Şimdi Ara

Dijital klima soğuk üflemiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2010 model symbol aracımız da dijital klimamız soğuk üflemiyor, miniye getiriyorum en son ayarda çalıştırıyorum kaynar üflüyor A/c yi kapatıp dış ortam havasına ayarlıyorum fayda etmiyor hep kaynar üfürüyor. Dün babam akşam dışarı çıktığında sel gidiyordu camdaki buğuyu gidermek için klimayı 23 24 dereceye getirmiş sonra soğuğa aldığında kaynar üfürmeye başlamış yani dünden beri böyle klima kompresörü çalışıyor onda sıkıntı yok açtığımda devreye giriyor ama kaynar üfürüyor işte sizce sorun ne olabilir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sogutma gazi bitmis olabilir hocam.
  • Büyük ihtimal kaçak var ve gaz bitmiş. 200-300 liraya kurtulursunuz eğer böyleyse.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İnşallah gaz bitmiştir o çok önemli değil ama önceden gayet iyi soğutuyodu dün babam biraz sıcağı açınca Bi daha soğuk üflemedi

• quote:

Orijinalden alıntı: Hutchinson atibaba

İnşallah gaz bitmiştir o çok önemli değil ama önceden gayet iyi soğutuyodu dün babam biraz sıcağı açınca Bi daha soğuk üflemedi
    Bazı Egea larda bu sorunu klimayı önce en sıcak sonra en soğuk ayara getirerek çözüyorlardı. Bi deneyin isterseniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

Bazı Egea larda bu sorunu klimayı önce en sıcak sonra en soğuk ayara getirerek çözüyorlardı. Bi deneyin isterseniz.

Alıntıları Göster
    Valla hocam her şeyi denedim zaten yeni yoldan geldik Allahtan hava yağmurluydu da klima pek lazım olmadı ama açıyorum soğuk üfleyecek gibi oluyo sonra hemen kaynar üflüyor kışın böyle sıcak üflemezdi

• Gaz yoktur içinde büyük ihtimal. Mekanizmada sorun olsa sıcak da üflemez büyün ihtimal.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Isıtma için klima
    6 yıl önce açıldı
    Klima soğuk üflemiyor........
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Gazda sorun yoksa ve kompresor calisiyorsa kalorifer muslugu takili kalmistir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

İnşallah gaz bitmiştir o çok önemli değil ama önceden gayet iyi soğutuyodu dün babam biraz sıcağı açınca Bi daha soğuk üflemedi
    Eğer sıcağa açtıktan sonra soğuk üflememeye başladıysa ve kompresörünüz çalışıyorsa sorun airmix (hava karışım motoru) motorunda olabilir. Bu motor aracın soğutma suyunun araç içerisindeki kalorifer peteğine girmesine izin veren vanayı açıp kapatan motordur, aynı zamanda evaparatordaki soğuk havanın yolunu açıp kapatan kapakçığı da açıp kapatır. Eğer airmix motorunuz bozulduysa son ayarladığınız kısımda takılı kalmıştır bu yüzden aracın motor suyu araç içerisindeki kalorifer peteğinden geçiyor ve bu da soğutmayı önlüyordur. Klimanızı açıp bir süre bekleyin hafifte gaz verin daha sonra klima borularını kontrol edin eğer soğuyorsa gazınızla ilgili pek bir sorun yoktur. Bana kalırsa gazla ilgili sorununuz yok çünkü soğuk modda hiçbir araç kliması sıcak üflemez gazı bittiyse havalandırma gibi çalışır fan görevi görür.

• quote:

Orijinalden alıntı: HondatugraL

Eğer sıcağa açtıktan sonra soğuk üflememeye başladıysa ve kompresörünüz çalışıyorsa sorun airmix (hava karışım motoru) motorunda olabilir. Bu motor aracın soğutma suyunun araç içerisindeki kalorifer peteğine girmesine izin veren vanayı açıp kapatan motordur, aynı zamanda evaparatordaki soğuk havanın yolunu açıp kapatan kapakçığı da açıp kapatır. Eğer airmix motorunuz bozulduysa son ayarladığınız kısımda takılı kalmıştır bu yüzden aracın motor suyu araç içerisindeki kalorifer peteğinden geçiyor ve bu da soğutmayı önlüyordur. Klimanızı açıp bir süre bekleyin hafifte gaz verin daha sonra klima borularını kontrol edin eğer soğuyorsa gazınızla ilgili pek bir sorun yoktur. Bana kalırsa gazla ilgili sorununuz yok çünkü soğuk modda hiçbir araç kliması sıcak üflemez gazı bittiyse havalandırma gibi çalışır fan görevi görür.

Alıntıları Göster
    Valla bende öyle düşünüyorum çünkü klimayı kapatıp dışarıdan alınan havayı verecek konuma getiriyorum gene çok sıcak üflüyor bide açıyorum klimayı ilk soğuk üfleyecek gibi oluyo sonra hemen sıcak üflüyo

• quote:

Valla bende öyle düşünüyorum çünkü klimayı kapatıp dışarıdan alınan havayı verecek konuma getiriyorum gene çok sıcak üflüyor bide açıyorum klimayı ilk soğuk üfleyecek gibi oluyo sonra hemen sıcak üflüyo

Alıntıları Göster
    Çünkü ilk başta kalorifer peteği tam ısınmamış oluyor ısındığında da sıcak hava üflemeye başlıyor. Birisi arabanın orta konsolun altına doğru yatsın biriside sıcak soğuk geçişini yapsın airmix motorunun çalışıp çalışmadığını duymanız lazım.

• Gaz bitmiş hocam benimde bitti soğuk namına birşey yok, sıfır araç olarak 2-3 senede bitme evresine giriyor 5. Senesinde tamamen bitiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bize sanayi yolu gözüktü artık zaten arabanın ön takımına bakılacaktı genel Bi bakım yaptıracaktık artık klimaya da baktırırız

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.