Şimdi Ara

Portbagaj olayı... nasıl oluyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
42.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hani şu araçların tavanlarında taşınan bavul gibi kilitli bagaj kutuları var ya... kimisi portbagaj diyor, kimisi üst bagaj diyor. Almancı arabalarında sıklıkla görünüyor. bununla ilgili birkaç sorum olacak...
    1- bundan kullanan var mı? memnun mu, yoksa hayal kırıklığı mı?
    2- Aracın ruhsatına işletmek gerekiyor mu?
    3- Aracın sürüş dinamiklerini ve yakıt tüketimini çok etkiliyor mu? güvenlik durumu nasıl?
    4- Herşeyden önemlisi benim aracımda (2004 Elantra) tavan bağlantı rayları yok. bu sistemi portatif olarak bağlamanın yolu yordamı var mı yoksa tavan mı delinmesi gerekiyor?

Bu konularda yardımcı olursanız çok sevinirim. herşeyden önemlisi ruhsatı değiştirmek gerekip gerekmediği. çünkü aracıma LPG taktırdım, hazır yakında ruhsat değişecek; eğer değişmesi gerekiyorsa bir kalemde bu işi halledeyim. birkaç muameleciye sordum; her kafadan ayrı ses çıktı. Bir mühendislik bürosu ruhsatla ilgili bir işlem yok dedi. satıcılar da ruhsat değişmeyecek dedi.
    Muamelecinin birisi emin olamadı ama ruhsata işletmek gerekir dedi. diğer bir muameleci tavan bagajının her türlüsü yasaklandı; taktıramazsın dedi. onun yerine römork tak diyor.
    Ruhsata bakıyorum, römork, takograf ve taksimetre takılıp takılmayacağı konusunda ibareler var ama portbagaj takılmasıyla ilgili hiç bir ibare yok.

Ne yapacağımı şaşırdım, bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Port Bagaj Olayı: Bilmen Gereken Her Şey

Port Bagaj Nedir?

Port bagaj, aracın tavanına takılan ve ek depolama alanı sağlayan bir aksesuardır. Araç sahipleri, genellikle uzun yolculuklarda veya hacimli eşyaları taşımak için port bagaj kullanır.

Port Bagaj Kullanımında Hız Sınırı Var mı?

Evet, port bagaj kullanırken yasal hız sınırlarına uymak çok önemlidir. Port bagaj yüklü araçlar, rüzgar direncini artırdığı için daha az aerodinamiktir ve bu da daha yüksek hızlarda kararsızlığa neden olabilir. Türkiye'de port bagajlı araçlar için maksimum hız sınırı 110 km/saattir.

Port Bagaj Ruhsata İşlenir mi?

Hayır, port bagaj ruhsata işlenmez. Ancak, bazı durumlarda tavan bagajı olarak adlandırılan ve aracın tavanına kalıcı olarak monte edilen bagaj sistemleri ruhsata işlenebilir.

Tavan Bagajı Ruhsata İşletmek Gerekir mi?

Motorlu Kara Taşıtları ve Römorkları Tip Onayı Yönetmeliği'ne göre, aracın dışına kalıcı olarak monte edilen ve aracın uzunluğunu veya yüksekliğini 100 mm'den fazla artıran bagaj sistemleri ruhsata işlenmelidir. Bu nedenle, tavan bagajı kullanmayı planlıyorsan ve bagaj sistemi aracın boyutlarını 100 mm'den fazla artırıyorsa, ruhsata işletmen gerekir.

Araç Üstü Bagaj Cezası

Port bagaj veya tavan bagajı kullanırken yasal hız sınırını aşarsan veya bagaj sistemini ruhsata işletmemişsen para cezasına çarptırılabilirsin. Araç üstü bagaj cezası, ihlalin türüne ve aracın hızına bağlı olarak değişir.

Port Bagaj Ruhsata İşleniyor mu 2023 ve 2022

Port bagajlar ruhsata işlenmez, ancak ruhsata işlenmesi gereken tavan bagajları ile ilgili yasal düzenlemeler zaman içinde değişebilir. En güncel bilgiler için yetkili makamlarla iletişime geçmeni öneririz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ruhsatta potbagaj yazmıyor. ayrıca takılması yasaklansaydı neden 0 km araçlarda tavanda delik yaparlardı.
    bu arada fiat doblo için portbagajın fiyatını bilen var mı?
  • kullanmadim ama ruhsata gerek oldugunu sanmiyorum , romork degil neticede ,
    kapilari actigin zaman tavanin kapinin altinda kalan kisminda her kapi altinda vida yerleri vardir , oradan takiliyor ayaklari
  • bende 2006 megane var tavanlarında kapaklı yerleri var ama kesinlikle port bagaj kullanmam tavanda çöküklük oluyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: emregulec_1905

bende 2006 megane var tavanlarında kapaklı yerleri var ama kesinlikle port bagaj kullanmam tavanda çöküklük oluyor

ağır yükleri portbagaja koymayı düşünmüyorum; ağırlık merkezini yukarı çekmek niyetinde değilim. sadece hacimli fakat hafif yükleri koyup bagajda ekstra yer açmayı düşünüyorum.
  • port bagaj için ruhsatta bir değişiklik yapmaya gerek yok.
    Arabanda raylar olmasa bile ray takacak delikler vardır 4 tane.
    Bagajın kendisini alırken ray da alman gerekir o zaman....
  • bende şunu merak ediyorum. bu port bagaj kolayca çıkarılıp takılan bir şeymi? mesela sadece tatile giderken takıp dönünce kolayca çıkarabiliyormuyuz? arabanın dengesine etki edeceği muhakkak ama ne kadar etkiliyor. port bagajı taktıktan sonra 100 ü geçememek gibi bir sorun oluyormu?
  • 100'ü geçme sorunu olmaz ancak aracın rüzgar direnci artacağı için yakıt tüketimi biraz artacaktır. Tam olarak ne kadar artacağını deneyip görmek lazım.
  • Selamlar, Bir Imalatçi ithalatçi ve Tuningci olarak izahatini yapayim. Port bagaj Ruhsata işlenmeli mi ? HAYIR Çünkü: Port bagajlar aracinizin önünden arkasindan sagından solundan taşmayacak şekilde imalati yapilmalidir. Standart bagaj ve bütük bagaj olayında ( ya bu benim aracima Küçük ya da büyük şeklinde tercihinizin söz konusu oldugunda Trafik Polisleri ile sıkıntı yaşabilirsiniz. Kapalı Port bagaj haricinde Sadece Boyuna ve Enine Bagaj Kullanicilari Kesinlikle Bu Şekilde Araçlarinin Üstüne yük koymamali koyduklari takdirde 128 TL Para Cezasina Çarptirilacağını Belge ile Beyan Etmişlerdir. Bunun yerine Küçük Boy sepet Fiyati 35 TL Olan Sepeti alip minimuma indirmeleri kendi açinizdan daha iyi olacaktir. Ehemniyetli şekilde tatilinize gidebilirsiniz. Bunun yanı sıra Kapali Bagajda 105-110 hız sınırını aşan kullanicilarimizin hızlarini sabit tutmalari gerekmektedir. maksimum 120 Km/V ve Üzeri ile giden araç kullanicilari Benzin ve veya mazot olarak %15 daha fazla yakit tüketimi yapmış olacaklardir. Hiç Bir Araç Bagajsız Kalmaz, Olmaz yok vb. Şekilde cevap alan araç kullanicilari gönülleri rahat olsun maximum aldıgnız fiyatlarin En az %25 'inin Altına indirgeyen Esnafız.

Saygılarımla
    ---------------------
    Ferdi ARSLAN

• www.bagajmarket.com

www.gezmuz.com

Her iki linkte farklı yapıda ürünler var, kullanış amacınıza göre.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.