Şimdi Ara

Dihidrojen monoksit yasaklansın! Zehirleniyoruz! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
2
Favori
8.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
110 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aslinda buna benzer bisey Turkiye de de yapiyorlar,

Instagram,twitter = Siyah arkaplan beyaz yazi
  • quote:

Orijinalden alıntı: NitroNos

Konu başlığında az kimya bilgisi olan ne olduğunu anlar burası sosyal deney yeri değil.

Zaman kaybı.

Ben konuda deney yapmıyorum ki zaten? Yapsaydım son bölümde açıklama yapmazdım. Siz konuyu yanlış değerlendiriyorsunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında öğretim görevlisi falan olup bunu derste deneyeceksin.

• quote:

Orijinalden alıntı: brhmlpy

Ben de başlığı görünce "su niye yasaklansın ak" dedim ama kimya bilmeyen bir insan dihidrojen monoksitin su olsuğunu nereden bilsin? Deney çöp

mevzu kimya bilmeleri değil zaten mevzu konuyu araştırmadan balıklama atlamaları

• Arkadaşlar konuyu ciddiye almayın çünkü bunu yabancı bir öğrenci yapıyor insanları kandırma amaçlı. Bilimsel kelimeler ve terimler ekliyor sonra saçma sapan bir şeyin yasaklanmasını istiyor. Sonuç: Destek veriyor çoğu kişi. Bu arkadaş da tuhaf saçma sapan bir deneme yapmış forum üzerinde. Aynen kardeşim bravo.

• Başlığa bakınca su olduğunu anlayıp bir wtf oldum
  • Boş insan konusu...
  • Hocam sadece bu şekilde zehirlensek gene iyi topraksiz tarim,katki maddeli yiyecekler,gdolu sebzeler

• dioksijen de yasaklansın. orman yangınları dahil tüm yangınların sorumlusudur.

• Aklıma canlı çiçek oksijen saçıyor rahatsız oluyorum diyen abla geldi
  • H2O nun su olduğunu unutmuşum, oksijen değil mi lan bu diye girdim konuya, rezillik. Lisede en sevdiğim ders kimya idi bir de.

• Amerikayı bırakın, aynısını Türkiye’de yapsak burada da benzer sonuçlarla karşılaşırız. Orada nasıldır bilmiyorum ama bizde zorunlu eğitim sürecinde H2O’nun ne olduğu, nasıl okunacağı öğretiliyor
  • cok eski bir meseleyi buralara tasimanin anlami ne ki?

daha guncel konularla geliniz.

• coolman06 C kullanıcısına yanıt

CO olsaydı karbonmonoksit olurdu.

2 sayısı latince de "di" olduğu için ve oksijenin iki atomu bulunduğu için okunuşun ortasına di sözü eklenir ve bu yüzden CO2 karbondikosit diye okunur. Evet kimya en iyi olduğum derslerimdendi.

• Türkiyede herkes su diye bilir. En azından haş iki o diye bilir. Başka bir şeymiş gibi adını yazmışsın. Dünyanın başı küresel ısınmayla cidden dertteyken. Konuyuda okadar bilmiyoken inanmaması saçma olurdu.

• Aman ne komik trol olmuş, gül gül öldük, çoluk çocuk perişanız.

Sokaktaki vatandaş suyun formülünü bilmek zorunda sanki..

• quote:

Orijinalden alıntı: zatrox

Aman ne komik trol olmuş, gül gül öldük, çoluk çocuk perişanız.

Sokaktaki vatandaş suyun formülünü bilmek zorunda sanki..

Yahu şunu anlamak çok mu zor? Konu burada H2O nun kimyasal formülünün okunuşunu nasıl olurda insanların bilemez oluşunu değil; kulaktan dolma söylemleri sorgulamadan, incelemeden araştırmadan hemen inanmamayı, bir şeyi hemen kabul etmemeyi vurguluyor. Bu kadar basit ve açık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prof.Celal Şengör -- 22 Şubat 2021; 23:30:6 >
  • Tissue damage ve burn nasıl oluyo lan. Kaynatınca mı
  • hocam ben de diyoram yav su değil mi bu allah allah diyorum yorumlara baktım adamlar haklisiniz falan demis tam kafayi yiyodum alttaki yaziyı gördüm hdkwjsiaja
  • Suyu ateş gibi düşünmek gerekiyor. Nasıl ateş doğru kullanıldığında kontrol altında olduğunda faydalıdır, tersi durumda da zararlıdır.

Su virüslerin, bakterilerin yayılmasına, korona nın havadaki nemle tutunmasına, sele, tufana, tümör oluşumuna, böbrek rahatsızlıklarına, donmaya, dona, çığ afetine... Daha bunun gibi yüzlerce zararını yazabiliriz.

Yani başlık hiçte saçma değil.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.