips kutuya göre çok daha kötü, hatta sanki 2 hafta önce abone olduğum Teledünya HD kutunun SD yayınlarından da kötü.

Bir sürü ayar denedim, video ayarını "1080i"de bırakmaya karar verdim ama sanki hiç farketmedi (acaba video "orjinal" veya başka bir ayarda mı olmalı?)

Şimdi, bu SD yayın görüntü kalitesi mevzusunun çözümü var mdır, varsa da nedir?

Forumu okumadan sorduğum için tekrar kusura bakmayın lütfen, ancak canım çok sıkıldı bu işe.

şimdiden teşekküreler & selamlar,

• quote:

Orijinalden alıntı: invisible

GS ve Fenerbahçenin kupadaki ilk maçları trt hd ekranlarında duyrulur

güzel haber.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratu

Arkadaşlar merhaba,

10 yıllık digiturk üyesiyim, ilk günden beri de aynı Philips kutu ile kullanıyordum. Bugün itibariyle plus aboneliğe geçtim (Pace receiver), 10 yıllık Philips'ime elveda dedim :((( (Gerçi son zamanlarda ufak problemler çıkarmaya başlamıştı).

Şimdi, kızmayın ama, 118 sayfalık forumu elbetteki okuyamadım, sadece ilk sayfasını ve de bu son sayfayı okudum. Genel itibariyle plus abonelikte SD yayınların kötü olduğu şikayetini de dünden beri görüyorum forumlarda.

Televizyonum Toshiba Regza 42" LCD Full HD, bağlantı HDMI (servisin getirdiği, sanırım kutudan çıktı, farkedemedim). Bence SD yayınlardaki görüntü eski Philips kutuya göre çok daha kötü, hatta sanki 2 hafta önce abone olduğum Teledünya HD kutunun SD yayınlarından da kötü.

Bir sürü ayar denedim, video ayarını "1080i"de bırakmaya karar verdim ama sanki hiç farketmedi (acaba video "orjinal" veya başka bir ayarda mı olmalı?)

Şimdi, bu SD yayın görüntü kalitesi mevzusunun çözümü var mdır, varsa da nedir?

Forumu okumadan sorduğum için tekrar kusura bakmayın lütfen, ancak canım çok sıkıldı bu işe.

şimdiden teşekküreler & selamlar,

Öncelikle DT Plus üyeliğin hayırlı olsun arkadaşım.
    DT teknik servisinin ayarlayıp bıraktığı video değeri 720p'dir.Genellikle bu şekilde bırakırlar.Kendi fikrim olaraktan sana şöyle bir tavsiyede bulunacağım.Eğer yanlışım varsa arkadaşlar düzeltsin

Orijinal modunda bırakırsan video formatını, SD kanalları 576i ile; HD kanalları 1080i ile izlersin.Ve SD kanaldan HD kanallara geçerken, bu ayarda video formatı değişeceği için kanal geçişi daha uzun sürecektir.

Ben 1080i'de sabit olarak izliyorum yayınları.

Eğer televizyonunda clear panel benzeri bir sistem varsa bunu kullanarak görüntüdeki paraziti azaltabilirsin.Ki ben bunu pek tavsiye etmem, kontrastın kalitesini düşürebiliyor bazen.Ama illa kullanacaksan da en düşük seviyede kullan derim.

• Arkadaşlar bende phlips ten HD ye geçmeyi düşünüyorum ama bu SD kalite düşmesi benide düşündürmeye başladı. Yani mevcut philipsten daha mı kötüleşiyo HD de. Birde HD ye geçince hangi cihazı istemeliyim. Yani farklı cihazlar varda bizmi tercih ediyoruz. Kayıt yapmayacağım için ucuz olanı alacağım. Hatta ücret farksız kampanya yaptırmaya çalışacam.

Bilgisi olan arkadaşlar açıklarsa memnun olurum.
  • Vestel hd cihaz şuan piyasada yok biraz zor geçersiniz gibi:) Biraz beklemeniz lazım yeni cihaz deniyorlar 9102 hd iki aya o çıkacak.
  • kanal kaybolmalar çözüldü mü arkadaşlar

bende bugün itibarıyle hala kanallar kaybolmaya devam ediyor

servis geldi kutunuz bozulmuş deyip kutuyu değiştirdi ama aynı sorun yeni kutuyla da devam ediyor

valla bıktım artık bu digitürkten ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: aphex5

kanal kaybolmalar çözüldü mü arkadaşlar

bende bugün itibarıyle hala kanallar kaybolmaya devam ediyor

servis geldi kutunuz bozulmuş deyip kutuyu değiştirdi ama aynı sorun yeni kutuyla da devam ediyor

valla bıktım artık bu digitürkten ya

Benim bu sabah düzeldi. Şuan hala açıklarmı deneyemiyorum. Abim PLUS ın başına geçmiş durumda.
  • Merhaba;
    Arkadaşlar
    1.TRT HD ücretsiz sanırım standart hd yayın alanlar sürekli izleyecek değil mi.??
    2.Yayınlarda kanal kaybolma neden olur birde maç izlerken zırt bırt cızıltı çıkıyor arızamı sizce normalmi.?
  • quote:

Orijinalden alıntı: altinbas07

Merhaba;
    Arkadaşlar
    1.TRT HD ücretsiz sanırım standart hd yayın alanlar sürekli izleyecek değil mi.??
    2.Yayınlarda kanal kaybolma neden olur birde maç izlerken zırt bırt cızıltı çıkıyor arızamı sizce normalmi.?

ücretsiz dt ve diger uydu yayınları izliyorsanız hemsinde oluyor böyle şeyler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trabzon61_66

Arkadaşlar bende phlips ten HD ye geçmeyi düşünüyorum ama bu SD kalite düşmesi benide düşündürmeye başladı. Yani mevcut philipsten daha mı kötüleşiyo HD de. Birde HD ye geçince hangi cihazı istemeliyim. Yani farklı cihazlar varda bizmi tercih ediyoruz. Kayıt yapmayacağım için ucuz olanı alacağım. Hatta ücret farksız kampanya yaptırmaya çalışacam.

Ben dt+ pace alıcı kullanıyorum. Tv ye hdmi den bağlı. Kesinlikle eski alıcıdan daha iyi SD performansı. Apartman ortak antenden yayın alıyorum. İki üyeliğim var biri phil den sonra çıkan vestel alıcı (sd) diğeri de pace (hd). Önceleri yayın kesilmeleri oluyordu, şikayetim üzerine servis ilave bir güçlendirici taktığını söyledi, yaklaşık 4 - 5 aydır sorun yok.
    Kanal kaybı da yaşamadım. TRT HD gayet iyi sorunsuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ataagin -- 8 Kasım 2010; 15:42:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ataagin

quote:

Orijinalden alıntı: trabzon61_66

Arkadaşlar bende phlips ten HD ye geçmeyi düşünüyorum ama bu SD kalite düşmesi benide düşündürmeye başladı. Yani mevcut philipsten daha mı kötüleşiyo HD de. Birde HD ye geçince hangi cihazı istemeliyim. Yani farklı cihazlar varda bizmi tercih ediyoruz. Kayıt yapmayacağım için ucuz olanı alacağım. Hatta ücret farksız kampanya yaptırmaya çalışacam.

Ben dt+ pace alıcı kullanıyorum. Tv ye hdmi den bağlı. Kesinlikle eski alıcıdan daha iyi SD performansı. Apartman ortak antenden yayın alıyorum. İki üyeliğim var biri phil den sonra çıkan vestel alıcı (sd) diğeri de pace (hd). Önceleri yayın kesilmeleri oluyordu, şikayetim üzerine servis ilave bir güçlendirici taktığını söyledi, yaklaşık 4 - 5 aydır sorun yok.
    Kanal kaybı da yaşamadım. TRT HD gayet iyi sorunsuz.

Teşekkürler.

• Akradaşlar yaklaşık 40 dakika önce tüm sinyaller %0 a indi. Bari kayıt listesinden birşeyler izleyeyim dedim onlarda açılmıyor, kaydedilen programlar gelmiyor. VOD da da bu durum böyle.

Sizce neden olmuş olabilir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

Akradaşlar yaklaşık 40 dakika önce tüm sinyaller %0 a indi. Bari kayıt listesinden birşeyler izleyeyim dedim onlarda açılmıyor, kaydedilen programlar gelmiyor. VOD da da bu durum böyle.

anteni kontrol et.
  • quote:

Orijinalden alıntı: samsungx

quote:

Akradaşlar yaklaşık 40 dakika önce tüm sinyaller %0 a indi. Bari kayıt listesinden birşeyler izleyeyim dedim onlarda açılmıyor, kaydedilen programlar gelmiyor. VOD da da bu durum böyle.

anteni kontrol et.

Merkezi sistem olduğundan şuan kontrol etmem mümkün değil. Çatının anahtarı yok yani. Sinyalların kaybolmasıyla kayıt listesinin açılmaması arasındaki ilişkiyi anlayamadım. Receiver mı bozuldu acaba ? ( Pace )
  • gözüken emareler anten ile ilgili birde cihazın arkasındaki bağlantıyı kontrol et olmasa m. hizmetlerini ara.
  • quote:

LNB'den cihaza gelen kabloyu çıkarsan bile önceden kaydedilmiş programları oynatması gerekir.Sinyal ile ilgili bir sorun olsa sadece canlı yayın alamazsın diye düşünüyorum.Bence cihazın ile ilgili bir problem vardır.
  • sinyal görmeyince kard devreden çıkıyor ve kayıtlarda açılamıyor.
  • quote:

Sistem beslemesizse bu şekilde olabiliyor. Bendede oldu. Sinyal 0 oldu. Merkezi sistem digi var. Adamlar bana kuruluma gelince beslemeyi cihazlara bıraktılar sonra iptal oldu tabi gelip adaptör taktılar sistem başlangıcına şuan taş gibi. Sinyal seviyem 79 72 gibi idi.
  • 
Sayfa: önceki 290291292293294
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.